Păreri Lincoln

(2012)

Lincoln

Ordonează după
Pitbull pe 29 Ianuarie 2013 01:55
Stilat, parţial plicticos, emoţionant... inegal
"Lincoln" - …sau "Amendamentul 13"?
Stilat, parţial plicticos, emoţionant... inegal

Întâmplarea (sau poate nu...) a făcut ca în ultimele luni să mai avem parte de cel puţin două filme cu subiecte înrudite. Mai explicit, anul trecut Timur Bekmambetov, în plin acces de cretinătate absconsă (de parcă n-ar fi făcut tot el, în 2008, delicioasa poznă "Wanted"), a comis imbecilitatea "Ambraham Lincoln: Vampire Hunter"; ca şi cum asta n-ar fi fost de ajuns, Richard Schenkman a trântit şi el pelicula video (pun intended) in-Titu-lată "Abraham Lincoln vs. zombies", conform principiului: de ce să fim noi idioţi doar o dată, dacă se poate şi de două ori...?
Pe de altă parte, într-un registru mult mai onorabil, acum câteva zile am avut parte de "Django Unchained" - care, de Tarantino fiind, s-a jucat meseriaş cu tema sclaviei în Statele Unite… citeşte

23 5
Pitbull pe 29 ianuarie 2013 02:00
LE MULŢUMESC tuturor acelora care, înţelegând şi folosind analizele mele de film, îmi confirmă utilitatea lor, aşa cum sunt. Le promit că nu voi abdica niciodată de la această modalitate de a scrie, indiferent unde o voi face de-a lungul timpului - aici, sau în alte locuri... De asemenea, LE MULŢUMESC şi celor care, nedeprinşi cu lectura, oripilaţi de orice text mai lung de un verdict supt din deget şi-o notă aruncată la întâmplare, şi complet străini de cel mai elementar bun-simţ (după cum arată insistenţa lor în a se manifesta zgomotos şi fudul la adresa a tot ceea ce nu pricep), îmi confirmă şi ei cât de necesar e să acţionăm în continuare în spiritul unei lumi cu adevarat evoluate, din care asemenea specimene să dispară cât mai curând, pe calea selecţiei naturale.
bovoro pe 11 decembrie 2020 13:00
Raspunsul e simplu. Pitbull e Mihnea Columbeanu care in prezent, si pentru inca foarte multi ani, e la parnaie pentru pornografie infantila si viol. Doar 26 anisori de puscarie a luat. Si da, la parnaie n-are nici net, si cu atat mai putin facebook.
ciprian34 pe 07 Ianuarie 2013 16:09
Numai un regizor ca Steven Spielberg putea face un film asa bun
16 10
Legolas13 pe 14 Septembrie 2012 03:47
11 ianuarie ?
Are premiera in SUA in Noiembrie, iar voi il lansati in ianuarie ? Il vad HD acasa pana atunci !
15 15
Legolas13 pe 11 decembrie 2012 16:19
Drag utilizator neobrazat, ce te face sa crezi ca nu l-am vazut ? Faptul ca am comentat in septembrie ? Varianta "workprint" esra gata din august, iar cei ce au destule cunostinte in domeniu sau au lucrat cu studioul respectiv, pot vedea varianta workprint, adica fara efecte vizuale adaugate. Daca nu stii despre ce vorbesti, atunci gura mica. Da, as fi preferat sa il vad si in cinema cu efectele complete, dar chiar si fara efecte complete, mi-am putut face o idee despre jocul actoricesc, regia, coloana sonora (atat cat era gata), etc. Deci, dispari ! Esti sub nivelul meu de intelect.
deco20 pe 5 ianuarie 2013 23:59
Filmul e deja pe net in variante acceptabile.
mrculea pe 27 Decembrie 2012 14:41
cel mai slab film al lui Spielberg
poti sa te uiti la film ca un remediu pentru insomnie.
13 31
ceferistu1993 pe 10 ianuarie 2013 16:22
Acelasi comm ca si pe filelist:))))doamne!
GeluR pe 18 martie 2013 21:02
@ceferistu1993 Din felul in care scrii pot sa-mi dau seama de ce nu ti-a placut. Daca era cu Van Damme... era altceva, nu? Eu inca nu l-am vazut dar m-ai convins sa-l caut...
DanyMarica pe 16 Iunie 2012 04:45
Imi place acest gen de filme, mai ales ca este vorba despre cel mai bun presedinte american, dupa parerea mea. Acest om a schimbat America, o tara predominant agrara,, inspre ceea ce este astazi. Merita un asemenea film, facut chiar de unul dintre cei mai buni regizori din lumea, si sper sa nu se zgarceasca la buget, asta ar fi ca o insulta la adresa acestui presedinte minunat care a schimbat practic ceva in istoria lumii prin abolirea sclaviei.
Nu-mi vine sa cred ca va rula si in Romania, este aproape de necrezut una ca asta si zic asa deoarece acest gen de filme nu este ptr. toata lumea, ci doar pt. un segment mic din populatie, in orice caz nu are ca public tinta meltenii, aia la care le suna telefonul in timpul filmului si deranjeaza toata sala ca vrea pitipoanca lui popcorn sau alceva exact cand toti se concentreaza la film, aia care vor sa vada buci, sani, fanii comediilor… citeşte

11 6
intermediar pe 10 Ianuarie 2013 23:08
vom vedea
un exemplu ptr romania sa vada basescu si guvernu asta corupt
11 8
lorelei34 pe 13 ianuarie 2013 02:35
Ai vazut filmul? Stii ce exemplu e pt. Romania? Ca si americanii au furat voturile, asa ca nu mai comenta aiurea.
VasileLuca pe 2 februarie 2013 19:51
corect mosu332
Lewis pe 26 Decembrie 2012 16:25
sper sa ia cat mai multe oscaruri, sa arate ca se mai da asemenea premii si pt filme adevarate
10 5
lapidarium pe 13 Ianuarie 2013 15:49
Abe Licoln
Infatisat ca un politician cu capul pe umeri , fidel cauzei sale, tenace in indeplinirea obiectivelelor propuse, Lincoln reprezinta prototipul eroului american ce iese mereu invingator chiar daca imprejurarile nu ii sunt intodeauna favorabile.
Spielberg propune o pagina de istorie americana, razboiul civil dintre nord si sud concomitent cu demersurile pentru aprobarea amendamentul 13 in constitutie-abolirea sclaviei.
De retinut ca SUA a fost printre ultimile tari care au abolit sclavia, Franta, Anglia si celalalte mari imperii coloniale ale Europei o facusera mai devreme pe teritoriul lor cat si in colonii.Deci, americanii urmau mai degraba o emulatie generala ce a dus la desfintarea sclaviei, asemanatoarea cumva cu cea din 1989 care a dus la caderea blocului comunist est european.
Stilul de politica ce se facea in a doua jumatate a sec.19 in America seamana destul de… citeşte

9 4
marius_em pe 16 ianuarie 2013 14:47
Bun review. Ca si comparatia cu politica damboviteana. Life of Pi nu cred ca e o amenintare. La cel mai bun film se vor bate Lincoln si Argo.
lapidarium pe 16 ianuarie 2013 17:50
Multumesc!
Macabru pe 14 Decembrie 2012 20:02
Nu cred eu c-o sa prinda asa bine filmul asta si la noi, cu toate ca are 8.4 pe IMDB. Asta e mai mult de propaganda la americani, de istoria tarii lor. D-aia nu mai pot unii romani de ce-a facut Lincoln. Nu judec negativ filmul, dar nu cred c-o sa fie bataie pe bilete in cinematografele noastre. Eu unul cred c-o sa-l vad, arata bine din trailere.
9 10
kenzzo pe 10 Ianuarie 2013 16:51
Am ramas marcat de acest film.Cu ajutorul unor filme poti vedea mari oameni care nu sunt din vremurile noastre ci din cele apuse .Tot filmul am stat si am sorbit din acest personaj din calmul lui priceperea si ambitia de a obtine egalitate indiferent de culoarea pieli.
6 4
mosu332 pe 02 Februarie 2013 10:45
Mai filmul este bunicel ( nu cred ca este fimul anului ), da interpretarea lui Daniel Day-Lewis este de oscar DAR acesta este un film american pentru americani ( nu ca ar fi slab ) din natura subiectului ales, eu m-am uitat la acest film la fel cum un american s-ar uita la "Mihai Viteazu", adica ei au pus accentul pe importanta istorica si sentimentale al celui de-al XIII-lea amendament care pe mine nu m-a miscat deloc.

In rest povestea, actiunea si caracterele genial facute. Multe caractere bine facute si cred ca personajul Lincoln a facut tot filmul nu neaparat ca e regizat de Spielberg.

5 0
sabinalin pe 14 Ianuarie 2013 12:48
O afirmatie graitoare
Ei isi glorifica personalitatile importante ale istoriei in filme de propaganda bine facute in care oamenii majori apar ca eroi chiar daca li se prezinta si unele defecte. Noi cautam mai nou pete in soare in orice, nu mai sunt buni Stefan cel Mare si Mihai Viteazul care, nu-i asa, nu-s nici pe departe precum ii stiam... Ei au toata admiratia pentru Spielberg, cel care nu pierde ocazia de fiecare data de a glorifica drapelul tarii sale. Noi il injuram pe Sergiu, fie iertat, fiindca ne-ar fi falsificat istoria. Ei sunt cea mai importanta natiune a lumii in acest moment, noi suntem un fel de lada de gunoi a unei Uniuni Europene departe de modul idilic in care ne era prezentata. "Cea mai importanta masura a secolului 19 a fost luata prin coruptie si la ea a contribuit cel mai pur om din America". E afirmatia-motor a unui film tipic spielbergian, regizat cu grija pentru a transmite mesaje… citeşte
5 5
cosmin_kedii pe 28 Decembrie 2012 09:12
Aceasta este unul dintre cele mai bune filme a lui Steven Spielberg în acest an, și în opinia mea, cel mai bun de pana acum Filmul face o treabă excelentă, capturarea personalitati a lui Lincoln într-o perioadă tulbure în istoria Americii in plus cu o acțiune de Daniel Day Lewis si a Tommy Lee Jones a fost excelent. Daniel Day Lewis este un mare actor, iar el merită o altă nominalizare la cel mai bun actor pentru interpretarea sa.
5 8
psihologu pe 02 Februarie 2013 07:15
Lincoln: un film pentru eternitate
Cand cel mai mare regizor in viata, Steven Spielberg si unul dintre cei mai mari actori in viata, Daniel Day-Lewis isi unesc fortele si talentul, rezultatul nu poate fi decat o capodopera. Lincoln este o noua reusita cinematografica pentru cei doi, un film plin de forta si care demonstreaza ca Spielberg nu si-a pierdut maestria. Daniel Day-Lewis nu are rival la Hollywood, cu inca o interpretare de zile mari, intr-un film pe care oricine trebuie sa-l vada.

Lincoln este o dovada a magiei care apare atunci cand un actor se indragosteste de personajul sau, iar Daniel Day-Lewis ESTE Lincoln in fiecare minut, in fiecare scena, in fiecare cadru, in fiecar replica pe care o rosteste. Day-Lewis este unic la Hollywood prin modul in care te face sa uiti de fiecare data ca in spatele personajelor sale se afla un actor, el insusi devine fiecare personaj pe care-l joaca. In filmul lui… citeşte

4 2
wildinthecountry pe 4 februarie 2013 21:57
Argo este peste Lincoln cu 2 clase Steven Spielberg e un regizor mediocru acum departe de geniul ce a fost in anii 70-80.Sunt altii mai buni ca el acum... Denzel a jucat mai bine ca DDL din punctul meu de vedere
Theodor2011 pe 25 aprilie 2016 09:39
In viziunea mea Lincoln, este un film mai bun ca Argo. Le-am vazut pe amandoua (stiu ce zic) Lincoln prezinta un capitol din istorie mult mai important decat Argo. Un al doilea argument solid care sa imi sustina afirmatia este si jocul actorilor. Sally Field, a fost nominalizata la OSCAR si Daniel Day- Lewis (castigatorul premiului OSCAR (rol principal)) a jucat mult mai bine ca Ben Afleck in Argo.
ceferistu1993 pe 10 Ianuarie 2013 16:14
Prima data cand vad un film pe cinemagia unde nota siteului ii mai mica deca nota IMDB!Dar dupa lansare in RO o sa creasca nota la 8.7! Acuma il descarc de pe filelist..Sper sa fie pe gustul meu!
4 13
ceferistu1993 pe 18 ianuarie 2013 01:55
M-am inselat amarnic!Un film plictisitor!Pt americani da pt noi NU!
Theodoric pe 03 Noiembrie 2013 10:47
Subiectul a fost unul dintre cele mai interesante lucruri in acest film.Fiind un film despre democratie,a fost unul foarte bun.Iar cu asa o distributie,am ramas total marcat.Dar un singur lucrul nu mi-a placut.Exact esentialul filmului n-a fost prezentat.Ceea ce ma asteptam sa fie,vorbesc despre razboi..putea lua putin mai multa apreciere daca acesta se afla in film.In rest,un regizor de la care poti sa te astepti sa faca un asemenea film
3 0
MNarcis pe 06 Februarie 2013 08:55
Pe mn personal filmul nu m-a pilctisit nici o secunda, filmul a avut parte de destula actiune politica cat sa ma tina captivat, filmul are parte de multe dialoguri si povestioare atat inteligente cat si interesante pe tot parcursul sau, pe alocuri este si amuzant. ''Lincoln'' este un film mai mult politic decat biografic (in tot filmul este vorba doar despre ''Amendamentul 13''), personal il recomand si merita vizionat, insa nu l recomand persoanelor dependente de actiune (pt ca probabil se vor plictisi teribil).
3 0
madia pe 15 Ianuarie 2013 21:19
Un film istoric bun si cam atat...nu m-a tinut lipita de scaun si nici nu m-a impresionat in mod deosebit. Cred ca asteptam mai mult...Cu toate acestea, pentru Daniel Day Lewis a meritat sa ma mai si plictisesc putin la filmul asta...L-a interpretat senzational pe Ab.Lincoln. In ciuda cronicilor extrem de favorabile, nu stiu insa daca va primi Oscarul ptr cel mai bun film...
3 6
deadlord pe 07 Ianuarie 2013 19:59
Mie nu imi place politica absilut deloc, dar acest film este foarte captivant si chiar mi-a placut foarte mult. Dupa parerea mea trebuie vazut. Are un scenariu foarte bun, distrubutia este plina de actori foarte talentati, iar regia este de exceptie.
2 5
Bayard pe 29 Iunie 2015 01:11
Nu stiu cat de bun este filmul.... sunt convins ca nu este pe gustul tuturor. Pana la urma subiectul filmului este adoptarea amendamentului al 13-lea al Constitutiei americane si toate manevrele politice ca sa-l obtina. Ce ramane insa este Daniel Day-Lewis ca Abraham Lincoln, e unul din cele mai bune roluri de dupa 2000.
1 0
CINEFILUL DE SERVICIU pe 14 Mai 2014 01:25
Lincoln (2012) | CINEFILUL DE SERVICIU
[...] IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia 2013-04-08 +Andrei Mutuligă window.___gcfg = {lang: 'en-US'}; (function(w, d, s) { function [...] citeşte
1 0
iulian94 pe 25 Martie 2014 13:22
E bine ca s-a facut acest film boografic despre Abraham Lincoln. Este educativ pentru cine il intereseaza. Daniel Day-Lewis e execelent.
1 0
CINEFILUL DE SERVICIU pe 22 August 2013 03:48
Lincoln (2012) « Cinefilul de Serviciu
[...] site: http://www.thelincolnmovie.com/ Sites: IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia Like&Share Pin ItMai multEmailShare on TumblrPocketDiggPrintLike this:Like Încarc... By [...] citeşte
1 0
vladimir84 pe 28 Iulie 2013 11:06
Nu este unul dintre cele mai bune filme ale lui Spielberg, dar l-am privit captivat, curios sa stiu despre acest presedinte de care vorbeset toata lumea cu respect. La vreo 2 luni dupa ce am vazut filmul am dat peste un altul despre asasinarea lui Abraham Lincoln si am incheiat capitolul.
1 0
Postmodern pe 15 Aprilie 2013 17:54
Lincoln – Libertatea este doar un cuvant fara oamenii care au nevoie de ea | Postmodern
[...] Poate vârsta l-a mai domolit, poate a decoperit “calea spre idealism” însă Lincoln se plasează ferm pe aceea notă înaltă a libertăţii pe care nimeni nu o poate [...] citeşte
1 0
xander_magic pe 21 Martie 2013 18:03
Asa muscam noi mana celui care ne-a hranit
Este si normal sa fie este plictisitor filmul. Nu are actiune, nu vedeti sange, nu vedeti violenta. este film istoric, nu ma mira ca mare parte a romanilor au fost "dezamagiti sau plictisiti" in timpul filmului. daca nu zice cineva intr-un film, ca romanii sunt cei mai buni, nu e bun filmul. m-a emotionat foarte mult, mai ales ca eu, personal, nu sufar politica. Felicitari Steven Spielberg inca odata !
1 0
Iulidesprefilme pe 07 Martie 2013 19:23
Al treilea premiu Oscar pentru Daniel Day-Lewis, intrat în pielea lui Lincoln! A bătut recordul în istoria Academiei americane de film...
1 0
bovoro pe 29 Ianuarie 2013 10:19
Sa te duci la cinema ca sa vezi o piesa de teatru de aproape trei ore...e cam mult. Pe scurt, o piesa de teatru bunicica, dar un film luuung si plictisitor. Altfel, am vazut o gramada de comentarii sfertodocte despre Abraham Lincoln, personajul istoric, de parca asta ar fi fost important in ce priveste filmul asta. Da, e foarte greu sa dai un search pe google si apoi sa te dai mare cunoscator al istoriei S.U.A. de la mijlocul secolului XIX. Ca si paralela facuta de atatia "specialisti" care scriu pe-aici, cu politica facuta in tzarisoara noastra in ultimii douazeci de ani. Trebuia sa fii cel putin Einstein ca sa faci analogia dintre ciubucareala din America secolului XIX si cea din Romanica zilelor noastre. Reintorcandu-ma la film, repet si plusez, Lincoln este o plictiseala totala, care in niciun caz nu poate fi salvata de interpretarea absolut laudabila a celor doi protagonisti, Daniel… citeşte
1 0
octavinspector pe 5 aprilie 2013 02:38
Un mare like from me vizavi de commentul tau !!
HarryCineastul5 pe 10 Februarie 2013 12:26
La prima vedere Lincoln pare un alt film care pune in evidenta patriotismul "strong" al americaniilor. Chiar daca am fost dintre acei sceptici ca Lincoln isi merita nominalizarea, la sfarsitul filmului am decis ca este intr-adevar, un film bun. Cel putin consider ca filmul merita vazut.
Regia este buna. Steven Spielberg stie sa lucreze cu multimi de oameni, dar nu isi merita neaparat nominalizarea. Este un film regizat decent, as putea spune.
Scenariul este bun, captivant si interesant, pacat ca nu mereu. Scartaie in unele parti in care am avut parte de scene nepotrivite, cel putin pentru mine. Un mare plus al scenariului il consider replicile. Nu sunt foarte interesat de autenticitatea istorica. Nu consider ca fiecare vot din Congres trebuia sa fie exact din punct de vedre istoric. Americanii nu stiu istorie, eu, ca non-american imi este de ajuns sa stiu ca a fost un vot… citeşte

1 1
babyjo pe 26 Ianuarie 2013 00:20
ce voce are david d. ma linisteste complet .. si cand tipa este altceva .....superb filmul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 1
ionutt- pe 29 ianuarie 2013 11:29
care-i david d. ?
babyjo pe 31 ianuarie 2013 00:07
daniel.d. , scuze....graba :D
emi4bt pe 18 Ianuarie 2013 08:37
Un film istoric
Povestea lui Abraham Lincoln (n. 12 februarie 1809 – d. 15 aprilie 1865), câteodată numit Abe Lincoln sau Honest Abe (Abe cel cinstit), supranumit Rail Splitter și The Great Emancipator, a fost cel de-al șaisprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii (1861 - 1865) și primul președinte republican. Filmul evoca eforturile lui Lincoln impotriva expansiunii sclaviei și a dorit abolirea acesteia. Lincoln - familist si presedinte. Daniel Day Lewis si a Tommy Lee Jones magnifici. NU E UN FILM DE ACTIUNE. Plictisitor pentru unii ..... Un film istoric pana la urma . Ce ar zice americanii despre filmele noastre istorice. Sunt efilme de actiune mult sange...
1 1
Apache95 pe 13 Ianuarie 2013 21:39
Este un film biografic bine realizat , un film despre cel mai mare presedinte al Americii , un film care arata partile bune si rele ale acelei tari , si un film care aduce din nou in discutie razboiul civil .
Mi-a placut , a fost exact asa cum ar trebui sa fiu un film istoric.
Pentru cei care vor actiune ,le recomand sa se uite la abraham lincoln ; vampire hunter.
Cam asta e de nivelul lor .
Este un film greu de inteles daca nu stii cat de cat ce s-a intamplat in acea perioada si nu esti familiar cu mandatul sau moartea lui Lincoln .
Dar merita si Spielberg a resuit inca odata sa faca un film bun .
Nu l-as numi o capodopera dar cu siguranta este un film ce ar merita un Oscar.

1 1
wildinthecountry pe 29 ianuarie 2013 08:24
Argo pt oscar
nyuszi pe 18 Ianuarie 2013 23:48
E Spielberg, deci l-am asteptat cu nerabdare. Stiind ca e si foarte lung, m-am uitat intr-o seara cand stiam ca nu voi fi intrerupta. :)

Primul lucru care m-a frapat este cat e de teatral filmul. Nu in sensul de "fals", ci in sensul literal al cuvantului, adica, dialogul si chiar regia de cele mai multe ori dau impresia de teatru, nu de film. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte probabil faptului ca nu se intampla propriu-zis mare lucru in film (cu toate ca ceea ce se intampla de fapt e monumental de important), pe de alta parte, probabil si faptului ca dialogul a fost scris in stilul in care se vorbea in Estul Americii in secolul 19. Adica, limbajul e mai complex, un pic poate mai greoi, si adeseori mai incarcat de semnificatie decat acum. In orice caz, mi-a placut ca cineva s-a gandit un pic cand l-a scris, a facut un pic de "research", si nu a debitat dialog asa cum se… citeşte

1 2
mirco2000 pe 08 Mai 2013 15:56
Lung si plictisitor
Pentru cineva care a citit foarte multe lucruri despre Lincoln, filmul asta nu poate fi decat lung si plictisitor, iar daca este fidel cartii lui Doris Kearns Goodwin, asa cum am auzit, atunci si cartea este in aceeasi oala.
In 2 ore si jumatate, filmul nu face altceva decat sa fie un "festin" de replici plate si sa urmareasca intr-un mod detasat, demersurile facute pentru aprobarea amendamentului 13 in constitutie.
Cand ai un personaj atat de complex din toate punctele de vedere, nu numai politic, si il ai plasat intr-o perioada atat de tulbure, este pacat sa te rezumi doar la atat.
Pe scurt, Spielberg putea sa-si faca "al sau" Lincoln si sa nu ecranizeze o carte ce se limiteaza la cele spuse mai sus. Cat de bun este pe partea tehnica si ce rol extraordinar face DDL (de parca ar fi vreo surpriza), este o alta poveste. Si ca sa inchei tot intr-un ton critic, John… citeşte

1 3
KarGo pe 02 Februarie 2013 03:25
Pentru cineva care a citit foarte multe lucruri despre Lincoln, filmul asta nu poate fi decat lung si plictisitor, iar daca este fidel cartii lui Doris Kearns Goodwin, asa cum am auzit, atunci si cartea este in aceeasi oala. In 2 ore si jumatate, filmul nu face altceva decat sa fie un "festin" de replici plate si sa urmareasca intr-un mod detasat, demersurile facute pentru aprobarea amendamentului 13 in constitutie. Cand ai un personaj atat de complex din toate punctele de vedere, nu numai politic, si il ai plasat intr-o perioada atat de tulbure, este pacat sa te rezumi doar la atat. Pe scurt, Spielberg putea sa-si faca "al sau" Lincoln si sa nu ecranizeze o carte ce se limiteaza la cele spuse mai sus. Cat de bun este pe partea tehnica si ce rol extraordinar face DDL (de parca ar fi vreo surpriza), este o alta poveste. Si ca sa inchei tot intr-un ton critic, John Williams "a facut-o de… citeşte
1 3
AeroX pe 2 februarie 2013 12:22
Cand ai aflat ca John Williams a compus soundtrack-ul te asteptai cumva la ceva de nivelul Star Wars sau Schindler's List? Depinde si de film cum iti permite sa faci muzica. Oricum, n-ar trebui sa fie o supriza ca un film regizat de Spielberg sa fie insotit de muzica lui John Williams, acesta nu fiind doar compozitorul preferat, ci si prieten cu Spielberg.
KarGo pe 2 februarie 2013 22:48
Nu nu ma asteptam dar nu stiu mie mia placut credeam ca muzica o sa fie mai frumoasa asa dar cred ca dumneavostra sunteti fan John Williams nu ? intreb din curiozitate
Ovidiu239 pe 23 Ianuarie 2013 18:15
Prea mult si cam fara rost
La prima vedere cand stii despre un film ca are 12 nominalizari la Oscar, te astepti la o capodopera cinematografica. De la Lincoln, in regia lui Steven Spielberg, ma asteptam oarecum la acelasi lucru, dar nu a fost chiar asa. Totusi are destul de multe nominalizari, 12 la numar, mi se pare exagerat. E drept, aparent un regizor de geniu, si un actor in rol principal care face un rol fantastic, ajuta foarte mult la calitatea acestui film, care una peste alta este unul destul de bun (cu indulgenta). 150 de minute sunt extrem de multe, parca ar dura zile intregi, iti trebuie ceva rabdare, dar e un film istoric totusi, multe sunt in stilul asta, dar aici tensiune aproape 0, la fel si emotii. Sa zicem ca una peste alta e o biografie destul de binisor ecranizata, dar cu riscul de a ma repeta, 12 nominalizari Oscar sunt multe. Pana la urma, cel mai bun lucru cu care ramanem dupa acest film este… citeşte
1 4
xerses pe 05 Ianuarie 2013 20:06
Un film interesant. o biografie vizuala bine realizata.
1 4
wildinthecountry pe 06 Februarie 2013 07:41
X
Un film prea static plictisitor dezamagitor
SS nu mai e geniul de altadata
Personal nu ma dau in vant dupa DDL si nici performanta lui nu m- a dat pe spate.
Mi s - a parut mai bun denzel in flight
E posibil ca TLJ sa castige oscarul pt rol secundar
Acum ca am vazut toate filmele de oscar pot spune clar ca nici un film nu e peste Argo

1 6
claudiu-daniel-lugoj pe 13 Ianuarie 2013 19:39
claudiu-daniel-lugoj
Pe mine unul nu ma convins acest film,a-si fi preferat un film cu mai multa actiune,prea multa vorbarie din pacate.Dar nici nu pot sa neg ce a reusit acest presedinte Lincoln sa faca.Mi se pare un exemplu de presedinte dar si de om.Nu stiu care va mai reusi un asemenea succes,pe care la avut el.Si cu toate astea si la ei precum si la noi au fost si vor fi tradatori.Steven Spielberg a facut un film care trebuia facut in memoria lui sau mai bine zis un film biografic,dar preferam sa fie cu mai multa actiune.
1 11
user-61fb80a6f0cd9 pe 21 Februarie 2023 17:49
Presedintii sunt de fapt CEO al corporatiei ('tarii') respective si actori politici pentru oime.
0 0
carmen_angelus_romila pe 30 Septembrie 2018 10:07
File din bibliografia integrala al marelui politician si om important in istoria sbuciumata al unificarii statelor americane, presedintele Abraham Lincoln, in interpretarea actorului Daniel Day-Lewis.
0 0
bogdanmate72 pe 17 Septembrie 2018 10:30
Vai de istorie
As fi preferat ca acest subiect sa fi fost abordat de Mel Gibson, nu de Spielberg. Este un film facut in stilul "istoria o fac invingatorii". As fi vrut sa vad o prezentare echilibrata a sudistilor, a lui Jefferson Davis si a generalilor sudisti, care nu erau niste golani/rebeli asa cum sunt zugraviti in film. Din punctul acesta de vedere, filmul ideologizat e o cadere cinematografica. Abolitionistii sunt niste sfinti, antiab sunt niste draci urati. Chestii infantile. Altfel, o suma de actori foarte buni, care pun umarul la transmiterea mesajului ideologic.
0 0
clauditz pe 03 Martie 2018 11:29
Filmul are foarte mult dialog, la care trebuie sa fii atent. Nu e un film de vazut la miezul noptii, risti sa adormi. Tema este interesanta si filmul merita vazut.
0 0
mari56x pe 23 Februarie 2015 19:10
Bun, merita vazut. Am auzit numai de bine despre el si nu l-am ratat cand a fost la cinema in Craiova. Tulburator film, dar interesant in acelasi timp.
0 0
SANDA45 pe 04 Aprilie 2014 10:47
Un film biografic excelent, Day- Lewis si-a aratat inca o data geniul incomensurabil de actor.
0 0
Infinity pe 28 Martie 2014 20:54
Lincoln (2012)
Cred ca acest rol, rolul de a-l interpreta pe Abraham Lincoln, a fost facut special pentru Daniel Day-Lewis. L-a interpretat cu stil, cu calm, cu rabdare si cu o incredibila maiestrie. Nu degeaba are cele mai multe premii Oscar pentru cel mai bun actor. De remarcat si restul distributiei, si totodata si mesajul pe care acest film il transmite publicului. 10.
0 0
elmedico pe 03 Iunie 2013 00:48
Scuze pt Lincoln, dar s a vb prea mult despre Oscar, si a fost departe de asa ceva!
0 0
dromihete pe 29 Mai 2013 05:54
A fost un film ok desi nu m-a impresionat in mod deosebit. Steven Spielberg are momentele lui totusi..
0 0
anhel pe 14 Mai 2013 12:51
Da nam ce sa spun un film bun actori cu nume bune intrun cuvant a meritat vazut...il recomand...
0 0
animalujk pe 09 Mai 2013 20:30
un film foarte bun, o distributie buna, as dori sa fie mai multe filme de acest gen, despre viata unor persoane importante sa aflam mai multe sa stim cum a fost viata unora.
0 0
Go1 2

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells