Articole Poker

(2010)

Poker

Despre personaje

HORIA VRABETE (Vladimir Gaitan, Alexandru Isfan – Horia Tanar, Alexandru Petrica – Horia copil) - Chirurg estetician renumit. Detine o clinica de chirurgie plastica foarte cunoscuta si cautata, atat de oameni obisnuiti, cat si de cei cu nevoi speciale – interlopi si prostituate care au nevoie de schimbarea integrala a fizionomiei fetei. Astfel, o opereaza pe Monica si o scapa de clanul mafiot, iar dupa un timp il transforma pe Agarbiceanu in Florin Piersic, lucrand insa mana in mana cu prietenul sau Titel. In adolescenta, Horia isi pierde virginitatea cu o muncitoare de pe santier. Femeia ramane insarcinata, insa el nu recunoaste niciodata copilul de frica tatalui sau care era procuror.
Prietenii sai il tachineaza strigandu-l “tata lu' copilu' lui Horia, tata lu' copilu' lui Horia”.
Se pare ca in finalul povestii, medicul reuseste sa-si gaseaca copilul de mult pierdut, in pielea prostituatei Monica

Vladimir Gaitan despre Dr. Horia : Doctorul Horia face parte din aceasta fauna a asa zisei revolutii romanesti. Un personaj intr-o creionare- sau daca vrei, intr-o disectie - ca sa ma apropii de meseria lui, o taietura de bisturiu destul de cruda. Vreau sa iti marturisesc ca mi-am facut foarte mari probleme atunci cand am inceput lucrul la piesa cu Tocilescu pentru ca am foarte multi prieteni doctori. Eu cred foarte mult si imi este foarte draga breasla medicilor si mi-am facut foarte multe probleme de constiinta vazand abordarea drastica a regizorului. Tusele sunt foarte dure si din pacate nu foarte pozitive pentru aceasta breasla. Acum daca te amuza aceasta poveste, trecand si prin aceasta intamplare despre care presupun ca vom povesti la un moment dat – un infarct in plina filmare este un eveniment pentru un actor, nu ti se intampla in fiecare zi – si m-am reintalnit cu acesti oameni pe care eu ii creionez cu o cruzime poate exagerata uneori. I-am intalnit acum la nevoie si am descoperit ca sunt niste oameni extraordinari si m-au ajutat extraordinar sa trec prin aceasta incercare cumplita.

TITEL PANGICA (Horatiu Malaele, Bogdan Malaele – Titel tanar si Eduard Dinca – Titel copil) - Unul dintre cei patru prieteni si parteneri de poker. El este cel care peste ani ajunge sa faca parte din lumea interlopa, mai intai ca membru al unui clan mafiot, iar dupa un timp ca sef. Este sustinut din spate de prietenul sau, Claudiu, care il ajuta sa nu intre in puscarie, masluindu-i dosarele penale pe care le are. Spala bani si nu se da inapoi de la a crea scenarii care sa-i sustina actiunea – o creeaza pe matusa Tamara. Titel este un om parsiv si care nu ezita sa tradeze pentru a-si atinge propriile scopuri. Il indeparteaza pe Claudiu din functia de senator, pe care si-o cumpara el. Il tradeaza pe seful sau, Agarbiceanu, cat acesta este plecat, luandu-i locul in organizatia mafiota pe care o conduce.

Horatiu Malaele despre Titel: E un lucru inedit pentru mine pentru ca m-am aflat arareori in preajma unor asemenea tipologii. E spectaculos, e un om de lume noua, un fel de Dinu Paturica modern. E o compozitie extrem de ciudata in compozitia extrem de ciudata a filmului.

CLAUDIU VITELARU (Valentin Teodosiu, Ionut Casandroiu - Claudiu tanar, Sebastian Ilii - Claudiu copil) - Senatorul care nu mai are influenta de alta data si e ingropat in datorii. Caracter slab, este cel care se plange de toata lumea. Claudiu il ajuta pe Titel constant, scapandu-l de dosarele penale pe care acesta le tot acumuleaza. Desi in aparenta el pare un om linistit si implinit, de fapt este macinat de viata pe care o duce si de datoriile pe care le are.

Valentin Teodosiu despre Claudiu: E un rol foarte tentant, un senator – intereseaza pe oricine sa joace, daca nu chiar sa fie senator! Mai ales cand e si corupt, cum sunt destui, nu-i asa? E un rol de compozitie. E cu atat mai ofertant cu cat joc acelasi rol si in piesa de mare succes care se joaca la Teatrul de Comedie de 6 ani. Este un rol drag, unul dintre rolurile dragi mie din teatru, si acum s-a potrivit sa fie si in film si sunt fericit ca putem face un film care sper sa aiba un succes pe care scontam cu totii.

MONICA (Catalina Grama) - O fosta prostituata a clanului Agarbiceanu, rascumparata de Horia, tatal ei, care o si opereaza, dandu-i o noua infatisare. Desi Monica este amanta lui Claudiu, ea se culca si cu Titel, si cu soferul ambulantei lui Horia, ca in final sa recunoasca faptul ca este cu Marcel. Vrea sa ajunga vedeta, sa prezinte meteo: “Da’ vreau și eu pe prima pagină! Vreau să fiu vedetă! Mi-ai promis, mi-ai promis! Vreau să prezint rubrica de sport la televizor”.

Catalina Grama despre Monica: Monica este un personaj efervescent, un personaj cameleonic, un personaj care isi cunoaste foarte bine directia. Este amanta lui Claudiu, senatorul din filmul Poker, un personaj pe care as vrea sa va las pe voi sa il descoperiti atunci cand veti vedea filmul, n-as vrea sa dau prea multe detalii despre el pentru ca as strica surpriza pana la urma. Tot ce pot spune este ca Monica este foarte simpatica, un personaj simpatic, haios, care vorbeste cu accent moldovenesc.

Note de producție
jinglebells