Șanțul

(2012)

Șanțul

Poster Șanțul

Sinopsis Șanțul

Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un țăran la vreo 50 de ani, refuză să-ți însoțească soția Lucreția la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine șanțul din fața casei lor, ca să nu plătească amendă.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lili22 pe 06 Aprilie 2020 16:50
Daca vorbesc cu accent ardelenesc ar trebui sa fie totul ca in Ardeal, ori acesta e film sci-fi .Nu se incuscresc romanii din Ardeal niciodata cu un tigan, nu am vazut niciun caz.Nici nu socializeaza cu ei

Nu asa arata satele in Ardeal, cu un gard prapadit si fara fantana in curte.Duminica nu umbla femeile cu cosul pe brat, ca nu se lucreaza.

1 1
cosmin742000 pe 13 Decembrie 2013 14:59
Un scurt metraj romanesc foarte bun.Mi-a "placut "cum Lucretia femeie bisericoasa de altfel , vorbea despre tigani.Adica nu era nico diferenta intre ea si Hitler . Tot rasisti.
1 3
Horatiucrisan pe 18 Martie 2019 13:34
Un film excelent despre prejudecățile rasiale întâlnite mai ales la țară dar si despre buna înțelegere între oameni în comunitățile multi-etnice. Cei trei protagoniști, romanul, ungurul si țiganul au în fond aceleași mentalități tipic balcanice ceea ce le oferă acea coeziune specifică comunităților pașnice.
0 1
crystyane pe 23 Octombrie 2017 14:24
Santul scurtmetraj romanesc
Probabil unul din cele mai interesante filme scurte romanesti.
foarte bun, pacat ca nu sunt promovate mai mult astfel de filme romanesti.

0 1

Spune-ţi părerea despre Șanțul

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells