Și s-au dus ca vântul...

(2010)

Și s-au dus ca vântul...

Poster Și s-au dus ca vântul...

Sinopsis Și s-au dus ca vântul...

Printr-o serie de interviuri, Radu Gabrea descrie miraculoasa naștere și activitate a teatrului evreiesc Barașeum în plină perioadă hitleristă. Documentarul a fost lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film evreiesc de la Ierusalim în 2010 și are drept vorbitori artiști precum Lya Koenig, Nicu Ntai, Iancu Alperin, dr. Harry Reininger, Puica Roller, Tricy Abramovici, Andrei Călărașu, pianistului Theodor Cosma, surorile Gambertto ș.a.m.d.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
2 păreri
sub 5 voturi

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 16 Martie 2011 12:31
Uman şi imparţial
"Şi s-au dus ca vântul..." - Uman şi imparţial
Despre Baraşeum, pentru viitor

Obiectiv vorbind, sintagma "problema evreiască", interpretată în secolul trecut ca un eufemism al politicii concentraţionare naziste degenerate în genocid, are semnificaţii mult mai largi în timp şi spaţiu, până la un nivel moral trans-etnic şi supra-cultural de anvergură universală - am putea-o numi "problema umană", a noastră a tuturor. Oscilăm perpetuu între cele două extreme reprezentate de legea talionului ("ochi pentru ochi, dinte pentru dinte") şi sacrificiul de sine creştin ("întoarce şi celălalt obraz"). Fiecare dintre ele are virtuţile şi riscurile ei - iar preceptul central care se desprinde din această dilemă este acela de a intui pe care s-o aplici şi când, şi mai ales "a şti când să te opreşti" (căci, la urma urmei, oricât de legitimă e… citeşte

2 0
Gestapo pe 11 August 2013 00:54
Teatrul Barașeum a luat fiinta in timpul Statului National Legionar, in perioada cat Radu Gyr (comandant legionar) era director general al teatrelor. Teatrul Barașeum fiind singurul teatru evreiesc din Europa care a functionat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
0 0

Spune-ţi părerea despre Și s-au dus ca vântul...

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
jinglebells