First They Killed My Father

(2017)

First They Killed My Father

Poster First They Killed My Father Postere First They Killed My Father

Sinopsis First They Killed My Father

Mai mult
First They Killed My Father

First They Killed My Father (2017) este un film istoric biografic bazat pe memoriile lui Loung Ung, o activistă pentru drepturile omului care a supraviețuit perioadei opresive de guvernare a Khmer Rouge din Cambodgia. Autoarea cambodgiană Loung Ung, o adevărată supraviețuitoare a dictaturii groazei din țara sa și a regimului khmerilot rosii, povestește ororile pe care le-a suferit în timpul terifiantei guvernări. Povestea începe în Cambodgia, la începutul anilor ’70, când regimul violent…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Vezi pe Netflix
O nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

Produs de

Netflix

Distribuitorul international

Netflix

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Gumnosophistai pe 08 Octombrie 2017 21:41
Uncle Sam vs Ivan
Deci mai întâi USA lansează nu mai puțin de 2 800 000 de tone de bombe peste o țară neutră (Cambogia). Locuitorii disperați și turbați de bombardamentele non-stop se înrolează în armata comunistă pentru ca să lupte împotriva celor care-i bombarda. Această armată mânată-n cuget și simțire de învățăturile lui Lenin și Stalin omoară 25% din populația Cambogiei prin muncă forțată, tortură și înfometare.
Care diavol e mai blestemat? Ăl american sau ăl rusesc?

4 2
Egrig pe 7 septembrie 2020 14:51
Situatia cu razboiul Cambodgian e putin mai complexa iar putina deocumentare n-ar strica daaar... cand esti postac Sputnik nu ai nevoie de nici o documentare ca te "documenteaza" ei.
emy_sinaia pe 23 August 2018 18:39
Kmerii Rosii.
Un documentar filmat destul de cutremurator in ororile inceputului comunismului in care dramatismul atinge cote maxime atunci cand copiii se regasesc. Regia Angelina Jolie ! De retinut.
2 0
lili22 pe 03 Iulie 2019 14:19
Recomandat celor care cunosc ceva despre cea mai intunecata parte din istoria Cambodgiei in al carei pamant inca se gasesc bombe si mine neexplodate.Sunt cateva greseli in film.Obiecte care nu existau in anii '70.
1 0
angel69 pe 26 Decembrie 2023 19:04
Obligatoriu de vazut
Obligatoriu de vazut...un film emotionant si realist...regizat de Angelina Jolie...nota 8,5 de la mine ......vad ca a primit si note de 1...mistocarii sa se abtina de la vot !!!!
0 0
pisicuta1 pe 16 Aprilie 2020 00:29
un film extraordinar,autentic ,merita vazut!.........
0 0
stricted pe 22 Decembrie 2017 22:45
Un film cutremurator. Un film care cu siguranță are sanse să fie nominalizat la Oscaruri și prin acest fapt să atragă atenția asupra unor asemenea evenimente.
0 0
vladalmond pe 08 Octombrie 2017 16:27
O viziune autentică asupra comunismului dim Cambodgia
Un film foarte bine realizat, plin de autenticitate, care urmărește povestea unei fetițe în timpul regiumului comunist din Cambodgia.

Nu este un film pentru ”entertainment” și de aceea poate deveni ușor plictisitor pe alocuri, însă își atinge scopul și anume să mențină vie memoria evenimentelor întâmplate în acea perioadă încercând să recreeze cât mai bine amintirile lui Loung Ung, fetița din film și autoarea memoriilor ce stau la baza acestuia.

0 0
kasmyn pe 02 August 2017 17:56
ACESTA ESTE TRAILERUL!!
ACESTA ESTE TRAILERUL https://www.youtube.com/watch?v=fHJATbVHc1g
0 0

Spune-ţi părerea despre First They Killed My Father

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu First They Killed My Father
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells