Marți, după Crăciun

(2010)

Marți, după Crăciun

Poster Marți, după Crăciun Postere Marți, după Crăciun

Sinopsis Marți, după Crăciun

Mai mult
Marţi, după Crăciun

Paul Hanganu e căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiță de opt ani, Mara. De șase luni, Paul are o relație extra-conjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie și goana după cumpărături, hotărăște să-și ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neașteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeași încăpere pentru prima oară. Întîlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Vezi pe Netflix
O nominalizare Cannes, un premiu şi 10 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Tuesday, After Christmas

Produs de

Multi Media Est cu sprijinul CNC

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Țara

Romania

Box office Marți, după Crăciun

Weekend premieră (13.09.2010)
  • Loc 9
  • Spectatori 3.485
  • Încasări (RON) 38.480,80
Total
  • Spectatori 8.633
  • Încasări (RON) 110.608,41
  • Încasări (USD) 34.811,56

Părerea criticului

Pitbull pe 16 Septembrie 2010 02:46
Prezumpţie de banalitate
"Marţi, după Crăciun" - Prezumpţie de banalitate
Gânduri şi iar gânduri...

*** ATENŢIE! Conţine spoilere!!! ***

Cele patru titluri din filmografia de până acum a lui Radu Muntean jalonează o traiectorie extrem de interesantă - şi cred că abia de-aici încolo începe să se întrezărească o posibilă evoluţie viitoare a acestui mereu surprinzător artist al aparatului de filmat. Ţin minte că am văzut "Furia" la invitaţia unui prieten care tocmai îl închiriase de la un centru de DVD-uri; tocmai reveneam din lunga mea absenţă cinematografică de mai bine de zece ani şi, sub influenţa vagă a unor comentarii auzite pe ici, pe colo, prin părţile neesenţiale ale universului de opinie, mă aşteptam la o încercare rudimentară de a face film românesc "de public", cu un plot simplist şi multă violenţă. Marea surpriză nu a… citeşte

12 19
laetitia pe 20 septembrie 2010 12:20
Mihnea the Pitbull de pe imdb? m-am bazat pe reviewurile tale de cateva ori bune cand mi-am ales filme si nu m-au dezamagit. :)
gabicip pe 7 martie 2012 01:18
Momentele în care se sărută sunt enervante în draci, te fac să dai sonorul la minim.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zdraveius pe 19 Decembrie 2010 22:42
dezamagire
Plictisitor, banal, sacadat, interpretare artificiala, fara pasiune, fara daruire, fara implicare emotionala, fara amprenta personala a fiecarui personaj, fara traire, fara sentiment, dialoguri seci, citite parca de undeva robotic, precum prompteristii de la stiri.
Sunet prost.
Inserarea scenelor de nuditate care vor sa fixeze in ochii spectatorului imaginea de film modern, in tendinte, care satisfac dorinta unora de a vedea si asa ceva intr-un film cu si despre oameni, alaturi de limbajul "de cartier" nu sunt suficiente pentru a transforma o poveste care se intampla, intr-adevar, destul de des, intr-o pelicula de valoare.
Alaturarea de "geniu" a doamnei care face reclama la iaurt si la adeziv pentru placa dentara cu Victor Rebengiuc spune multe despre inspiratia regizorala.
A avea succes nu inseamna neaparat ca are si valoare artistica. Iar asta vom vedea… citeşte

30 11
photobyalex pe 27 decembrie 2010 23:51
Superb comentat !
mariuszmeu pe 4 aprilie 2014 14:41
de-acord 100%
White.Lily pe 09 Ianuarie 2011 14:13
Eu personal n-am nimic cu filmele romanesti, sunt unele care mi-au placut si le-am apreciat foarte mult (si nu neaparat filmele lui Sergiu Nicolaescu :)) ) insa Marti, dupa Craciun mi se pare o mare pierdere de timp.
La capitolul interpretare n-am nimic de reprosat. Cel putin Maria Popistaşu a fost pur si simplu la inaltime. Este o actrita foarte, foarte talentata. De-abia la sfirsitul filmului mi-am dat seama ca a jucat si in Legaturi bolnavicioase, unde a facut un alt rol foarte bun. Oricum, in Marti, dupa Craciun mi s-a parut de nerecunoscut.
De apreciat este si Mirela Oprişor. Scena in care afla ca este inselata, este o scena foarte emotionanta. Chiar stateam sa ma gandesc cum ar fi ca intr-o buna zi, pur si simplu din senin, sa vina sotul tau si sa-ti spuna ca a intalnit pe altcineva de care s-a indragostit. Oricum, felul in care face fata situatiei, faptul ca alege… citeşte

12 9
Crynick pe 29 decembrie 2011 01:16
pai de ce sa apreciezi filmele lui Nicolaescu Sergiu? sunt cele mai proaste
Moody pe 12 Februarie 2011 22:44
Natural, real, o bucata din viata
Filmul prezinta intr-o forma simpla, realista viata unei familii moderne din Bucuresti. Asistam la o situatie dramatica fara infloririle si exagerarile hollywoodiene. Personajele nu sunt fortat carismatice, nu au o replica sclipita mereu la indemana, pur si simplu sunt oameni normali. De aceea regizorul nu se chinuie sa ascunda nimic, nu vrea ca actorii sai sa iasa in evidenta mai mult decat e cazul, nu vrea scene exagerate si nici decoruri nerealiste. Pe scurt este un film care se desprinde prin naturaletea sa.
8 1
sabinalin pe 20 Septembrie 2010 17:30
Dezamagirea,proasta si carpita
El lucreaza la banca si e un barbat de varsta mijlocie. Ea lucreaza in domeniul justitiei si e o sotie fidela. Au o fetita in clasa a patra care are probleme dentare. E inceputul sfarsitului pentru familia ce pare perfecta. Barbatul se indragosteste nebuneste de tanara doctorita care ii trateaza fiica. Se apropie Craciunul si barbatul simte ca a venit momentul sa ia o decizie si hotarasca alaturi de ce femeie isi va continua viata. Ce va alege: familia pe care si-a format-o in urma cu un deceniu sau focoasa amanta care, chiar daca nu spune,l-ar dori numai pentru ea? E al patrulea film al lui Radu Muntean si al doilea dupa "Boogie" in care tanarul si foarte valorosul regizor se ocupa de relatiile de familie dintre tinerii generatiei sale. Regizorul se bazeaza in mare parte pe aceeasi echipa si nu da gres: "secundarul" Mimi Branescu din "Boogie" devine acum "principal" si isi… citeşte
8 4
latearazvan pe 22 martie 2011 02:15
a avut succes datorita imaginii de pe coperta ' multi au crezut ca e un film xxx :))
MrJuVe pe 20 decembrie 2012 23:55
Asta s-o crezi tu.
bogdi.c pe 07 Septembrie 2010 23:17
vine filmul romanes in top
"Un film simplu. Foarte bine scris. Scenariul este extraordinar, iar actorii au fost de asemenea foarte buni. Nu s-a exagerat în ceea ce priveşte regia. Este un film perfect. Foarte bun."
"Este o poveste comună, dar încărcată de sentimente şi emoţii. Actorii au fost minunaţi. Este exact ceea ce îmi place la filmele româneşti pe care le-am văzut la Cannes în ultimii ani, un film plin de acurateţe. Mi-a plăcut.

6 6
SemperFi pe 09 Septembrie 2010 17:14
am impresia ca lumea confunda geniul regizoral al lui Sergiu Nicolaescu, substituindu'l cu un amator oarecare ce doreste cu ardoare sa se faca si el cunoscut cumva in Romania....Serios,oameni buni,voi chiar nu mai aveti simtul valorilor?
6 19
Fluffz pe 12 septembrie 2010 09:59
Am vazut si eu recent 4-5 filme facute de domnul Sergiu Nicolaescu, dar chiar nu imi dau seama despre ce geniu regizoral vorbesti; ca sa poti numi pe cineva geniu trebuie mai intai ca acea persoana sa fi inovat ceva; in schimb filmele domnului Sergiu nu doar ca mi se par plictisitoare, poate ca pur si simplu nu am varsta necesara ca sa le pot digera, dar chiar nu gasesc nimic captivant. Nota: Este doar o opinie personala, sper sa nu te superi :)
aliku23 pe 28 decembrie 2010 08:17
Foarte adevarat ca Sergiu Nicolaescu este un impostor , totusi daca ignoram munca lui si noi suntem impostori (Mihai Viteazul este in topul filmelor istorice,dupa parerea mea cea mai mare realizare a sa). Marti , dupa Craciun este o adevarata capodopera a cinematografiei romanesti : un scenariu complex , o regie impecabila (consider ca aceste cadre fixe dau celui ce vizioneaza un impuls pentru a fi atent la film , nu cred ca dupa primele 30 de minute cineva a oprit televizorul , a parasit sala de cinema -daca a rulat- sau pur si simplu a apasat butonul pause) un film atent la detalii (poate chiar mai atent decat a fost castigatorul de anul trecut al oscarului , The Hurt Locker) , actori excelenti si un subiect sensibil pentru societatea noastra tratat cu delicatete si eleganta . Eu ii dau nota 10 . Singurul film de nota 10 a lui Sergiu Nicolaescu din cate am vazut eu este Mihai Viteazul , in timp ce Radu Muntean mai are timp sa ne incante si sa nu uitam ca dupa revolutie domnul geniu nu prea si-a pastrat pozitia de odinioara . P.s.:@SemperFi:Daca nu postai al doilea comentariu chiar as fi crezut ca primul este ironic .
krista10 pe 24 Septembrie 2010 18:28
Felicitari
Am vizionat filmul in Israel, inainte ca acesta sa fie rulat in Romania. Mi-a placut ca am vazut o reclama mare in centrul orasului cu acest film si sala de cinema a fost aproape plina. A fost unul dintre acele momente cand m-am simtit mandra ca m-am nascut in Romania, desi nu am niciun merit sau vreo legatura cu realizatorii acestui proiect cinematografic. Un film cu buget mic, cu o tema universala si jucat extraordinar. Pentru mine se inscrie in topul filmelor romanesti de dupa '89. Bineinteles ca parerile sunt subiective si discutabile la urma urmei. Pentru mine a fost un prilej de bucurie ca l-am vazut si felicitari tuturor care au contribuit la el! Astept si urmatoarele filme romanesti!
5 4
monallyssia pe 15 Octombrie 2011 05:37
Impact personal
Scopul unui film este de a te impresiona, de a trage acel semnal de alarma al sufletului, de a te face sa vibrezi pe firul mesajului transmis de actiunea filmului.Fiecare spectator are modul lui de a vibra.Acest film se adreseaza probabil celor care se simt sensibilizati de latura realista si simplista a dramatismului.
Pentru mine maniera in care a fost realizat filmul a fost ca o relatare, ca o stire de ziar care te intereseaza, e adevarat, te face sa reflectezi un timp, dupa care impaturesti ziarul si te uiti la Tv.
Vibratia mea sufleteasca intr-un film e data de subiectul filmului, derularea subiectului avand ca puncte cheie schimbul de replici, umorul tragi-comic, imaginile artistice si coloana sonora; muzica intr-un film bun este pentru mine esentiala.O muzica reusita poate acompania si amplifica de minune impactul cu personajele, poate sapa tunele de sensibilitate in… citeşte

4 0
cl24 pe 01 Ianuarie 2011 15:31
Despre acest film , nu pot spune decat ca este un film romanesc , de familie, care vrea sa tina pasul cu modernismul occidental. Realizarea si montajul sunt insa departe de orice pretentie.
4 1
marcusARCUS pe 09 Iunie 2010 16:01
Un film foarte bun si in genul lui Radu Muntean.Bravo!
4 15
lynx pe 1 februarie 2011 11:54
Din pacate, alte filme ale lui Radu Muntean au fost mult mai bune decat Marti, dupa Craciun. Chiar si Boogie a fost mai bun, ce sa mai vorbim despre Hartia va fi albastra. Daca regizorul a brut sa faca un film banal si plictisitor, cu Marti dupa Craciun chiar i-a reusit. Singurul atu al filmului: interpretarea celor doua actrite /nu insa si a lui Mimi Branescu!/
Culturale.ro pe 12 Ianuarie 2011 16:30
“Marţi, după Crăciun”, un film de Radu Muntean. De văzut sâmbăta…
Am văzut “Marţi, după Crăciun” sâmbătă şi a picat bine. E un film perfect de după-amiază: nu te adoarme, dar nici nu te forţează să ieşi din somnolenţă. Regizorul Radu Muntean reuşeşte performanţa de a face filme şi pe altfel de subiecte decât temele arhi-saturate: comunism sau capitalism de doi bani. În “Marţi, după Crăciun” [...] citeşte
3 0
unicul7 pe 12 Octombrie 2011 12:13
mi s-a parut slabut filmul. nu e film romanesc in care sa nu apara cineva dezbracat sau fie vreo scena mai explicita de dragoste. lipsa de idei.
3 1
Relativ pe 06 Februarie 2011 08:20
Neconvingător,artificial și multe alte minusuri
Un film ce vrea să pornească de la o poveste regăsibilă în realitate: familie tânără cu un copil, distrusă de preferința amoroasă a soțului pentru o dentista. Scenele de nuditate de la început sunt lungite forțat, cu unicul scop de a-l face pe privitor să urmărească filmul. Discuțiile din pat sunt plictisitoare, cuvintele goale de conținut sunt oricum acoperite intenționat de goliciunea actorilor. Soția înșelată poartă aceeași coafură ternă, chipul ei - altfel frumos - e acoperit parțial de niște ochelari nepotriviți. Reacția soției la aflarea veștii comunicate sec de el - e îndrăgostit - este nefirească.
În film, sunt reclame introduse hodoronc-tronc, fără o minimă și necesară voalare. Actrița care joacă rolul mamei lui este doamna enervantă din reclama de la iaurt și adeziv de proteză dentară.
Sunetul filmului este de… citeşte

3 1
Pantaleon pe 17 Decembrie 2010 08:15
Putea fi un film mult mai bun
Un film modest, poate cel mai modest al lui Muntean, dar de vazut. Regizorul continua pe linia inceputa prin Boogie, cu dramele conjugale, in centrul atentiei fiind tot realatia sot-sotie, dar, ca si in Boogie, fiind implicat si un copil. Desi pe alocuri filmul e plictisitor, anumite cadre fiind prelungite inutil, scena recunoasterii adulterului, din bucatarie, salveaza aproape tot intregul. Sunt sigur ca multi barbati se regasesc in personajul principal, fie pentru ca au procedat asemeni lui, fie doar la stadiul de imaginatie. Cele doua oponente, sotia si amanta sunt bine creionate: amanta tanara, copilaroasa, draguta, tandra si sotia rece,dintr-o bucata, fara chef de glume si ironii, uratica, intrata intr-o rutina pe care ti-o dau anii petrecuti langa acelasi barbat.
Putea fi un film mult mai bun. Incheierea, specifica aproape tuturor filmelor romanesti e ratata complet. Ma… citeşte

3 1
photobyalex pe 27 decembrie 2010 23:33
Sunt deacord cu tine...
cotzofica pe 13 ianuarie 2014 00:29
Cel mai inspirat comentariu. Subscriu în totalitate.
not.Who.you.think pe 20 Septembrie 2010 22:33
Primul film romanesc din ultimii 5-6 ani pe care l-am vizionat cu placere. O drama realista usor captivanta si bine jucata. Fara un buget enorm, fara coloana sonora, cu un actor destul de carismatic (Mimi Brănescu) un regizor inspirant produce o pelicula interesanta si foarte buna!
3 3

Spune-ţi părerea despre Marți, după Crăciun

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Marți, după Crăciun
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells