Half Nelson

(2006)

Singurătate în doi

Poster Half Nelson Postere Half Nelson

Sinopsis Half Nelson

Mai mult
Half Nelson

Dan Dunne (Ryan Gosling) este un tânăr profesor de liceu ale cărui idealuri au de suferit în fața realității vieții. Zi după zi, în murdara sa clasă de curs din Brooklyn, el găsește energia de a-și convinge tinerii elevi de 14 ani să cerceteze totul, de la drepturile omului până la Războiul Civil, cu entuziasm. Dan nu dă doi bani pe programa liceului și are o abordare neconvențională, încercând să-și învețe elevii să gândească singuri.

Deși Dan este…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
O nominalizare Oscar, o nominalizare Sundance
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Hunting Lane Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

ThinkFilm

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
White.Lily pe 18 Septembrie 2011 13:12
Uneori, cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pt cineva este sa-i oferi prietenia ta si sa-l accepti exact asa cum este. Uneori, asta poate face minuni.
8 2
MNarcis pe 15 Ianuarie 2013 15:22
Un film adanc, de meditatie, caracterul interpretat de Ryan Gosling (Dan Dunne) este genial (nu poate inchide ochii sau mai bn zis nu poate ramane imun la atata ''mizerie'' in jurul sau), un final bun, care iti da o satisfactie, un sentiment de bn, un film bun care merita vazut (insa nu de catre toata lumea, din cauza ritmului lent a actiuni).
4 1
into_the_labyrinth pe 27 Ianuarie 2012 01:40
Filmul îşi propune să abordeze mai multe subiecte în general tabu (sau măcar controversate), cum ar fi consumul de droguri, relaţia dintre albi şi negri, nedreptăţile cauzate de sistem ş.a. Până la un punct reuşeşte destul de bine (povestea e credibilă, sensibilă), dar e prea ”elaborată”, nu e întotdeauna naturală. Relaţia dintre profesor şi elevi (şi mai ales o elevă) evoluează ca o sinusoidă, cu bune şi cu rele. Mi-au plăcut: cum a jucat Ryan Gosling, ideea coexistenţei contrariilor, prezentarea faptului că în viaţă nimic nu e perfect, dar totul e perfectibil. Nu mi-au plăcut: unele dialoguri care nu spuneau mare lucru, tărăgănarea acţiunii, o anumită doză de artificial în scenariu. Nota mea: 7
2 2
TheCatpowergirl pe 14 Iunie 2012 05:31
.
Mi`a placut teribil de mult..face parte din filmele de care ajungi sa te atasezi, si chiar de personaje. Are si o coloana sonora interesanta, si exploreaza relatia dintre doua persoane care desi nu sunt de aceeasi generatie, sunt pe aceeasi lungime de unda si ajung sa se inteleaga si de ce nu, sa se salveze unul pe celalalt :)
1 0
cartitzabronzata pe 30 Iulie 2009 22:37
mie imi place de el :X ca persoana dar si ca actor iar filmul a fost ok
1 5
user-5c9f8c2e87074 pe 18 Decembrie 2022 00:03
Rol extraordinar de creație facut de Gosling. Inspirat filmat, de aproape, regizorul reda tulburător stările sufletești ale protagonistilor. Singurătatea a doua suflete pe marginea abisului. Final surprinzător, atât de natural! F bun filmul!
0 0
lili22 pe 18 Octombrie 2021 00:05
Un film foarte bun.Doi rataciti, unul care se drogheaza si una care invata sa vanda droguri.
0 0
Iulidesprefilme pe 18 Octombrie 2021 17:57
Un profesor căzut în patima drogului este decepționant, tulburător...
0 1
gbanescu pe 25 Mai 2013 21:09
Admirabil, dar putin neverosimil
Desi la inceput de cariera in acest film (la 26 de ani), Ryan Gosling face un rol foarte bun si promite ceea ce avea sa si devina : un actor a carui prezenta intr-o distributie te indeamna serios sa-i urmaresti filmul.
Foarte bine interpretate de el cele doua planuri total opuse in care se gaseste: profesorul educat, erudit, cu sarm si carisma, care refuza incorsetarile unei programe scolare (sugerate a fi) rigida, versus caderea sa implacabila in haul drogurilor si al desfraului, care pare a fi generata de niste parinti incapabili de a transmite "caldura parinteasca", dar si de despartirea de fosta sa iubita.
Admirabil spuneam, dar neverosimil in planul realitatii, efortul de a fi un profesor model, fara cusur - in prima parte a zilei, dupa episoadele zilnice (nocturne) de decadere pana la limita supravietuirii.

0 1
Postmodern pe 08 Mai 2013 21:51
Half Nelson - Ryan Gosling ca dependent de droguri | Postmodern
[...] Ryan Gosling acest rol este unul de referință, prin care se remarcă și se impune, de aceea Half Nelson / Singurătate în doi merită văzut, fie doar pentru a admira interpretarea [...] citeşte
0 1
xerses pe 11 Februarie 2013 23:06
A fost un film interesant; dar recunosc ca ma asteptam la cu totul altceva.
0 1
Sawyer pe 27 Martie 2007 16:47
Am o presimtire ca filmul asta va fi al naibii de bun.
0 4

Spune-ţi părerea despre Half Nelson

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Half Nelson
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells