Laitakaupungin valot

(2006)

Luminile periferiei

Poster Laitakaupungin valot Postere Laitakaupungin valot

Sinopsis Laitakaupungin valot

Koistinen, un paznic de noapte, bate trotoarele în căutarea unui ungher însorit, dar indiferența generală și mecanica nepăsătoare a societății fac front comun pentru a-i zdrobi unele după celelalte până și cele mai modeste speranțe. Cu ajutorul unei femei interesate, un grup de hoți profită de nevoia sa de dragoste și de postul pe care-l ocupă. Hoții dau o lovitură de care Koistinen este considerat vinovat și iată-l privat de slujbă, de libertate și de visuri.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Lights in the Dusk

Produs de

Sputnik Oy

Distribuitorul international

The Match Factory

Distribuit in Romania de

Independența Film

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 13 Iulie 2015 22:34
Filmul resemnarii sau finalul categoric al unei trilogii.
Venit dupa mult prea optimistul "Drifting Clouds", (o.t. Kauas pilvet karkaavat) si apoi inegalabilul "The Man Without a Past", (o.t. Mies vailla menneisyyttä), Aki Kaurismäki ne propune probabil cel mai sumbru film al acestei trilogii. Un film aftat de la inceput pana la sfarsit sub zodia fatalismului si al resemnarii.
Reactii sau mai bine zis lipsa de reactii de neinteles din partea protagonistului, acea atitudine umila si blamabila, toate aceste caracteristici dau filmului tonuri de umbra si tristete, culori neobisnuite si nelogice daca e sa le raportam la celelalte doua filme ale acestei minicolectii reprezentative pentru cinematografia finlandeza.
Chiar daca nu se inscrie in liniile predecesorilor sai, filmul de fata este o incheiere oarecum normala a unei astfel de colectii, supranumite si "filmele crizei" ale unei societati saracite.
Trebuie sa remarcam… citeşte

6 3
klute pe 05 Septembrie 2012 17:03
O bijuterie discretă
Luminile periferiei, cu un titlu, în inspirata lui variantă românească, care face trimitere la Luminile orașului, de Chaplin, are ceva din atmosfera vechiului clasic: de la povestea simplă, oarecum schematică, trecînd prin compoziția cadrelor, pînă la jocul actorilor, care, sub bagheta lui Kaurismäki, aduce cu ceea ce se poate vedea într-un film mut. Bineînțeles, nu se pune problema preluării literale a unor mijloace de expresie revolute, netrecute prin filtrul artistic al unui cineast de secol XXI. "Împrumuturile" sînt, dimpotrivă, cît se poate de libere și de creatoare, fiind și una din sursele umorului Luminilor... Un umor de care filmul mustește, dar care este extrem de discret, aproape inaparent, și care se decantează treptat în mintea privitorului, după acumularea mai multor întîmplări și situații.

Despre (anti)eroul acestui film -… citeşte

2 3
into_the_labyrinth pe 31 Octombrie 2011 02:02
Desi foloseste metode simple, realiste de redare a situatiilor si conflictelor dintre personaje, ”Luminile periferiei” este o drama pe care o recomand, fiindca surprinde foarte bine modul aproape de absurd in care pot fi speculate bunavointa sau sentimentele cuiva, personajul principal (care oricum avea o viata anosta) ajungand la inchisoare si ramanand fara slujba pentru niste fapte pe care nu le comisese. Spectatorul ramane cu o imagine cenusie, dezolanta asupra increderii si solidaritatii umane. I-am scazut totusi nota (de la 8) fiindca finalul este mult prea brusc si nu prea aduce nimic nou, iar conflictul cu ”capul” interlop vinovat de drama sa se rezuma la o tentativa de atac cu cutitul total neconvingatoare...
2 3
cosmin742000 pe 04 Noiembrie 2017 18:58
Un film finlandez excelent.Cum finlandezii nu au probleme economice , de educatie , de sistem sanitar sau de justitie, nu au somaj , regizorul
ne propune si in acest film , ca in toate filmele lui , analiza celei mai jegoase fete a capitalismului: dezumanizarea.

0 2

Spune-ţi părerea despre Laitakaupungin valot

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells