Die Reise mit Vater

(2016)

La drum cu tata

Poster Die Reise mit Vater Postere Die Reise mit Vater

Sinopsis Die Reise mit Vater

Mai mult
La drum cu tata

Arad, 1968: Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt față de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi împăcat cu soarta în România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al securității. Emil, însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva. Într-o zi, sosește vestea că tatăl lor poate fi operat la…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

AKA

  • That Trip We Took with Dad
  • Utazás apánkkal

Produs de

Strada Film

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Movienet

Distribuit in Romania de

Strada Film International

Box office Die Reise mit Vater

Weekend premieră (30.01.2017)
  • Loc 23
  • Spectatori 696
  • Încasări (RON) 6.793,07
Total
  • Spectatori 2.323
  • Încasări (RON) 23.118,39
  • Încasări (USD) 5.468,81

Părerea criticului

StefanDo pe 16 Noiembrie 2016 16:26
Cu o premieră pregătită pentru luna martie, debutul în lungmetraj al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu (cunoscută pentru cel mai premiat scurtmetraj românesc, excelentul Apele tac) are toate şansele să captiveze şi să emoţioneze publicul cu aventuri din anul 1968, doar încă foarte relevante în prezent. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la această ataşantă dramă de familie ce discută şi pe seama turbulentei situaţii politice din anul 1968.

La drum cu tata are în centrul atenţiei familia Reinholtz: tatăl William (Ovidiu Schumacher) şi fiii Mihai (Alexandru Mărgineanu) şi Emil (Răzvan Enciu) locuiesc în Arad şi au puncte diferite de vedere despre o situaţie ce afectează pacea în căminul lor. William suferă de o afecţiune ce s-ar putea rezolva cu o operaţie pe creier, dar bătrânul se resemnează în faţa situaţiei. Până la urmă,… citeşte

5 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 16 Ianuarie 2018 15:33
Europa anului 1968, o lume teribil de complicata a Razboiului Rece dintre cele "blocuri" despartite de Cortina de Fier, o lume in care esticii obisnuiti visau la mirajul vestic in vreme ce unii vestici credeau ca estul e mai avansat, vremurile cand Tratatul de la Varsovia a pedepsit indrazneala lui Dubcek fara ca la invazie sa participe si Romania, vremuri in care la noi era perioada de deschidere care n-avea sa dureze decat pana la celebra vizita tovaraseasca in Asia. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult modul in care evoca acea perioada cruda din istoria Europei de Est tanara regizoare din Timisoara intr-un film cu un scenariu suficient de coerent pentru a mentine treaza atentia spectatorului pana la capat. Bune interpretarile celor doi tineri din rolurile principale, nu-s De Niro si Pacino insa transmit suficienta emotie si te fac sa empatizezi cu ei, inca o reintalnire speciala cu… citeşte
3 1
stricted pe 20 Ianuarie 2018 22:41
Un film bun si realist ,parca ne aduce aminte de o lume comunista odioasa .
3 2
blackmore pe 12 iulie 2018 18:25
Lumea comunista nu a fost odioasa , propaganda capitalisto=sclavagista ii prosteste pe prosti cu astfel de minciuni
contas pe 25 ianuarie 2021 19:31
Blackmore, daca ai prins perioada comunista si spui asa ceva inseamna ca ori ai fost in nomenclatura ori esti tampit.
mirodoni pe 06 Aprilie 2017 08:38
„La drum cu tata”- părerea spectatorului
https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=102169

Eu nu merg cu sacul la filmul lăudat, iar cronicarilor profesioniști chiar ar trebui să li se interzică acest lucru! Eu pur și simplu merg la film, iar dacă am un punct de vedere, scriu. Dacă nu, nu. Nu am normă, nu am spațiu tipografic sau online rezervat.
Nici cronicile altora nu mă influențează, citite înainte sau după vizionare. Eu sunt un spectator, scriu despre ce văd, nu despre ce aș vrea să văd.

La filmul regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, „La drum cu tata”, am mers cu prima ocazie care mi s-a oferit, ca la oricare altă premieră românească. Sigur că, înainte de începerea proiecției, mă gândesc la tot felul de lucruri. În acest caz, mă gândeam că a mai fost un film cu titlul „Acasă la tata”, al… citeşte

1 0
radu_paunescu pe 26 Iunie 2017 19:44
Am vazut filmul Sambata, in penultima zi de TIFF, iar regizoarea avut un speech dupa film, direct, onest, asa cum e si filmul. O adevarata drama, o poveste din copilarie revazuta cu talentul unei regizoare ce confirma. O poveste solid contruita, ce te atrage indiferent de varsta. L-am urmarit impreuna cu baietii mei 12 si 17 ani. Povestea eroilor principali este impletita inspirat cu Primavara de la Praga, 1968 si abuzurile autoritatilor acelor vremuri vs naivitatea tinerilor, indiferent de tara, obiectiv conturate. Replici romanesti, savuroase .Optimismul trecerii peste o drama cu zamabetul pe buze si mai ales cu spatele drept . O emotie autentica acest film, mai ales pentru cei de peste 45 de ani.
1 1
xerses pe 20 Ianuarie 2018 15:59
De data aceasta am urmarit un film romanesc decent, cu mesaj realist.
1 2
borisvultur pe 07 Februarie 2017 10:05
Dramaticul optimist
Cu mult scepticism m-am dus la cinema, iar surpriza a fost pe măsură : un film bun, cu montaj alert, cu ravagiile istoriei tratate în cheie optimistă. Muzica de pian înnobilează imaginile, le proiectează într-un peren nostalgic. Pozele alb-negru presărate economicos în inserțiuni ritmate continuă narațiunea în mod original. Au fost câteva scene mai teatrale, dar ele nu umbresc reușita unui debut meritoriu.
1 2
lili22 pe 14 Ianuarie 2018 10:58
Nu mi-a placut desi recunosc ,nu e un film foarte prost dar actori mai netalentati rar gasesti, interpretarea lor nu spune nimic.
1 7
blackmore pe 12 Iulie 2018 21:11
Un film plin de minciuni si jumatati de adevaruri , care nu face decat sa bulibaseasca si mai mult impresia tinerilor din ziua de azi despre perioada comunista.Jocul actorilor este excerabil.Regizoarea care e si scenarista se screme pe tot parcursul filmului sa fie obiectiva.Insa e greu sa fi obiectiv cand nu ai trait decat primii 10 ani din viata in acea perioada , dupa care ai plecat in Germania si mai mult ca sigur habar nu ai cum stau acum lucrurile la noi.Iar lucrurile stau acum la noi muuuult mai rau decat stateau pe vremea comunismului.Nu exista nici macar un lucru pe care acum sa il facem mai bine decat pe vremea comunismului.Mai mult mie imi este foarte rusine sa fac parte dintr-o asemenea natie alcatuita in condusa in marea ei majoritate de forme inferioare de viata, lucru care nu se intampla in vremea comunismului cand eram foarte mandru de faptul ca sunt roman.
0 2
blackmore pe 12 iulie 2018 21:32
De ce zic ca regizoarea s-a scremut sa fie obiectiva? Pt ca a pomenit de grupurile de socialisti din acea perioada din RFG.Lucry pe care mylti dintre inversunatele forme inferioare de viata anticomuniste nu il stiu.Nu numai in RFG , ci in toata lumea au existat si exista miscari puternice socialiste.Numai la noi mai sunt doar cativa oameni dezorganizati.Nu vorbesc de cei care sunt comunisti inversunati , de tipul comunistii au facut numai bine , ci de socialisti , care chiar cred in naivitatea sau bunatatea lor ca poate exista o lume fara asupriti si asupritori asa cum era personajul Ulrike din film .Eu ma incadrez la categoria socialisti fara speranta ca lumea asta va ecolua spre ceva bun sau macar mai bun , eu sunt sigur ca situatia mondiala va fi din ce in ce mai rea, iar noi , romanii , nu ne vom face niciodata bine , pt ca nu avem cum sa ne facem bine , ce vine din urma e vai de ei si de noi , daca nu sunt analfabeti sunt analfabeti functionalu , care nu inteleg nimic din nimic.Cat despre plecatul in strainatate pe vremea comunismului , eu atat vreau sa spun , mama mea care nu avea carnet de partid , nefiind interesata de politica , a fost trimisa de statul comunist roman la reciclare ( a fost profesoara de engleza) in Anglia in 1982 pt 3 saptamani , fara nicio pila , bineinteles ca nu a ramas acolo , nu din cauza ca s-ar fi temut ca as fi patit eu ceva , sau celelalte rude , ci pt ca a fost o femeie normala la cap , care a vrut sa traiasca alaturi de familia ei.Bunicul meu era cam surd si asculta la radio minciunile celor de la Europa :libera"" sau vocea americii de se auzea in tot cartierul.Mai si stateam in aceassi scara de bloc cu prim-secretarul de judet , pt ca pe vremea aia prim-secretarii stateau la bloc , nu cum stau acum in niste castele, si nu a venit picior de securist sa ne intrebe ceva.Nici nu ne-a fost frica ca va veni , pt cape atunci era libertate.:
eduard_stratan pe 2 ianuarie 2022 12:45
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Die Reise mit Vater

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Die Reise mit Vater
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells