La jaula de oro

(2013)

Colivia de aur

Poster La jaula de oro Postere La jaula de oro

Sinopsis La jaula de oro

La jaula de oro

Juan, Sara și Samuel, toți de 15 ani, pleacă din Guatemala spre SUA. Pe drumul lor prin Mexic îl întâlnesc pe Chauk, un indian Tzotzil care nu vorbește spaniolă și nu are acte. Toți cred cu convingere că vor da de o viață mai bună o dată ce vor trece dincolo de granița SUA cu Mexicul, dar vor avea de înfruntat dura realitate.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Golden Dream

Produs de

Kinemascope Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Maison Motion

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
bitter_moon pe 30 Noiembrie 2014 16:34
Per aspera ad astra
Primele cadre m-au dus cu gândul la fotografiile realizate de Steve McCurry, ale căror tematică, expresivitate și colorit i-au adus fotojurnalistului american prestigiul internaţional.

Filmul ȋncepe prin a ne prezenta un colţ din această lume, unul total inestetic, de o mizerie cruntă, ȋn care oamenii ȋși asigură existenţa scormonind ȋn groapa de gunoi a orașului, din care duhorile emanate ajung parcă până la noi, spectatorii oripilaţi de imaginile văzute.

Introducerea ne ajută astfel să ȋi ȋnţelegem foarte ușor pe cei trei adolescenţi (doi băieţi și o fată nevoită să se deghizeze tot ȋn băiat, pentru a nu părea vulnerabilă ȋn faţa celorlalţi) care, ducându-și viaţa ȋn acest coșmar, doresc să iasă din el și să trăiască visul de aur, visul american. Pe drum li se alătură un al patrulea, un indian pe care… citeşte

8 2
Gascadefilm pe 11 Ianuarie 2015 14:46
Gandurile de dupa film; la cald
3 prieteni plus un altul, devenit prieten pe parcursul calatoriei lor, pleaca din Guatemala inspre Nord, spre Los Angeles. 3 vorbesc spaniola, celalalt nu. Omenia dinlauntrul lor ii apropie. Sunt copii. Fata nedevenita inca femeie se apropie de cel strain. Calatoresc impreuna sub clarul de stele ori sub seninul neschimbat, zile intregi si uscate, pe jos sau calarind acoperisul trenurilor. Intamplarile rele ii unesc si mai si. Ii prinde politia, ii descalta si ii trimite inapoi, in Guatemala. Nu le era dor decat de Los Angeles, asa ca pleaca; iarasi. Unul dintre ei ramane. Ceilalti, desculti, isi reincep drumul. Noul drum. Vechiul drum. Alt drum. Acelasi drum. Singurul drum. Cel in care Guatemala ramane in oglinda retrovizoare a trenului. Prezentul este mereu altul. Si duce catre Los Angeles.
Dar cu ce pret?
Cu pretul sacrificiului de sine. Fiecare pasare pe limba ei… citeşte

3 2
lili22 pe 15 Septembrie 2019 17:38
Patru adolescenti pleaca doñ Guatemala spre tara tuturor posibilitatilor.Cati vor ajunge si ce se va intampla pe drim e povestea unui film carr trebuie vazut.
0 0
blackmore pe 18 August 2019 00:43
O co productie Guatemala - Spania-Mexic excelenta.Nu o sa ma mai apuc si eu sa povestesc cum au facut ceilalti 2 care au comentat acest film.O sa ma refer doar la jocul desavarsit al actorilor,cei patru copii fiind la singurul film. precum si la nedumirea mea vesnica de ce ar vrea cineva intreg la minte sa emigreze in S.U.A. ?
0 0

Spune-ţi părerea despre La jaula de oro

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu La jaula de oro
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells