La Vie de Jésus

(1997)

Viata lui Iisus

Poster La Vie de Jésus Postere La Vie de Jésus

Sinopsis La Vie de Jésus

Franța, sfârșitul anilor '90. Freddy și prietenii lui sunt șomeri. Ei își omoară timpul plimbându-se cu motocicletele și manifestându-se agresiv față de imigranții arabi. Când Marie, iubita lui Freddy, e cerută în căsătorie de către Kader, un tânăr musulman, Freddy și prietenii lui decid să-l pedepsească acesta pe pentru îndrăzneala sa.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
StanPapouash pe 27 Noiembrie 2011 15:05
din Les films de Cannes à Bucarest, oct. 2011
Acesta este chiar debutul lui Bruno Dumont, cu care a obţinut menţiunea specială Caméra d’Or în 1997.
Pentru subsemnatul, om de o anumită vârstă, arhetipurile categoriei de filme din care face parte actualul "La vie de Jésus" sunt Accattone, sau Rocco şi fraţii săi, sau, poate, Westside Story – adică nişte titluri de care nu sunt prea sigur că actualii tineri cineaşti au auzit. Oricum, n-are importanţă, căci filmele despre mahalalele sordide şi violente din întreaga lume au abundat în ultimele decenii. Chiar dacă studenţii de la UNATC n-au apucat să vadă filme de Visconti, pe ale lui Scorsese le-au văzut cu siguranţă.
Un lucru, însă, e clar: suntem departe de vremurile când rolurile de puşlamale antisociale erau interpretate de băieţi prezentabili de-alde Renato Salvatori sau Alain Delon. Uitaţi-vă la domnul de mai jos. Nu seamănă cu… citeşte

2 1
borisvultur pe 16 Septembrie 2020 19:03
Avangardă
Un stil singular, cu naturalism, cu un fel de autism, cu peisaje din Nord, dar și cu plictiseli acute, cadre lente. Cei cinci băieți, cu motocicletele lor, sunt o bandă tipică, cu mizerie intelectuală, cu afișare clară a naturii animalice.
0 0

Spune-ţi părerea despre La Vie de Jésus

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu La Vie de Jésus
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells