Ovsyanki

(2010)

Suflete tăcute

Poster Ovsyanki Postere Ovsyanki

Sinopsis Ovsyanki

Mai mult

Când iubita soție a lui Miron moare, acesta îl roagă pe cel mai bun prieten, Aist, să-l ajute să-și ia rămas bun conform ritualurilor culturii Merja (aparținând culturii antice fino-ugrice), un trib din zona lacului Nero, o pitorească regiune în Rusia vest-centrală. Deși cultura Merja a fost asimilată populației rusești în secolul al XVII-lea, miturile și tradițiile lor supraviețuiesc prin intermediul descendenților. Cei doi se îmbarcă într-o călătorie de mii de kilometri.…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: gimino
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
Un premiu şi o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Rusia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
rahatuscat pe 29 Septembrie 2012 14:36
Sinopsis
Doi prieteni pornesc într-o călătorie în care unul dintre ei îşi va lua rămas bun de la soţia sa dragă care tocmai a murit. Dorinţa lui este aceea de a respecta ritualul culturii Merja.

Soţia lui Miron, Tanya, a trecut în Lumea Drepţilor, iar el îl roagă pe cel mai bun prieten, Aist, să îl ajute să îşi ia rămas bun de la ea conform ritualului culturii sale.

Deşi oamenii aparţinând acestei culturi fuseseră asimilaţi de ruşi în secolul al XIV-lea, miturile şi tradiţiile lor erau păzite cu sfinţenie de urmaşi. Astfel, cei doi bărbaţi pornesc într-o călătorie de sute de mile, având cu ei două păsări într-o colivie. Pe parcurs, potrivit aceluiaşi ritual, Miron împărtăşeşte momente din viaţa lui cu draga sa soţie. Însă, povestea devine din ce în ce mai interesantă, deoarece îndureratul soţ va realiza că nu a… citeşte

1 1
cosmin742000 pe 09 Septembrie 2017 08:26
O drama ruseasca de tip road movie , regizata , jucata excelent , cu un scenariu genial
1 3
klute pe 23 Noiembrie 2011 00:27
Lentoare, laconism, melancolie, un mod de viață încadrat ritual și ritmat de o natură ale cărei peisaje austere nu exclud măreția. Realul și fantasticul se întrepătrund într-un mod simplu și firesc, ca pe vremea vechilor triburi.
1 3

Spune-ţi părerea despre Ovsyanki

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells