Le silence de la mer

(1949)

Tăcerea mării

Poster Le silence de la mer Poster Le silence de la mer

Sinopsis Le silence de la mer

Într-un sat francez în timpul ocupaţiei, un bătrân şi nepoata lui sunt nevoiţi să găzduiască un ofiţer german. Acesta este atent, cult şi în favoarea unei apropieri între cele două ţări. Dar fiecare încercare a sa de a face conversaţie se loveşte de tăcerea încăpăţânată a gazdelor. În timpul unei permisii la Paris, ofiţerul află care sunt adevăratele intenţii ale Germaniei naziste.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6

Caseta tehnică

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 30 Iunie 2015 13:24
Germania lui Hitler vs. Germania lui Goethe și Bach
Film de debut al genialului cineast francez Jean-Pierre Melville, ”Le silence de la mer” este un film mult prea puțin cunoscut în zilele noastre, deși a avut parte de un imens succes critic la vremea lansării sale. Filmul este considerat ”anti-cinematografic” pentru că are forma unui monolog rostit de un ofițer german către gazdele sale franceze (un bătrân și nepoata sa) în timpul ocupației naziste a Franței.

Întâmpinat cu o tăcere disprețuitoare ce ascunde o gamă largă de frământări interioare, ofițerul german le vorbește gazdelor sale timp de șase luni despre frumusețea Germaniei, despre literatură și artă, despre natură, demonstrându-le că nu toți nemții sunt niște brute criminale. El opune Germaniei lui Hitler urâtă de aproape toată lumea o Germanie a lui Goethe și Bach, care se poate alătura celorlalte țări europene… citeşte

6 2
annanicolae pe 27 Decembrie 2020 03:30
elegant, sensibil, umanist
Elegant, sensibil, umanist, rafinat, o bijuterie de film, pentru cinefilii adevarati )
1 0
cosmin742000 pe 27 Octombrie 2012 10:32
Un film exceptional cu unul dinrte cele mai bune scenarii adaptate , regie sublima , joc actoricesc perfect.In film este vorba despre un ofiter german din timpul ww2 incartiruit in casa unui batranel francez care locuieste impreuna cu nepoata intr-un mic orasel ocupat Naratiunea curge din prisma batranelului care povesteste intamplarile. " Musafirul" nu era bagat in seama de gazdele sale , acest fapt neimpiedicandu-l insa sa monologheze pe diverse teme :literatura , arta , pictura .Gazdele se ataseaza pana la urma de musafirul lor , continuand insa sa nu ii adresesze niciun cuvant.Germanul caruia i se potrivea mai bine rolul unui filosof decat al unui ofiter , pleaca intr-o vizita la Paris unde ca si cum pana atunci ar fi fost de pe alta planeta , afla despre ororile razboiului...De aici nu va mai povestesc, ii las pe cei neinteresati de James Bonzi verzi pe pereti , Avataruri , LOTR,… citeşte
1 4
eduard_stratan pe 27 ianuarie 2022 14:22
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
morfil pe 05 August 2023 04:42
Alte vremuri, alți oameni, alte idealuri, alte conștiințe. Azi nu a mai rămas nimic. Azi avem doar tiktokeri și videochat. Omenirea a luat calea nimicului.

E plin pe IMDB de păreri avizate referitoare la acest film. Eu, ca un simplu privitor, pot spune că mi-a captat atenția pe toată durata ceea ce este greu ținând cont că fac parte din generația filmelor de acțiune cu bum-bum la 2, 3 minute. Asta e dovada că se pot face filme minunate și fără rețeta tembelă cu acțiune fără număr care abrutizează oamenii.

Imaginea și simbolurile vorbesc mai mult decât orice discurs. Îmi place cum camera se fixează pe simboluri (cele 2 mâini care se caută una pe cealaltă și încearcă să se atingă imprimate pe șalul fetei cu care se afișează la final, statueta îngerului, ticăitul ameţitor și obsedant al ceasului de perete).

0 0

Spune-ţi părerea despre Le silence de la mer

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Le silence de la mer
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells