Păreri Idi i smotri

(1985)

Du-te şi vezi

Ordonează după
alali pe 29 Februarie 2016 19:06
Ororile razboiului prin ochi de copil. (pana la un punct ca dupa... manipulare).
Sunt constient ca postand o parere critic la adresa acestui film, o sa imi atrag, cel mai sigur, o multime de critici. Insa o sa incerc sa imi argumentez alegerea personala, cat de cat obiectiv, zic eu si sper ca cei care sunt capabili sa inteleaga fundamentul unei rationament, sa imi raspunda tot la fel, pertinent si tintit la punctele mentionate de mine.

Filmul, cred ca se subintelege inca din preambulul postarii, nu mi-a placut! Ba din contra. Folosirea dezlanata si cu o abundenta agasanta de imagini socante, care isi propun sa sfredeleasca creierele celor mai slabi de inger si astfel sa castige adepti de partea manipulativa a problematici adusa pe tapet si pe care filmul pare ca vrea sa o trateaze, au ca singur scop: transmiterea de emotie, dezgust si sila fata de o anumita tabara, invadatoare si fara de dumnezeu.

Aceste imagini, bine construite cromatic… citeşte

15 5
cosmin742000 pe 1 aprilie 2017 23:53
Vreau sa iti zic ca nu ai inteles acest film pentru ca te-ai uitat la el ca la un film de razboi cand acesta este un film de arta.Eu l-am urmarit cu sonorul la maxim , vibra patul sub mine , sentimentul a fost unic si coplesitor
blackmore pe 13 iulie 2019 12:32
alali daca ai avea macar putin creier ai vedea ca cosmin742000 a vazut filmul Voskhozhdeniye, si l-a vazut cu mult inainte sa il vezi tu.Cat despre regim , echidistanta si alte porcarii de prostit prostii de catre propaganda capitalista 99 % din filmele de razboi rusesti sunt inspirate din fapte rale, pe cand 99% din filmele americane de razboi americane sunt doar propaganda .In plus nu uita ca americanii nu au castigat niciu razboi
cosmin742000 pe 20 Ianuarie 2013 00:21
Un film sovietic mult mai mult de arta , decat de razboi , pe care l-am vazut cu sonorul la maxim.Senzatia a fost coplesitoare.Efectele speciale mai ales cele sonore sunt mult peste ceea ce au scos americanii vreodata.Acest film este considerat de critici drept cel mai bun film de razboi facut vreodata.Insa acesta nu e un film de razboi ci mai mult unul de arta.Eu am vazut si filme de razboi mai bune , evident tot rusesti, dar o combinatie intre arta si razboi mai buna ca in acest film nu are cum sa existe.De asemenea filmul este lipsit de orice urma de propaganda , propaganda in care abunda toate filmele americane de razboi , ca de arta de unde atat ala americani
3 7
mitza2003ro pe 31 ianuarie 2018 16:59
Fa un bine si spanzura-te!
eduard_stratan pe 7 septembrie 2021 11:29
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!
alex_il_fenomeno pe 27 Decembrie 2012 19:30
unul dintre cele mai frumoase filme de razboi, venit tocmai din partea Rusiei. daca in general fiecare tara isi prezenta atrocitatile suferite, asa a fost cazul si aici, pelicula aratandu-ne ce a patimit aceasta in urma razboiului din partea Germaniei. dramatismul nu vine atat din situatii, pentru ca acestea nu sunt continue, ci din imaginile unite atat de bine incat atmosfera devine una extrem de deznadajduita, cu atat mai mult cu cat se face din perspectiva protagonistului... trebuie vazut de orice impatimit al filmelor de razboi.
2 4
mvpsebi pe 27 Aprilie 2012 21:15
Idi i smotri
"Vino sa vezi" mi'a fost un indemn foarte usor de urmat, de la prima pana la ultima secventa fiind atras ca intr'un vortex de caracteristicile inegalabile prin frumusete si atat de specifice cinematografiei sovietice. Istoria, viata, sentimentele, tragedia au fost surprinse in cele mai pure forme. Coloana sonora, imaginea, cel putin la fel de vii ca orice alt personaj in spunerea povestii, iar impreuna cu desfasurarea simbolica, fluida a actiunii, trairilor, dialogurilor, au alcatuit portretul declinului uman, atent observat si contrastat de natura inconjuratoare, capturata extraordinar de regizor. Fereastra prin care s'a vazut filmul a fost chipul lui Floria, angelic la inceput, naiv, nevinovat, iar la sfarsit, martor fiind ororilor, ranit, aproape dement, imbatranit. Subiectul l'a urmarit si constant a cules din inocenta sa si dramatism din drumul sau crud-initiatic, feciorasul dornic… citeşte
2 10
alali pe 28 februarie 2016 21:05
wow! "vortex de... frumusete"? Cred ca e exact opusul a ceea ce isi propune acest film. Imagini puternice, de o duritate egala cu realitatea unui razboi, degradare si alterare a tot ce este viu, suferinta, mizerie, insuportabilitate. Nimic din acest film nu este destinat sa transmita frumusete. Nici macar inocenta si infantilitatea inceputului. Ba din contra. ...
daron75soad pe 18 Iulie 2011 16:25
Ideea e superba, dar punerea ei in practica lasa de dorit.
Tehnica folosita lasa de dorit (filmul e facut in URSS in 1985, deci nu e de mirare).
Daca Spielberg ar fi regizat acest film, cu siguranta era de nota 20.

2 14
lili22 pe 17 septembrie 2012 08:32
Klimov e cu mult peste Spielberg, asta stie toata lumea.Nu am dat nota mare filmului pt. ca Klimov a facut filme mult mai bune decit acesta.
cosmin742000 pe 20 ianuarie 2013 00:20
Daca il regiza Spielberg era vai de capul cinefililor
donna_donna pe 05 Septembrie 2021 18:13
“Du-te sa vezi”
Am fost , am vazut si am ramas mut.... distrus , devastat , alienat....
Regizorul a reusit sa ma includa in rolul lui Florine, si fara sa-mi dau seama ce grimase am avut in timpul vizionarii , la final am ramas siderat, alienat ca si personajul principal. Nu are poveste, nu este nici o strategie in film ci totul este o aventura horor a atrocitatilor nazistilor in Bielorusia in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Filmul abordeaza perspectiva lui Florine mai mult decat ansamblul evenimentelor ceea ce da nota psihologica unui film de razboi.

1 1
R_Afc pe 27 Iunie 2023 16:02
Cel mai bun film de război realizat vreodată
Chipul tînărului care și-a pierdut mințile, care a îmbătrînit 50 de ani în cîteva zile, va rămîne gravat pentru o perioadă nedeterminată de timp în memoria tuturor celor care au rezistat pînă la sfrîrșit.

Aș recomanda producția lui Klimov și celor care cred că războiul înseamnă jocuri video și altor aplaudaci care au impresia că un conflict armat rezolvă ceva, nu rezolvă nimic cu adevărat. Oamenii se bat ca idioții pentru bucăți de pămînt. Realitatea este că dintr-un război nimeni nu iese învingător.

Acest film realizat în Bielorusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ne prezintă în detaliu atrocitățile naziste și cruzimea de nedescris de care sunt capabili oamenii, această specie extraordinară din care facem parte, această specie de care planeta Pamînt se va descotorosi cît mai curînd.

citeşte

1 2
borisvultur pe 09 August 2017 23:21
Alexei Kravșenko
De câte ori revăd filmul, mă cutremur privind fața lui Fliora - adică Alexei Kravșenko la 14 ani, luat la filmări de la o școală profesională. Forța filmului acolo e, în contorsiunile faciale ale băiatului, ca un clov tragic și damnat. Până la urmă, o față tumefiată, îmbătrânită. Alexei a studiat apoi teatrul și a jucat (și joacă) mai ales în seriale.
1 2
pst35 pe 25 Ianuarie 2013 23:57
Multi dintre noi nici nu avem habar ce orori s-au petrecut in timpul razboaielor, saeacii rusi cand nu au fost omorati de nemti..au fost omorati de Stalin...filmul e vechiut, dar avand in vedere ca este inspirat din realitate...e impresionant...
1 2
blackmore pe 13 Iulie 2019 12:35
De departe cel mai bun film de raboi al tuturor timpurilor.....
1 5
eduard_stratan pe 7 septembrie 2021 11:29
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!
Horatiucrisan pe 22 Noiembrie 2021 22:16
Un fiom de razboi combinat cu un fiom de arta. Din pacate multe scene sunt exagerate fara rost filmul fiind lungit artificial prin prezentarea unor scene care tin mai mult de o interpretare artistica decat devun film de razboi. Tinand cont de perioada sovietica in care a fost realizat filmul este aproape lipsit de propaganda, ba din contra se poate spune ca este un film antirazboi in ciuda unor scene dure.
0 1
LarisaElena pe 27 Decembrie 2010 23:01
Superb film, iar baiatul are niste expresii faciale nemaipomenite. Demne de desenat.
0 1

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells