Ilustrate cu flori de câmp

(1975)

Ilustrate cu flori de câmp

Poster Ilustrate cu flori de câmp Postere Ilustrate cu flori de câmp

Sinopsis Ilustrate cu flori de câmp

Laura (Carmen Galin) ajunge dintr-un orășel de pe malul Dunării pentru a scăpa de o sarcină nedorită. Ea se adresează Irinei (Elena Albu) și a mamei acesteia (Eliza Petrăchescu) pentru un avort provocat în urma căruia moare. Copleșită de o vină care nu-i aparținea, Irina se sinucide.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Carmen Galin Carmen Galin Laura Draga Olteanu Matei Draga Olteanu Matei nașa / moașa Eliza Petrăchescu Eliza Petrăchescu Batrana intermediara
Gheorghe Dinică Gheorghe Dinică Marin, responsabil de la Alimentara George Mihăiță George Mihăiță mirele Dan Nuțu Dan Nuțu Victor
Elena Albu Elena Albu Irina, fiica intermediarei Constantin Florescu Constantin Florescu sofer de taxi Nicolae Enache Praida Nicolae Enache Praida militian
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 3

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 09 Decembrie 2013 08:45
Neputinţa morală de a ascunde o crimă
O tânără bucureşteană (interpretată de Carmen Galin) se deplasează într-un oraş de pe malul Dunării pentru un avort clandestin şi moare ca urmare a intervenţiei periculoase de chiuretaj săvârşite de două femei hapsâne după bani şi lipsite de orice scrupule. Moartea tinerei va schimba iremediabil în mod direct sau indirect vieţile mai multor persoane.

Decretul nr. 770 din 1966 prin care erau interzise avorturile a schimbat viaţa mai multor persoane, determinând mii de femei să efectueze intervenţii periculoase. Dincolo de acele intervenţii, dramele familiale au fost mult mai numeroase, mii de părinţi suferind pentru prostiile copiilor lor, copiii suferind pentru prostiile mamelor lor care mureau în timpul chiuretajelor sau ajungeau în închisoare ş.a.m.d.

Scenariul este tezist, fiind realizat în mod sigur ca urmare a unei comenzi… citeşte

17 2
GabrielaSirbu pe 04 Februarie 2011 15:10
Un film, din listuta mea de preferate (deci ii voi da 10 stelute), pentru ca are o poveste de baza, secondata de alte povesti ale personajelor, pentru ca are multa actiune cu replici foarte bune si mai ales pentru ca a fost facut intr-o perioada in care avorturile erau interzise...
In 1975 s-a dat un decret...in urma caruia s-au nascut multi copii...nedoriti...si au murit multe femei...
Dupa parerea mea, filmul este cu mult mai bun decat 432!!!

6 4
catrinelul pe 5 februarie 2011 18:27
4 luni, 3 sapatamani si 2 zile este atat de......minimalist incat nu am putut sa raman decat cu un gust foarte amar, din pacate!
lilianna16 pe 7 iulie 2019 19:54
Gabriela, de ce oare te gandesti numai la femeile care au murit si nu te gandesti deloc la sufletele acelea mici care, ca si tine, ca mine si ca toti oamenii, aveau dreptul sa traiasca???? Cine va da voua dreptul sa ucideti creatia lui Dumnezeu???
pisicuta1 pe 09 Noiembrie 2012 20:49
F BUN!
si este un caz real ,in acea periada cind sa dat decretul 770 nu mai se puteau face avorturi!

4 1
monallyssia pe 10 Iulie 2016 23:33
Răscolitor
Am revăzut azi filmul, după mulți ani. Am rămas mult mai plăcut impresionată decât acum 20 de ani sau mai bine, de regie, subiect și jocul actorilor....poate pentru că acum l-am filtrat altfel.
M-a răscolit dramatismul personajelor interpretate excelent de Draga Olteanu, Eliza Petrăchescu și Carmen Galin.
M-a tulburat personajul însuflețit de Carmen Galin: duplicitatea suferinței și a stării de vinovăție înveșmântate candid până aproape de clipa morții în optimism, speranță și exuberanța tinereții; m-a înfiorat caracterul mârșav al celor două „cotoroanțe” terorizate de propria lor ticăloșie, de teama deconspirării și a pușcăriei: Draga Olteanu și Eliza Petrăchescu au interpretat genial, m-am transpus cu totul în jocul lor.
Deși e făcut pe vremea lui Ceaușescu, deci cu cenzura și canoanele de rigoare, n-am putut să… citeşte

3 1
lili22 pe 01 Noiembrie 2012 16:56
un film cu actori mari
Care duc tot greul filmului, au lasat filmul sa treaca crezind ca vor servi o lectie tinerelor amatoare de avorturi.Au murit cam 10000 de femei in perioada cind a existat acest decret stupid. care nu a lasat femeia sa decida daca vrea sau nu copii.
Mina regizorului nu prea se vede.

3 8
balta67verde pe 07 Iulie 2019 09:42
Un film foarte bun, actori exceptionali. O abordare destul de curajoasa a problemei avortului.
Cei care au comentat aici, condamnand avortul si vorbind de crima, au uitat ca in acei ani tristi ai perioadei comuniste nu existau in Romania nici un fel de posibilitati de a preveni o sarcina. Prezervative si pilule anti, erau practic interzise.
Doar cei bronzati si pocaitii faceau 10-12 copii ... restul se descurcau cum puteau.

2 0
xerses pe 01 August 2012 22:51
Un film care impresioneaza....Actori mari, scenariu inspirat dupa un caz real.
2 1
cosmin742000 pe 17 Februarie 2012 14:11
Un film excelent , cred ca din el s-a inspirat 432. Un film care dovedeste ca in perioada comunista nu exista cenzura . Existau doar regizori care erau profund dedicati regimului . Cei care voiau sa creeze altceva erau lasati. Dovada acest film.
2 10
eduard_stratan pe 10 iulie 2016 21:54
Da, nu exista cenzura, si nici astazi nu mai exista oameni prostanaci!
eduard_stratan pe 30 ianuarie 2022 18:40
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Horatiucrisan pe 23 Aprilie 2020 19:15
Un film îndrăzneț având în vedere perioada în care s-a turnat, prezentând consecințele decretului ceaușist care obligă femeile sa faca întreruperi de sarcină apelând la diferite persoane neautorizate, conditiile precare determinând de multe ori decesul acestor femei.
1 0
sthudentul pe 17 Martie 2022 15:17
de corectat URGENT
Rolul soferului este jucat de Constantin Florescu, altul decat cel ce apare in poza! Constantin Florescu a fost un actor de teatru (Teatrul Regional Giulesti, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Bulandra, Teatrul din Sf.Gheorghe), nascut la 5 iulie 1938, absolvent al IATC in 1961 la clasa Moni Gheleter. A jucat rolul Regelui in Hamlet (regia Alexandru Tocilescu), in Mobila si Durere, Insemnari din jurnalul unui nebun, Imblanzirea scorpiei, Chelnerul mut, etc.Se stinge din viata in 8 ianuarie 1995 la Bucuresti in urma unei lungi suferinte. Aceasta regretabila eroare apare si in filmul Cine ma striga!
1 1
joan_madou pe 17 August 2014 20:47
Nicole Cherry
Carmen Galin tanara semana foarte mult cu Nicole Cherry.
1 3
Vegetarian pe 26 Iulie 2013 11:56
Se mai razbuna si Dumnezeu pe femeile care fac intreruperi de sarcina , cele care ucid o viata . Razbunarea e a lui , dar pt cineva care manca carne zilnic , nu e mare diferenta sa plateasca pe cineva sa mai ucida o viata , un biet animal crescut pt a fi ucis .

Acest film a fost difuzat online la tvr International in 17 aug 14 , Kanal D in 22 martie 2014 ora 11 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

1 12
monallyssia pe 10 iulie 2016 22:09
Ai primit 6 dislike-uri, eu îți dau în schimb 6 like-uri (sau chiar 100) pentru acea parte a comentariului tău în care faci referire la uciderea barbară a unor ființe nevinovate, ființe care plătesc zilnic tributul martirajului prin vărsare de sânge ca să avem noi ce toca în gură și în burtă. Totul în spatele ușilor închise, sub lacătul parșiv al „normalității”....Ființe al căror chin și îngenunchere în fața morții nu-l vedem niciodată. Eu încă mai consum carne dar intenționez să ies din cercul ăsta vicios în care m-am născut și am trăit ani de zile și să renunț la ceea ce ucid alții....pentru că iubesc animalele, le-am iubit dintotdeauna.
monallyssia pe 13 iulie 2016 09:10
E adevărat, acesta este un site dedicat exclusiv comentariilor legate de filme...dar uite că se mai întâmplă să fie și câte un iubitor de animale pe-aici (mă refer la toate animalele, implicit la cele ucise pentru consumul de carne) și pentru că suntem în minoritate, iubitorii ăștia, simțim nevoia să ne dăm mâna pe unde ne întâlnim. Nu cred că un iubitor de animale sau un vegetarian este un habotnic...dar așa e perceput de societatea majoritară consumatoare de carne. Eu personal nu intenționez să fac referiri la aspectul ăsta în detrimentul specificului site-ului, mă opresc aici și voi discuta în particular.
user-641f42b64e78d pe 02 August 2023 20:27
Filmul este inspirat dintr-un caz real. Acțiunea a avut loc în Giurgiu. Am cunoscut-o personal pe fosta moașă, Trandafira Popescu, zisă Angelica (Titina în film), care provocase numeroase avorturi, nu neapărat în mod empiric. A eșuat de două ori, a doua oară tânăra Maria Goran din București, fiind în luna a Vi-a de sarcină (personajul Laura în film).a decedat. După 2 ani a fost dazgropata din curtea casei Maria Popescu (mama Irinei în film). Aceasta avea două fete: Lena și Jana. Nu s-a sinucis niciuna.
0 0
Edddd pe 24 Iulie 2023 21:59
orășelul acela este Brăila !
superbe interpretări ale tuturor actorilor !

0 0
kretz_007 pe 28 Decembrie 2021 19:06
mult prea tezist
blaier se înscrie si el în linia ideologică a regimului si trateaza unidirectional, nenuantat si exclusiv dpv oficial o problemă foarte delicată. cum să fie cenzurat cand prezenta exact ce dorea regimul să arate. in fapt, peste 9.000 românce au murit întrucât au fost nevoite să facă avorturi în conditii precare. si mai incet cu sufletele ingerasilor: zeci de mii de copii nedoriți si abandonați de mame au murit in mari chinuri in centrele groazei unde nimeni n-a avut grijă de ei
0 0

Spune-ţi părerea despre Ilustrate cu flori de câmp

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Ilustrate cu flori de câmp
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells