Heart of a Dog

(1988)

Inima de câine

Poster Heart of a Dog Poster Heart of a Dog

Sinopsis Heart of a Dog

Varstnicul Profesor Preobrazhensky impreuna cu colegul lui, Doctorul Bromental, transplanteaza o hipofiza umana in creierul unui caine...
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.6

Caseta tehnică

AKA

  • Sobachye serdtse

Produs de

Lenfilm Studio

Tip Ecran

normal

Țara

Rusia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
White1 pe 07 Octombrie 2011 23:23
Sharikov, un caine vagabond, are "norocul" de a fi adoptat de profesorul Filipovici, un foarte respectat om de stiinta. Acesta il foloseste drept cobai pentru experimentele sale trasplantandu-i o hipofiza umana. Efectele operatiei nu intarzie sa apara: Sharikov devine din ce in ce mai uman, dezvoltarea sa sub influenta nefasta a lui Schwonder- presedintele comitetului de bloc in care locuieste Filipovici- aruncand in haos apartamentul altadata linistit al profesorului.
O satira fantastica marca Bulgakov in care ingineria genetica inlocuieste ingineria sociala pentru a da nastere unei creaturi grosolane, trista (si totusi atat de amuzanta) caricatura a "omului nou" (a carui creare a fost unul din principalele obiective ale regimului comunist)
Sunt din nou surprins de acuratetea cu care Bortko ecranizeaza operele lui Bulgakov (treaba nu tocmai usoara).

2 0
lili22 pe 06 Martie 2019 23:18
O ecranizare corecta a nuvelei Inima de caine de Bulgakov .Unul din scriitorii mei preferati.Ecranizarea a fost posibila abia in 1988.
2 3
cosmin742000 pe 30 Aprilie 2013 22:45
O ecranizare foarte buna a romanului Inima de caine de Mihail Bulgakov.Un film sovietic antistem , care demonstreaza inca o data , si celor mai inferioare forme de viata faptul ca cenzura de pe vremea comunismului nu a existat , ea fiind doar un pretext pentru propaganda capitalista de a ii prosti pe prosti
1 3

Spune-ţi părerea despre Heart of a Dog

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Heart of a Dog
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells