La piscine

(1969)

Piscina

Poster La piscine Postere La piscine

Sinopsis La piscine

Mai mult
La piscine

Marianne si Jean-Paul isi petrec vacanta intr-o superba vila de langa Saint Tropez, a carei piscina constituie cadrul de desfasurare a actiunii.

Cei doi sunt anuntati prin telefon ca va veni in vizita un vechi prieten comun de-al lor, Harry, impreuna cu fiica lui de 18 ani, Penelope. Cei doi indragostiti s-au cunoscut chiar prin intermediul lui Harry, acum cativa ani. Situatia devine insa tensionata, intrucat Jean-Paul este gelos pe Harry, care a avut in trecut o relatie cu Marianne.

Vorbind cu Penelope,…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: psihologu
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • The Swimming Pool

Tip Ecran

normal

Țara

Italia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 19 Mai 2012 22:17
Film de colectie, in care personajul interpretat de Delon, seducatorul irezistibil, comite o crima din gelozie. Un film lent, in care tocmai lipsa actiunii te face sa simti tensiunea care pluteste in aer intre cele 2 cupluri, amantii care se suspecteaza reciproc de infidelitate, si tatal si fiica ingenua. La vremea respectiva Delon si Romy nu mai erau de mult un cuplu in viata reala, dar inca se simte atractia dintre ei.
4 3
sabinalin pe 08 Februarie 2014 14:12
"Iubirea e un lucru foarte mare/Ce leaga doua inimi... tare". Aceste versuri de-o induiosatoare naivitate nu-mi apartin, le-am cules din "Cismigiu et comp", un foarte frumos roman despre viata din liceele romanesti de acum aproape 100 de ani, in vremurile in care profesorii erau inca respectati, nu considerati cantitati neglijabile ca in zilele noastre... Despre iuvire e vorba si in "La piscine", nu numai despre iubire ci si despre lipsa de echilibru care poate duce uneori la un gest necugetat care poate distruge dintr-odata mai multa vieti. Drama psihologica beneficiaza din plin de aportul a doi dintre cei mai frumosi actori ai cinematografiei europene din secolul XX: Alain Delon, pe atunci in plina forta creatoare, si Romy Schneider, o femeie care pur si simplu iti taie respiratia, o adevarata diva, mult mai frumoasa si mai feminina decat asa-zisele staruri fabricate ale inceputului de… citeşte
3 1
anca.2006 pe 28 Decembrie 2012 00:41
Ce tensiune in film!!!! Pluteste senzualitatea si sexualitatea ( jur ca toate filmele cu actori mai mult sau mai putin dezbracati de azi, care sar in pat fiecare a doua scena nu fac nici pe sfert cat atmosfera cu foarte putina nuditate a filmului de fata). Cu toate acestea, farmecul lui Delon, absolut irezistibil si dupa 40 si ceva de ani, frumusetea lui Romy, ingenuitatea lui Jane Birkin, cumva amestecata cu sexualitatea fetei de 18 ani fac din film unul in care tot astepti pana la final sa vezi ce se intampla, suspans, erotism, exceptional!!!! Film pentru iubitorii filmului european si categoric pentru oricine vrea sa "respire" atmosfera incarcata de promisiuni... De vazut neaparat!
2 1
cosmin_kedii pe 12 Octombrie 2013 09:33
mi-am petrecut un timp bun , cu această pereche de actori ( Alain Delon, Romy Schneider )
1 0
romy pe 23 Iunie 2009 12:53
der swimmingpool
f f frumos filmul!cam trist finalul ,dar in rest fain!
1 1
Actrita pe 01 Martie 2016 03:36
"Piscina", care devine o Capcana...
Jean-Paul, un "Scriitor" ratat, interpretat de Alain DELON, îsi petrece Vacanta de Vara, împreuna cu Iubita sa, Marianne (Romy SCHNEIDER), în Sudul Frantei, lânga Saint-Tropez, în Vila unui Prieten plecat. Idila plina de Erotism, (mai ales ca Delon, fostul logodnic, toarna din nou, dupa 5 Ani de Despartire, cu Romy Schneider...), dar si de Plictiseala si Lâncezeala, din Lipsa de Actiune, este întrerupta de Sosirea lui Harry (Maurice RONET), un Producator de muzica înstarit, prietenul lui, fostul Iubit al Mariannei, si a Fiicei acestuia, Penelope (Jane BIRKIN). Între ei se dezvolta un menaj "a quatre", în care Atractia fizica se amesteca cu Gelozia, dar si cu Invidia, Ura si Razbunarea, astfel încât Jean-Paul îl va omorâ pe Harry prin înnecare, în Piscina Vilei... Sfârsitul este oarecum un "Soc", o Întoarcere de Situatie, care nu se întrezareste pe parcurs, dar Filmul… citeşte
1 2
lili22 pe 26 Februarie 2020 16:10
Prea monoton.Peste o ora nu se intampla nimic in film.Pe urma lucrurile se dezmortesc.
Bun pentru admiratoarele lui Delon.

0 1

Spune-ţi părerea despre La piscine

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu La piscine
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells