Footnote

(2011)

Notă de subsol

Poster Footnote Postere Footnote

Sinopsis Footnote

Hearat Shulayim 2

Eliezer și Uriel Shklonik sunt tată și fiu, dar și profesori concurenți în studiile Talmudice. După ce amândoi bărbații află că unul dintre ei urmează să fie omagiat pentru munca sa, complicațiile din relația lor ating noi culmi.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
O nominalizare Oscar, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Shkolnik Ha'ben
  • Hearat Shulayim

Produs de

Movie Plus

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

United King Films

Țara

Israel

Site oficial

Footnote

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
gbanescu pe 25 Mai 2013 21:50
Un film bun
Filmul surprinde foarte bine relatia tensionata dintre tata - Eliezer si fiu - Uriel, amandoi profesori recunoscuti, cercetatori ai Talmudului.
Problemele au aparut si s-au dezvoltat pe fondul frustrarii tatalui de a nu fi fost recompensat niciodata cu prestigiosul premiu "Israel", in timp ce alti confrati ai sai - desconsiderati de Eliezer - l-au primit si, mai ales, din cauza constatarii ca fiul sau, Uriel, este din ce in ce mai aclamat.
Filmul il obliga pe spectator ca, impreuna cu Uriel, dar si cu membrii comisiei ministeriale de acordare a premiului, sa decida asupra unor situatii aproape imposibile, cu reverberatii filozofice (si indraznesc sa spun chiar talmudice - in sensul in care Talmudul comenteaza si interpreteaza Vechiul Testament).
Una dintre ideile care mi-a ramas in minte dupa incheierea filmului este cea care, intr-un limbaj prozaic, s-ar rezuma la… citeşte

2 1

Spune-ţi părerea despre Footnote

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells