Play

(2011)

Play

Poster Play Postere Play

Sinopsis Play

Play

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Ruben Östlund este un serios și în același timp amuzant studiu cu privire la comportamentul uman, inspirat de un caz petrecut în realitate, al unui grup de băieți care jefuiau alți copii din Göteborg. Remarcabil la aceste jafuri era faptul că urmau o punere în scenă elaborată, scopul fiind ca victimele să cedeze bunurile de bună voie, fără amenințări sau violență.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

Produs de

Coproduction Office

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Against Gravity

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
StanPapouash pe 27 Noiembrie 2011 11:59
din Les films de Cannes à Bucarest, oct. 2011
Poate că adevărata surpriză a actualei selecţii prezentate la Bucureşti o constituie filmul unui necunoscut (pentru mine, cel puţin), regizorul şi scenaristul suedez Ruben Östlund.
Distins în secţiunea Coup de cœur de anul acesta, de la Cannes, Play are aerul de a prelua, cu mijloacele realismului nud (cam acelaşi, în fond, fie că se numeşte Cinema Direct, fie Ciné-vérité sau Dogma lui von Trier), un fapt divers: pe străzile unui mare oraş suedez, trei puştani localnici sunt agresaţi de un grup de cinci băieţi de cam aceeaşi vârstă, care vor – şi finalmente, reuşesc – să-i jefuiască de tot ce au asupra lor. Inclusiv haine…

(Din capul locului trebuie subliniat că unul dintre cei trei nu este suedez, ci chinez – fapt care, la rândul său, ocazionează decodări multiple.)
Nimic prea special, până aici, în acest arhi-banal… citeşte

1 0
borisvultur pe 21 Mai 2020 18:03
Un grup toxic
Regizorul filmează de departe, ca o neimplicare. În jurul acelei drame lumea e liniștită, nimeni n ar crede ce se întâmplă. Ca spectator, ai nervii încordați, ai vrea să intervii. Vedem filmat din spate grupul acela toxic, înaintând spre locuri neumblate. Da, putem vorbi de rasism, deoarece cei cinci periculoși sunt copii de imigranți africani. După ce accepți convenția filmului, trăiești profund un suspans prelungit.
0 0
lili22 pe 14 Martie 2021 18:51
Un film de exceptie , m-a tinut in tensiune doua ore.Nu am de gand sa povestesc filmul, in anul 2021 mi-e frica sa nu sara la mine vreun neomarxist, ca sunt peste tot.
0 3
cosmin742000 pe 23 Mai 2012 19:40
Un film bun , in stil de relity show , caruia ii cam lipsesc niste actori , profenisti
0 4
eduard_stratan pe 26 iunie 2023 22:58
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Play

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells