Law Abiding Citizen

(2009)

Motivat să ucidă

Poster Law Abiding Citizen Postere Law Abiding Citizen

Sinopsis Law Abiding Citizen

Mai mult
Law Abiding Citizen

Clyde Shelton (Gerard Butler) este un inventator strălucit care duce o viață fericită alături de famile, până în momentul în care asistă neputincios la uciderea cu bestialitate a fiicei și sotiei sale, în propria sa casă.

Cei doi asasini sunt prinsi, iar tânărul procuror adjunct Nick Rice (Jamie Foxx) este forțat de seful său să accepte o înțelegere cu unul dintre criminali. Acesta primește o pedeapsă infimă, în timp ce complicele său este condamnat la moarte. Greșeala este fatală, pentru că…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

Produs de

The Film Department

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

CM Entertainment

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Law Abiding Citizen
Film disponibil pe DVD în România

Box office Law Abiding Citizen

Weekend premieră (07.12.2009)
  • Loc 1
  • Spectatori 11.887
  • Încasări (RON) 219.115,80
Total
  • Spectatori 48.130
  • Încasări (RON) 792.272,97
  • Încasări (USD) 272.012,59

Pe forum despre Law Abiding Citizen

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"Law Abiding Citizen"
Disciple
29 dec 2010, 21:35
de kingdogg69
29 11757

Părerea criticului

Pitbull pe 10 Decembrie 2009 20:05
Un film care te ţine. Păcat că nu se ţine...
Jigsaw + Rambo + Hannibal: "Law Abiding Citizen"
Un film care te ţine. Păcat că nu se ţine...

Sunt un anarhist.
Consider că nesupunerea civică, acţiunile anarhice, actele de a-ţi face singur dreptate sunt măsurile de ultimă instanţă ale corecţiei sociale - atunci când toate căile democratice au fost epuizate. În ultimă instanţă, justiţia de facto o bate pe cea de jure - sau, altfel spus, spiritul legii are întâietate asupra literei.
(Iar cei ce mă cunosc ştiu că, în ultimii doi ani, am ajuns destul de aproape de o asemenea dilemă; categoric, dacă nu se rezolva normal, aş fi tranşat-o aşa cum am predicat mai sus - altfel spus, păzea!)
De aici porneşte premisa filmului "Law Abiding Citizen" (tradus la noi destul de inspirat - mare minune! - prin "Motivat pentru a ucide"). Unui cetăţean oarecare, cu respect faţă de… citeşte

51 40
Mbi pe 8 aprilie 2010 15:34
iti urmaresc comentariile.sincer imi place la nebunie modul in care comentezi:). insa..te plateste cineva sa faci asta?:))
Dudesteanu pe 8 octombrie 2015 03:52
=)))))))))))))))))))) merita si 2 like-uri ... hai ma sa fim seriosi ... putin dar bun ...... d-ul Pitbul trebuia sa scrie un roman :)... cati oameni sta sa citeasca un roman la un subiect? personaj... s.a Pentru toti utilizatorii ... fanii.. si s.a mai departe vrei sa lasi un comentariu undeva scurt si la obiect.. Bai a fost ok filmul din punct de vedere sau nu a fost ok. si gata.. stam sa facem dintr-un cuvant o carte virtuala

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cristibox pe 02 Noiembrie 2009 23:18
un film foarte reusit
Acest film chiar este reusit.Il recomand cu caldura,spre o vizionare cat mai rapida:).Daca nu avea finalul prea simplist ,in conflict cu restul filmului,care te tine incordat,i-as fi acordat nota 8,50. Datorita finalului ,juriul format din``MINE``, ii acorda nota 7,90,Gerard Butler joaca excelent.Problema pusa de acest film a mai fost pusa si in alte filme.Justitia oarba care totusi vede dar nu ce trebuie,si care te face sa te superi pe intreg sistemul juridic. In rest...Vizionare placuta!!!
46 16
scrawl pe 17 noiembrie 2009 02:39
asa e...finalul a fost putin cam previzibil...dar in ansamblu un film foarte bun.
dali94 pe 9 ianuarie 2012 00:11
parerea mea...e ca a fost cel mai bun film din 2009..cel mai bun ....10.++++++++
guerrilla_spikes pe 05 Decembrie 2009 04:03
"Epic proportions„
In primul rand de ce ne place acest film?
Ne place pentru ca este un film cu multa actiune?
Nu de aceea ne place Avatar, care probabil va fi urmatorul Star Wars pentru viitorii 30 ani, sau cat va dura.
Ne place pentru ca este incredbil din primele 30 secunde sau pentru ca te socheaza in adevaratul sens al cuvantului, desi esti destul de obisnuit cu asta? avand in vedere ca ai mai vazut filme cu violuri socante... dar erau cu sosia lui Gerard Butler(Clive Owen in Derailed). Sincer am vazut incredibil in ultimele 30 secunde in "23" filmul care dupa parerea mea s-a chinuit cel mai mult sa nu fie prins in actiune pana in ultimul moment, scaldandu-se in ambiguu.
Ideea a fost simpla: Raul ramane rau, oricat de bun ar fi.
De aceea ne-a placut.
Pentru ca este poate prima data, cand vedem o actiune atat de elaborata. Daca ne uitam la "actiunea planuita„ din… citeşte

35 11
_qwart pe 21 august 2010 21:22
Felicitari pt. comentariu! Chiar ma intrebam cand va sesiza cineva asta...
daniela_l31 pe 18 iunie 2011 10:21
Nu va certati! Bateti-va!:-j
Radu47hitman pe 03 Decembrie 2009 19:58
Cum opreşti un criminal care deja e după gratii?
Luxos thriller.
Mulţi ar putea spune că filmul e plictisitor, fără nuanţe şi care nu merită nici 2 bani, dar mie personal mi-a plăcut foarte mult, nici nu m-am aşteptat la asa film, deşi bugetul filmului este de aproximativ $50 000 000 (ceea ce pentru mine e puţin pentru un film de calitate), el m-a frapat, În sensul direct al cuvântului!

Clyde Shelton (Gerard Butler), cu puţin timp în urmă idee nu aveam cine-i acest actor şi ce prezintă el, dar după ce şi-a jucat perfect rolurile în aşa filme ca: Adevărul gol-goluţ şi Gamer - Jocul supravieţuirii, prenumele lui a devenit cunoscut nu numai pentru mine, dar şi pentru întreaga lume. Bravo lui şi un mare Respect.

Excelent film. Voi merge pentru a doua oară la cinema (probabil). Impresie incredibilă pe suflet rămâne după el. Vă asigur că nu este un thriller plictisitor şi… citeşte

29 7
scrawl pe 11 decembrie 2009 05:25
in caz ca nu stiai...el era regele leonidas in 300 :) e decat un exemplu de rol care l-a avut inaintea exemplelor tale....un rol in care s-a descurcat foarte bine.
Krystyne pe 20 noiembrie 2011 20:46
imi place mult titlul,extrem de potrivit
ton_andrei pe 09 Noiembrie 2009 00:39
:)
un film chiar reusit, merita vazut ;) ...................................
25 9
DeRb3d3u pe 26 Octombrie 2009 08:32
Law Abiding Citizen
Marfa ... pare promitator filmul ... shi filmele in care a jucat Gerard Butler au fost reusite...
22 15
weedmaster pe 2 decembrie 2009 22:14
de acord , gerard butler a jucat pana acuma in filme reusite
Zarmo pe 24 martie 2010 00:03
Mare dezamagire ca nu a luat Oscarul Gerald Butler in 2010
Nick_18 pe 13 Decembrie 2009 14:14
Un film bun
Filmu merita toti banii.Il recomand .......................................................................
17 13
Rihanna pe 05 Decembrie 2009 20:14
este unul din filmele bune ale acestui an. are o actiune buna, in ciuda unui inceput destul de molcom . se bazeaza foarte mult pe psihic, asa ca trebuie sa fii treaz cand te uiti la film . Gerard Butler este absolut malefic in film, cu toate ca are o cauza buna toata rautatea lui si anume, schimbarea sistemului judiciar din USA,mai precis al modului de gandire al procurorilor care in cele mai multe dintre cazuri apeleaza la intelegeri in loc sa-si dea silinta sa condamne persoana vinovata . trebuie sa recunosc ca am tinut partea personajului interpretat foarte bine de Gerard Butler . de partea cealalta, Jamie Foxx este convingator in rolul sau . la inceput sigur ca a facut ceea ce trebuia in sala de judecata,pe urma si cu ceva indoieli. personajul sau este pus sub asediu psihologic pentru ca oamenii de pe langa el incep sa dispara si cauta sa fie cu un pas in fata lui Clyde Shelton,… citeşte
16 11
guerrilla_spikes pe 5 decembrie 2009 23:13
:D intradevar si violul si crima s-au petrecut destul de lent, dar nu chiar incat sa spui ca are un inceput molcom ;) :P
Blanka pe 09 Decembrie 2009 11:16
Un film foarte foarte bun.. scenariul este solid, iar actorii joaca f bine..
16 15
OwYBeS pe 11 Decembrie 2009 19:05
"You can't fight fate"-"Nu te poti lupta cu soarta"
In sfarsit un film adevarat ! Un thriller cum nu am mai vazut de ceva timp. Actiune buna si tensionata cu multe rasturnari de situatie. Cam tot ce-ai vrea de la un film de genul asta. Regia, scenariul au fost excelente. Si actorii au fost super. Gerard Butler joaca fenomenal, dar si Jamie Foxx joaca destul de bine. Unul dintre cele mai bune filme de anul acesta.
15 8
CHRISTY38 pe 11 Martie 2013 20:44
Sunt total de acord cu intreaga analiza a filmului Law Abiding Citizen pe care userul Pitbull a expus-o pe aceasta pagina a site-ului CineMagia. Am marele regret ca, respectand regulile de postare de aici, nu am putut sa-i acord decat un singur +. Am in schimb cateva precizari de facut, macar in rezumat. Oare ce anume l-a motivat pe Clyde Shelton ( Gerard Butler ), ca dintr-un simplu om sa ajunga in cativa ani o adevarata " masinarie " de curmat vieti si inca una dintre cele mai exacte si sofisticate ? Nici un om normal nu face nimic din senin, deci... Inceputul filmului rezolva aceasta enigma. Doi criminali de cea mai joasa speta ii ucid cu o barbarie fara precedent familia lui Clyde Shelton, pe sotia si fetita lui adica tot ce avea el mai scump pe lume, sa nu mai spun ca si el suferise rani grave in urma atacului celor doi banditi. Apoi a avut loc si procesul celor doi in urma caruia… citeşte
14 9
narcisson pe 19 august 2014 14:54
Ni se specifica undeva faptul ca detinutul cu care statea Clyde alaturi nu a fost ucis degeaba, dar nu ni se spune motivul. :)
LavyBogdy pe 11 Decembrie 2009 12:00
Tip-top,mini-top
"Geniile se crează,supergeniile se nasc".Aș vrea să fac un mic top al celor mai inteligente personaje văzute de mine:
Top 1 - Michael Scofield (Prison break),John Kramer (SAW),Ben Campbell (21),Danolt Russel (Inside Man), Charels Morse (The Edge),Andy Dufresne (Închisoarea Îngerilor),Tony Stark (Iron Man), V (V for Vendetta).
Top 2 - Rusty & Dany(Ocean's);Bruce Wayne (Batman);Robert Langdon (Angels & Demons);Alfred Borden (The Prestige);.
Este un film extraordinar,care ar trebui să deschida ochii tuturor care nu înțeleg că cititul îți teleportează gândirea dincolo de orice bariere și îți dezvoltă inteligența să poți vedea lucrurile mult mai profund.
Un film de asemenea încântător cu Gerald Butler e Butterlfy on a wheel.

13 7
skipper2oo6 pe 11 februarie 2010 23:25
interesant topul insa... Tony Stark si Bruce Wayne nu-i vad genii deloc. chiar se aseamana unul cu celalalt. aman2 au mostenit de la tatal lor o companie de mil de $ si care au la dispozitie ce-a mai avansata tehnologie. in dark knight... pot sa zic ca joker ii dadea clasa lui batman. joker cu cateva cutite si bombe improviza-te punea orasul la picioare lui, pe cand bruce avea nevoie de super strategi si tehnologii pt a-l prinde pe joker. Scofield (PB) nu zic ca nu era un geniu, dar... nu poti compara un serial cu un film dpadv. intr-un serial de ... sute de ore a avut deeestul timp sa-l faca mare pe scofield, pe cand in 2 ore (sau hai sa zicem o serie de filme) e mai greu sa faci un geniu. Sunt total dezamagit ca pe Andy Dufresne (Tim Robbins din Shawshank Redeption) l-ai pus pe ultimul loc in topul zis de tine "geniilor". Dupa parerea mea e printre primii daca nu primul. bafta multa!
victor_neo75 pe 13 Decembrie 2009 12:00
Un thriller plin de suspans si surprize la tot pasul !!!
Gerard Butler este pe val in acest an dupa ce ne-a incantat in comedia romantica 'The Ugly Truth' (Adevarul Gol-Golut) si ne-a cam dezamagit in 'Gamer' (Jocul Supravietuirii). In 'Motivat sa Ucida' are un rol de justitiar caruia i se face o mare nedreptate: fetita si nevasta sa sunt ucise bestial chiar in casa lui si criminalii scapa liberi la judecata.

Mi-a adus cumva aminte prin razbunarea oarba, de un alt film din 2004 cu Denzel Washington - 'Man on Wire' (Pus pe Jar).

Recomand 'Motivat sa Ucida' ca unul din cele mai bune thrillere din 2009, pentru Gerard Butler si Jamie Foxx, dar si pt. momentele de suspans crescut (mi-au ramas in minte scena cu judecatoarea si mobilul ucigas sau scena macelului din cimitir).

12 8
Rau pe 04 Decembrie 2009 02:48
Super !!
Merita ...este un film extraordinar !!! nota 10. La cat mai multe filme de genu asta
12 12
adizoo13 pe 12 Decembrie 2009 01:47
un film nebun, super un inceput dur si o continuare pe masura, ce ai fi dispus sa faci daca ai pierde tot ce ai mai de pret si justitia e cum e ea de obicei ...oarba.
un om Butler se pune cu sistemul ca sa dea o lectie, si omul ala face sistemul, un fel de Contele de Monte Cristo adaptat la zilele noastre.
foarte bine jucat se poate spune ca G. Butler e un actor complet...un rol negativ foarte bine interpretat.
un story vechi de la Vlad Tepes la ceea ce se intampla zilnic.....in simtul dreptatii un om alege sa infrunte sistemul care nu functioneaza.

11 6
ID0N pe 03 Decembrie 2009 00:12
YEASSSH' GERARD B. Ma`Men ... F0KIN MSG : RAZBUNAREA DUCE LA M0ARTE!
11 11

Spune-ţi părerea despre Law Abiding Citizen

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Law Abiding Citizen
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells