Le hérisson

(2009)

Ariciul

Poster Le hérisson Postere Le hérisson

Sinopsis Le hérisson

Mai mult
Le hérisson

Acțiunea peliculei regizate de Mona Achache este plasată într-o clădire de apartamente de lux din Paris.

Urmăriți povestea unei întâlniri foarte speciale dintre Paloma Josse (Garance LeGuillermic), o fetită de 11 ani extraordinar de inteligentă care are gânduri de suicid, Renée Michel (Josiane Balasko), o femeie discretă și singură ca era angajată ca paznic, și enigmaticului Kakuro Ozu (Togo Igawa), un om de afaceri din Japonia. Paloma nu este un copil obișnuit, așa că…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3

Caseta tehnică

AKA

  • Die Eleganz der Madame Michel

Produs de

Les Films des Tournelles

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Pathé

Țara

Franta, Italia

Site oficial

Le hérisson

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zeno.marin pe 19 Decembrie 2011 23:30
Toate familiile fericite sunt la fel, dar fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei propriu...
Oameni stranii, atipici, profunzime imposibila sau precocitate emotiva autodistructiva neverosimila? Da, de ce nu?... In fond este ecranizarea unui roman, un film nascut dintr-o hartie, o fantezie si nu o relatare matematic-realista. Si iata cum se naste intrebarea ce ar fi fost pictura fara tusele apasate, puternice dar clare in acelasi timp si totusi atat de evazive atunci cand nu sunt privite de la distanta potrivita? Era doar o modesta paralela, mai degraba aluziva, pentru ca "Le hérisson" nu este impresionist, ci mai mult ca sigur... impresionant.
Nu voi spune mult, caci nimeni nu citeste oricum, dovada inca odata numarul mic de comentarii, un numar care - paradoxal - da o nota elitista acestui film.
Jocul actorilor francezi este - comme d'abitude - impecabil, iar brilianta naturalete a lui Garance Le Guillermic, iese in evidenta ca o raza de soare, eclipsand… citeşte

1 0
fbasil pe 13 Noiembrie 2011 20:58
un film foarte bun. o drama interesanta. o actiune construita intr-un mod foarte interesant, o reflectie asupra vietii, orice dar nu un film siropos in care actiunea e evidenta. as revedea oricand filmul asta.
1 0
almar pe 17 Ianuarie 2011 18:53
un copil de 11 ani anormal de inteligent, o portareasa grasa si urata suspect de cultivata si un japonez nefiresc de carismatic sunt personajele neverosimile care formeaza triunghiul din centrul acestui film placut.
0 0

Spune-ţi părerea despre Le hérisson

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells