Professione: reporter

(1975)

Profesiune: Reporter

Poster Professione: reporter Postere Professione: reporter

Sinopsis Professione: reporter

Mai mult
Professione reporter Când un cãlãtor moare subit, jurnalistul David Locke (Jack Nicholson) îi preia identitatea. Folosind agenda decedatului ca ghid, Locke cãlãtoreste prin Europa si Africa, întâlnindu-se cu traficanti de arme periculosi si îndrãgostindu-se de o frumoasã tânãrã (Marai Schneider). Dar noua libertate are si un pret, Locke realizând treptat cã este depãsit de situatii.

Având parte de o intrepretare ca un adevãrat tur de fortã a lui Jack Nicholson, THE PASSENGER a câstigat premiul Bodil în 1976 pentru Cel mai…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Passenger

Produs de

Les Films Concordia

Distribuitorul international

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Țara

SUA

Site oficial

Professione: reporter
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mladitza pe 26 Iunie 2020 23:56
poetic și foarte lent
Interogatiile filozofice despre identitate reies nu atât din acțiune sau cuvinte, ci mai ales din imagini. Este un film cu puțin dialog, de o lentoare incredibilă, curios chiar acest aspect îl face să fie un film altfel.
2 0
Gabriel pe 06 Septembrie 2006 17:53
Aste filmul cel mai genial al lui Antonioni . Scena 'plan-secventa' de la sfarsit este unica in istoria cinematografului . Dureaza vre-o 7 min. si este o mare , splendida demonstratie de CINEMA !
2 1
MrJuVe pe 30 noiembrie 2013 12:13
Orice secvenţă e unică, în sensul că nu mai poate fi repetată la perfecţie. Iar asta nu înţeleg cum vine: "cel mai genial". E genial şi atât, nu poate mai mai genial sau mai puţin genial.
marin_nicolae pe 21 Decembrie 2018 12:13
"Cine este Locke?"
Un film despre cautarea propriei identitatii in paralel cu una de imprumut. Legaturile dintre propria identitate si ceilalti. Cat de mult ne cunoastem pe noi insine, si cat de mult ne cunosc cei de langa noi. Un film de dragoste cu doi actori care isi interpreteaza foarte bine partiturile. Nu exista nici un raspuns transant la intrebarea cine este Locke?Probabil filmul ne propune o intrebare cine suntem noi, scenariul este puternic iar unele imagini superbe, croite pe un film de actiune.
1 0
Postmodern pe 09 Iulie 2013 08:16
Professione Reporter - nu poti scapa de tine insuti | Postmodern
[...] original al filmului, aşa cum a fost ales de către regizorul său - Michelangelo Antonioni, Professione: reporter, oferă alte indicii despre ce l-a determinat pe acesta să regizeze un film de două ore, care [...] citeşte
1 0
lili22 pe 15 Noiembrie 2014 05:30
un film interesant
Desi realizat cu multi ani in urma, absent de pe ecranele romanesti , filmul ramine opera unui mare cineast si a unor mari actori, aici la inceputul carierei.
1 3
Dragos.87 pe 30 Decembrie 2023 20:13
A reușit să mă convingă mult..Deși, filmul nu e pentru toată lumea, deoarece are un ritm lent care se desfășoară prin imaginile care vorbesc de la sine decât dialogurile dintre personaje, acțiunea se mișcă frumos într-un mod frumos abordat de regizor..Recomand pasionaților..!
0 0

Spune-ţi părerea despre Professione: reporter

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Professione: reporter
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells