Păreri Ostrov

(2006)

Insula

Ordonează după
into_the_labyrinth pe 16 Iulie 2010 14:32
O foarte interesantă, originală şi abil construită poveste despre păcat, căinţă şi iertare. Cel mai mare păcat al personajului principal nu a fost atât laşitatea în faţa morţii, cât mai ales acela de a se pune pe sine mai presus decât ceilalţi, inclusiv decât tovarăşul său. Scenele filmului te captivează şi îţi ridică mereu întrebări. Tema centrală este cum anume îşi poate asuma o misiune cristică eroul, sub povara unui păcat capital. Acţiunea poate că e uşor perfectibilă, dar e un film care tb văzut neapărat, iar muzica e cu adevărat deosebită. Sfârşitul e genial, chiar mi-a plăcut – dar nu vreau să îl dezvălui.
19 0
Marie_Antoinette pe 22 Noiembrie 2010 22:28
favorit
actorul din rolul principal a jucat absolut genial. la un moment dat ma gandeam ca o fi chiar calugar:)
13 0
RomaniaMare pe 9 ianuarie 2011 20:36
In Rusia despre acest despre prestatia actorului principal se spune ca isi joaca rolul propriei sale vieti. Petr Mamonov a fost un muzician punk, renumit in anii '80 pentru muzica agresiva si introvertiva, consumul masiv de alcool si marijuana. In anii '90 s-a convertit ca crestin ortodox, a renuntat complet la droguri,alcool si viata decadenta si s-a mutat din Moscova intr-un satuc. Duce o viata cumpatata acum. Deci putem sa spunem in linii mari ca s-a jucat pe sine insusi in acest film. Va recomand filmul "Tsar", in care joaca un rol de zile mari.
mishu88 pe 26 decembrie 2015 21:10
Am văzut și Tsar, foarte bun film. Istoria Rusiei. Un actor de nota 10...
fiorelio pe 04 Martie 2012 17:39
"Ostrov"-Pledoarie pentru iertare!
"Ostrov"-am spus film rusesc,am spus totul! Și în asta am cuprins: seriozitate, profunzime, sondarea psihicului uman, complexitate... Ideea centrala a filmului? IERTAREA, mai ales atunci când, constrâns de situații (și, câte nu ne dă viața!) greșești în modul cel mai dureros posibil, săvârșind o crimă. Și, nu rănești pe oricine, ci un om la care ții mult, pe care îl apreciezi. Vinovăția ți se cuibărește în gând, coboară apoi până la inimă, până când simți că toții porii trupului tău emană durere, vinovăție... Și, ca orice om ce rămâne singur, te retragi. Și, în retragerea ta, înțelegi că numai Dumnezeu ("Isuse Hristoase, ai milă de mine păcătosul, miluiește-mă!") mai poate ține echilibrul acela vital, astfel încât să nu o iei de totului razna. Trăiești o viață întreagă cu frica lângă tine, cu vina în tine și cu Cerul… citeşte
11 0
narcisson pe 25 iulie 2012 01:23
frumoasa exprimare!
mihaiboghiu pe 6 ianuarie 2013 22:15
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul! Aceasta este rugacinea, nu cum ai spus-o tu. Se scrie Iisus, cu 2 de i, altfel are alt inteles.
timonea pe 22 Decembrie 2008 13:53
un film impresionant despre credinta in Dumnezeu
11 2
Keira86 pe 24 Septembrie 2010 17:06
Puterea unui om aparent nebun
Filmul OSTROV e special, unic prin poveste si talentul actorului principal.Este un film real,prea real.Un film superb!
9 1
dubthatsheet pe 27 Decembrie 2008 01:02
mie mi-a placut foarte mult filmul asta dincolo de stangacia cinematica pe care am constientizat-o pur si simplu dupa ce l-am vazut.fara memorie la nume de rusi fiind spun doar ca pers principal(scuze expresia) e pur si simplu transecranic si desi nu pare subiect foarte cinematografic a iesit mult mai bine decat multe idei hiper-plot-orientate care ni se invart pe sub nasuri.e onest adica si e primul film cu greseli de care ma bucur pana la capat.
9 2
Swissa pe 20 iunie 2012 22:49
Imi permit sa comentez si eu.. Nu e un film cu greseli deloc. Consideri ca era mult mai ok daca ar fi facut producatorii un scenariu de ala ca la Avatar? sau ca la celelalte filme, cu tot felu de efecte? Nu.. au vrut sa iti dezvaluie tie simplitatea actiunii.. a credintei in primul rand. Sa poti intelege mai bine.. nu era nevoie de cadre speciale complicate.. Firul actiunii este genial iar morala este dumnezeiasca.. O zi faina
mihaiboghiu pe 6 ianuarie 2013 22:19
Pavel Lungin este un regizor chiar foarte bun. Nu este vorba de niciun fel de stangacie, este un mod dea transpune acel aer duhovnicesc ortodox pe care nu il intalnesti la occidentali sau in filmele catolice! Crede-ma si eu filmez evenimente si nu mi s-a parut nicio stangacie!
claudelina pe 09 Septembrie 2011 22:55
Capodopera
Capodopera..atat pot spune!
Prea bun pentru noi,un film extraordinar,rar imi este dat sa vad astfel de filme.

8 1
ciprian34 pe 16 Ianuarie 2012 19:13
Un film care te pune pe ganduri,un film despre pacat si iertare,credinta,filmul rusesc a mai dat o capodopera
8 2
Paul8Lamps pe 10 Iulie 2012 17:05
Superb ! Un film cu adevarat de suflet. Impresionant.
7 1
Ghemot pe 08 Noiembrie 2011 00:47
pentru mine e o adevarata capodopera.....................................
6 0
narcisson pe 25 iulie 2012 01:24
si pentru mine.
sergiu_vlad pe 02 Februarie 2011 01:33
ostrov
este cel mai tare avatar al sufletului omenesc film de oscar
6 1
mihaiboghiu pe 06 Ianuarie 2013 21:00
Un film in spirit ortodox, incredibil de bun
Primul film care exprima adevaratul duh al ortodoxiei, al dreptei credinte si a modului in care omul trebuie sa se smereasca pe sine si sa se caiasca pentru firea sa pacatoasa. Poate ca multi dintre noi am avut momente de lasitate ca parintele Anatoli, o lasitate in fata mortii provenita din faptul ca si-a petrecut viata fara rost si fara adevaratul scop: dobandirea Harului Sfantului Duh. Dar, pus in fata mortii, protagonistul realizeaza ca nu e pregatit sa moara! Comparand acest film ce isi propune sa arate adevarata cainta si viata monahala ortodoxa cu filmele facute de catolici precum Jesus of Nazareth, crestinul ortodox va trebui sa faca imediat diferenta dintre cele 2 tipuri diferite de credinta. Filmul catolic este total lipsit de patrundere duhovniceasca pe cand cel ortodox tajunge sa te transfigureze. Actorul care l-a intruchipat pe Hristos in filmul catolic Jesus of Nazareth se… citeşte
6 2
carlos_cj pe 03 Ianuarie 2013 12:56
excelent
Super filmul. Specific filmelor rusesti, fara o actiune gen productii americane, la prima vedere actiunea ar fi una plictisitoare, dar m-a tinut in fata calculatorului de la inceput la sfarsit.
4 0
cl24 pe 01 Decembrie 2012 02:55
Un film ce merita vazut., care indeamna la meditatie si nu numai...
4 0
Nightprowler pe 31 Mai 2011 18:06
Nu e film de familie
L-am vazut si parca mi-a amintit de romanele lui Dostoievski. Incet, incet te face sa te uiti pana la capat. Oricum nu e de vazut daca vii de la servici obosit.
3 3
pisicuta1 pe 20 August 2013 22:09
un film deosebit ,plin de profunzime,ca mai toate filmele rusesti!
2 0
adalette pe 12 Aprilie 2013 13:52
frica de Dumnezeu
E absolut superb numai daca ai chef sa reflectezi la smerenie, la faptul ca numai cand ajungem sa fim cei mai mici in fata lui Dumnezeu primim minune si vizita continua a Lui Dumnezeu!...
2 0
margott pe 29 Mai 2011 19:06
Mi-a placut scena cand Anatoli arunca cizmele egumenului in foc, dovedind ca un om simplu poate avea mai multa credinta decat slujitorul Bisericii.
2 0
MariusCiprian87 pe 29 Decembrie 2018 23:52
Tulburator
Un film greu de digerat, cu o regie nu pentru toti...unul dintre putinele filme rusesti care au trecut granita cu succes in toata lumea, cu un actor rus de exceptie Pyotr Mamanov ! Filmul are un aer ce aduce mult cu unele filme romanesti, dar diferenta cinematografica o face ideea in sine , una cu o incarcatura religioasa, fanatica de cele mai multe ori, iar sarea si piperul acestui film sunt cadrele cu pauze lungi in care te lasa sa te gandesti impreuna cu actori , sa traiesti dialogurile , pregatindu-te pentru un final tulburator , cu un mesaj de un mare impact asupra principiilor umanitatii "Eu cum traiesc ? Toti suntem pacatosi, traieste cum poti...incearca numai sa nu pacatuiesti prea mult"...va ramane cu siguranta un film pansament pentru acele momente...Cand nu mai putem, sa ne rugam !"
1 0
Theodor2011 pe 02 Septembrie 2015 14:53
Imi place mult muzica de inceput care continua si pe parcursul filmului in unele momente. Muzica insotita de cuvintele:

'' Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui DUMNEZEU, miluieste-ma pe mine, pacatosul''

''Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui DUMNEZEU, miluieste-ma pe mine, pacatosul''

''Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui DUMNEZEU, miluieste-ma pe mine, pacatosul''

Extraordinara prestatia actorului Pyotr Mamonov in rolul parintelui si fochistului Anatolie

1 0
u.d.dragos pe 05 Aprilie 2015 06:34
Minunat film!
Mi-a placut enorm, am stat in fata tv-ului aproape nemiscat, e un film care iti mangaie sufletul prin simplitatea si autenticitatea sa.
1 0
Mihai_Moise pe 04 Februarie 2014 20:33
Fara cuvinte....
F A B U L O S ! ! !... ... ...
Un film absolut tulburator, cum doar cinematografia rusa putea realiza!
Nu se poate exprima in cuvinte starea indusa de povestea personajului principal si modul sau de a intelege religia, mesajul ei, dar mai ales piatra de temelie a ortodoxiei (si numai) : IERTAREA!!!
Obligatoriu de vazut!!!...
Restul...sunt doar cuvinte!... ... ...

1 0
andyy pe 29 Ianuarie 2014 00:42
Un film absolut tulburator, despre iertare prin rugaciune si credinta, despre incredintarea totala a sufeltului divinitatii, care nu doar ca aduce iertare dar si miracolul vindecarii sufletesti si trupesti. Cred ca acest film poate fi inteles mai mult sau mai putin, superficial sau profund, in functie de cat de apropiati suntem noi de divinitate. Este un exercitiu si un moment de reflexie pentru noi toti.
1 0
Raddu pe 24 Februarie 2012 01:13
7
M-a surprins prin profunzimea lui filmul , desi nu credeam la inceput ca poate fi atat de profund. M-a surprins la fel de mult prin faptul ca se bazeaza foarte mult pe insitinct si vrea sa arate ca si meseria de Preot poate fi nativa. Nu mi-a placut faptul ca asteptam o dovada a "maiestriei" lui Anatoli , iar aceasta a venit prin vindecarea fetei , o scena foarte saraca in evenimente si foarte rapida. Filmul este bun , il recomand celor ce au rabdare.
1 0
NasuR pe 09 Noiembrie 2011 15:52
Da, un film deosebit....M-am intrebat oare "amiralul" nu s-a gandit niciodata la calugar chiar daca prima impresie este ca acest calugar a fost las, "amiralul" a supravietuit, dar oare de ce nu s-a sinchisit sa-l caute pe "las" ?
"Lasul" s-a rugat toata viata si a asteptat un semn, un raspuns inainte de moarte...Amiralul oare cum a putut trai stiind ca, practic, si-a inselat coechipierul ?
Bun film...

1 0
mihaiboghiu pe 6 ianuarie 2013 22:10
Desi au supravietuit amandoi, ei traiau intr-un mod total diferit. Unul lumeste iar celalalt duhoovniceste. Dupa cum spune si Tihon in film, nici el nu credea ca Anatoli mai traieste si pentru ca traia lumeste, se bucura de o functie inalta si deci nu avea nevoie sa stie despre soarta aproapelui sau. Anatoli devenise intre timp calugar si trebuia sa se smereasca pentru pacatul savarsit inaintea aproapelui sau. Acum, cei doi aveau scopuri diferite: Tihon traia pentru functiile lumii acesteia iar Anatoli, devenit intre timp calugar "Nebun pentru Hristos" traia pentru Adevaratul Scop al vietii acesteia, dobadirea Harului Sfantului Duh.
bogdanpipoiu pe 13 martie 2015 22:27
amirulul a spus explicit ca il credea mort!
Sylvester77 pe 30 Septembrie 2011 22:02
PRIMUL FILM ORTODOX !
Acest film pune in umbra mistica apuseana dezvaluind o lumina mult mai sigura si mai placuta prin puterea tainei evidentiata launtric in rugaciunea pura, cainta sincera si stravederea dincolo de logica si prezent. Primul film cu adevarat ortodox ! A aparut si in format BluRay !
1 0
narcisson pe 25 iulie 2012 01:28
sincer, mi s-a parut neimportant detaliul cu bluray-ul, la un film de asemenea calitate. poti sa il vezi si 3gp, pe un telefon, tot te va impresiona.
Ostrov – o insula ruseasca de spirit si nebunie | Raluk.ro - Review-uri de filme, cafenele, ceainarii si restaurante din Bucuresti
[...] multe din filmele rusesti pe care le stiu, Ostrov are substanta, are si ceva de zis si o face si bine. Pyotr Mamonov se pare ca este unul din cei [...] citeşte
1 0
BaetuAndrei pe 20 Martie 2011 23:55
Cel mai bun film din cadrul festivalului "Premiera Moscovei, 6 premii Vulturul de aur, 6 premii Nika
1 0
catalin10 pe 25 August 2010 10:44
Un film extraordinar.Atat de mult mi-a placut acest film incat m-am uitat la el de vreo 3 ori.Este un film care nu prea il intelegi de la prima vizionare.
1 0
Piratu pe 23 Decembrie 2009 02:18
tema religioasa
m-am uitat la film deoarece era cu tema religioasa,omu era de religie ortodoxa si cam detasat de cele bune numa cu un dar mare de la Dumnezeu.
1 0
SpiderNight pe 20 August 2011 13:53
Un film ce merita vazut,este destul de profund si vezi multe lucruri in el
1 1
mihaelatb pe 25 Ianuarie 2020 18:40
spoiler
Poate fiindca nu am reusit sa-l citesc pe Dostoievski, nu am reusit sa empatizez cu acest film. Prea multa religie, prea multe citate din Biblie. Daca la Tarkovski ( Andrei Rubliov) copilul isi atribuie cunostintele tatalui, aici Anatoli nu numai ca si asuma apartenenta la tagma monahala, dar chiar crede ca a fost inzestrat cu diverse puteri tamaduitoare si har obtinut prin credinta, asa ca vrea sa si impuna.modul sau de viata, staretului si fratelui Iov. Asistam la vindecari miraculoase, la exorcizari. probabil ca se vrea o critica la sfintenia clericilor ortodoxi, a calugarilor, care predica una si viata de zi cu zi este alta. Pravoslávnicismul nu m-a impresionat niciodata, este prea rigid in dogme si in ritual. Finalul incununeaza o viata in care sentimentul vinovatiei a fost atat de puternic, incat el, finalul, nu poate fi decat eliberator.
1 2
narcisson pe 25 Iulie 2012 01:54
Ostrov
Titlul filmului, ''Ostrov'', este elocvent si reflecta foarte bine intregul film. Aici, notiunea de ostrov este folosita cu sens conotativ, protgonistul refugiindu-se in indepartatele ''insule'' ale propriei sale constiinte, pentru a reflecta la faptele sale. Pe mine, filmul a reusit sa ma impresioneze profund, sa ajunga pana in cele mai intunecoase tenebre ale gandirii mele si sa ma faca sa gandesc la propriile pacate si cum as putea sa le indrept.
Prestatia actorului principal a fost MAGISTRALA. Dupa ce si-a impuscat tovarasul, nu i-a mai ramas nimic decat sa se indrepte spre Dumnezeu si sa incerce sa scape de acea grea povara din sufletul sau. A reusit, murind astfel cu sufletul impacat, ca un adevarat sfant. Dupa 34 de ani de rugaciune si reculegere de la acea fatidica noapte, m-au impresionat foarte tare previziunile pe care facea enoriasilor care i se adresau, dar si lectia… citeşte

1 2
user-5aa4210b2f7b2 pe 30 Ianuarie 2024 20:12
L-am revăzut după 10 ani și a fost minunat! Trăire intensă, cuvinte care zidesc , momente care te invită la reflecție...
0 0
sabinalin pe 05 Iunie 2023 08:41
,,Nu sunt de acord cu afirmația precum că actorii nu pot înțelege fenomenul monahismului. In monahism ajung diverse categorii de oameni, inclusiv actori. Monahismul, ca o căință adîncă, e la îndemînă oricărui om credincios. "Nu e om care să fie viu, și să nu greșească", spune Evanghelia. Dar Domnul spune: "Căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide". Calea pocăinței ca stare deosebită a sufletului este scopul și sensul năzuinței creștinului, și în acest sens nu e o deosebire prea mare între un mirean și un călugăr.
Tocmai de aceea e foarte prețios acest film, pentru că realizatorii lui au reușit să arate căința sinceră și profundă a omului. Îmi vine greu să judec ce anume a jucat un rol determinant în faptul că filmul a ieșit așa convingător și veridic. Dar mă gîndesc că sinceritatea și curățenia… citeşte

0 0
catamagia pe 29 Martie 2022 09:08
Nu e un film.
Ci este mai degrabă material de propaganda fanatic creștin-ortodox Rus.
Pierdere de timp. Nu are nici un conținut. Nu are nimic. Ci doar versete din Biblie și un scenariu penibil.
Nu ai ce învață din astfel de "filme"...
P.s.nu așteptați finalul. Nu ve-ti găsi nimic nici acolo.

0 0
TCD pe 04 Ianuarie 2021 16:12
Desi vizionarea acestui film mi-a pus, prima data, rabdarea la mare incercare, a meritat efortul pe care l-am depus. Este un film exceptional. Pe langa toate laudele aduse in comentariile de mai sus pot adauga doar faptul ca stiam, din mai multe surse, ca oamenii foarte credinciosi, cei ce isi purifica sufletul, prin orice metoda, cu trei zile inainte sa moara sunt instiintati de acest eveniment si au posibilitatea sa-si mai rezolve din probleme: relationale, financiare etc. Nota 9,5.
0 0
El_KaPpa pe 01 Iunie 2020 19:34
7,7/10
Un film aproape foarte bun. De remarcat cinematografia lui Andrey Zhegalov si rolul excelent facut de Pyotr Mamonov, dar viziunea regizorala a lui Pavel Lungin mi s-a parut cam saraca in expunerea ideilor si in cazul meu a diminuat mult din complexitatea si din profunzimea temelor.
0 0
user-5e9717892de9e pe 15 Aprilie 2020 17:18
Mihaela, este el prea rigid, sau ii oferi tu prea puțin timp sa îl înțelegi?
0 0
marian_popescu99 pe 15 Decembrie 2019 14:44
Magnific si de neuitat. Cu siguranță o capodopera cinematografică chiar dacă critica de film mainstream nu o va recunoaște. Din motive ca e prea ortodox.
0 0
florin2014 pe 09 Mai 2016 12:15
Despre om
Pe langa tot ce s-a spus, foarte bine, despre film, despre credinta si iertare, totusi mi s-a parut ca filmul vorbeste mai mult despre cautarea sensului existentei si a implinirii sufletesti, atat la Anatoli, care pare sa nu aiba decat o teama, marturisita noua, la final, la Filaret care intrevede calea, dar trebuie indrumat si mai ales la Iov, personaj care are o mare greutate in film, nu stie ce trebuie sa faca, desi are, crede el, cele mai bune intentii. Merita vazut.
0 0
defav pe 03 Mai 2016 17:09
Film cu mesaj crestin , poate ca e pilda cea mai elocventa despre iertare, despre viata duhovniceasca adevarata ce poate face dintr-un simplu om un sfant . Relatia cu D-zeu, relatia cu ceilalti preoti ,trairile complexe ale unui calugar "neconformist " sunt temele acestui film original ,bine realizat . Pe cat de simplu, pe atat de plin de semnificatii , povestea ne releva adevaruri deja cunoscute de catre unii crestini ,adevaruri spirituale menite sa intareasca dreapta credinta a unora sau sa-i faca pe altii sa ramana in confuzie . Privit din exterior ,pare simplu sa faci un asemenea film, dar sunt convins ca nu este ,in orice caz actorul principal a avut o interpretare excelenta , e principalul atu al filmului .Poate ca unele scene le-as fi facut altfel , le-as fi tratat cu mai multa atentie , dar atmosfera e una foarte buna .
0 0
lili22 pe 22 Februarie 2018 20:07
E un film simplu dar foarte profund, bine interpretat.Merita vazut.
0 1
Devorattor pe 27 Aprilie 2017 23:28
cuvintele sunt de prisos
Pot spune atat: e un film pe catre trebuie sa-l vada toata lumea: indiferent de sex, rasa, varsta, religie. E un film pe care ar trebui sa-l vada si ateii! Never say never...
0 1
Alex Rădescu pe 18 Februarie 2010 16:46
“Ostrov” – filmul mântuirii » Alex Rădescu
[...] Cain si Abel, Evanghelia, Apostolii, Sfintii Parinti – totul este in Ostrov, in mica manastire ruseasca de undeva din nordul inghetat. [...] citeşte
0 1
catacris2003 pe 24 Iunie 2018 21:29
O porcarie de film, o pierdere de timp fara discuții. Un scenariu idiot probabil considerat profund, filozofic.
0 2
MrJuVe pe 23 Aprilie 2014 14:20
Aduce a După dealuri. . .
0 2
DiCaprio21 pe 18 Februarie 2012 13:42
acest film chiar m-a impresionat. chiar si dupa ce a aflat ca nu l-a ucis tot a vrut sa-si ia viata . impresionant
0 5
smaz pe 25 noiembrie 2012 21:49
Bravo ba,fa spoil.
mihaiboghiu pe 6 ianuarie 2013 21:23
DiCaprio21, nu ai inteles nimic din acest film. Parintele Anatoli nu dorea sa se sinucida ci se smerea pe sine pentru pacatul pe care l-a facut, pacatul uciderii aproapelui sau, sau altfel zis pacatul crimei. Filmul ne arata de fapt cum trebuie sa ne smerim pentru pacatele noastre. Parintele Anatoli nu mai putea sa traiasca cu pacatul sau, pacat care nu ii mai dadea pace si ii cerea Domnului si Creatorului nostru sa fie izbavit de acest pacat deoarece este un mare chin, o povara sa traiesti cu el. Parintele nu stia daca va fi iertat vreodata de Domnul pentru pacatul si iata cum ne arata ca pentru pacatele noastre trebuie neincetat sa ne caim pentru ca nu stim daca ne-au fost iertate. Aceasta pentru a putea face si noi parte din Imparatia Domnului. Sinuciderea este un Mare Pacat deoarece nu sta in puterea noastra sa ne luam viata pe care Domnul ne-a dat-o. Chiar daca viata este grea noi trebuie sa induram chinurile acestei vieti pentru a ne mantui si nu sa traim in confort precum facem noi cei din secolul 21. Ortodoxia da SCOP vietilor noastre si acela este Dobandirea Harului Sfantului Duh, ne impune o anumita conduita si o anumita gandire, ne schimba principiile de viata din unele idioate si fara de rost in unele nobile si frumoase, vesnice! De aceea nu are loc in calcul si Sinuciderea in filmul acesta, pentru ca Parintele traia cu adevarat ortodocseste, dupa legile Domnului si doar cerea sa fie iertat, el avand acum un SCOP in viata. Acesta este o parte a intelesului acestui film.

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells