Léon Morin, prêtre

(1961)

Leon Morin, preotul

Poster Léon Morin, prêtre Postere Léon Morin, prêtre

Sinopsis Léon Morin, prêtre

In perioada Ocupatiei, intr-un oras francez de provincie, o tanara vaduva de razboi, mama a unei fetite, are o serie de dispute pe teme religioase cu preotul Leon Morin. Desi la inceput sigura pe sine, femeia pare descumpanita de raspunsurile clericului. La fiecare noua intrevedere cu omul bisericii, ea pare tot mai aproape de convertire, pana cand rezistenta ii e spulberata definitiv. Atunci, o prietena ii deschide - involuntar - ochii asupra unuia dintre motivele convertirii sale: abatele Morin e un barbat frumos.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
O nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Léon Morin, Priest

Produs de

Concordia Compagnia Cinematografica

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Cine Vog Films

Țara

Suedia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 12 Mai 2016 13:24
Victoria spiritului în vremuri de teroare
Ca și ”Le silence de la mer” (1949), filmul ”Léon Morin, prêtre” încearcă să reamintească publicului francez anii celui de-al Doilea Război Mondial și ai ocupării Franței de către armata Germaniei Naziste. Pierderile de vieți, bombardamentele, luptele ce au loc în vecinătate, lipsurile obiectelor de strictă necesitate și obligația de a te supune unui program de viață riguros sunt încercări deosebit de puternice pentru orice persoană, iar supraviețuirea depinde de găsirea motivației de a trăi.

Văduvă și cu o fetiță, tânăra doamnă Barny (Emmanuelle Riva) își varsă frustrările asupra lui Dumnezeu, blamându-l că a permis existența acestor orori. Preotul Léon Morin (Jean-Paul Belmondo) nu o contrazice, ascultând-o cu răbdare și oferindu-se să o sprijine sufletește pentru a-și păstra motivația de a trăi. Înflăcărarea… citeşte

3 1
lili22 pe 12 Mai 2016 14:17
de neinteles
cum puteai fi comunist in acei ani, bine, unii au ramas si dupa razboi.
1 4
cosmin742000 pe 10 Decembrie 2016 10:58
Un film frantuzesc foarte bun care demonstreaza clar avantajele comunismului asupra capitalismului.Trebuie mentionat ca toti marii regizori francezi din perioadaNouvelle Vague au fost socialisti sau comunisti , oameni inteligenti , deh.Doar sa fi imbecil sa nu iti dai seama ca socialismul sau comunismul cat au fost de rele nu au fost mult mai bune eat a fost si este capitalismul , ca oranduire , doctrina , punere in practica , economie, educatie, ca tot
0 4
eduard_stratan pe 5 noiembrie 2021 22:33
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Léon Morin, prêtre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Léon Morin, prêtre
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells