Róza

(2011)

Rosa

Poster Róza Postere Róza

Sinopsis Róza

Mai mult
Roza

Roza, o femeie din Mazuria, o regiune din nord-estul Poloniei, este căsătorită cu un soldat german care e ucis în timpul războiului. Rămasă singură la fermă, ea se chinuie să supraviețuiască, dar e lipsită de apărare atat împotriva soldaților ruși care violează ca formă de răzbunare, cat si împotriva polonezilor care s-au pus pe tâlhării și furturi fiindcă au ajuns la disperare.

Orice lege aflată în vigoare înainte e trecută acum cu…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: OanaG9
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5

Caseta tehnică

AKA

  • Rose

Produs de

Studio Filmowe "Tor"

Tip Ecran

wide

Țara

Polonia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
franzliszt pe 22 Iulie 2023 18:47
Impresionant
Am vazut si revazut filmul de cateva ori.Este incredibil. Foarte bine alesi actorii. Pentru spectatorul secolului 21 e greu de conceput si de inteles povestea din scenariul filmului.Polonia e o tara greu incercata de la primul razboi mondial incoace.
0 0
florin2014 pe 12 Ianuarie 2022 11:14
De invatat
O regiune bogata atat natural cat si etnic este distrusa de statelor detinatoare, care de-a lungul timpului, rand pe rand, au luat decizii in locul bastinasilor, invrajbindu-i si nelasand loc de reconciliere, scotand din oameni tot ce este mai rau si cu mici exceptii tot ce este mai bun. Un film foarte bun, care trateaza drama dupa cel de-al II-lea razboi mondial din Masuria, o regiune revendicata atat de Germania cat si de Polonia, in care oamenii lasati la indemana nemernicilor care reprezinta autoritatea se dezumanizeaza, prietenul nu mai este prieten, cel pe care-l ajuti iti ia tot etc, Finalul este cum nu se poate mai bine.
0 0
ciprianionut pe 29 Aprilie 2013 00:58
Absolut execeptional.
Un film plin de durere un film in care speranta este departe un film care ne aduce aminte de atrocitatile din timpul raboiului(razboaielor) si putem fi siguri ca daca va mai fi vredata razboi din pacate asa se comporta Omul! devine animal !
Cei care raman umani sunt putini .
Recomand acest film .Scenariu bun,regie buna,actorii joaca perfect.
Un film de cinemateca din punctul meu de vedere.

0 0
pst35 pe 08 Iulie 2012 17:04
O poveste uimitoare despre Róza o femeie masuriana...despre indarjirea cu care incearca sa supravietuiasca intr-o regiune in care populatia nu mai era recunoscuta ca fiind nici de origine germana nici poloneza...persecutata incontinuu de rusii invadatori...sau chiar de cei cu acelasi sange...
Un film care pare inspirat din fapte reale...nu povestea in sine.....dar sigur in zona s-au intamplat fapte de genul asta, mi-as dori ca cineva care stie cu adevarat istorie sa spuna ceva mai mult...
Pacat ca filmul nu prea este vizionat, sau asa cred....nici un comentariu si aici pe cinemagia doar 10 l-am vazut, nu ar trebui ratat!!!

0 0

Spune-ţi părerea despre Róza

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Róza
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells