Restul e tăcere

(2008)

Restul e tăcere

Poster Restul e tăcere Postere Restul e tăcere

Sinopsis Restul e tăcere

Mai mult
Restul e tacere

Nu-i ușor să ai un tată celebru. Tânărul GRIG este fiul unei vedete a Teatrului Național, acum aproape 100 de ani. Dar propriul său bilanț este oarecum dezamăgitor. Prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, excesiv în stilul de viață, fiul e pe cale să comită greșeala capitală, păcatul de neiertat în ochii tatălui: să regizeze un film de cinema! Îl visează ca pe cel mai grandios și mai lung film realizat vreodată. Va fi reconstitutirea fidelă a războiului cu turcii, prin care România își cucerise…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0

Caseta tehnică

Produs de

Domino Film, cu sprijinul CNC

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

MediaPro Distribution

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

Romania

Site oficial

Restul e tăcere
Film disponibil pe DVD în România

Box office Restul e tăcere

Weekend premieră (03.03.2008)
  • Loc 3
  • Spectatori 4.927
  • Încasări (RON) 60.618,40
Total
  • Spectatori 22.024
  • Încasări (RON) 248.619,99
  • Încasări (USD) 103.920,96

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 19 Mai 2014 08:08
Începuturile cinematografiei româneşti
Fiul al criticului Tudor Caranfil, autorul seriei de volume „Vârstele peliculei”, regizorul Nae Caranfil a dorit să aducă în „Restul e tăcere"” un omagiu persoanelor care au contribuit la realizarea unuia dintre primele filme româneşti, „Independenţa României” (1912), cel mai vechi film românesc care s-a păstrat integral. Autorul combină elemente reale şi elemente de ficțiune pentru a prezenta, într-o notă parţial dramatică, parţial comică, dificultăţile ce au stat la baza formării cinematografiei româneşti. Numele unor personaje reale sunt schimbate: regizorul Grigore Brezeanu devine Grigore Ursache, tatăl său, marele actor Iancu Brezeanu, devine Iancu Ursache, iar finanţatorul Leon Popescu este numit în film Leon Negrescu.

Nae Caranfil propagă ideea că tânărul Grigore Brezeanu (în film Grigore Ursachi) ar fi fost regizorul… citeşte

12 3
euconu pe 15 Mai 2009 17:27
Un film de referinta ca si cel al carui istorie o prezinta
Restul e tacere este o superba reconstituire artistica a istoriei realizarii primului film de lung metraj romanesc - Independenta Romaniei, a destinelor principalelor personaje implicate in realizarea acestuia, a epocii inceputului de secol 20. Am putut observa cateva coincidente interesante: Filmul Restul e tacere a avut premiera in 2008, avandu-l ca regizor si scenarist pe Nae Caranfil ( care il dospea de 20 de ani ), fiu al renumitului critic de film Tudor Caranfil, la 95 de ani dupa Independenta Romaniei, din 1912, regizat de Grigore Brezeanu ( Grig Ursache in film, jucat extraordinar de Marius Florea Vizante), fiu al marelui actor al Teatrului National din Bucuresti Iancu ( Ion) Brezeanu ( rolul lui Mihai Gruia Sandu - Iancu Ursache ). Ambii regizori au stat initial in umbra tatilor pana au putut convinge pe cei din jur de propriul talent si de propria personalitate. Ca un element… citeşte
9 3
smiley3abe pe 07 Mai 2011 17:24
De departe, cel mai bun film romanesc din ultimii 20 ani.
9 4
Iamsaved pe 25 August 2010 01:02
L-am vazut intr-o noapte de insomnie si chiar mi-a placut,tin minte ca la un moment dat nu ma mai puteam opri din ras,nici nu mai stiu la ce scena,dar in orice caz o sa-l revad cu siguranta.
8 2
paladinsf pe 20 Martie 2009 11:17
Extraordinar!
E un film extraordinar! De foarte mult timp nu mi-a mai placut un film romanesc atit de mult. Putem sa fim mindri ca avem actori si regizori continuatori demni ai inaintasilor lor. L-am admirat pe domnul Caranfil senior, din emisiunile TV din vremurile apuse. Cind fiul dinsului s-a remarcat, mi-am zis ca aschia nu sare departe de trunchi. Felicitari pentru toate filmele, dar in special pentru RESTUL E TACERE. Am ramas de asemenea foarte placut surprinsa de jocul actorilor.
Acest film ar trebui premiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 3
Gabriela Sirbu pe 10 Martie 2008 09:39
Filmul este un omagiu adus artei in general si slujitorilor ei carora, de cele mai multe ori (din pacate) nu le stim sau le uitam cu usurinta numele si pentru care varsam, poate, o lacrima cind auzim intimplator ca au plecat spre alte dimensiuni.
Faptul ca Nae Caranfil isi respecta menirea si publicul este si acest nou film!
Restul…e multumesc si adinca plecaciune creatorilor.

7 3
White.Lily pe 08 Noiembrie 2010 11:01
Am vazut filmul acesta la cinema. A fost unul dintre putinele filme romanesti vazute la cinema si am plecat de la el foarte impresionata.
Nae Caranfil a realizat un film de o calitate foarte buna. Decorurile, personajele, cadrele, replicile, intorsaturile de situatie... toate au facut din Restul e tacere, un film foarte, foarte bun. Un film fresh, original, amuzant care nu are cum sa nu te bine dispuna.Complet diferit de celelalte filme romanesti tipice, unde nu vei intalni Romania cea de toate zilele, cu tot cu comunisnul ei, revolutie, saracie,etc.
Sincere felicitari lui Nae Caranfil. La cat mai multe filme de acelasi calibru!

5 2
adelina maria pe 28 Septembrie 2007 16:11
nu pot spune decat ca merita vazut...este un film exceptional...cu o distributie intr-adevar de 5 stele...pacat, totusi ca nu s-a facut un filmuletz cu secvente din pauzele dintre filmari...ar fi fost perfect de vizionat dupa ce fiecare persoana se uita la adevaratul film...ar mai destinde atmosfera...spun toate acestea, pt ca am facut parte din "figuranti"...felicitarile mele regizorului si actorilor...este un film care mai spala rusinea produsa de ultimele "filme" aparute pe piata romaneasca...;)
4 2
Razvan C pe 20 Martie 2008 12:30
... cu ce asteptari am intrat in sala !!!!
Cat de bine a inceput, poante bune, dragut. Costume frumoase. Apoi treneaza, parca astept sa inceapa , si nu o face. Apoi vedem Parisul anilor 1911 ( Doamne, cat asteptam asta) intr-un colaj de desene.Apoi tot ce vad ca reconstituire a Bucurestiului vechi sunt cateva stradute de pe Lipscani care si azi arata la fel( filmate in mod evident in unghiuri atat de limitate incat iti da o senzatie de claustrofobie, in niciun caz nu "simti" acel oras fantastic de atunci- greu de exprimat dar pare "staged-up" totul).
E bine filmat, nu e despre epoca de aur, are costume, limbaj de epoca, ..dar nu mi-a transmis nicio emotie. Nimic.

4 11
Vasile Ion pe 13 Martie 2008 01:18
.. Filmul e foarte bun per ansamblu , o sa primeasca f multe laude.Ce mi s-a parut mie demn de semnalat:jocul si personajul lui Leon, extraordinare , filmul pare la inceput o comedie usurica, te face sa te lasi mai pe spate, sa o savurezi, sa razi , si apoi deodata iti da doua palme si te aduce cu picioarele pe pamant.Scena cantaretei de opera din final o sa imi ramana mult timp in minte . Nu am inteles , de ce atata cruzime ??Mai aveam de comentat ,sper sa vad mai multe pareri despre scena cu cantareata..
3 2
Maricel Zaldea pe 09 Martie 2008 15:01
Un film bun , si cred astazi dupa ce am vizionat acest film , contrar celor afirmate de " Aristitza", ca cinematografia romaneasca este pa maini bune,sunt martorul lansarii unei noi generatii de artisti talentati , ce frumos au rasarit asa cum predecesorii lor ,frumos au apus! Va multumesc din inima ca existati!
3 2
irina pe 10 Iunie 2007 10:47
am vazut ieri filmul la tiff cluj.cea mai buna parte: parca e "strain", adica tare diferit de aglomeratia "nostalgic-comunista" multipremiata si nu stiu in ce masura realmente gustata de romani, stiu ca mi-a placut si ca nu m-a pus in mare incurcatura(adica poti doar sa-l vezi si sa-ti pui sau nu mari intrebari)
cea mai proasta parte: actrita Mirela Zeta

3 2
psihologu pe 13 August 2010 15:57
Ok
Pentru mine e fără doar şi poate cel mai bun film românesc făcut cel puţin în ultimii 20 de ani. E o pată vie de culoare în peisajul gri de producţii ce abordează teme ale comunismului, postcomunismului, sărăciei şi maidanelor de care cred că toţi ne-am săturat. Fie numai prin prisma calităţii realizării, a impresiei de bine făcut, a decorurilor reuşite şi costumelor are de la mine o mare bilă albă.
Caranfil zicea că e filmul pe care şi l-a dorit dintotdeauna să-l facă, însă nu a avut maturitatea necesară. Pe lângă asta eu aş mai adăuga şi lipsa banilor. "Restul e tăcere" e o producţie diametral opusă cu ceea ce am fost obişnuiţi de cinematografia românească în ultimii ani, departe de minimalismul cu care am fost serviţi în 432 sau Moartea dlui Lăzărescu.
Nu e un film perfect, însă de la micile erori îmi fusese deja… citeşte

3 3
dani alexa pe 24 Iulie 2006 22:52
Am vazut filmul "Tango pe asfalt" si e putin spus ca mi-a placut. E un film extraordinar despre care se pot spune multe. Despre "Restul e Tacere", despre distributia filmului si despre actiune am auzit prima data in institutia in care lucrez, o institutie cu specific cultural.
In urma celor citite pe site-ul cinemagia.ro si cunoscand doar o parte din filmele regizate de Nicolae Caranfil, cred ca si aceasta productie se va ridica la acelasi inalt grad de profesionalitate si valoare artistica, specifica regizorului

3 4
Pitbull pe 13 Decembrie 2010 14:55
Cu paşi comici, spre tragedie
Cu paşi comici, spre tragedie - Restul e tăcere
"Nu am nici cel mai mic respect pentru realitate. Ceea ce mă interesează e povestea pe care vreau s-o spun eu!", declară ritos Nae Caranfil, apropo de ultimul său film care (dacă mai există cineva interesat de cinema în România care să n-o ştie), reconstituie în coordonate largi experienţa realizării legendarului Independenţa României, respingând cu bună ştiinţă respectarea întocmai a adevărului istoric, în favoarea unei mult mai ample şi profunde meditaţii despre condiţia artistului şi, în speţă, relaţia de-atâtea ori tumultuoasă şi frustrantă a regizorului de film cu producătorii, autorităţile, puterea... cu realitatea în general - acea realitate pe care, cu binecunoscuta-i siguranţă de sine, o sfidează Nae. Să fie oare Grig Ursache (geamănul neidentic al lui Grigore Brezianu) şi un… citeşte

3 5

Spune-ţi părerea despre Restul e tăcere

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells