Păreri Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

(1981)

Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute

Ordonează după
cezarika21 pe 09 Iunie 2013 19:10
Căutarea unui artefact biblic dăruit oamenilor de către divinitate
În anul 1936, după o expediţie eşuată în junglele Americii de Sud, profesorul de arheologie Indiana Jones (Harrison Ford) pleacă în Egipt pentru a căuta Chivotul Legământului, un cufăr biblic ce conține tăblițele de lut cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai. Potrivit legendei, el fusese dus de un faraon egiptean în oraşul îngropat Tanis şi ascuns într-o încăpere secretă denumită Fântâna Sufletelor. În căutarea lui au pornit şi naziştii fascinaţi de puterea Chivotului de a distruge regiuni întregi.

Clasic al filmelor de aventuri, "Raiders of the Lost Ark" şi poartă spectatorii prin junglele Americii de Sud, în Nepal pe vârful Munţilor Himalaya, în deşertul egiptean şi pe o insulă din Marea Egee. Scenariul combină fapte istorice, legende biblice şi mituri fanteziste care fac deliciul iubitorilor genului. Exagerările… citeşte

14 3
Sergiu.Lobont pe 06 Februarie 2011 00:46
Catalog de aventuri
O mostra de aventura chiar la inceputul filmului dupa care se sare aproape instantaneu in sala de curs unde profesorul Indiana Jones le vorbeste studentilor despre structura cladirilor din era neolitica. Mi-a placut asta. Prima parte mi s-a parut un preludiu pentru continutul filmului ce avea sa urmeze. Dupa unul din cele mai saltarete deschideri de film, trebuia sa ne revenim, sa ne reorientam, sa ne reluam ritmul normal de respiratie... sala de curs. Ce mi s-a parut ciudat e ca statueta de aur din inceputul filmului e protejata de mai multe capcane decat insusi chivotul care e, pana la urma, cheia ce da drumul la film.

Mergand mai departe la personaje observ duelul american legendar intre un erou, de data aceasta fara puteri supranaturale, dar care tot resueste sa scape din toate situatiile si anume Indiana Jones, si villain-ul, inamic din tinerete al lui Indy si anume… citeşte

14 3
Nimicdinceparafi pe 13 Ianuarie 2013 00:05
E genul de film care isi pastreaza prospetimea si te incanta la fiecare revedere.Un film legendar cu un personaj pe masura de legenda!
7 3
Adryan.bz023 pe 20 Noiembrie 2011 19:56
c
clasic al aventurilor , tipic al filmelor Indiana Jones , acesta se numara printre cele mai reusite productii ! Steven Spielberg a reusit din nou un film de exceptie , care a imbinat aventura cu situatiile-limita si cu cateva scene S.F. , pentru a face acest film si mai fascinant ! Harrison Ford a reusit din nou o prestatie minunata , reusind sa interpreteze cu mare clasa pe celebrul aventuriei Indiana Jones ! decorurile uimitor alese vin sa intregeasca frumusetea acestui film , care nu are niciun lips ! de aceea , ajung la concluzia ca merita chiar mai multe premii castigate , deoarece filmul a fost , este , si va ramane un clasic al productiilor de aventura si o sursa de inspiratie pentru cele viitoare ! urmariti-l cu incredere , deoarece nu veti regreta acest lucru !
5 3
nemotoujours pe 07 Ianuarie 2013 15:11
FULMINANT
SI NEBUNESC , FILMUL CARE A ARATAT CE INSEAMNA UN FILM ADEVARAT DE AVENTURI.
4 3
catasmile17 pe 28 Octombrie 2012 00:04
Un film absolut fenomenal. Nu mi-as imagina un alt actor inafara de Harrison Ford pentru acest rol.
4 3
radu3455 pe 17 Decembrie 2011 11:12
un prim film superb merita din plin cele 5 premii,iar Harrison Ford a jucat senzational
4 4
Eustake pe 01 Iulie 2009 17:24
Probabil cel mai bun film de aventura din toate timpurile. Indiana Jones este portretizat aici de Ford ca un erou desavarsit: carismatic, amuzant dar si periculos, indemanatic, inteligent, foarte bine informat. Filmul beneficiaza de o regie de inalta calitate - Steven Spielberg. Ce sa mai spun despre George Lucas! Cel mai bun film din seria "Indiana Jones", fara urma de indoiala.
4 4
Theodor2011 pe 28 mai 2015 14:29
Eustake, te citez: '' Probabil cel mai bun film de aventura din toate timpurile'' Trilogia Lord Of The Rings. Este cel mai bun film de aventura facut vreodata. Nu este doar parerea mea subiectiva ca fan al acestei trilogii ci a tuturor (cinefili, critici etc). Iti vin si cu argumente care sa sustina aceasta afirmatie ex: trilogia are un total de ATENTIE!!! 18 premii OSCAR. Si nu are rating IMDb la nici o parte din cele 3 sub 8.7. Plus miliardele de dolari acumultate din incasarile celor tri parti: The Feellowship of the Rings, Two Towers si The Return Of The Kings. Si al doilea film de aventura din toate timpurile ar fi primele doua parti din superba serie Pirates Of the Caribbean. N-are rost sa mai vin iar cu argumene care sa sustina acest lucru, le stie/cunoaste oricine
Eustake pe 3 martie 2017 15:15
Scuze, nu cred ca Indiana Jones si LOTR concureaza pentru aceeasi categorie de filme. In sensul larg al termenului, se poate spune ca LOTR e un film de aventura, dar e mai degraba sub categoria Fantasy Epic. Asa cum sunt Chronicles of Narnia, The Hobbit, The Golden Compass, The Princess Bride etc In timp ce Indiana Jones e mai degraba in categoria Action-Adventure. Contine elemente supranaturale, dar e mult mai direct si mai concentrat pe cateva personaje usor de urmarit si de indragit sau, dupa caz, de detestat. Daca scrii pe google 'FANTASY MOVIES', LOTR apare printre primele alaturi de Pan's Labyrinth. Daca scrii FANTASY EPIC MOVIES, LOTR apare chiar primul. Iar daca scrii ADVENTURE MOVIES, Raiders apare primul, apoi LOTR, apoi Piratii din Caraibe... Din punctul meu de vedere e o discutie subiectiva, insa prin `film de aventuri' eu nu am inteles niciodata LOTR. Nu ma intelege gresit, LOTR sunt trei filme excelente, dar personal nu le pun in aceeasi categorie cu Raiders. Cat despre Pirates, sincer, dor primul film mi se pare grozav. Celelalte sunt asa si-asa, mult stil, fara substanta.
cosmin_kedii pe 02 Ianuarie 2013 18:54
Are toate ingredientele potrivite: un script inteligent, un erou simpatic, un strop de romantism, mai mult decât o notă de comedie, și o mulțime de acțiune
4 5
TitoJacksana pe 01 Mai 2022 23:13
Primul din seria cu Indiana Jones, un film absolut genial, asa cum obișnuiește sa le faca Spielberg, Harrison Ford joaca rolul senzational, daca nu l-ai vazut ai cam trait degeaba, 8/10
2 1
blacksea_rider pe 05 Februarie 2019 15:15
rar citesc alte comentarii,dar sper ca cineva sa fi remarcat frumoasa ie sau iie purtata de Karen Allen .
2 1
carmen_angelus_romila pe 04 August 2018 09:43
Filmul de debut al unei noi serii fabuloase de aventura, cu un regizor de exceptie, cu un interpret magnific si de aceasta data.
2 1
cezarika57 pe 09 Iulie 2018 21:50
Cea mai buna parte din serie De referintal duelul din piata: tipul cu sabia face toto felul de scheme amenintatoare, IJ scoate pistolul si il impusca, (Harrison Ford povesteste ca scenariul la origine a fost cu totul altul, dar pentru ca il durea burta si trebuia sa mearga urgent la wc, a ales variana care s-a filmat si a ramas antologica)
2 1
Raluca87 pe 06 Februarie 2018 21:33
Un film foarte bun. Il revad cu mare placere, mi-a placut Harrison Ford in rolul lui Indiana Jones. Initial nu el ar fi trebuit sa-l joace pe Indiana ci Tom Selleck, dar el nu a putut accepta rolul fiind ocupat cu filmarea sezonului 2 din Magnum PI. Recomand serialul! Cine vrea sa vada chiar este un episod parodie la Raiders of the lost ark intitulat Raiders of the lost art. Oricum il prefer pe Harrison Ford, mai bine ca nu a acceptat Tom Selleck rolul, el este f. bun in rolul detectivului Thomas Magnum.
2 1
Dragos.87 pe 30 Octombrie 2022 20:44
Foarte frumos și captivant, are toate ingredientele necesare pentru a te introduce în atmosferă, care și ea la rândul ei este una foarte reușită..Spielberg a reușit un film foarte bun cu talrmtul sau unic iar Harrison Ford are de asemenea o prestație formidabilă, recomand cu insistență..!
1 1
patru_daniel pe 03 Iunie 2016 23:17
Senzațional.
Mi-a plăcut așa de mult, filmul ăsta m-a făcut să mă îndrăgostec de jocul actoricesc al lui Harrison Ford.
10/10

1 1
Rallu..Danielle pe 04 August 2014 15:25
Ador seria "Indiana jones",este foarte buna,iar aceasta parte a seriei arata ca am dreptate. Nota 10!!!
1 1
Get0dac pe 06 Martie 2014 08:53
Doamne....cred ca e a n'spea mia oara can vad filmul asta fara sa ma plictisesc o secunda. Singurele perimate pot fi considerate efectele speciale, inovative in 1981 dar totusi inevitabil depasite azi in 2013.
Actiune, aventura, umor,.....un adevarat film clasic, nemuritor, al cinematografiei americane.
Vizionare placuta.

1 1
Tiger_K1dutzzu pe 02 Martie 2014 09:20
Cel mai bun film de aventura
Acest film mi se pare cel mai bun,ca genul aventura.Cat de tanar era in film si cat de batran e Harrison Ford,dar este si va fii un actor magnific.
1 1
Razvan600 pe 12 Februarie 2014 19:05
Unul dintre cele mai bune filme de aventura marca Steven Spielberg. Are de toate: mister, actiune, drama si un pic de romantism.
1 1
nick-azh pe 07 Februarie 2014 20:19
Indiana Jones
Filme vechi , filme de aventura bune asa cum nu prea se mai fac . Indiana Jones nu poate fi interpretat mai bine decat de carismaticul profesor de arheologie Harrison Ford . Este primul film dintr-o serie plina de succes. Este genul de film pe care il traiesti, genul de film despre care ai ce sa spui si dupa ce s-a terminat, despre care povestesti cu placere, pe care il revezi cu placere.
1 1
Sorin87 pe 11 Februarie 2018 15:28
Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark este genul de film cu o aventura bine conturata de regizor
1 2
AmphitriteMermaid pe 19 Ianuarie 2018 08:13
Unul dintre cele mai bune filme de aventura si unul dintre filmele mele preferate. Ma reuit la el cu drag.
1 2
serban_ionescu pe 05 August 2017 01:07
Aventuri 100%, asociate cu cateva momente comico-umoristice reusite dar si cu o nota schitata de idila romantica
Un film bun pe care-l apreciez cam de nota 7,3 si de 7 stele cu oarecare plus, in care se simte "marca" inconfundabila a valorosului si celebrului regizor Steven Spielberg, impreuna cu o buna interpretare a lui Harrison Ford a unui rol care i se potriveste foarte bine inclusiv varstei relativ tinere pe care o avea la momentul realizarii filmului dar si cu reusita prezenta feminina a baietoasei, curajoasei dar si frumuselei Marion, bine interpretata si ea de catre actrita Karen Allen. Este un film care poarta genul si caracteristicile pe care le-am aratat in titlul acestui comentariu, din care nu lipseste suspansul si neprevazutul (surpriza), dar care contine si destul de multe si mari exagerari practic ireale, de tip James Bond, agentul 007, cum ar fi de ex. cele in care Indiana Jones reuseste de unul singur sa impinga si sa tranteasa un bloc de piatra mare si foarte greu, in mod… citeşte
1 2
balta67verde pe 17 Octombrie 2016 17:19
Cel mai bun film din seria Indiana Jones si poate chiar cel mai bun film de aventura. L-am vazut prima oara scurt dupa aparitie, intr-o noapte de Video, cum se faceau pe vremuri. M-a impresionat enorm si de atunci l-am revazut de foarte multe ori si tot nu ma satur. Masterpiece !
1 2
Calyx pe 29 Decembrie 2015 03:26
Un clasic al genului
Un clasic al genului,filmul începe în forță prezentându-l pe priceputul explorator Indiana Jones în America de Sud,într-o expediție de căutare de comori.
Imediat ne facem o imagine despre acesta,tânărul reușind să prevadă cu ingeniozitate capcanele ce păzeau artefactul.
Tot în această parte a filmului se face cunoscut și personajul negativ,care fură mișelește artefactul obținut cu greu de către Jones.
După această expediție eșuată,Jones primește misiunea deloc ușoară de a găsi Chivotul Legământului,un puternic artefact biblic,înaintea germanilor naziști.O asemenea misiune nu putea fi refuzată de către Jones,care dă exemplu de un entuziasm impresionant.

Filmul este unul mai mult decât interesant,care,deși făcut în 1981,reușește să nu dezamăgească din punct de vedere al efectelor speciale și… citeşte

1 2
ionutt- pe 21 Aprilie 2011 22:42
Un film ce defineste foarte bine genul din care face parte. Mi`a placut si mie, da` nu asa tare incat sa vad si urmatoarele parti.
1 9
andystarx pe 21 Februarie 2018 18:23
Nota 7/10
Asteptam cu nerabdare sa urmaresc acest prim film din cunoscuta franciza,dar marturisesc ca nu m-a impresionat deloc,ba mai mult,mi se pare un film normal de aveturi,nimic iesit din comun,chiar si facut de maestru Spielberg ,pe care il admir ! TOtusi la un film de top 250 ,e normal sa ai asteptari,a avut efecte bunicele pentru vremea aceea ,si probabil de aceea a fost asa apreciat !
0 2
Iulidesprefilme pe 13 Ianuarie 2013 10:52
Rolul aventurierului i-a fost oferit lui Tom Selleck. Acesta a fost foarte încântat de idee, dar contractul semnat deja pentru filmările la serialul Magnum nu i-a permis să-şi onoreze promisiunea. A fost şansa lui Harrison Ford de a ajunge în capul listei...
0 2
Manusa pe 28 Februarie 2012 22:18
Un film de exceptie cu un actor si un regizor extraordinari. Un film de aventura foarte reusit si aici se vede maiestria lui Steven Spielberg. Pe langa aventura si actiune, filmul are si umor, spre exemplu mi-a placut mult acea scena in care unul cu sabia facea figuri cu ea si o invartea in fata lui Jones, iar Jones plictisit scoate pistolul si-l impusca pe bietul nefericit care nu a auzit de asa arma :))
0 2
octavinspector pe 29 Iulie 2011 14:22
Cel mai bun film de aventura!!
Pe bune ca nu puteau gasi un actor mai bun decat Harrison Ford care sa joace rolul lui Indiana...un film la care te uiti si nu ai vrea sa se mai termine... exceptional.
0 2
alex_il_fenomeno pe 17 Iulie 2011 17:55
clasic al aventurilor , tipic al filmelor Indiana Jones , acesta se numara printre cele mai reusite productii ! Steven Spielberg a reusit din nou un film de exceptie , care a imbinat aventura cu situatiile-limita si cu cateva scene S.F. , pentru a face acest film si mai fascinant ! Harrison Ford a reusit din nou o prestatie minunata , reusind sa interpreteze cu mare clasa pe celebrul aventuriei Indiana Jones ! decorurile uimitor alese vin sa intregeasca frumusetea acestui film , care nu are niciun lips ! de aceea , ajung la concluzia ca merita chiar mai multe premii castigate , deoarece filmul a fost , este , si va ramane un clasic al productiilor de aventura si o sursa de inspiratie pentru cele viitoare ! urmariti-l cu incredere , deoarece nu veti regreta acest lucru !
0 2
ciobotaru pe 07 Aprilie 2011 10:05
un film de aventuri realizat foarte bine, are o poveste buna
0 2
Octaz pe 12 August 2010 23:09
I like it ! Indiana Jones , deja familiarizat cu multi dintre noi ca unul dintre cele mai iubite personaje , nu dezamageste niciodata . La acest film , mi'as fi dorit sa bage mai mult suspans , mai multe incercari , capcane in gasirea acestui Ark . Ceva asemanator cu inceputul filmului. Oricum m'am bucurat sa il vad si sper sa ma surprinda la fel si celelalte parti
0 2
Mihai2508 pe 07 Iulie 2010 18:40
Un personaj de exceptie, un actor de exceptie - Harrison Ford. Faimoasele aventuri ale profesorului Indiana Jones in cautarea Arcei pierdute, te tine cu sufletul la gura, un film care nu trebuie ratat.
0 2
Radu1711 pe 12 Noiembrie 2009 16:56
radu1711
primul Indiana Jones a reusit pt ca se cautau pe vremea aceea filmele de aventura
0 2
deadlord pe 26 August 2012 17:59
Primul film ce incepe franciza Indiana Jones, uimeste si te face sa te uiti si la celelalte.
0 3
Crist11 pe 16 Iulie 2011 22:51
Pentru mine a fost un film exceptional, o aventura 100% marca Harrison Ford.
0 3
ciobotaru pe 07 Aprilie 2011 10:05
un film de aventuri realizat foarte bine, are o poveste buna
0 3
matew10 pe 09 Decembrie 2010 12:24
Un clasic al filmelor de aventura. De remarcat scenele cu serpi, deschiderea cufarului cu tablitele cu cele zece porunci din final si cea din camera harti. Ford are o prestatie buna si imbina replicile acide cu cele haioase. Se poate afirma ca acest prim film din serie a fost un adevarat deschizator de drumuri in dezvoltarea efectelor speciale multumita lui Spielberg si contemporanului sau George Lucas.
0 3
theodor09 pe 16 Iunie 2010 14:03
Harrison Ford
Dupa Star Wars Saga, toata seria Indiana Jones imi place la nebunie. A doua capodopera a lui George Lucas! Si Harrison Ford joak ireproshabil!
0 3
gaga pe 05 Iunie 2008 19:42
o trilogie faina a lui george lucas dsupa saga star wars.filmul de-o actiune super si cand ma gandeam k nu-mi placea inainte
0 3
Cristi Weed pe 11 Mai 2008 17:52
Harrison - great in rolul lui indiana :) i se potriveste perfect !
0 3
pui pe 06 Iulie 2007 17:39
o capodopera in adevaratul sens al cuvantului
0 3
Ioana pe 18 Iulie 2006 00:48
~Chiar daca este vechi, mie filmul mi-a ramas inca in minte. De fapt, intreaga serie a fost extraordinara, iar Harrison Ford este un actor foarte bun. Eu chiar mi-am cumparat toate filmele pe DVD. A must see !
0 3

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells