Pop

(2009)

The Priest

Poster Pop Postere Pop

Sinopsis Pop

Mai mult

Filmul "Preotul" i-a adus regizorului Vladimir Hotinenko câteva premii naționale și un omagiu din partea Bisericii Ruse.

Bazat pe o poveste reală din timpul celui de-al doilea război mondial, relatează eforturile unui preot de a menține pacea sufletească a enoriașilor săi dintr-un sat leton, pe timpul ocupației naziste. Misiunea sa este de a supraviețui, a salva civilii și a păstra vie credința oamenilor. Dar el e doar un simplu om, contemplativ și…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Kuhaylan
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

Produs de

Pravoslavnaya Encyclopaedia

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Twentieth Century Fox C.I.S.

Țara

Rusia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Spikos pe 05 Mai 2013 10:33
Dincolo de toate conotatiile religioase , de ordin socio-politic si istoric , am vazut un om adevarat , cu caracter , cu principii morale si comportament greu de acceptat de puternicii zilei intr-o perioada istorica tulbure : l-au urat cuceritorii hitleristi care au venit , l-au pedepsit si stalinistii sovietici care au revenit , el a ramas acelasi senin , anonim , impacat cu Dumnezeu ; filmul decurge fluent , epic , cu multe fapte , toate bine legate , inclusiv scena finala , semnificativa pentru putrea lui launtrica ; mai recomand rabdare pentru textul de la sfarsitul filmului , veti fi rasplatiti ; nota 9 .
1 0
Ovidiu_B pe 17 Decembrie 2011 15:06
Profund
Un preot care tradeaza Rusia, salvandu-i pe rusi. O dilema care se potriveste, mutatis mutandis si pentru realitatile romanesti, in special de dupa cel de-al doilea razboi mondial (aici, actiunea are loc in timpul razboiului).

Ce atitudine ai fata de un preot care refuza martiriul si alege sa traiasca pentru a-i ajuta pe semenii lui? E Rusia mai importanta decat rusii? E colaborationismul un pacat ce nu poate fi rascumparat de meritul de a fi contribuit la salvarea altora? Politic si faptic, filmul da un raspuns, dar intrebarea ramane deschisa pentru oricine si foarte important este sa-ti pui aceasta intrebare, chiar daca raspunsurile la care vei ajunge pot fi diferite.

1 0
cosmin742000 pe 13 Octombrie 2017 23:36
Un film rusesc exceptional ,dramatic,regizat perfect , interpretat magnific , cu un scenariu adaptat dupa romanul lui Alexandr Segeni , si nu inspirat din fapte reale , cum gresit este scris in sinopsis , in care este vorba despre singurul preot bun la suflet din cati au existat pe pamant..
0 0

Spune-ţi părerea despre Pop

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Pop
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells