Mandariinid

(2013)

Mandarine

Poster Mandariinid Postere Mandariinid

Sinopsis Mandariinid

Mai mult
Tangerines

Plasat în 1992, în timpul conflictului din Georgia, atunci când, în urma dizolvării Uniunii Sovietice, numărul separatiștilor din Abkhazia se afla în creștere. Această emoționantă poveste împotriva războiului are în centrul ei doi fermieri imigranți estonieni. Aceștia se trezesc implicați într-un război care nu este al lor. Ei decid să rămână în Georgia pentru a recolta culturile de mandarine. Când războiul ajunge chiar la pragul casei lor, Ivo trage înăuntru doi soldați răniți din tabăra opusă.…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: cinemavb
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile
Giorgi Nakashidze Giorgi Nakashidze Ahmed Raivo Trass Raivo Trass Juhan Elmo Nüganen Elmo Nüganen Margus
Lembit Ulfsak Lembit Ulfsak Ivo Giorgi Gogishvili Giorgi Gogishvili Aslan's Soldiers Jano Isoria Jano Isoria Aslan's Soldiers
Zura Begalishvili Zura Begalishvili Aslan (as Zurab Begalishvili) Giorgi Tsaava Giorgi Tsaava Officer (as George Tsaava) Aleko Begalishvili Aleko Begalishvili Aslan's Soldiers
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Georgian Film

Tip Ecran

wide

Țara

Estonia, Georgia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Nika pe 24 August 2014 10:58
Am privit acest film intamplator, fara recomandari, publicitate si vorba multa, etc. Dupa sinopsis, ma asteptam la o drama ordinara despre razboi, dar nu bănuiam că mă va impresiona atit de mult. Finalul este foarte profund, iar soundtrack-ul este de-a dreptul superb..Păcat ca multi ”vor trece pe alaturi” si putini vor privi acest film...care, de altfel, este obligatoriu de vazut..
9 0
a_anywhere pe 3 decembrie 2014 14:41
subscriu!
radu3455 pe 09 Iunie 2015 10:58
o drama foarte impresionanta si emotionanta,cu un scenariu original si acelasi timp realist,uite ca se fac filme bune si in estul Europei, nu ar trebui ratat nota 9
2 0
narcisson pe 04 Iunie 2015 19:08
Un film extraordinar de bun, cum nu ma asteptam sa vad, mai ales neavand un nume sau reclama de dinainte. Sunt foarte multe de zis despre aceasta pelicula, pe care as putea-o nume chiar o mica opera de arta.
In primul rand: cadrul natural. Cadrul natural si in general locurile in care se desfasoara actiunea au fost exact ceea ce ma asteptam sa vad, pur si simplu am avut senzatia de teleportare in acele locuri, in special casa lui Ivo. De asemenea, zona in care se desfasoara actiunea filmului, era una extrem de importanta din punct de vedere geopolitic si strategic, chiar daca era un mic satuc relativ parasit.
Apoi, personajele: De departe, Ivo este protagonistul acestei pelicule, iar siguranta pe care o denota in dialogurile sale si modul cum reuseste sa imprieteneasca doi dusmani, sunt de-a dreptul incantatoare. Ivo a dat o dovada extraordinara de autocontrol si de… citeşte

2 0
ramonacristinamanu_gmail_com pe 12 Mai 2018 02:51
O dramã cutremurãtoare! O poveste simplã, dar brutalã, copleșitoare prin cruzimea, inutilitatea rãzboiului dar și imensitatea frumoasã a omeniei în haosul acelor orori și splendoarea grãdinii cu mandarine. Nu știu de ce nu a primit premiul "Oscar", dar s-a fãcut (a-nu-știu-câta-oarã) o mare nedreptate! Nu cred cã vreo persoanã, cu un dram minim de educație și empatie, nu va aprecia acestã bijuterie cinematograficã. Regizorii americani (nici mãcar Spielberg) nu vor reuși, niciodatã, sã creeze un film " de rãzboi" cu atâta impact emoțional asupra spectatorilor. Nota 10.
1 0
tzatzocach pe 12 Ianuarie 2018 02:00
Recomand
Singurul film, din cate am vazut pana acum, care are doar pareri PRO si subscriu. Da, un film care merita vazut si recomandat.
1 0
Argo2013 pe 07 Iunie 2017 23:39
Foarte bun de vazut, discutat, interpretat si revazut.
Un film impresionant si/de simplu. Razboiul nu foloseste nimanui. Cu ce s-au ales castigatorii, fie ei americani, nemti, rusi, turci, romani, etc.? Dar invinsii? Si-au fost mereu si victime colaterale...
1 0
vladalmond pe 14 Iunie 2016 15:41
Extraordinar
În sub 90 de minute, filmul ăsta transmite un mesaj mai puternic și mai uman decât orice ”film de război” am văzut eu până acum. M-a impresionat profund și m-a făcut să realizez (încă o dată) cât de iraționale sunt războaiele.
1 0
lili22 pe 01 Noiembrie 2015 07:09
un film excelent
Cu actiune plasata in urma cu mult timp in urma, in timpul conflictului cu Abhazia ,povestea unui estonian care refuza sa plece inapoi, in tara sa, continuandu-si viata in mijlocul unui conflict care nu duce nicaieri.
1 0
teo68 pe 19 decembrie 2015 19:54
O palma data filmelor americane,impresionant si emotionant !
xarfunas pe 02 Februarie 2015 02:48
merită văzut!
Mandariinid / Tangerines este unul dintre filmele nominalizate la Oscar 2015, secțiunea - cel mai bun film străin; Zaza Urushadze vine cu o poveste impresionantă din timpul primului război din Georgia ( 1992). Acțiunea se petrece pe domeniul estonului Ivo, unde se întâlnesc doi soldați care luptă în tabere diferite, însă pe care bătrânul Ivo îi face să ”încheie” o pace mutuală.
O extraordinară peliculă ce abundă în situații imprevizibile și care evidențiază capacitatea distructivă a războiului, efectele căruia pot fi limitate de prezența demnității, dreptății și cuvântului dat.
Vizionare plăcută!

1 0
mihaelatb pe 11 Ianuarie 2020 12:06
spoiler
Un film despre razboi in care razboiul propriu-zis este aproape absent-. exceptie cateva scene in care se si vad impuscaturi, dar cu toate astea atmosfera razboiului este prezenta in tot filmul. Mandarinele pe care nu are cine sa le culeaga, caci culegatorii sunt prinsi intr-un razboi al urii. Absurditatea razboiului o demonstreaza Ivo, obligandu-i sa convietuiasca pe Niko si Ahmed, ranitii pe care i-a salvat. Acestia sunt doi oameni pe care soarta i-a pus in tabere opuse, dar care, incep sa se accepte unul pe altul.Dar cum razboiul inseamna moarte, si aici mor oameni care nu voiau decat sa-si vada de afacerea cu mandarine, sa joace in piese de teatru si sa traiasca linistiti. Sfarsitul?! Plecarea lui Ahmed sa-si vada familia, de care ii este dor, este practic dorinta de normalitate, caci viata de familie nu inseamna razboi.
0 0
Cretzulynne pe 10 Septembrie 2019 10:14
A 12-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film internațional (străin), din partea Estoniei.
Prima nominalizare.

0 0
Horatiucrisan pe 09 Martie 2019 23:29
Un film care ne arată riscurile intoleranței într-o regiune măcinată de conflicte etnice duca căderea Uniunii Sovietice si separarea statelor componente. Desi razboiul înseamnă pentru unii doar victorie, bani sau glorie, descoperim în acest film oameni capabili să pună pe prim plan umanitatea în fața intereselor de clan sau a propagandei politico militare a acelor ani. Filmul are un mesaj clar: umanitatea ar trebui să substituie conflictele militare, mesaj care din pacate nu este luat on considerare nici în ziua de azi si probabil nu va fi luat în considerare nici în viitor atata timp cat oamenii vor continua să fie niste pradatori de teritorii si resurse. Recomandat celor care nu așteaptă filme cu explozii, mii de gloanțe trase si eroism marca hollywood.
0 0
margochirila24_69 pe 10 August 2016 10:58
Un film de razboi emotionant cu mult peste toate filmele americane de gen! E primul film estonian pe care il vad.
0 0

Spune-ţi părerea despre Mandariinid

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Mandariinid
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells