Guernica

(1978)

Guernica

Poster Guernica

Sinopsis Guernica

Mai mult

Dupa o plimbare prin parc, tatal (Erik) si fiul (Roger) viziteaza viziteaza Expozitia Universala de la Paris din 1937 si se opresc in fata tabloului lui Picasso care da si numele scurt-metrajului. Descris ca "un unchi mare care nu se teme de intuneric" Picasso fusese de nazisti daca el a pictat Guernica, iar raspunsul lui fusese "nu, este opera voastra", fraza care constituie cheia scurt-metrajului. In scurt Germania va ocupa Franta, iar intreaga familie (tata, mama si copil) vor fi obligati sa poarte…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: radu3455
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi
Nota IMDB: 6.8

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 03 Noiembrie 2015 13:54
Un văl de întuneric așternut peste planetă
”Guernica”, filmul scurtmetraj de diplomă al studentului Emir Kusturica, este o parabolă a antisemitismului, văzut ca un văl de întuneric ce a adormit rațiunea oamenilor și a stat la baza unora dintre cele mai oribile masacre săvârșite vreodată. Povestea simplă, dar impresionantă și tragică, se petrece în Parisul anului 1940 și prezintă trăirile unui băiețel evreu convins de părinți să poarte panglica galbenă a rușinii, simbol al ”rasei inferioare”.

Filmul are aspectul unui basm absurd datorat unei tendințe suprarealiste, element comun majorității filmelor lui Emir Kusturica, iar imaginea deformată și răsucită creată de copil este o metaforă a unei societăți iraționale, nemiloase și fără conștiință, concepute de minți bolnave într-o perioadă când întunericul a luat locul luminii.

5 0

Spune-ţi părerea despre Guernica

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells