In a Better World

(2010)

Într-o lume mai bună

Poster In a Better World Postere In a Better World

Sinopsis In a Better World

Mai mult
Hævnen

Povestea face slalom între viața dintr-o tabără de refugiați din Africa și monotonia gri dintr-un orășel de provincie danez. Viețile a două familii din Danemarca se întersectează și astfel ia naștere o extraordinară, dar riscantă prietenie. Dar singurătatea, slăbiciunea morală și durerea stau la pândă. Curând, prietenia se transformă într-o alianță periculoasă și într-o urmărire ce-ți ia suflarea, în care însăși viața este miza. Noul lungmetraj al lui Susanne Bier…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: bloodthirst
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Un premiu Oscar, un premiu Globul de Aur, un premiu şi 4 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Revenge
  • Hævnen

Produs de

Danmarks Radio (DR)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Nordisk Film Distribution

Distribuit in Romania de

Clorofilm Srl

Țara

Danemarca, Suedia

Site oficial

In a Better World

Taguri

Box office In a Better World

Weekend premieră (10.10.2011)
  • Loc 23
  • Spectatori 306
  • Încasări (RON) 4.429,00
Total
  • Spectatori 784
  • Încasări (RON) 11.339,98
  • Încasări (USD) 3.619,35

Părerea criticului

Gloria pe 16 Octombrie 2011 16:43
Hævnen sau criza morală
In a Better World Într-o lume mai bună/Hævnen, producţia daneză care lua Oscarul pentru cel mai bun film străin în februarie 2011, rulează în premieră în Bucureşti şi Cluj din 14 octombrie, urmând să intre în reţeaua RADEF de cinematografe din întreaga ţară în două săptămâni.

Parţial tendenţios, dar cu totul tulburător, nerecomandat în România tinerilor sub 15 ani, Într-o lume mai bună e regizat de Susanne Bier (Things We Lost in the Fire, cu Halle Berry, Benicio Del Toro). O meditaţie pe tema controlului furiei şi a familiei, o dramă pe teme morale despre fragilitatea ordinii civice şi despre pericolul lipsei autorităţii, Hævnen este un film subtil în unele locuri, tendenţios în altele, caută să conducă publicul către o concluzie, să ţină o lecţie, dar - chiar şi aşa - emoţionează.

Povestea face slalom,… citeşte

1 1
Lelouche pe 23 octombrie 2011 06:35
Intr-adevar, superb film. Chiar imi era dor sa vad un film calm si cald (actiune, filmari, montaj,etc) si cu referire la atit de realele probleme ale sufletului. Regizoarea chiar e "vizionara". Probabil nu degeaba statul suedez i-a pus la dispozitie un sac de bani ca sa faca un miniserial despre Bergman. Bergman nu cred ca poate fi un subiect foarte usor de tratat. Inseamna ca...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 18 Iunie 2011 21:11
Cam pustiu pe pagina asta, si nu inteleg de ce. Filmul a meritat Oscarul pe deplin, are o poveste buna, fara artificii, o drama care nu incearca sa impuna morala cu ostentatie, ca atatea alte filme, sau sa schimbe mentalitati. Hævnen prezinta o realitate din care fiecare e liber sa-si aleaga propria concluzie. O alternativa la cinematografia americana, intesata de clisee, si uneori de prea multa superficialitate.
10 3
victor_neo75 pe 14 octombrie 2011 23:34
Am vazut aproape toate filmele nominalizate la Oscar pt film strain si Biutiful cu Javier Bardem merita sa castige; iar dintre cele lasate pe nedrept pe din afara merita minim o nominalizare frantuzescul Of Gods and Men ('Des hommes et des dieux'). Haevnen mi s-a parut un film mediu cu o poveste care a incercat sa fie complexa, dar situatiile au fost prea fortate in opinia mea.
fleur_de_paris pe 19 Iulie 2012 12:23
Minunat filmul.
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!

9 1
bitter_moon pe 03 Februarie 2014 19:54
Într-o lume în care un adult are libertatea de a-şi construi viaţa după propriile interese, năzuinţe, idealuri, nevoile fiinţelor dependente de el, respectiv propriii copii, sunt uneori trecute în plan secund, dacă nu ignorate cu desăvârşire.
Statisticile prezintă cifre alarmante ale cazurilor de copii care din neatenţia parinţilor ajung la derapaje grave, uneori fatale.
Filmul de faţă ne prezintă o asemenea poveste, mai exact cea a doi baieţi aflaţi la preadolescenţă, vârstă critică ce îî face extrem de vulnerabili în faţa pericolelor de natură relaţională.
Dar nu vârsta este factorul principal al problemelor pe care le generează, ci situaţiile familiale neclare, pe care părinţii nu sunt capabili să le gestioneze.
Comunicarea cu un copil este extrem de dificilă, iar traumele sufleteşti pe care le au cei doi băieţi şi… citeşte

9 3
wildinthecountry pe 3 februarie 2014 19:57
un review excelent ...bitterash cand zic bitterash zic reviewuri de cea mai mare calitate
bitter_moon pe 3 februarie 2014 21:55
Dr. wild, merita sa postez comentarii la filme, fie si numai pentru felul in care ma alinti tu pe marginea lor ! :)
wildinthecountry pe 27 Aprilie 2013 12:22
x
Un film exceptional.
Eram curios sa il vizionez pentru ca vroiam sa stiu daca acest film a invins Incendies(2010) in cursa pt Oscar film strain 2011 pe merit sau nu.
Sunt de parere ca Incendies ar fi meritat mai degraba Oscarul....iar acest film l-as plasa imediat pe locul 2.
A treia lege a lui Newton spunea ca pentru fiecare actiune exista o reactiune.....Cum ai reactiona daca cineva raneste o persoana draga tie? Intorci obrazul(asa cum procedeaza personajul pasnic Anton) sau reactionezi si te razbuni (asa cum procedeaza personajul Christian) ?
Un film complex despre razbunare, furie, frustrare , durere....niste teme greu de atins aproape de perfectiune dar iata ca Susanne Bier reuseste in filmul sau...
Cel mai mult mi-a placut jocul actoricesc al copiilor actori ( Markus Rygaard and William Johnk Nielsen)
Nota finala 9.5/10.

6 2
bogdanpipoiu pe 21 decembrie 2013 23:39
adevarat, mult mai bun Incendies!
caluser pe 19 Martie 2011 17:57
Un film bun
Un film bun...de la regie,scenariu,actori pana la imagine si muzica.Il recomand cu placere tuturor celor ce iubesc filmul de calitate!
6 3
aayana pe 16 Noiembrie 2011 16:32
Un film ce ridică multe întrebări: trebuie să-ți faci dreptate singur sau să ierți? Ce înseamnă prietenie adevărată: să consimți la greșelile cuiva sau să te dai la o parte cu diplomație? Ce trebuie să se întâmple pentru a uni doi oameni despărțiți? Un film despre afecțiune, suferință, răzbunare, iertare, maturizare. Coloana sonoră este de-a dreptul magnifică!
4 1
sabinalin pe 18 noiembrie 2011 17:28
Mi-a adus aminte de "Babel", un alt film remarcabil...
DragonMaster pe 02 Septembrie 2011 20:13
Obligatoriu de vazut
In a Better World este filmul care a castigat Oscarul pentru cel mai bun film strain plus Globul de Aur si o nominalizare la Academia Europeana de Film.Am terminat si eu sa il vad si pot spune ca este primul film danez vazut de mine si una din cele mai bune filme europene vazute pana acum.Merita vazut fara ezitare iar nota oferita pt film este 9.
4 1
sabinalin pe 11 Noiembrie 2011 17:51
Prietenie intr-o lume dura
Pe 3 decembrie 2011 se vor decerna premiile Academiei Europene de film. La titlul de "Cel mai bun film european al anului" concureaza aceasta pelicula alaturi de alte cinci: "Artistul", "Baiatul cu bicicleta", "Le Havre", "Discursul regelui" si "Melancholia". Indiferent care va fi castigatorul din 3 decembrie, "Haevnen" are deja un palmares impresionant: a fost deja distins cu premiile Oscar si Globul de aur pentru "cel mai bun film strain" in 2011. E exact genul de film care are mari sanse sa recolteze premii importante: are mesaj universal, atinge probleme grave ale intregii omeniri, e foarte bine facut, foarte bine jucat. Prietenia a doi baieti cu mari probleme e firul rosu care strabate o pelicula care nu poate fi inteleasa cum trebuie decat de aceia care au trecut deja prin mari suferinte sufletesti. Spectatorul e constient ca finalul n-are cum sa fie suta la suta pozitiv si simte… citeşte
4 4
kenya pe 12 August 2012 09:47
O expozitie a diferentelor-lumea civilizata a Suediei si lumea a treia din Africa,violenta si nonviolenta,forta si slabiciune,lasitate si curaj.Limitele par a se sterge si sunt momente in care nu mai se pot diferentia,omul este cel care le produce si care poate stabili pe care o alege,practic este vechea poveste a alegerii intre bine si rau in conditiile in care aceste nu sunt clare.Nu cred ca este vorba de prietenie in acest film,ci de disperare, de indurare,de lupta cu tine insuti,de cat de apt esti sa faci fata dificultatilor,cat de puternic esti si de disponibil sa"intorci si celalat obraz" si pana unde merge aceasta putere.Aparent personajele cele mai puternice se dovedesc a fi si cele mai slabe,dar filmul este unul optimist si intr-un final exista o speranta pentru toti.
Interpretat magistral,cu sensibilitate si seriozitate de actorii danezi.

3 1
narcisson pe 24 noiembrie 2016 00:41
Lumea civilizata a Danemarcei*. Doar Anton era suedez provenit. Dar in rest, ai un plus. :)
mladitza pe 19 Martie 2015 20:59
Un film impresionant!
Tulburătoare poveste... Un film pe care l-aş recomanda profesorilor şi părinţilor, mai ales părinţilor. Un film care ar putea fi vizionat (şi apoi, dezbătut) şi la o oră de dirigenţie.
Un film cu miză psihologică. L-aş apropia un pic de filmul lui Innaritu, 21 grams. Amândouă sunt filme profunde, cu impact emoţional mare.
Foarte bun şi foarte bine jucat acest film, mai ales copiii au fost excepţionali.

2 0
narcisson pe 24 noiembrie 2016 00:43
Plus de la mine. Intr-adevar, ar face ravagii printre copiii preadolescentini si cei de liceu din Romania, insa doar pentru cine l-ar intelege. Consider ca trebuie sa te duca putin neuronii ca sa poti intelege un asemenea film si substratul pe care il implica. :)
mladitza pe 24 noiembrie 2016 18:53
Desigur, sunt de aceeași părere. Din fericire, eu am avut șansa să întâlnesc astfel de tineri.
cosminlipsa pe 13 Octombrie 2011 12:16
Am vazut filmul si va pot spune ca este extraordinar, un film care trebuie vazut.
2 0
georgeta_l pe 29 Mai 2011 18:43
Trebuie mentionat/amintit ca filmul a castigat premiul Oscar 2011 pentru cel mai bun film strain
2 2
zgubi pe 02 Aprilie 2011 19:54
un film desprins din viata,ce dezvaluie caracterele unor personaje ce vor avea de infruntat conflicte care ii vor duce la decizii dificile situate intre razbunare si iertare.suspect de buna a fost interpretarea copiilor si in final morala filmului.
2 2
LavyBogdy pe 28 August 2011 16:48
Mentalitatea nordicilor este de invidiat
Un film tulburător despre o lume în care copiii învață să-și urască părinții,vor să se răzbune,vor să caute iubirea și atenția de care familia lor i-a privat.Christian este puștiul care vrea să le facă dreptate tuturor celor care nu au curajul să lupte(fiind marcat de promisiunea tatălui său despre mama sa),care în final se regăsește în bunătatea Anton.
2 4
narcisson pe 24 Noiembrie 2016 01:13
HÆVNEN - Intr-o lume mai buna SAU Ciocnirea civilizatiilor
Ca un aspect foarte important de mentionat, acesta ar fi faptul ca filmul a primit Oscarul pentru cel mai bun film strain in 2011, statueta pe care dupa parerea mea o merita pe deplin.
In primul rand, consider ca titlul filmului nu este ales intamplator. Acesta pune spectatorul intr-o dilema si il face sa se intrebe: oare ce s-ar intampla cu adevarat ''intr-o lume mai buna'' sau perfecta? Totul ar fi in conditii optime, nu-i asa?
Insa, de fapt, filmul acesta ne arata ca titlul este un oximoron. De ce? Pentru ca titlul sugereaza conditii optime de viata pentru toata lumea, in schimb, in film fiind evocata pur si simplu viata, cu bune si cu rele si faptul ca nu intotdeauna totul se intampla exact asa cum vrem noi. As compara acest film cu cele ale lui Iniarritu, in care povestile aparent intamplatoare ajung sa se intrepatrunda.
In Haevnen, totul porneste de la doi… citeşte

1 0

Spune-ţi părerea despre In a Better World

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu In a Better World
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells