Offret

(1986)

Sacrificiul

Poster Offret Poster Offret
 • Regia

  Andrei Tarkovski
 • Cu

  Susan Fleetwood, Erland Josephson
 • Gen film

  2 voturi

 • Durata

  143 minute

Sinopsis Offret

Mai mult
The Sacrifice Ultimul film al unuia dintre cei mai mari creatori din istoria cinematografiei, Andrei Tarkovski, Sacrificiul este o splendida alegorie despre regasirea spiritualitatii intr-o lume sufocata de valori materiale si violenta.
Personajul principal este Alexander, un fost actor cu inclinatie spre filosofie, actualmente jurnalist care are o viziune pesimista despre viata. De ziua sa, inconjurat de familie si de prietenii apropiati, Alexander se duce pe o insula pentru a se bucura in liniste de acest frumos prilej. Bucuria…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
Un premiu BAFTA, 3 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

 • The Sacrifice

Produs de

Svenska Filminstitutet (SFI)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Orion Classics

Distribuit in Romania de

Pro Video

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 06 Mai 2014 17:39
Reîntoarcerea la credinţă
Ideea sacrificiului apare în majoritatea filmelor lui Tarkovski: sacrificiul copilului pentru eliberarea ţării în "Copilăria lui Ivan", sacrificiul artistului de geniu în "Andrei Rubliov", sacrificiul cosmonautului pentru redobândirea fericirii pierdute în "Solaris" sau sacrificiul poetului exilat pentru realizarea comuniunii cu divinitatea în "Nostalgia". De fapt, însuşi Tarkovski afirma că "ideea sacrificiului, a jertfei, m-a preocupat mereu, devenind din ce în ce mai mult o parte a existenţei mele".

Exilat în străinătate, regizorul nu şi-a schimbat convingerile de viaţă, adaptându-le însă la modul de înţelegere al populaţiei vest-europene. Din acest motiv, "Nostalgia" şi "Sacrificiul" (filme realizate după ce Tarkovski a rămas în străinătate) sunt diferite de filmele sale anterioare pentru că nu se mai adresează de această dată unui… citeşte

7 0
cornel covaciu pe 23 Ianuarie 2005 05:12
Un film minunat despre om, conditia umana si sensul existentei.
Ca intreaga creatie a sa, filmul este o opera de arta care ne face / pune sa meditam. Imi place sa cred ca nu sunt o leguma in fata ecranului; iar asemenea filme ne deschid mintea si sufletul spre sensurile profunde ale relatiei cu divinitatea.

5 1
alin.cristian pe 26 Martie 2013 20:12
Deosebit
Offret este un exemplu al superioritatii cinematografiei europene, un film liric, filosofic, cu peisaje ale unei lumi straine, rustice. Despre dumnezeire, poate, dar si despre conditia umana, frumusetea fiintei acesteia, slabiciunea ei, cu scene pline de viata si sentimente, ale caror paroxism este atins in scena "sacrificiului", una cu adevarat tulburatoare. Finalul este, de asemenea, extrem de puternic si sugestiv, o trecere fulguranta la Inceputuri. Un film fantastic, o capodopera europeana.
3 0
stalex pe 31 Decembrie 2012 19:02
In timpul filmarilor la Sacrificiul, Tarkovski a aflat ca are cancer. Asadar, avem intrucatva de a face cu testamentul regizorului; inteles astfel, finalul este, poate, cel mai tulburator dintre toate cele pe care le-am vazut. Copilul culcat la poalele arbustului si punand la indoiala chiar temelia culturii noastre (la inceput a fost Cuvantul) este un semn al sperantei, al unei benefice rupturi de trecut, un mesaj optimist de adio trimis de unul dintre cei mai mari creatori din istorie.
3 0
Alkahest pe 09 Martie 2014 19:12
Memorabil
Film enigmatic, dominat de relationarea directa a personajului principal cu divinitatea, initial intr-o sfera abstracta, apoi intr-o avraamica incercare de a salva umanitatea de la un spectacol in care amfitrionii sunt hazardul si moartea. Simbolurile religioase directe - icoanele, crucii, imaginile sfintilor din album, citatul din Geneza ca si cele indirecte - pomului vietii, cocosul alb - mesagerul divin, trimit catre o relationare aparte cu Divinul, de la nedefinire ( Alexander dialogand cu Otto ), la salvare ( ruga fierbinte catre Dumnezeu si acceptatarea sacrificiului ).
Salvarea lumii, sacrificarea proprei constiinte, se vor face printr-o noapte de iubire intre Alexander si Maria, una din slujnice ; actul sexual este reprezentat printr-o levitare, deasupra materialismului lumii, transcendent acesteia si soteriologic in aceeasi masura...
Ridicarea rugului ritualic si… citeşte

2 0
a_anywhere pe 09 Martie 2015 20:18
https://www.youtube.com/watch?v=4fysiepJ93M ......................
0 0
ciprian34 pe 25 Decembrie 2012 18:16
Un film greu de inteles cum sunt toate filmele lui Tarkovski,dar acesta e farmecul unui film care te obliga sa il vezi a doua oara
0 5

Spune-ţi părerea despre Offret

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama

Cod embed

Liste cu Offret
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
Feedback