God Bless America

(2011)

Dumnezeu să binecuvânteze America

Poster God Bless America Postere God Bless America

Sinopsis God Bless America

Fără dragoste, fără job, posibil bolnav în fază terminală, Frank s-a săturat de spirala descendentă a Americii. Fără a avea nimic de pierdut, Frank își ia arma și pleacă pe urmele celor mai stupizi, crunți și respingători membrii ai societății. El își găsește un complice neobișnuit, pe Roxy, o tânără de 16 ani care îi împărtășește sentimentul de furie și defavorizare.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: GeorgeGeo2011
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
andreisri pe 15 Mai 2012 20:32
andreisri
Absolut superb filmul recomand super ideea filmului si cred ca erea nevoie de un astfel de film mai ales pentru americani care devin din ce in ce un popor tot mai nolnav. Cat despre personaj cred ca am avea nevoie si noi de unul. RECOMAND
10 8
andreisri pe 17 mai 2012 15:45
Da, asta am spus si eu, e o lume din ce in ce mai ciudata.. mai bolnava nu pot sa imi imaginez cum in zilele noastre un copil sau o persoana se poate bucura de o masa sau ca are ce pune pe masa iar o alta se crizeaza ca nu are nu stiu ce telefon sau masina .... uni se bucura la 1 leu alti las bahşis cate 100 de lei aceste lucruri sunt greu de imaginat pentru mine dar mi le imaginez alti prefera indiferenta oare unde vom ajunge ..?de oprit stim cine poate opri toate aceste lucruri.
Apache95 pe 18 Iunie 2012 15:53
Un film despre un tip care vrea sa scape lumea de toate scursurile acestea pe care le numim repere ...sau vedete.
Din partea mea merita un 10 curat.....numai cei care se uita toata ziua la kakatos si se multumesc sa vada toate petardele la tv au ceva de spus impotriva filmului asta

8 3
daddyxtc pe 28 Mai 2012 00:19
destul de original
f buna ideea filmului si chiar consider pana la un punct, justificata decizia luata de personajul principal. tare bine ne-ar prinde in Romania, pardon Tzigania, cativa ca Frank, unde prostia si rautatea, isi dau mana cu succes.
7 3
Vorador pe 25 Iunie 2012 22:05
"No one has any shame anymore, and we're supposed to celebrate it."
Cred ca tuturor le-a trecut prin minte la un moment dat aceleasi ganduri similare personajului principal.Nu este un film pe care sa-l savurezi pentru poveste,este un film care incearca sa-ti transmita un mesaj important,acela ca mai exista cativa oameni care nu suporta aroganta celor din jur sau manipularea televiziunilor de a promova intodeauna pe nimeni, mass-media va castiga intodeauna, in timp ce telespectatorii vor fi in pierdere mereu.Nu sunt de acord cu anumite descrieri,nu se stie niciodata cand o minte bolnava poate intelege din acest film ca trebuie sa o ucida pe Zavoranca sau pe cineva asemanator in lumea reala,trebuie doar sa savurezi aceste vise vinovate urmarind acest film,cine stie,poate ca unul ca Fernando se va schimba daca il va vedea.
5 2
HoratiuS pe 3 august 2012 22:18
Excelent,Vorador! Bravo. ai inteles "filozofia" si mesajul acestui film. de ar fi inteles-o si multi altii ,care poate ca se uita doar pt a savura macelul si actiunea. E un film dus la extrem dar parerea mea e ca extremele dau cele mai bune exemple tocmai prin contrast ! :)
G.Norbi27 pe 23 Iunie 2012 18:51
Ideea filmul este geniala. Generatia mea este data peste cap..
5 2
tunelos pe 27 Mai 2012 15:02
4 real!?
What!? Is this movie 4 real!? Nu-l ratati! ............................................................................................................................................
5 4
HoratiuS pe 26 Iunie 2012 18:25
Un film bun. Trist si putin extremist . Arata adevarata fata a poporului american. Ar fi replica la sloganul :Some people are still alive because it`s illegal to shoot them.

Exista unele similaritati cu Death Note , pe principiul uciderii doar acelor oameni care merita sa moara, din motive bine intemeiate.

Frank este un singuratic deoarece este un destept intr-o tara de idioti condusi de mass-media ,deci imi aminteste de Idiocracy.

Un "bonnie and clyde" modernizat,fara aspectul unei presupuse relatii dintre cei doi

3 1
mircea_raprock pe 20 Iulie 2012 23:12
Cel mai bun film din ultimii ani
Mie personal acest film mi s-a parut genial. O idee inteligenta pentru un film interpretata de cei doi actori foarte bine. Am si de obiectat ceva la atitudinea lui Frank. Niciun om nu e in masura sa decida daca ceva sau cineva este bun sau rau.
3 2
Ammelie pe 29 Iunie 2012 16:34
God Bless America (2011)
Pentru toti cei care ii considera pe americani o natiune de idioti, filmul asta poate deveni cult! De o ironie pe jumatate subtila, pe jumatate vehementa, filmul loveste puternic in tot ceea ce amerianii considera important, aratat cat de superficiali si ignoranti sunt de fapt. Filmul mi-a parut o versiune putin mai 'blanda', mai asezata a Nation Born Killers, si parca cu mai multa substanta. 7/10
3 2
mosu332 pe 18 Noiembrie 2012 00:50
intradevar Dumnezeu sa o binecuvanteze
Deci filmul ma uns pe sufletel, parca cineva ar fi transpus o mare parte din ideile si conceptia mea despre america ( si nu numai ) pe pelicula. Genial ( nu chiar asa original ) si bine subliniate imbecilitatiile din lume prin vorbele si mentalitatea personajului Frank. Da are cateva mici clisee si e cam comercial, dar idea de baza acea a decaderii culturale a civilizatie actuale este puternic relevata. Il recomand desi multi asteapta sa fie o simpla comedie ( parodie sau asa ceva ) sau orice altceva , dar nu, e un film care pur si simplu spune verde in fata.
2 1
smada94 pe 20 Iulie 2012 21:32
mi-a adus aminte de filmul 'leon'...si finalul de 'bonnie and clyde'
un film bun ... nu regret ca l-am vazut

2 1
emy_sinaia pe 30 Mai 2012 22:58
care comedie ?
un film prost cu adevarat, dincolo de orice parere ca filmul e bun si merita vazut, la drept vorbind sa umblii de nebun ca bonie si clyde si sa impusti lumea pe strada doar pt ca nu-ti place tie chiar ca nu vad ce poate fi bun in asta !
2 16
jezabest pe 23 iunie 2012 04:40
parerea ta e dovada vie ca filmul nu e prost. poate se face vreun documentar mai interesant despre disparitia elodiei.
alex_il_fenomeno pe 19 Iulie 2013 02:45
La inceput nici nu am stiut ca ce sa iau acest film, o comedie sau o parodie americana, insa spre final realizezi ca nu urmaresti decat o satira inteligenta la adresa modului de viata si al societatii americane... Aduce putin cu Bonnie si Clyde prin lupta celor doi protagonisti pentru ceea ce percep ei a fi dreptate, desi totul este relativ, cu atat mai mult in acest film... Merita urmarit pentru urma de originalitate pe care o ofera cinematografiei mondiale, cat si a ritmului deosebit, suspansului, dramei, sau pur si simplu pentru ironia aruncata de realizatori propriilor concetateni.
1 1
mtraianc pe 20 Mai 2012 12:45
merita vazut
COMEDIE ??? nici vorba de comedie , filmul este o tragedie, o drama , sint uni oameni la care totul merge pe dos,, li se rupe filmul ,,fiecare se manifesta cum crede ca e mai bine , in acest film cei doi au ales,,,,, ,, dar ce sa spun? vedeti filmul
1 3
alfonso1 pe 16 Mai 2012 23:20
ha ha
Bun film ,si nu multi vor fi cei care vor zice ca este bun ( cum doamne fereste poti zice despre ceva violent ca este "bun")? Ma mir ca apar astfel de filme care sunt un factor de destabilizare,sau nu sunt ?:) Oameni cu tumori pe creier si in alte parti ale corpului care nu mai au ce pierde sunt destui ,ce biiine ca nu sunt pistoale si AK-uri in Romania .
Apropo ideea din film este una veche ,este chiar si un film romanesc Terminus Paradis ,genial film pe aceeasi tema pe care il recomand celor carora le va placea God Bless America. Vizionare placuta,timpul petrecut la aceste doua filme nu va fi pierdut degeaba,garantat.

1 6
eugenivanica pe 31 iulie 2017 12:02
Nu este o capodopera, merita sa il vizionezi o data, chiar daca este un film trist. Din nefericire, eroii intra si ei in jocul absurd al celorlalte personaje. Desigur, involuntar..., la sfarsit vor fi si ei un subiect de senzatie... Probabil deconectarea de la ceea ce se intampla in jurul lor era o solutie mult mai buna...

Spune-ţi părerea despre God Bless America

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells