Odishon

(1999)

Audiția

Poster Odishon Postere Odishon

Sinopsis Odishon

Mai mult

La sapte ani de la moartea sotiei sale, producatorul de televiziune Shigeharu Aoyama este incurajat de fiul sau adolescent sa-si gaseasca o noua sotie. Un prieten ii sugereaza sa organizeze o auditie pentru un film inexistent, ocazie excelenta de a o ochi printre candidate pe femeia ideala. Aceasta nu intarzie sa apara. Sfioasa Asami are 24 de ani, e fosta balerina silita sa renunte la cariera din cauza unei neplaceri la coapsa, are multa clasa si, mai presus de orice, este obedienta, asa cum se…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Ryo Ishibashi Ryo Ishibashi Shigeharu Aoyama Ren Ôsugi Ren Ôsugi Shimada Renji Ishibashi Renji Ishibashi Old man in wheelchair
Kanji Tsuda Kanji Tsuda Barman Jun Kunimura Jun Kunimura Yasuhisa Yoshikawa Eihi Shiina Eihi Shiina Asami Yamazaki
Tetsu Sawaki Tetsu Sawaki Shigehiko Aoyama Ken Mitsuishi Ken Mitsuishi Director Fumiyo Kohinata Fumiyo Kohinata TV station presenter
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Audition

Tip Ecran

normal

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
BenPC pe 14 Mai 2011 14:26
She always gets a part
Esenta tare, chiar si pentru amatorii genului horror.
Subiectul filmului e clar ( la inceput.. pe parcurs devine mult mai complex ), un barbat vaduv de 7 ani pune la cale o falsa auditie pentru un film in incercarea de a-si gasi o nevasta potrivita, si desigur n-ar mai fi subiect de film horror, daca ar face o alegere buna, dintre toate fetele care participa la aceasta auditie barbatul o alege pe ... EA – Asami (interpretata de Eihi Shiina) care, poate greu de crezut pentru cei care nu au vazut inca filmul, merita fara discutie un loc alaturi Jokerul lui Ledger, Hannibalul lui Hopkins sau Anton Chigurh (Javier Bardem in No Country for Old Men), da, e atat de convingatoare.. adica inspaimantatoare, prin gesturile pe care le face, privirea si mai ales acele sunete de copil.. "Kiri Kiri Kiri!”..

4 0
jansic pe 29 martie 2013 17:51
Acel Kiri Kiri de care spui tu, m-a urmarit toata seara dupa vizionare :))
Irina_fire pe 13 Mai 2010 21:34
Din colectia extreme cinema a lui Miike acesta este probabil cel mai linistit. Daca ati vazut acest film, v-a placut, aveti stomac si inima tare si vreti mai mult, incercati Visitor Q, Gozu si Ichi the Killer, toate de Takashi Miike.
4 0
dsa_ pe 20 aprilie 2011 22:48
Ai incercat Martyrs (2oo8) ? daca ai dat nota 10 acestui film considerat de majoritatea ''de o violenta rara'' si ''plictisitor '' cu siguranta o sa iti placa (in caz ca nu l`ai vazut deja) .
into_the_labyrinth pe 26 August 2012 02:33
Un film absolut neobişnuit şi şocant, Audiţia (regizată de Takashi Miike) se poate spune că se apropie de capodoperă. Un producător de filme aflat la vârsta a doua şi care îşi pierduse soţia în urmă cu ceva ani, crede că redescoperă dragostea adevărată şi puritatea în persoana fostei balerine Asami, pe care o cunoaşte sub pretextul unei audiţii pentru un film. Însă aceasta se va dovedi doar începutul celui mai negru coşmar, fiindcă tânăra Asami, care fusese abuzată în copilărie, are doar un scop: să se răzbune pe bărbaţii nesinceri aflaţi în căutare de plăcere. Iar mijloacele sale sunt terifiante. Ecranizare destul de fidelă după Ryu Murakami, deşi sunt şi diferenţe faţă de carte, filmul mai oferă o surpriză plăcută: în pelicula sa, Miike mizează pe două planuri: real şi imaginar (sau vis), pe care le îmbină cu o deosebită… citeşte
4 1
klute pe 1 septembrie 2012 17:13
Mersi pt. sugestia cu Oldboy.
portofel pe 05 Ianuarie 2010 17:09
un film plictisitor la maxim............................................
4 10
Irina_fire pe 13 mai 2010 21:31
Vezi, daca nu te pricepi, e intotdeauna mai bine sa nu comentezi.
jansic pe 6 septembrie 2012 16:20
Dar poti sa si argumetezi de ce nu iti place. That's the point.
Stephen2D pe 01 Februarie 2016 20:23
Acum mă doare stomacul.
                        
3 1
DragonMaster pe 19 Ianuarie 2014 22:34
Un film care trebuie vazut
Am ales acest film japonez dintr-o lista de filme horror unde ocupa locul 18 in top 100 cele mai bune filme horror dintotdeauna si vroiam sa vad un horror bun dar o parte mare din inceputul acestui film pare plictisitor dar va asigur ca nu este asa cum am gandit si eu la inceput.Este un film psihologic care cu greu poate fi numit un film horror iar motivul pentru care este numit este datorita unor momente care sunt sadice si multi dintre critici au spus ca este un film greu de urmarit.Eu unul nu am inteles mai nimic din acest film si am aflat mai multe citind ce au postat altii si am gasit un comentariu care are sens iar pentru cei care nu vor intelege nimic din acest film eu va sfatuiesc sa cititi ce spun si altii despre ce se intampla in realitate in film iar daca nu ve-ti cauta o explicatie nu o sa stiti cat de bun este acest film.Ofer nota 9 acestui film pe care trebuie sa il vedeti… citeşte
3 2
Zina61 pe 17 martie 2018 01:59
Un film horror nu as mai dori sa-l vad niciodata si nici nu vi=l recomand!
arnoldroland pe 07 Martie 2011 22:25
a fost crud mai spre sfarsit,asa si-asa,insa,in rest,vorbaraie goala si plictiseala,ce-a fost de inteles,am inteles pe moment cand am vazut filmul asta,apropo,destul de lung,dar acum nu mai tin minte mare lucru,ceea ce se datoreaza faptului ca,pur si simplu,nu am fost marcat cu nimic de el..
2 8
margott pe 25 August 2012 21:07
Un horror cu un ritm extrem de lent si cu o singura faza care poate fi considerata horror. Stiu, ritmul ala a avut ca scop sa creasca tensiunea si suspansul, dar mie nu mi-a provocat decat o mare... plictiseala. In fine, gusturile nu se discuta, dar la nota aia de pe imdb ma asteptam la ceva mult mai interesant.
1 4
portofel pe 14 septembrie 2012 01:18
Exact! Ms!
cosmin742000 pe 12 August 2012 09:36
In sfarsit un horror asiatic bun , cu un scenariu excelent mai ales
1 7
andrei_oarga pe 01 August 2023 06:26
Deși in prima jumătate filmul funcționează foarte bine ca o drama psihologică,din a doua jumătate atmosfera devine tot mai apăsătoare iar unele scene sunt extrem de dure,greu de privit,filmul transformându-se într-unul dintre cele mai bine realizate filme horror văzute,de altfel Eihi Shiina se achita excelent de rol mai ales având in vedere ca nu avea deloc experiența in actorie(lucrând anterior ca fotomodel),japonezii au realizat astfel un film ce alternează foarte bine între drama si horror,fiind obligatoriu de vazut pentru orice cinefil!
0 0
Smrs pe 11 Februarie 2023 18:34
Mediocru.
Filmul nu este chiar pe măsura feed-back-urilor, care mai au și tendința de a ridica așteptările audio-vizualului. Destul de întins și lipsit o bună parte de tensiuni și scene horror (cca 1:20 h), spre final încep să apară acestea, dar la fel de timid. Ok, este diferit de ce mă așteptam, mai degrabă psycho-horror și mindfuck, încât rămâi cu unele întrebări la final, dar din păcate, nu rămâi speriat. Și când mă gândesc că l-am amânat de multe ori crezând că e prea greu de suportat.. Au dreptate cei de pe aici, trebuie să suporți la stomac niște scene sângeroase mai explicite, dar eu n-am avut probleme..
0 0
Horatiucrisan pe 18 Ianuarie 2023 21:34
Un film psihologic excelent, văzut la sfârșitul anilor 90 și revăzut acum cu placere. Pe bună dreptate poate fi considerat un film cult japonez.
0 0
liana10 pe 28 Martie 2020 03:26
Fata pe care o alege regizorul de fapt nu există. E doar un vis. Iar visul se transformă în coșmar.
0 0
user-5c9f8c2e87074 pe 23 Septembrie 2019 01:59
Film puternic mult mai complex decât nemeritata etichetă horror. Abuz in copilarie , societate dominata de represiunea femeilor toate aceste pot naște sau pot duce la metamorfoze, la monștri. Un adevărat caz psihopatologic aceasta Asami care din copilărie nu stie decat durere, chin ,suferinta si efectele sadismului.
Uimitoare interferenta vis- realitate din mintea vaduvului cineast. Superbe cadrele cu Asami ,momentele tensionate de așteptare telefon, cât de metodic si minuțios ca un chirurg produce tortura Asami totul e ca un ritual. Ingenios film. Recomand.

0 0
Ammelie pe 08 Decembrie 2011 12:08
Audition (1999)
Filmele horror japoneze sunt mai degraba crude, decat horror. Am apreciat la acest film timpul pe care si l-a luat la inceput pentru definirea personajelor, creand treptat o senzatie foarte incofortabila de anticipatie si teama nedefinita. Asami reuseste sa fie cu adevara inspaimantatoare in unele scene, mai ales cea cu "Kiri kiri kiri" e de retinut! 6/10
0 0

Spune-ţi părerea despre Odishon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Odishon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells