Reconstituirea

(1971)

Reconstituirea

Poster Reconstituirea Poster Reconstituirea

Sinopsis Reconstituirea

Mai mult

Povestea reconstituirii unui banal incident, o bătaie între doi tineri, întreprinsă de Miliție, se transformă într-o crimă.

Realizat în alb/negru, filmul a avut premiera în ziua de 5 ianuarie 1970, la București, însă a fost interzis la scurt timp. Sunt de reținut și interpretările de excepție ale actorilor George Mihăiță, Vladimir Găitan, George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Ileana Popovici, Ștefan Moisescu - cele mai valoroase din întreaga lor carieră cinematografică. Filmul a fost…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9

Caseta tehnică

AKA

  • Reconstruction

Produs de

Filmstudio Bucuresti

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aayana pe 24 Februarie 2011 19:25
De ce dai, mă? De ce dai? O scenă care cuprinde filmul mai bine decât oricare alta. Foarte bună și interpretarea procurorului: indiferența iese prin toți porii. Minus pentru scenele cu țiuituri și sunete care te pun pe fugă. Or fi avînd rostul lor dar pe mine m-au asurzit.
6 4
cezarika21 pe 10 Noiembrie 2013 17:01
Indiferenţa cauzatoare de moarte
"Reconstituirea" a fost analizat pe cant şi pe lat de mai toţi criticii, care i-au găsit fiecare semnificaţii care mai de care mai fanteziste. În primul rând, este vorba mai mult de un film de artă cu accent pus pe tragedia individuală a personajelor şi mai puţin de o satiră politică. O reconstituire a unui fapt antisocial se transformă într-o realitate tragică, faţă de care toate personajele (cu o singură excepţie) se dovedesc indiferente. Filmul trebuia să incrimineze un comportament huliganic, dar şi-a depăşit condiţia şi a devenit un film despre caracterul animalic al oamenilor care îi calcă cu indiferenţă în picioare pe semenii lor.

Derbedeii, care au săvârşit o faptă antisocială, devin personaje tragice deoarece toţi ceilalţi oameni (cu excepţia profesorului chinuit de ideea nedreptăţii şi care protestează anemic şi a unei… citeşte

6 7
ionutt- pe 17 Februarie 2011 18:01
Cel mai bun film romanesc si unul din cele mai bune vazute de mine. Filmul este o satira fina la adresa comunismului, excelent gandit si lucrat de Lucian Pintilie care transpune foarte bine atmosfera acelor vremuri, ajutat de un scenariu si interpretari actoricesti de exceptie. De vazut, obligat !
5 4
Roberto Scime pe 31 Ianuarie 2004 11:32
L-ati uitat pe al doilea protagonist. Dutu Gaitan, si ati gresit genul filmului. E vorba despre o parabola, o drama psihologica, studiu social, tragicomedie daca vreti, dar nu thriller.
4 3
alex_il_fenomeno pe 12 Februarie 2012 12:13
un film romanesc nu extraordinar , insa interesant prin povestea abordata , aparent simpla , dar extrem de complexa in fapte . daca la inceput nimic nu ar anunta ce se intampla , personajele urmandu-si munca pe care o prestau cum puteau ei mai bine . insa un singur lucru care merge prost este de ajuns pentru a strica intreaga dispozitie a grupului , iar lucrurile degenereaza neasteptat de mult ... merita urmarit , si aici nu doar din perspectiva narativa .
4 4
bloodthirst pe 04 Septembrie 2010 18:04
Superb film... Lucian Pintilie, unul dintre cei mai talentati regizori romani.
2 3
Mihai Petrescu pe 22 Iunie 2004 11:31
Excelent. Merita vazut.
2 3
vladutz76 pe 14 Decembrie 2010 22:32
Crema de mandarine, Oriental....... loveste-i in gura.... extraordinar, eclatant, stralucitor!!!
2 4
mirceapopa79 pe 09 Noiembrie 2019 13:11
FILM de REFERINTA in CINEMATOGRAFIA MONDIALA
RECONSTITUIREA este o CAPODOPERA a FILMULUI MONDIAL.E un MUST SEE pentru orice cinefil,sociolog,jurist si toti care studiaza stiintele socioumane si mas media.
1 1
carmen_angelus_romila pe 22 August 2018 10:47
O opera de arta al cinematografiei romanesti, un film regizat de Lucian Pintilie si interzis acelor vremuri, evoca realitatea crunta a perioadei de inceput de comunism.
1 1
emanuel pe 02 Februarie 2004 13:24
Am modificat genul.
Dl. Gaitan era trecut la distributie, dar nu actor principal.
Multumim.

1 2
Iulidesprefilme pe 25 Noiembrie 2012 14:21
Film- avertisment, film care dă de gândit, film problematic...
1 4
frodo_b pe 15 Mai 2011 17:43
Reconstituirea critică
”Reconstituirea” este unul dintre acele filme care stîrnește în tine însuți o luptă interioară, o luptă în care nu există cîștigător, o luptă în care suferesc toți. Filmat de Lucian Pintilie în mijlocul iadului totalitarist românesc, unde fiecare ți-e ”tovarăș”, această lentă nu ne lasă indiferenți față de soarta principalilor protagoniști care, necătînd la toată simplitatea situației în care se află, au suferit multe. Dar despre toate pe rînd. Atmosfera în film este rutinizată oameni sunt străini fără emoții vizibile pe față. Așa sunt timpurile schimbătoare. Însă această atmosferă simplă și rutinizată te și te sparie, deoarece aștepți ca în orice moment acțiunea să erupă, însă această așteptare nu se soldează cu succes și acțiunea erupe cînd nici nu ne așteptăm.
Așadar doi tineri ajung pe mîna… citeşte

1 4
mihaelatb pe 29 Iunie 2013 14:17
Un fapt banal care are urmari trgice.
O bataie la o betie aduce dupa ea o serie de evenimente si personaje in prim plan.
Un procuror plin de importanta functiei care-si permite sa-si calce in picioare colaboratorii( caci se culca cu nevasta profesorului, care, umil, nu indrazneste decat …sa-si inece amarul in bautura) . Un politist servil strivit de t’oarasii de la centru.
Si cei doi, Vuica si Nicu.care sunt exclusi de societate. Se bat din nou, ca asa trebuie sa apara la televizor. Parca ar fi o piesa a lui Eugen Ionesco, totul este aparenta, prefabricat ca sa dea bine in cadru. Insasi existenta personajelor este absurda. Intr-un fel au ceva in comun cu cei doi rebeli din Easy rider : wyatt-si billy . si ei exclusi de o societate cu care nu se identifica.

1 5
cezarika57 pe 27 Iulie 2018 19:33
In 1971 trendul era cu tinerii rebeli care nu erau multumiti de societatea care ii voia inregimentati dupa tipic. In comunism nu se punea problema, pentru ca toata lumea trebuia sa fie fericita, asa ca "Reconstituirea" a fost un soc. Era anul in care a aparut A Clockwork Orange (Portocala mecanică), The Point (Oblio), Bless the Beasts & Children (Binecuvantati animalele si copiii) etc
Sa nu uitam de iesirea de la meci a oamenilor muncii ! Parca o prevestire a Mineriadei din Piata Universitatii...

0 0

Spune-ţi părerea despre Reconstituirea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Reconstituirea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells