Karakter

(1997)

Karakter

Poster Karakter Postere Karakter

Sinopsis Karakter

Castigator al Oscarului pentru film strain, in 1998, Character zugraveste in tonuri sinistre povestea unui tata si a fiului lui, aflati intr-un permanent conflict Oedipian.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7

Caseta tehnică

AKA

  • Character

Produs de

First Floor Features

Distribuitorul international

Buena Vista International

Țara

Norvegia

Site oficial

Karakter

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
kipp pe 25 Aprilie 2017 07:25
3 personaje, 3 destine (?), 3 legaturi interumane. mama, tatal, copil. O mama cu un caracter indefinit, aparent rece, si relatia ei cu un barbat pe care nu stim daca l-a iubit, in orice caz nu l-a vrut in viata ei. Un tata cu o profesie detestabila, indiferent si periculos, cum l-a denumit chiar primul sef al lui Jacob (sef care devine o prezenta calda, indrumatoare, sansa vietii lui Jacob). Vechilul Dreverhaven, aparent un tip stabil, bogat, avar, rece, fara strop de suflet, isi reveleaza in fapt aproximativa disperare, cand o striga pe ea, in port, expunandu-se ca un tip vulnerabil, indragostit. relatia mama-Jacob este aproape absenta. mama nu ii ofera niciodata vreun moment de afectiune, dusiosie. lipsita de feminitate, de afect, de sentimente, aceasta femeie traieste din inertie, crescandu-si baiatul strict dintr-o obligatie sociala, creindu-i lui Jacob sentimentul ca nu are alta… citeşte
4 1
alali pe 26 decembrie 2017 13:03
wow. De cand astept sa pun mana pe acest film. La momentul la care postez acest comentariu, dvd-ul e pe vine. Sper sa fiu la fel de incantat de el asa cum ai fost si tu Kipp. Si mai e un film tot in seria asta de cumparaturi, film pe care il astept cu aceeasi nerabdare: Kolya (1996). Recomand, desi nu l-am vazut nici pe acesta, insa simt ca va fi un film bun.
Smrs pe 10 Septembrie 2021 03:05
Mediocru
Un film greu, încărcat în asemenea măsură doar pentru sentimentul acela apăsător pe care îl creează la fiecare scenă, însă care exprimă greu ideea principală a sa. Regizorul s-a complicat de dragul artei și deseori te întrebi dacă toată povestea asta are vreun rost. Nu e ceva nemaivăzut, nemaiauzit sau prea dramatic, dar diferă într-adevăr modul de a o arăta. Personajele au jucat bine rolul dar rămâne la final întrebarea cu ce a câștigat acest film Oscarul într-un an incredibil dpvd al cinematografiei? Poate fix pentru acest stil aparte de punere în scenă. Mi-a plăcut stilul narativ sub forma căruia se expune tot filmul și am putut corela cu multe personaje reale de pe la noi pe cei care au jucat, iar figura marcantă a lui Dreverhaven este 99% Țiriac al nostru: boier important, înaintea căruia închide și justiția ochii, care își face dreptate… citeşte
1 0
lili22 pe 21 Martie 2018 14:31
Atmosfera sumbra, apasatoare pe tot parcursul filmului, predispune la depresie.
1 2
Buda Alexandru Sebastian pe 21 Noiembrie 2007 14:22
Aceasta drama sta in topul meu personal pe primul loc de cel putin trei ani (2004).O recomand tuturor.Pot sa spun ca m-a marcat profund si m-a schimbat intr-o oarecare masura. VIZIONARE PLACUTA !!!
1 2
MrHolmes pe 25 Iunie 2012 23:10
Olandezii
Deci e bun filmul, arata cat de mult se poate reflecta caracterul parintilor in copii. Imi place misterul care bantuie filmul pana aproape de final. Recomand pentru fanii filmelor foreign (carora le plac si alte filme decat cele englezesti)
0 1

Spune-ţi părerea despre Karakter

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells