Păreri Gravity

(2013)

Gravity: Misiune în spațiu

Ordonează după
wildinthecountry pe 03 Octombrie 2013 22:35
X
Filmul a fost incredibil.
Regizorul s- a intrecut pe sine.
Peisajele, imaginea au fost sublime.
Nu imi vine sa cred ce tocmai am vazut.
Pelicula te acapareaza din primul minut si nu te lasa sa respiri pana la final.
. James Cameron cred ca moare de invidie.
In acest caz procentul de 98 % de pe RT reflecta adevarata valoare a filmului.
PS1: Sunt sanse mari ca Sandra sa primeasca nominalizare la Oscar pt partitura.
PS2: Intr-una din secventele filmului personajul Sandrei ( avand prenumele Ryan ) are urmatoarea replica: I just drive... Wtf ? Sa fie o aluzie la fostul ei iubit ? ..:))

36 25
kalamity pe 4 octombrie 2013 02:52
n-am vazut in viata mea un film mai intens si tensionat ca asta
nutaska pe 4 martie 2018 03:40
...supeer....deci....MAI BINE NU !!!! NOTA 3
Beastmaster pe 08 Octombrie 2013 03:12
foarte bun
Neaparat de vazut in 3D - efecte foarte frumoase. Unul din cele mai realiste filme de acest gen si le-am cam vazut pe toate. Imi place sa caut scapari in scenariu dar de data asta nu au fost prea multe si oricum nu grave. De pilda NASA nu trimite in spatiu femeiusti cu mentalitati sinucigase, nici zapaciti care se plimba cu aparatura JET printe panourile solare ore intregi, pentru ca la nevoie sa se trezeasca ca nu mai au combustibil. Altul se legase cu o fringhie si facea bungee-jumping in spatiu dar din fericire moare primul cu teasta sparta. In caz de amenintare cu resturi spatiale echipajul este imobilizat in navete cu multe ore inainte iar in caz de coincidenta de orbite se executa manevre de ocolire cu mult timp inainte, nu ca in acest film. Telecopul Hubble nu se invirte pe linga Statia Spatiala Internationala la 200 de metri, nici statia chinezeasca nu se apropie la distanta… citeşte
30 9
Domolul pe 19 octombrie 2013 18:23
comentariul mi se pare foarte bun si documentat. In timp ce priveam pe ecran ma gandeam la cate duble au facut pentru majoritatea scenelor cu imponderabilitate, ma gandeam la avioanele folosite pentru antrenamentul astronautilor. Apoi am realizat : nu a fost nimic filmat in spatiu sau in aceste avioane. Efectele au fost realizate cu ajutorul calculatorului, idea de real a fost data prin faptul ca s-a imaginat miscarea corpurilor in spatiu si atat, s-au limitat la tot ceea ce poate a fi real. Cu aceasi aparatura pentru efecte, pe care au folosit-o, poate ca se putea realiza si efecte fantastice gen ultimul Star Trek sau Avatar. Ideea geniala a regizorului a fost aceea de a ne readuce in fiecare moment la real, realitatea pe care ne-o imaginam ca se intampla in spatiul imediat apropiat, spatiul satelitilor Pamantului.
Beastmaster pe 20 ianuarie 2014 21:28
Un documentar bun este facut acolo cu oameni de stiinta profesori universitari, aici am inteles ca s-a folosit un cosmonaut. Este ca si cum ai face o emisiune despre primul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu, dar in loc sa-l aduci chiar pe acesta , il aduci pe pilotul numarul 1 de avioane al Romaniei Adrian Iovan.
Kanessa pe 06 Octombrie 2013 22:09
Low gravity!
Apreciez la acest film calitatea si frumusetea imaginilor, a sunetului. Efectele speciale au fost la inaltime...Ideea de la care a plecat acest film a fost ok,originala, ancorata in realitate fara robotei,teleportari, E.T , colonizari de planete la capatul galaxiei Y. Recunosc - angoasa ideii de a te pierde in spatiu reprezinta un cosmar pentru oricine, si pana acum nu a fost prezentata pe marele ecran.Deci preambulul acestui film este reusit si te atrage precum un aperitiv delicios ce anunta o masa copioasa...dar cam atat. Actiunea lancezeste de multe ori,iar atunci cand cand ritmul creste este previzibila,simplista uneori. Nu m-a surprins macar o data. Un plus pentru prestatia lui Clooney - naturala si tonica chiar haioasa pe alocuri in antiteza cu cea a Sandrei - crispata, sacadata si fada...dar poate rolul din film a cerut o astfel de interpretare.Opinia mea - este departe de un… citeşte
19 10
adbz pe 10 octombrie 2013 10:13
perfect de acord cu concluzia ta: ma asteptam la mai multa actiune si suspans...Efectele au fost bune si atat.
Kanessa pe 16 martie 2014 18:12
Serios??Jumatate din premii sunt pentru efecte speciale, coloana sonora,mixaj de sunet, montaj, etc, etc..si din greseala au acordat si permiul pentru cel mai bun regizor lui Cuaron. Atat si nimic mai mult. Nimic din toate aceste premii nu transforma Gravity intr-un film demn de mentionat. Compara Gravity cu Appollo 13 si vei observa diferenta de suspans, actiune, jocul actorilor. Daca Gravity nu ar fi beneficiat de 3D, ar fi fost un film ordinar. Dupa parerea mea tehnologia 3D este un mare pas inapoi pentru cinematografia de calitate. Vom ajunge sa vedem la cinema un colaj de imagini si un mix de sunete si sa exclamam - ce film excelent am vazut!!! Sincer, din toate filmele care le-am vazut in 3D nici unul nu m-a cucerit, nu mi-a intrat la suflet...si nici nu cred ca prea curand se va schimba acest lucru.
Infinity pe 06 Octombrie 2013 13:22
Gravity (2013)
Este cel mai bun film pe care l-am vazut si care a fost realizat avand ca tema misiunea in spatiu. Are destule momente care pur si simplu iti taie respiratia. Efectele, doza imensa de adrenalina, privelistea, imaginea, spatiul si Pamantul vazute din perspectiva Sandrei... Toate aceste lucruri au fost realizate cu finete. Scenariul este foarte bun si destul de surprinzator, iar 3D-ul... Nu mai zic. Mi-au placut si de actori cum au jucat, mai ales de Sandra care poate da lovitura cu un Oscar. Asa ceva trebuie vazut cel putin in format 3D. Sfatul meu e sa-l vedeti IMAX 3D. Nu se compara.
17 10
C.Alexandru pe 9 octombrie 2013 18:46
imi poti zice cum fac si eu o rezervare?
Infinity pe 9 octombrie 2013 20:30
Fara "este" la ultima fraza. Imi cer scuze. My fault. :D
AlineziaBumfi pe 05 Octombrie 2013 10:12
Vai de mine!
Pfff... Pentru acest film... no-comment! Sa se pregateasca pentru premii!
NOTA MEA este 10!

17 13
MadalinSiAlexandru pe 27 ianuarie 2015 20:46
este foarte bun acest film , chiar ma impresionat !!! nu cred ca as putea sa dau "capodopera" dar foarte bun mai mult ca sigur !! :)
vovin pe 04 Octombrie 2013 18:04
Spectaculos
Un film cum nu am mai vazut. Sincer..; Chiar deosebit.
Peisajele, imaginile, dinamica, unghiurile, perspectivele..., sunt uimitoare.Iar daca astronomia se numara printre interesele tale, chiar in mica masura, atunci placerea de a viziona acest film este mult amplificata.
Mi-au placut in mod deosebit perspecivele vizuale first-person, extrem de bine realizate.., si iti aduce aminte de jocurile FPS (gamerii stiu despre ce vorbesc)
Sandra Bullock face un rol foarte bun, si nu ma indoiesc ca va lua cel putin o nomializare la Oscarurile urmatoare.
Obligatoriu de vazut.., si neaparat la cinema 3D !

15 4
wildinthecountry pe 5 octombrie 2013 09:19
Totusi ... Doar nota 8 ?
camilcristea pe 28 decembrie 2013 22:59
Filmul de un dramatism unic,actori celebri,imagini unice,are totusi 2 puncte slabe:un happy end tipic hollywoodian(sansa de a scapa teafar din acesta situatie este nula in conditii reale,nu poti schimba modulele in spatiu precum taxiurile) si sa fim seriosi filmul ar fi avut un impact slab,daca nu se foloseau 2 vedete de calibru.Una peste alta ,interesant,merita vazut.
makketo pe 13 Octombrie 2013 22:47
Obligatoriu de vazut, clar...comentariile sunt de prisos... 3d-ul este remarcabil, imaginile cu pamantul vazut din spatiu... extraordinare, actiunea si ideea filmului unice, posibile, terifiante... finalul m-a dus cu gandul la asa-numita "ploaie de meteoriti" din rusia... (sunt cateva faze 3D care m-au bagat in canapea bine de tot, cu tot cu puls ridicat), 8.2 imdb, 96/100 metascore, 97% tomatometer, inca mai citesti? nu esti la cinema?
12 6
victor_neo75 pe 14 octombrie 2013 16:35
Mai exact 8,7 pe imdb si momentan pe locul 39 in Top 250 cele mai bune filme din toate timpurile. Iar pe rottentomatoes nu am vazut inca un average rating la un film cu nota peste 90% (universal acclaimed) mai mare de 8,5; iar Gravity are 9,1.
makketo pe 15 octombrie 2013 11:09
in maxim 2 luni se vor stabiliza scorurile... acum sunt variantele "beta" :D. Renuntand la opiniile despre scor raman ferm convins ca este un film excelent care trebuie vazut in 3D...
legolas05 pe 03 Noiembrie 2010 22:38
Pamanntul arata foarte bine din spatiu,mi'a placut filmul,insa ma asteptam sa fie mai bun,are mult suspans,iar Sandra Bullock joaca foarte bine.Nota 7.
12 10
dizzy.seven pe 3 martie 2014 14:48
hai nu mai spune! l-ai vazut din noiembrie 2010 desi premiera e in octombrie 2013?
legolas05 pe 3 martie 2014 17:18
Sa sti ca pe noiembrie 2010 am scris la parere ca "astept sa vad filmul",acum in 2013 cand l-am vazut am editat parerea dar din pacate data nu se schimba,asa ca a ramas data de atunci...
viorel_lucaci pe 10 Octombrie 2013 00:28
EXCELENT
Este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in viata mea. Ma refer mai ales la modul realist de redare a unor evenimente petrecute in spatiu. De ce..? Pentru ca in toate filmele SF sau ne-SF, orice actiune in spatiul cosmic are mereu un „sus” si un „jos”, un „orizontal” si un „vetical” – ceea ce limiteaza perceptia tridimensionala a actiunii. In filmul Gravitiy nu exista repere geometrice si astfel totul este realist. Risti sa te ametesti de-a binelea in acest film. Sunetul si coloana sonora sunt de asemenea exceptionale. Efecte speciale si cadrele dinamice au fost realizate impecabil.
11 4
victor_neo75 pe 07 Octombrie 2013 22:19
Cel mai bun film despre astronauti in spatiu de la Odiseea Spatiala 2001 (1968), Apollo 13 (1995) si Moon (2009) incoace !!!
Gravity este cu siguranta cea mai extraordinara experienta cinematografica pe care am avut-o pe ecranul IMAX de la Avatar incoace (lansat la noi acum aproape 4 ani). Merita vazut pe ecranul ala imens senzatiile si suspansul incredibil al Sandrei Bullock in fata pericolelor nenumarate prin care trece incepand cu nevoia primordiala de a respira oxigen si pana la pericolul de a fi omorata de resturile sondei spatiale rusesti.

Desi scenariul e simplu, senzatiile prin care am trecut de la suspans, la uimire si mai putin groaza se datoreaza in primul rand efectelor speciale (Oscar din oficiu deja), imaginilor cu Pamantul vazut din spatiu care iti taie respiratia cat si a interpretarii spaimei pe care o simti pe chipul lui Sandra Bullock (cred ca arata foarte bine la cei 49 de ani) care ii va aduce probabil o noua nominalizare la Oscar.

Faceti-va un mare serviciu si… citeşte

11 8
victor_neo75 pe 8 octombrie 2013 18:48
Acum daca stau bine sa ma gandesc, Gravity ar putea fi nominalizat la Oscar si pt cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron, cea mai buna coloana sonora si chiar pt cel mai bun film. Sa vedem mai intai ce filme de Oscar mai aduce finalul de an!
VIBERS pe 2 noiembrie 2013 13:52
Pai daca filmul asta ar trebui sa ia oscar atunci filmul Prisoners ce ar trebui sa ia????????????????
cezarika21 pe 27 Februarie 2014 12:43
Frica de moarte într-un spaţiu infinit şi rece
După vizionarea acestui film pot spune că "Gravity" este singurul film nominalizat la Oscar în 2014 care m-a ţinut în tensiune de la început şi până la sfârşit. Confruntaţi cu pericolul morţii într-un spaţiu ostil, doi astronauţi refuză să renunţe la viaţă înainte de a încerca tot ce este posibil să se salveze. Aflată la primul zbor în Cosmos şi aproape neputincioasă în faţa pericolului de a pluti prin spaţiu până ce i se va termina oxigenul, dr. Ryan Stone (interpretată cu emoţie de Sandra Bullock) trece prin mai multe stări sufleteşti de la panică, surescitare, disperare, speranţă, furie şi resemnare. În faţa morţii, personajul se gândeşte să ceară ajutorul divin la care nu mai apelase niciodată până atunci: "Nimeni nu o să plângă după mine. Nimeni n-o să se roage pentru sufletul meu. (...) Aş spune o rugăciune pentru mine, dar… citeşte
10 3
bitter_moon pe 27 februarie 2014 16:55
Interpretarea mea in privinta ajutorului divin este urmatoarea: in ciuda faptului ca nu a fost invatata sa se roage, dorinta ei nerostita a fost auzita. E firesc, caci nu in cuvinte alese sta forta rugaciunii. I-a fost trimis un inger, dar singura solutie ca sa ii fie acceptat ajutorul era ca el sa imbrace o forma pe care ea sa o inteleaga. Asa ca s-a intrupat in colegul ei pierdut in spatiu, care i-a dat instructiuni precise pentru a se salva. Cuaron este un om religios, eu cel putin asa il percep.
dhany_81 pe 10 Octombrie 2013 09:36
Foarte tare!
Foarte bune filmul. M-a impresionat prin redarea foarte realista a spatiului cosmic... Merita vazut.
10 4
Mrs.M pe 08 Octombrie 2013 12:51
Must see
Am reusit si eu sa vad acest film mult laudat. Recunosc ca aveam asteptari destul de mari de la el , avand in vedere toate cronicile pozitive pe care le-a primit , iar asteptarile mi-au fost depasite as putea spune.Foarte frumos acest film , de la primul cadru iti acapareaza ochii , e un festin vizual cum n-am mai vazut pana acum . Pe langa efectele speciale extraordinare si firul actiunii curge bine ,suspansul e in doze mari si nu putine sunt momentele cand respiratia mi-a fost taiata.Actorii si-au facut treaba cu brio , Sandra sigur va primi o nominalizare la premiile Oscar . Va recomand sa faceti o vizita la cinema pentru a viziona acest film ,indiferent daca sunteti fani sf sau nu .
10 4
ionutsk pe 07 Octombrie 2013 19:00
Film revolutionar
Tehnica impecabila a realizarii filmului este deschizatoare de drumuri. Regizorul a muncit aproape cinci ani la el, gandind in detaliu fiecare cadru si fiecare secventa. Sandra Bulock joaca magnific. Un must-see care va deveni cu siguranta un clasic. Chapeau!
10 4
denis24 pe 19 Februarie 2012 22:25
Plot-ul pare promitator, sunt curios sa vad cum se va integra Sandra Bullock in film.
10 5
Beastmaster pe 19 octombrie 2013 19:23
apropo de Sandra, fata face 50 la anu`, interesant corp pentru o americanca, nu prea se integreaza in marea majoritate, spun pentru cine a vazut-o in film
kalamity pe 04 Octombrie 2013 13:43
Capodopera a genului
filmul este absolut o capodopera. te tine cu inima in gat de la inceput pana la final. mai mult de atat filmul are probabil cele mai bune si mai imersive efecte vizuale pe care le-am vazut intr-un film. pelicula e mai mult decat un film, e o experienta unica in lumea filmelor.
9 9
wildinthecountry pe 4 octombrie 2013 18:05
corectomondo
VIBERS pe 2 noiembrie 2013 13:57
Capodopera doar a genului sau merge vazut si din p.d.v.d entertainment.Il putem compara cu Armageddon(atentie, nu doar d.p.d.v al notei) care are de toate in film(umor, actiune, efecte speciale, dramatism, coloana sonora superba si foarte multi actori cunoscuti
MissBlossom01 pe 23 Aprilie 2010 14:19
Cred ca o sa fie bun daca il regizeaza Alfonso...si cu asemenea actori. Pare promitator.
9 9
ciuciomen pe 10 Decembrie 2013 01:03
O MARE MIZERIE... JUNK!!! Am senzatia ca sunt numai retardati pe pagina asta care dau comentarii....Cred ca nu aveti treaba cu cinematografia! Sau e primul vostru ''film'' care il vedeti. 2 actori si restul papusi :))))) Cu 100 mil $ mai bine faceau donatii in Philippine. Handicapatilor ca alte cuvinte nu am la adresa voastra ati auzit de Apollo 13(1995), Apollo 18(2011)sau Armageddon (1998). Filme cu scenarii excelente nu kkt-uri gen Gravity.
9 10
l.u.v pe 11 decembrie 2013 19:31
Si eu am aceeasi parere ca si tine, am scris-o pe aici..totusi nu ete elegant sa-i faci pe altii care au alta parere ca si tine handicapati! Stii ca gusturile nu se discuta..
MariusCiprian87 pe 9 septembrie 2019 00:20
bai asta care se uita la filme indiene pe National Tv , daca taceai , filosof ramaneai !
l.u.v pe 15 Octombrie 2013 14:35
Subtirel rau..
Evident, comparandu-l cu alte filme tembele aparute in ultimii ani acesta va parea capodopera..
Ramane de vazut musai 3D doar pentru efecte si imaginile din spatiu, in rest poveste subtire.
Vad ca toata lumea este extaziata de jocul Sandrei Bullock, mi s-a parut ceva banal, nimic iesit din comun.
Fiind SF nu ar trebui sa ma leg de gaurile din scenariu, dar fiind penibile am sa le amintesc:

-Faza cu corectia traiectoriei cu extinctorul, din poignet, am ras cu lacrimi!
-Aceeasi penibilitate la faza cu receptia transmisiei facute de un radioamator chinez, acesta tine apasat butonul ca sa transmita in eter latraturile cainelui sau gangurelile copilului sau :)), ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca ce poate un amarat de chinez este imposibil pentru NASA :)))
-Se deschid vreo doua hublouri cu o forta uriasa, dar brava Sandra rezista eroic ancorata… citeşte

8 13
victor_neo75 pe 16 octombrie 2013 10:34
Uneori mai putin (mai simplistic) inseamna mai mult. Armageddon imi pare sa iti spun dar a fost mediocru, Avatar a fost foarte reusit, desi povestea nu a fost foarte originala. Sunt curios daca ti-a placut Star Trek (2009) sau Star Trek Into Darkness (2013). Gravity a reusit sa ma impresioneze prin efectele speciale si ca practic m-a tinut in suspans pana aproape de final. Exista scene asemanatoare cu oameni in costume de astronauti in spatiu in 2001: A Space Odyssey (1968) si in Mission to Mars (2000), dar niciun film nu a aratat mai realistic pericolul la care te expui in spatiul cosmic precum in Gravity. Imi pare rau ca simplismul povestii te-a plictisit.
suzeta_mecanica07 pe 7 februarie 2014 12:37
si eu il sustin tot pe luv. Vreti imagini? Uitati-va dracu la un documentar peisagistic. Filmul asta a fost de tot rahatul !!! Ce usor va impresioneaza pe voi CGI. Sandra a avut roluri mult mai bune, acesta a fost un rol neverosimil si enervant.
cosmin742000 pe 08 Ianuarie 2014 10:22
Un film pe care l-am vazut la recomandarea aq 3 prieteni in ale caror gusturi ma incred.Filmul in afara de efecte speciale , nu are insa nimic prin care sa atraga atentia (poate doar picioarele Sandrei Bullock|. Rar mi-a fost dat sa v ad un film mai plictisitor , care dureaza o ora jumate s1i mi se pare ca tine vreo 3 ore..Vad ca la acest film s-au dat o gramada de note de 0 . Chiar nu inteleg de ce (ahtiatii dupa SF , nu au bataile ridicole de rigoare , iar publicul neutru nu are nimic ) SSunt si cateva gresweli copilaresti in film :dupa ce rasare soarele se lasa intunericul , asta ca sa nu mai zic ca rasaritukl e filmat de la dreapta la stanga , fapt posibil doar daca ar fi fost cu susul in jos si nu e de inteles de ce ar fi vrut regizorul sa se complice in halul asta ,(probabil pentru ca habar nu are ce e cu el), apoi Georgica Cluni sustine sus si tare ca vede o licarire in nici… citeşte
7 7
del_viola pe 14 Octombrie 2013 19:12
sec
Nu mi vine sa cred ce citesc.Un sfert din sala au plecat pana la final.Actiune, palpitant?Actori? Pai cine a vazut filmul a constatat ca cloney joaca cam 15-20 min in rest tot filmul il joaca sandra bullock.Daca scoti 3d din filmul asta (care chiar a fost 3d) filmul este penibil.Criticii cu siguranta ii dau nota mare pt ca a fost perfect regizat dar eu ca spectator nu ma duc doar sa vad cum joaca sandra bullock sau sa vad peisaje superbe de altfel,nici macar nu caut cine stie ce actiune vreau ca filmul sa ma prinda cumva.Eu film mai sec ca asta nu am vazut la imax.
7 15
l.u.v pe 15 octombrie 2013 14:18
Absolut corecta recenzia ta, si eu am aceeasi parere.. Filmul merita vazut 3D pentru peisaje si trucaje, in rest subtire rau de tot..
Indru pe 2 iulie 2014 12:14
Paralel 100% ești tu. Dacă cinematografie înseamnă 100% efecte și 0% restul, atunci da, suntem paraleli.
minadi pe 08 Octombrie 2013 19:20
Mi-a placut !!!
2 actori si Universul nemarginit.
M-a impresionat filmul asta.
Si mi-a dat niste stari ... teama, tristete, fericire...
Imaginile sunt IMPRESIONANTE, la un moment dat aveam si eu impresia ca plutesc. :)
Merita vazut in cinema. :D

6 1
crinageo pe 07 Octombrie 2013 00:22
spectaculos
nu sunt amatoare de SF, dar Gravity e pur si simplu spectaculos! te tine fara respiratie de la inceput pana la sfarsit!Prin peisaje, prin efecte, prin actiune...sunt convinsa ca vor veni si oscarurile!
6 1
alin_costea pe 10 Octombrie 2013 13:55
I-am dat nota 7
Am vazut filmul la cinematograf aseara. Intradevar il bag in categoria "must see" in special datorita faptului ca este unul din putinele filme de acest gen iar efectele sunt deosebite.

Actiunea si finalul sunt previzibile, plus o gramada de faze trase de par, ba unele chiar ridicole (cum sa te propulsezi cu extinctorul pana la statia spatiala ????!!! )

Jocul celor 2 actori foarte bun, tot la superlativ as pune si coloana sonora.

Una peste alta un film bunicel, nu-i dau sanse nici macar la nominalizari pentru Oscar.

6 2
Beastmaster pe 19 octombrie 2013 19:05
teoretic merge sa te propulsezi cu un extinctor prin spatiu dar in realitate este cu totul alta problema : in vidul spatiului nu poti sa ai acest obiect la temperatura corecta din mai multe motive. Daca este in umbra, bioxidul de carbon din el (in mod normal lichefiat) va ingheta in scurt timp, iar daca este in plin Soare acest obiect va exploda.
suzeta_mecanica07 pe 7 februarie 2014 12:52
Acest film incalca toate legile fizicii (almost) asa ca ce ne mai batem capul pt faza retardata cu extinctorul??
tuiila pe 08 Octombrie 2013 14:16
Aseara am fost si l-am vizionat. Muream de nerabdare sa il vad si nu am fost dezamagit de loc.Da,pot spune si eu acelasi lucru ca si James Cameron:''Cel mai bun film realizat vreodata in spatiu''. O Sandra Bullock care creste si se maturizeaza de la film la film,un 3D care te face sa visezi datorita imaginilor uimitoare din spatiu(filmat in real 3D,nu convertit) si un potential castigator la oscar 2014 pt cel mai bun film.Merita fiecare bucata de pelicula consumata.''In vid sunetul nu patrunde'' Enjoy it!!
6 2
Ludi_Magister pe 18 Octombrie 2013 02:11
Minunat !
Cred că indiferent ce va mai aduce toamna, Alfonso Cuarón nu va putea scăpa o statuetă pentru regie. Iar filmul va rămâne o piatră de hotar în cinematografie din punctul de vedere al realizării tehnice.
La un aşa spectacol vizual, aproape că povestea contează mai puţin.

6 3
Ludi_Magister pe 18 februarie 2014 21:34
So far, so good: Golden Globe + Bafta Urmează şi Oscar....
TinRin pe 14 Octombrie 2013 21:25
Oscar pentru Sandra Bullock
E cam dedicatie pentru Oscarul de anul viitor pentru cea mai buna femeie in rol principal: Sandra Bullock. Mai poate candida la efecte speciale si la coloana sonora zic
6 3
kent83 pe 07 Ianuarie 2014 23:51
Cred ca e primul film cu doi actori,si cred ca urmatorul va fi cu unul singur care va vorbi tot filmul in casca.
6 5
eduard_ungureanu pe 07 Octombrie 2013 19:23
Nota mare imdb aici numai comentarii de lauda, am zis ca trebuie sa-l vad. L-am vazut, si nu pot spune decat ca am fost profund dezamagit. Am vazut filme SF mult mult mai bine din toate punctele de vedere: Coloana sonora, efecte vizuale, artisti, story, si asa mai departe. Aceasta este parerea mea.
6 15
kalamity pe 8 octombrie 2013 15:30
pacat ca nu ti-a placut
kalamity pe 10 octombrie 2013 20:45
ce treaba are the hills have eyes cu gravity? situ ai mers la film doar ca sa fii uimit? din cauza ca n-ai fost uimit e film prost sau ce vrei sa zici poate incerci si tu sa dai o explicatie mai argumentata de dragu postarii
Mishu25 pe 13 Octombrie 2013 10:57
Se mai intampla si cate un miracol la Hollywood, cand toate resursele tehnice disponibile la ora actuala sunt folosite pentru a creea ceva deosebit, nu doar explozii si monstri fara noima. Regizorul Alfonso Cuarón a realizat un film ireprosabil, care te tine lipit de ecran de la inceput pana la sfarsit si nu e o continuare sau bazat pe carti sau benzi desenate, ci o opera originala. De mare efect cadrele filmate la pers I prin casca astronautilor, iar imaginile cu pamantul sunt incredibile. Nu-mi explic cum se poate plictisi cineva la asa ceva (am citit destule pareri care spun asta), iar actiune exista suficienta, in permanenta sunt noi provocari de infruntat.
5 0
johnybz pe 19 Octombrie 2013 23:09
Captivant , dar e meritul tehnologiei IMAX.
Vazut in Imax si placut , dar totusi anumite chestii sunt exagerate. Bine regizat , Sandra Bullock joaca foarte bine . E un film foarte bun avand in vedere numarul foarte redus de actori , asa cum au mai fost filme apartinand altor genuri , de ex Phone Booth si Buried , cu Ryan Reynolds. Un cumul de imagini care iti taie rasuflarea ,insa totul cred ca e meritul Imax-ului , adica ma gandesc m-as fi plictisit de moarte sa il vad pe un monitor simplu acasa. Nota pe IMDB este intru totul exagerata.
5 2
Indru pe 16 Noiembrie 2013 17:15
Vizual și atât
Filmul merită văzut în IMAX, dar doar fiindcă are scenele alea spațiale super-vizuale. Poveste zero, personaje doar două, acțiune zero, comedie zero-virgulă-cinci, erotism zero, dramă puțin așa, horror cam cât să nu-ți dorești să te faci astronaut vreodată. Meh. Film slab. Dacă l-ați ratat la cinema, n-are rost să-l mai vedeți în altă parte.
5 8
victor_neo75 pe 4 decembrie 2013 00:58
Cred ca Transformers oricare film de la 1 la 3 ti s-a parut o capodopera. Sau propabil Iron Man 3 sau Thor: Dark World. Incerc sa imi amintesc cand am mai trait asemenea suspans si uimire precum la Gravity la un film la cinema anul asta sau vreodata. Numai la Star Trek Into Darkness in tot anul 2013 (si chiar si mai frumos Star Trek din 2009) si ceva ceva la Avatar acum aproape 4 ani de zile. Imaginile fara cuvinte inseamna si trairi, cuvinte subliminale, senzatii unice. Vizual da, dar este mult mai mult de atat Gravity. Ii dau aceeasi nota cu Odiseea spatiala 2001, bjuteria lui Stanley Kubrick din 1968, dar si cu filme gen Apollo 13 (1995), The Right Stuff (1983), Capricorn One (1977) sau recentul Moon (2009). Nu degeaba Gravity este momentan pe locul 64 IMDb cu nota 8,5 la aproape 170.000 de voturi, are 97% pe rottentomatoes (rating 9,1) si 96/100 pe metacritic. Oare a orbit majoritatea lumii cand au vazut filmul asta de zici film slab? Back to Transformers si alte filme cu explozii si pac pac, poc poc.
tony_mondyalu pe 13 Iunie 2014 16:00
pentru mine acest film a fost mult prea slab, 2 actori cu renume mondial, un buget imens + o calitate video exceptionala(totul facut pe calculator), nu inteleg de ce unora li se pare fabulos...vrei sa vezi ceva fabulos? uitate la un documentar despre asa ceva....
4 0
CatalinPHD pe 09 Decembrie 2013 22:45
Nu sunt amator de filme SF dar recenziile m-au determinat să-l urmăresc. Poate pentru efecte si imagini merită un plus dar să nu uităm că într-un film joacă actori iar filmul trebuie să aibă un mesaj de transmis. Actori nu prea am văzut așa cum nici mesajul nu a fost folosit...
4 1
razsax pe 25 Octombrie 2013 20:02
Nu capitula!
Cu niste scene de-ti taie respiratia, si nu in ultimul rand cu o poveste simpla, dar bine pusa in scena, eu il vad ca pe un candidat serios la Oscar, macar pentru cateva capitole.
Ca o ironie de final ma asteptam ca vreun crocodil sa se hraneasca cu eroina spatiala!

4 1
Domolul pe 19 Octombrie 2013 18:40
Mult asteptat
Cat despre partea artistica, nu mi se pare ca ar avea mari sanse pentru nu stiu ce Oscar. Practic a fost un film de actiune, ma asteptam sa fie mai reflexiv, mai metaphoric. Ideile de realizare a acestei actiuni au fost insa geniale. Majoritatea documentarelor din spatiu spun ca ceea ce este greu de inteles pentru om , este ca lipseste orientarea de tip sus-jos. Nu exista orientare pe vericata-orizontala, directiile sunt universale. Inca din primele imagini chiar acest lucru au vrut sa ne arate: sus se confunda cu jos. Apoi impulsul pe care il dai unui obiect ramane pe aceeasi directie si se mentine in timp. Practic filmul este aur pentru pasionatii de astronautica si fizica.
Castingul il mentine insa in sfera mult prea comerciala. Mai exista inca frica pentru un film cu doar 2 actori ? Poate aceasta friica sa duca la scaderea incasarilor ? Atunci punem doua vedete si atunci sigur… citeşte

4 2
alexskyline18 pe 08 Octombrie 2013 02:28
un film penal sincer, muream de somn la el, o actiune lenta ce imi dadea o stare de plictiseala...tot asteptam sa se intample cva in filmul ala, cva interesant care sa-mi straneasca atentia , dar nimic....
cat despre efecte si vizualul din spatiu se pot spune lucruri mai bune

4 11
Mrs.M pe 11 octombrie 2013 12:32
probabil te asteptai sa vina Bruce Willis si sa-i salveze pe cei doi :)
krystyanalex pe 27 octombrie 2013 12:31
Unde se vede cel mai bine 3D-ul in Bucuresti? Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, The Light Cinema, Cinema City Romania, Grand Cinema Digiplex, CinemaPRO, MOVIEPLEX CINEMA?
Mihai_Moise pe 12 Noiembrie 2013 10:53
Un classic in devenire...
Nu e o capodopera, insa va deveni un clasic, un must-see pentru orice fan al genului, dar nu numai! Exista cateva scene ce vor face cariera: aurora boreala vizibila din spatiu, lacrimile Sanderi Bullock ce plutesc in imponderabilitate, ori pasii ei din scena finala... Cu toate fracturile din logica scenariului, ce nu confera o fluiditate veridica povestii (prea sunt „plantate” cu usurinta infantila posbilitatile de salvare a eroinei - vezi aparitiile celor doua statii spatiale la momentul oportun; ori scena „dialogului” cu radio-amatorul chinez, sau semnul de intrebare ce se naste instantaneu ascultand background-ul personajului Sandrei Bullock: „ce cauta un doctor in medicina intr-o misiune de reparare a unui satelit?!?”), modul in care a fost filmat, precum si suspensul intretinut de fragilitatea plutirii in spatiu, creaza o senzatie inefabila oricarui spectator!!! Poate… citeşte
3 1
pisicuta1 pe 26 Octombrie 2013 22:17
da un film interesant cu peisje senzationale,
merita de vizionat!

3 1
Alexandraanda pe 24 Noiembrie 2013 13:15
Un film ce merita vazut!
Mi-a placut filmul, nu l-as cataloga a fi chiar SF, dar e bun. O abordare foarte bune iar imaginile din univers sunt superbe.
3 2
FunnyX pe 18 Noiembrie 2013 00:51
Impecabil
Cred ca e unul dintre cele mai bune SF-uri realizate vreodata. Extraordinara a fost interpretarea Sandrei Bullock! Este un film de imagine si de efecte, care ar trebui vazut in cinema, in 3D.
3 2
VIBERS pe 02 Noiembrie 2013 14:05
Nota de 8.6 extrem de exagerata
Sper sa ma insel si filmul sa fie o.k.Dar cum poti sa dai o nota asa de mare acestui film care, parerea mea nu se poate compara cu Armageddon care a avut 6.5 decat la capitolul 3D asta pt ca in 1998 nu exista 3D.Si mai ales tine si 90 de minute.Toate filmele bune au mai mult de 100 de minute.Repet sper sa ma insel pt ca Clooney si Bulock sunt niste actori foarte buni
3 2
Indru pe 16 noiembrie 2013 17:18
Nu e vorba de lungime sau de cine a jucat în el, nota e exagerată pentru că lumea a fost impresionată vizual, ori în afară de cinemale nu-și are rostul să-l vezi în altă parte. Filmul e o nulitate cinematografică din toate punctele de vedere în afară de peisajele spațiale. Nu transmite efectiv niciun mesaj. Doar îți dă o aversiune majoră către posibilitatea de a deveni vreodată astronaut. O să preferi gunoier, că măcar nu riști să mori în chinuri groaznice pierdut prin spațiul cosmic. :D
Dana04 pe 08 Ianuarie 2014 07:52
Foarte tare filmul!!!!! O idee foarte faina si a iesit bestial! Merita vazut!
3 3
EUGEN.VIDEO pe 09 Decembrie 2013 22:42
:)
E SF ca a scapat ea cu viata? Ea si Stallone..........................................................................................
3 3
Pantaleon pe 15 Decembrie 2013 13:34
Probabil ca toti banii il face 3D-ul
La fel ca multi altii, si eu am asteptat acest film. Numai ca, vazandu-l acasa, pe laptop, nu pot sa concurez, daca ar fi sa vorbesc de imagine, cu cei care l-au vazut la cinema, in 3D. Dar pot sa vorbesc despre regie si despre scenariu, care nu tin de 3 D si care, indiferent daca vezi un film din fata lapotpului sau din carul cu fan, sunt aceleasi. Filmul nu este rau, dar nici original. Nu i se poate da un premiu pentru originalitate. Parca am mai vazut asa ceva, filme cu eroi pierduti in spatiu, care inceraca sa-si gaseasca drumul spre casa. Apoi, scenariul oscileaza intre momente cu adevarat bune si momente care irita retina, fara a sublinia ceva anume. Spre meritul lui Cuaron, acesta stie sa evite kitch-ul, lucru pe care il credeam ca si intamplat, in momentul in care Clooney bate la geam, dupa un lung periplu prin spatiu. Alta ar fi fost soarta filmului, daca cei doi s-ar fi… citeşte
3 4
morfil pe 01 Noiembrie 2013 15:12
Efectele 3D sunt minunate. Poate doar pentru ca este primul meu film 3D ! Dar practic intindeam manutele dupa fiecare obiect care venea spre mine ca sa il prind ! Fantastic ! Minunat !

Sigur, am si fost doar 7 persoane in sala de cinema si m-am simtit ca acasa, ceea ce adauga un plus experientei - nu tu mancatori de popcorn, nu tu colangii dependenti !

Tot ce tine de partea tehnica pot spune ca a fost ireprosabil.

Nu mai zic ca SF-urile reprezinta genul meu preferat si era timpul sa vad unul exceptional dupa atatea esecuri rasunatoare...

Actorii au fost decenti, oricum partea lor a fost aproape nesemnificativa, nu mi-a pasat de acestia, ci doar de imagine si sunet.

Da, a meritat fiecare banut. Splendid !

3 4
Indru pe 16 noiembrie 2013 17:19
Ai... cât? 7 ani? Ăsta n-a fost SF. SF e Star Trek sau Star Wars sau Fundația sau Dune. Ăsta a fost ficțiune normală, că doar astronauți există de ceva vreme.
suzeta_mecanica07 pe 7 februarie 2014 12:33
Da, o fictiune normala si pe deasupra neverosimila. N-o sa se intample niciodata asa ceva in spatiu. Numai prostii am vazut in filmul asta de rahat.
sotha17 pe 30 August 2013 12:01
100% pe rotten si 99% pe metacritic ...hmm si va fi si pe imax 2D, brilliant :)
3 5
Hollow pe 14 Martie 2015 10:07
In afara de imagine filmul e penibil. As zice ca e bun de plictiseala dar te plictiseste si mai rau.
2 1
sorin_sabau pe 04 Ianuarie 2015 21:32
personajul principal este mediocru
Personal am fost dezamagit de acest film.Ma asteptam la mai mult.Mie imi place ca in film, personajele sa se comporte cat mai natural, asa cum ar face-o in viata de zi cu zi.M-a enervat atitudinea personajului principal, adica a eroinei noastre, indisciplinata si total zapacita.Parca era un om luat direct de pe strada si trimis in spatiul cosmic fara nicio pregatire .Se stie ca NASA trimite in misiune doar oameni cu moralul ridicat, foarte bine instruiti, capabili sa faca cu ochii inchisi orice activitate pe o nava sau statia spatiala, putand cu usurinta sa isi inlocuiasca orice coleg, asa cum se intampla si pe submarinele militare, familiarizati extrem de bine cu tehnologia spatiala, inclusiv cea ruseasca sau chinezeasca.
In acest film personajul interpretat de Sandra Bullock era asa cum l-am descris mai sus, adica total zapacit si extrem de speriat.Se uita la Statia Spatiala… citeşte

2 1
Theodoric pe 17 August 2014 13:59
Asteptari enorme,rezultat mic.Subiectul parea ceva interesant,dar pe parcurs s-a stricat totul.Nici efectele nu erau foarte bune,ma asteptam la un spectacol mai mare.Un film destul de slab,cu putine peisaje impresionante.
2 1
Go1 2 3 4

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Film - Gravity

Gravity

(2013)
Gravity: Misiune în spațiu
7.7 1695 voturi 154 păreri

jinglebells