Night of the Living Dead

(1968)

Noaptea morților vii

Poster Night of the Living Dead Postere Night of the Living Dead

Sinopsis Night of the Living Dead

Night of the Living Dead

Radiația de la un satelit căzut i-a făcut pe cei decedați de curând să se ridice din mormânt și să pornească în căutarea celor vii pentru a-i folosi drept hrană.
Câțiva oameni s-au baricadat în interiorul unei case din mediul rural în încercarea de a supraviețui nopții. Afară sunt hoarde de zombi care pot fi omorâți doar împușcându-i în cap.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Produs de

Laurel Group

Distribuitorul international

New Line Cinema

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alex_il_fenomeno pe 02 Iulie 2010 14:57
bun de tot
acest film a fost o incercare reusita de a face un horror! datorita vremii , este un clasic horror! nu trebuie ratat! 10 + are de la mine!
5 7
BLACK-SPIDER pe 19 August 2009 03:18
Bunicul filmelor cu zombie...
Auzisem multe despre acest film asa ca eram curios cum arata. E un film care categoric merita vazut de orice fan al genului horror si nu numai. Desi este vechi are cateva secvente care fac sa ti se ridice parul pe maini. Zombi arata original, avand in vedere bugetul mic care i-a fost alocat acestui film. Actorii se descurca excelent ,sfarsitul e putin ciudat dar avand in vedere lupta pentru supravietuire care se dadea pe viata si pe moarte, e de inteles. Night of the living dead e un film care odata vazut nu o sa il uiti prea curand. Mi-a placut replica lui Jhonny "Barbara they coming to get you!"
3 2
laur_2013 pe 22 Aprilie 2013 19:01
Daca esti un fan al filmelor cu zombie acesta este filmul pe care sa il vezi. E filmul dupa care sau inspirat majoritatea filmelor cu zombie. Este inceputul inceputului.
3 3
Stephen2D pe 06 Februarie 2016 10:34
Mi-e frică să mai trec prin America.
                         
2 1
deadlord pe 27 Octombrie 2012 19:31
Dupa parerea mea acesta este cel mai bun film cu zombi.
2 1
rrs85 pe 03 Ianuarie 2011 15:43
Am asteptat vizionarea acestui film cu o emotie mai intensa si mai sfasietoare decat primirea cadourilor din noaptea de Craciun. Nu foarte multe fime au primit nota maxima din partea mea, dar acesta este fara indoiala unul dintre acelea ce se vor gasi intru varful piramidei.

"Night of the Living Dead" este o capodopera a genului, un film etalon!

2 1
adub pe 22 Decembrie 2012 17:15
Un mit al horror-ului ,a fost un film de cotitura al acestui gen.Desi criticat aspru, filmul a prins la public declansand o adevarata pleiada de alte regii.Personajele au fost o noutate in acel timp si, mortii vii, cu miscari lente dar insetati de sange au influientat evolutia scenariilor de groaza dovedita cu incasari de ordinul sutelor de milioane de dolari.
2 3
Vorador pe 25 Iunie 2012 00:01
Romero Awakens The Dead
Se spune ca e filmul horror care a revolutionat genul,cu un buget foarte mic a bagat spaima in multi oameni la aceea vreme si este cel mai de succes film a lui George A. Romero,regizorul care nu s-a mai dezliptit de pasiunea lui cu zombii nici macar la batranete,eu cel mai mult am fost impresionat de final.
2 3
cezarika21 pe 12 Aprilie 2016 09:56
Un film horror ce a rupt barierele genului
Cea mai mare teamă a omului o reprezintă frica de moarte, izvorâtă dintr-o senzație milenară de nesiguranță cu privire la ce se întâmplă după moartea trupului. Asociată ei este frica de morți (denumită științific necrofobie), ce are rădăcini adânci în copilăria fiecăruia dintre noi și provine atât din dezgustul natural față de dezagregarea trupului, cât și dintr-o tradiție de origine păgână că spiritele celor morți obișnuiesc să-i bântuie pe cei vii.

”Night of the Living Dead” s-a confruntat din acest motiv cu prejudecățile marilor studiouri americane, astfel că a fost realizat independent cu un buget redus, pe peliculă alb-negru și fără actori renumiți. În ciuda posibilităților modeste, filmul este inovator pe plan artistic, rupând multe dintre barierele genului atât în ceea ce privește prezentarea explicită a unor… citeşte

2 4
Dragos.87 pe 10 Octombrie 2021 23:59
Classic dar bun..
Este un horror classic,printre primele apărute cu morți vii (sau poate chiar primul) destul de interesant..Are o poveste simpla dar cu multe momente care te țin in suspans mai ales datorita coloanei sonore care este foarte buna..Mai mult este o drama decât un horror dar la acea vreme a fost destul de reusit..Finalul este cu totul neașteptat si imprevizibil,recomand!
1 0
Theodor2011 pe 26 Septembrie 2015 08:06
Film Horror clasic cum azi nu se mai face. Este primul film horror cu zombie si cu siguranta cel mai bun de acest gen (horror cu zombie) facut vreodata. Mi-a placut in special prestatia actritei Judith O'Dea in rolul tinerei Barbara. De vazut este si remake'ul din 1990. Insa nu se compara cu originalul acesta din 1968.
1 1
andystarx pe 05 Martie 2018 17:51
Nota 5/10
Nu stiu,la acea vreme poate a rupt gura targului,insa vazut in 2018,filmul mi s-a parut foarte foarte slab,iti trebuie o doza mare de rabdare,o fi el clasic,dar slab !
1 3
cosmin_kedii pe 04 Octombrie 2013 10:07
Primul film despre zombi , morți vii
Fiecare geniu începe întotdeauna cu ceva , și cineva ia 114 de mii de dolari și face un film pentru care va fi amintit si in ziua de azi . Noaptea morților vii - primul film al celebrului regizor George A. Romero
1 3
GiulianoDirt pe 04 August 2021 23:49
Horror clasic. Cel mai bun la vremea lui, dar merge văzut și acum.
Recomandat amatorilor genului.

0 0
Smrs pe 22 Iulie 2023 03:32
Slab.
Stă bine pe machiaje și costume în privința zombilor, dar filmul, replicile și teatrul actorilor sunt pentru copii. Ăștia care zic ca e capodoperă, care dau 10+ cred că fac mișto. De acord că e un clasic, bun pentru vremea lui, dar incă nu sunt hotărât dacă merită încadrat la horror sau la comedie.
0 1

Spune-ţi părerea despre Night of the Living Dead

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Night of the Living Dead
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells