Pay Day

(1922)

Zi de plata

Poster Pay Day Postere Pay Day

Sinopsis Pay Day

Charlot e un zidar terorizat de o sotie cam prea autoritara, care obisnuieste sa-i "confiste" salariul si chiar sa-i aplice corectii fizice cu facaletul.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Mack Swain Mack Swain Charles Chaplin Charles Chaplin Edna Purviance Edna Purviance Foreman's Daughter
Henry Bergman Henry Bergman Drinking Companion Albert Austin Albert Austin Workman John Rand John Rand Workman
Syd Chaplin Syd Chaplin Charlie's Friend and Lunch Cart Owner Harry Tenbrook Harry Tenbrook extra Phyllis Allen Phyllis Allen
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Charles Chaplin Productions

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 05 Ianuarie 2017 17:30
Ultimul scurtmetraj al lui Chaplin - sfârșitul unei etape de creație
Charlot sosește târziu pe șantierul unde lucra ca muncitor, prin urmare primește mai puțini bani. Ascunde banii de salariu de soția sa dominatoare, dar aceasta îl prinde și-i confiscă aproape în întregime. Situația neplăcută nu-l împiedică seara să meargă la cârciumă de unde se întoarce acasă pe șapte cărări la ora 5 dimineața, exact în momentul când trebuia să se trezească pentru a se duce la muncă.

Umorul este la cote înalte în filmul ”Pay Day”, ultimul scurtmetraj al lui Chaplin, în care putem admira o dată în plus talentul său artistic în pantomimă șlefuit în cele câteva zeci de filmulețe anterioare. Aici am observat pentru prima oară diferența de clasă între interpretarea lui Chaplin și cea a partenerilor săi din filmele mute; marele cineast se ridică deasupra celorlalți actori prin capacitatea de transmitere a… citeşte

2 0
Dragos.87 pe 26 Decembrie 2022 17:34
Un scurt metraj comico-tragic
Un scurt metraj excelent comicotragic care descrie supunerea omului la munca si viata de după,o viata personala care nu ar fi prea buna descrisa intr-o maniera haioasa cum numai Chaplin o poate face..Exact realitatea de zi cu zi..Il recomand fără nici o ezitare!
0 0
carmen_angelus_romila pe 21 Octombrie 2018 10:25
Scurt si cuprinzator cum s-ar spune, si uite ca, in cateva minute, indragitul nostru Charlot, mare mester zidar acum, are de-a face cu o nevasta al naibii de furioasa, iar modul de a calma spiritele, il face pe acesta sa realizeze, una dintre cele mai bune scene comice.
0 0
cosmin_kedii pe 04 Aprilie 2013 17:36
Chaplin a demonstrat un mare sentiment de editare în acest film de scurt metraj. Astfel, el alternează dinamic și static, rata de energie al caracterului său.
0 1
sik54 pe 06 Octombrie 2010 23:16
Acest scurtmetraj este unul dintre cele mai bune ale sale.Pe mine personal m-a amuzat cel mai mult,insa tot a strecurat si un sentiment de compatimire pentru muncitor.
0 1
cetateanu pe 02 Octombrie 2010 18:09
Film care il are in rol principal pe celebrul actor de comedie Charles Chaplin in plus el asigurand si regia.Un actor care pe langa mimica specifica avea o mobilitate extraordinara putand face ce vrea cu corpul sau.
0 3

Spune-ţi părerea despre Pay Day

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Pay Day
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells