Looking for Comedy in the Muslim World

(2005)

Lecția de comedie

Poster Looking for Comedy in the Muslim World Poster Looking for Comedy in the Muslim World

Sinopsis Looking for Comedy in the Muslim World

Looking for Comedy in the Muslim World Autoritatile americane au o noua abordare pentru a afla de ce cele 300 de milioane de musulmani din intreaga lume ii urasc de moarte pe americani: comicul Albert Brooks este trimis de guvernul Statelor Unite in Asia pentru a descoperi ce-i face pe musulmani sa rada. Insotit de doi functionari de stat si credincioasa sa asistenta, Brooks porneste intr-o calatorie care-l poarta din New Delhi pana in Pakistan.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.5

Caseta tehnică

Produs de

Seventh Picture Productions LLC

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Seventh Picture Productions LLC

Distribuit in Romania de

New Films Romania

Țara

SUA

Taguri

Box office Looking for Comedy in the Muslim World

Weekend premieră (08.10.2007)
  • Loc 13
  • Spectatori 752
  • Încasări (RON) 7.217,00
Total
  • Spectatori 2.581
  • Încasări (RON) 31.347,00
  • Încasări (USD) 13.337,33

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Martie 2009 17:48
Cine cauta gaseste?
Simtul umorului la musulmani? Analizat de un american evreu, actor, regizor si scenarist? Hai ca suna cel putin interesant. Asa si este, caci Looking for Comedy in the Muslim World (sau Simtul umorului la musulmani) se bazeaza pe o idee absolut geniala, care promite imens. Din nefericire, Albert Brooks (el este americanul, evreul, regizorul, scenaristul si actorul) nu e in stare sa egaleze valoarea ideii cu un scenariu pe masura, asa ca filmul se pleosteste inexorabil. Dar chiar si asa merita vazut, mai ales daca iti place Albert Brooks (nu, singurul lui rol notabil nu este "vocea" lui Marvin din frumosul In cautarea lui Nemo) si apreciezi umorul lui inegal, cand sec, cand induiosator, cand extrem de autorironic, cand... lipsit total de umor. Din punctul lui de vedere, simtul umorului la musulmani lipseste cu desavarsire. Dar sa vedem de ce. Lui Brooks, actor somer si omis din… citeşte
0 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zeno.marin pe 13 Martie 2011 01:24
I wonder why...
Mesajul acestei satire semi-politice e simplu - traim intr-o lume a separatiei culturale, in care tensiunile interetnice si politice ating cote grotesti, aducand doua natiuni aproape in prag de razboi.

Nota data pana acum filmului nu depaseste 6. Deloc surprinzator cata vreme nu e o comedie cu turbane in care se aluneca pe coji de banana si nici nu se scalambaie nimeni. Asta aminteste izbitor de mult cu secventa din film in care comedianul nu reuseste sa smulga nici o umbra de zambet dintr-o sala apartinand altei culturi.

Faptul ca aceasta comedie subcotata abordeaza un subiect tabu este evident inca de la tilu. Dar ce ma mira cel mai tare este ca a fost considerat plicticos si sub asteptari chiar de catre comentatori consacrati ai acestui site. Un lucru e clar: "lunecarea in absurd" la care se referea StefanDo mai devreme face exact deliciul spectatorului,… citeşte

1 1

Spune-ţi părerea despre Looking for Comedy in the Muslim World

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
jinglebells