Păreri Filantropica

(2002)

Filantropica

Ordonează după
LostInside31 pe 31 Mai 2009 12:45
Unul din filmele care trebuie vazute macar o data in viata!
32 6
Andreeaea pe 05 Septembrie 2009 17:11
Filmul mi s-a parut foarte reusit. Te acapareaza inca de la inceput. Nu pot spune ca am vazut multe filme romanesti pentru ca noi, romanii, avem un dar de a face filme plictisitoare. Filantropica este o exceptie.

Merita vazut. ENJOY

23 0
Mirela pe 06 Octombrie 2003 16:49
Un film extraordinar. E genul de film pe care-l poti vedea de zeci de ori fara sa te plictisesti. Nu inteleg de ce e numai in varianta video nu si DVD. Revenim la perioada de glorie a cinematografiei romanesti?
21 6
luiza2705 pe 20 noiembrie 2022 11:23
ieri seara, 19.11.2022, l-am revazut pe Prima TVA. mi-a facut mare placere revizionarea lui. Multumesc Prima TV.
cezarika21 pe 31 Decembrie 2013 19:34
„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană”
Apărut în perioada de tranziție de la economia centralizată la economia de piață, comedia amară „Filantropica” a căutat să evidențieze printr-un umor fin derapajele social-morale caracteristice unei epoci de schimbări profunde. Societatea postcomunistă este împărțită în viziunea cineastului Nae Caranfil nu în bogați și săraci ca în literatura ideologică, ci în „prinţi şi cerşetori", precum în basme. Nu există o variantă intermediară care să poată fi denumită clasă de mijloc, iar astfel cei care nu se încadrează în clasa oamenilor bogaţi fac parte automat din clasa săracilor, adică ale victimelor sistemului.

Într-o astfel de lume, un individ întreprinzător precum Pavel Puiuţ (interpretat excepţional de Gheorghe Dinică) îşi foloseşte multiplele talente pentru a profita de naivitatea oamenilor în folosul său personal.… citeşte

19 0
luiza2705 pe 20 noiembrie 2022 11:36
foarte bine punctat
claudiu-daniel-lugoj pe 04 Iunie 2009 17:52
claudiu-daniel lugoj
eu unul nu ma uit de multi ani la filmele rominesti ca sunt niste porcari de filme sincer si se injura ca la usa cortului astea sunt filmele rominesti nu pierdeti vremea cu ele.
18 153
KuRuPt pe 9 iulie 2009 18:06
in sfarsit cineva destept....bv claudiule...
eduard_stratan pe 12 martie 2022 12:50
Raportul 18 like-uri/ 151 unlike-uri este chiar proportia prostilor dintr-o populatie!
andreyuzzu pe 27 Decembrie 2009 13:30
Masterpiece
Unul dintre cele mai bune filme romanesti. Un scenariu scris perfect, un Gh. Dinica magistral(probabil cel mai bun rol al sau). Este filmul care a revolutionat cinematografia romaneasca.
17 0
flavius1 pe 10 Septembrie 2009 01:10
Se merita vazut, e un film bun. Mie unul imi pare rau ca l-am descoperit abia acum cu ajutorul topului cinemagia,
Pentru cinematografia romaneasca si nivelul ei de dupa revolutie este foarte ok filmul

17 2
rrs85 pe 26 August 2009 20:39
foarte placut filmul (nu constrangeti afirmatia ad literam), adanc, foarte patrunzator.. o adevarata incursiune in tara adevarului, o incursiune care poate lasa loc unei dare de mahnire, poate chiar un ascutit sunet dureros sa o sageteze subtil... dar asta e Roamania, la un mod exact sau diferit, depinde de optica.. enjoy!!!
13 0
iondindeal pe 17 Noiembrie 2009 00:03
nemaipolonic!
dupa parea mea cel mai bun film romanesc, Gheorghe Dinica cel mai mare actor care l`a avut Romania
12 7
decathlon pe 17 Mai 2009 21:02
cam da
cam asta e romania noastra:)) e un film care trebuie vazut
11 8
mongolarix pe 23 Martie 2009 23:40
:)
Filmul Filantropica este unul dintre putinele filme romanesti despre care pot vorbi la superlativ, filmul are o structura non-liniara extraordinar de buna si plina de esenta, filmul satirizeaza impecabil viata romaneasca privita prin ochi profesorului Ovidiu Gorea care intampina viata cotidiana romaneasca cu toate defectele ei, conditia omului intellectual care este nevoit..... pentru a duce un trai decent sa faca copromisuri enorme alaturi de niste oameni care inseala sistemul corupt , hoti, smecherasi si persoane cu mai putin simt moral sa 'produca' bani. Filmul dincolo de povestea originala si foarte buna cu care se prezinta are si un plan tehnic foarte bun, incepand de la cadre, soundtrack si timeing. Nota 10.
9 6
GabrielaSirbu pe 15 Noiembrie 2009 18:18
Aseara am revazut filmul domnului Nae Caranfil la tv cu aceesi placere si mi-am amintit de o intamplare:
Atunci (in 2002) la cateva zile dupa ce am vazut filmul la Studio, aflandu-ma prin Romana, a venit la mine un pusti (18-20 de ani) rugandu-ma sa-i dau niste bani deoarece...si bineanteles ca a urmat povestea tragediei lui. L-am ascultat, dupa care:
Eu: - Nu-ti dau bani, dar daca vrei iti platesc un bilet la un film foarte bun, Filantropica.
El(zambind): - Ala despre cersetori?
Eu: - Da, l-ai vazut?
El: - Nu dar am auzit de el.
Am traversat amandoi la Studio, i-am platit biletul, iar el a intrat la film.

8 2
klaudya_e pe 19 ianuarie 2010 15:57
:) foarte frumos..exact ca in proverbul acela...nu-i da un peste, ci da-i o undita
sabinalin pe 21 septembrie 2010 19:22
Foarte frumos. I-o fi placut filmul? Nae Caranfil are la activ patru capodopere si un film foarte bun,astept sa faca un alt film cat mai repede!
cristi_sb pe 23 Noiembrie 2007 19:38
Un film extraordinar. cel mai bun film romanesc de dupa revolutie!
7 6
jiji pe 06 Aprilie 2006 00:22
Ce naiba cauta filmul asta pe primul loc in top????? Oricum topul asta e cam de r***t(spiderman 3 si pirates of the caribean 3, care apar abia la anu' sunt in top?!), dar nici chiar asa!
6 49
moisesun pe 14 septembrie 2012 22:51
e un film foarte bun. merita vazut. se adreseaza tuturor persoanelor. e viata reala
Mihaela pe 22 Octombrie 2002 00:00
L-am vazut si m-am imbolnavit de el. Il vreaaaaaaau :) Vreau sa il am acasa, sa ma pot uita la el de cate ori ma doare si imi amintesc de el. Asta nu e film, e referinta ! Pune degetul pe rana si il tine acolo, cu acel rasu-plansu specific romanilor... Pune lupa exact acolo unde trebuie, trateaza conditia intelectualului (si nu numai) intr-o societate cu valori rasturnate, arata compromisurile pe care trebuie sa le faci ca sa supravietuiesti si sa ai bani... Nu stiu cine citeste ce scriu eu aici, dar astept cu nerabdare sa apara filmul pe caseta sau cd si sa il pot avea acasa... felicitari, dle Nae Caranfil...
5 2
Laurentiu pe 18 Noiembrie 2002 00:00
Un film original care te surprinde si te binedispune la fiecare cadru, desi firul actiunii este oarecum previzibil si ideea este oarecum exagerata.
Tonifiant si amuzant, tragic si comic in acelasi timp, il consider cel mai bun film al anului.

3 0
alex_il_fenomeno pe 18 Mai 2012 15:43
cred ca este de departe unul dintre cele mai inspirate si mai bune productii romanesti all-time ! atat de captivant inca de la inceput , cand acea introducere foarte bine aleasa te duce cu gandul la o poveste , apoi urmaresti cu interes pataniile protagonistului , care , desi isi spune povestea vietii , aceasta nu are deloc de suferit , reusind sa fie la fel de intensa si de placuta , amuzanta si romantica pe alocuri . iar Mircea Diaconu , de departe una dintre cele mai bune alegeri pentru rolul protagonistului , inducand atat de multe stari , realitate si fantezie , toate atat de placute si de inedite in comparatie cu celelalte productii romanesti ! este atat de placut incat nu are cum sa nu iti placa ! il recomand cu placere , si chiar la mai mult de o singura vizionare .
3 2
frodo_b pe 17 Mai 2011 16:38
Filantropism
Anticipez mult lucrurile dar doresc să afirm “Filantropica” este filmul meu preferat din cinematografia română. Construcția structurală în opinia mea este una aproape perfectă deoarece se supune tuturor canoanelor existente de filmare a comediilor. Umorul fără de margini aproape fără de glume plate și de prost gust. Joaca actorilor excelentă (!), extraordinarul Pepe care e un șarlatan de o mare anvengură, un conducător al paradei, un dirijor iscusit. Un personaj principal ideal din punct de vedere al scenariului Ovidiu (Mircea Diaconu) m-a frapat prin jocul său, timid dar în același timp îndrăzneț. Privind filmul îmi venea săi cred pe toți. Desigur că acest film nu te impune la o revizuire a părerilor tale fundamentale despre viață însă cine a spus că filme trebuie să fie numai de un anumit tipaj? Scenariul după mine e destul de încîlcit, și… citeşte
3 4
Florin pe 27 Martie 2006 14:41
turcul si pistolul... adica filmul si publicul.
Filmul reflecta o "realitate" perceptibila numai de oamenii situati la un anume pol al culturii si elevarii. Daca acest film credeti ca prezinta realitatea romaneasca, aceasta este un mare neadevar. Daca vom prezenta mizeria, incultura, tot ceea ce ne coboara ca fiinte umane si apoi pretindem ca asta este realitatea, ei bine, nu aveti decit sa credeti asta! Este realitatea voastra!
De ce credeti ca filmele americane (marea majoritate) sunt dea dreptul puerile, pentru handicapati spirituali? Sau, daca sunt prezentate injuraturi, violenta, sex, droguri si alte mizerii atit de placute voua, considerati ca asta este realitatea? Voi rezonati cu aceasta realitate! Va atrag numai filme de acest tip?

3 14
albu94 pe 23 Decembrie 2015 02:10
"Divin"
Cel mai îndrăgit film românesc de către mine de până acum. Gheorghe
Dinica este un maestru care surprinde până la cel mai mic amănunt în
fiecare rol jucat. Atmosfera filmului este stupefiantă, suprapunându-se
peste firul epic interpretat de către actorii care "sfințesc" povestea
pas cu pas, prin interpretarea cât și prin talentul cu care s-au
implicat în acest film. Îmbinarea dintre dramă, pasiune și artă
cinematografică este cât se poate de reușită, excelentă, scenariștii
reușind să execute replici fenomenale, parcă scrise folosind esența
fiecărui actor în parte, cu precădere și accent pus pe personajele
principale cât și secundare. Mai rar am avut ocazia să mă delectez cu
asemenea producție cinematografică. Este ca o carte bună, ca o piesă de
teatru clasică, scrisă cu dibăcie de maestru. Este o artă, ce să mai!

2 0
bogd@n pe 18 Octombrie 2002 00:00
Am mers la film dupa ce multi prieteni mi-au zis ca merita. Sincer, cred ca e cel mai bun film pe care l-am vazut vreodata. Este un film care rascoleste sufletul, in special al romanului. Insa nu cred ca prinde in alte tari mai ales occidentale pentru ca la ei totul trebuie sa se termine bine, altfel se supara cetateanu'. Oricum NOTA 10 pentru film.
2 0
Gabriela Radulescu pe 15 Octombrie 2002 00:00
Am vazut Filantropica aseara la Festivalul International al Filmului in Chicago si am fost extrem de impresionata de calitatea regiei, inteligenta script-ului si talentul actorilor. E de departe unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultimii doi ani. Regizorul a facut o mica introducere inainte de rulare --inteligenta si plina de acelasi umor sardonic care patrunde filmul (si intr-o Engleza excelenta). Evident am votat pentru film cu calificativul maxim--sper sa obtina recunoasterea meritata la Festival.
Din pacate a fost in Chicago numai trei zile (in cadrul festivalului). As dori mult sa-l obtin pe caseta ca sa-l poata vedea si familia mea care n-a putut merge la festival. Exista vreo posibilitate?

2 0
Ioana pe 08 August 2002 00:00
Nu pot spune decat ca m-a lasat fara cuvinte. Imi plac filmele lui Caranfil si mai astept si altele asemenea.
In privinta subiectului pot marturisi faptul ca nu mai am incredere in oamenii sarmani, de fapt in nenorocirea lor.
TI-E MILA, TI-AM LUAT BANII!
Excelenta idea!
Bravo Caranfil!!!

2 0
seba pe 24 Mai 2002 00:00
Extraordinar.
Ma bucur ca exista asemenea filme.
M-am saturat de pac-pac-uri, telenovele ieftine si alte filme comerciale.
Astept multe alte asemenea .
Felicitari !

2 0
Mihai Suciu pe 08 Aprilie 2002 00:00
Sunt student in anul III la Facultatea de Regie Film-TV la Universitatea Hyperion din Bucuresti si am 21 de ani. Sunt indrumat de "dascalii" mei sa vad o gramada de filme romanesti, spun eu, de epoca, cu mari actori, desigur. Da. Am vazut multe filme romanesti si in general multe filme atat amricane cat si alte productii dar "Filantropica" este dupa parerea mea cel mai bun film pe care EU l-am vazut vreodata. De ce? Se poate discuta mult despre asta. A, inca ceva - este primul film la care am vazut o sala intreaga de spectatori aplaudand la.... cinematograf.Am vazut filmul la Hollywood MultiPlex (!). Extraordinar!
2 0
mongolarix pe 6 februarie 2010 21:11
M a bucur ca sunt oameni care apreciaza originalitatea filmului si multe aspecte din film...sunt o gramada de oameni care comenteaza aiurea!!
Sorin87 pe 21 Iunie 2011 21:10
Filantropica
Pentru mine este cel mai bun film romanesc pana in acest moment. Nu a mai fost altul cu atatea scene si replici memorabile, nu a mai fost altul care sa trateze un subiect asa dur intr-o maniera comica. Prestatia actorilor de zile mari si scenariu + regie de exceptie marca Nae Caranfil care este una din marile valori ale cinematografiei noastre. De vazut si revazut 10/10
2 2
iiii pe 20 decembrie 2011 14:55
ce te-as trimite si eu la cersit.... asa doar de amuzament
Sorin pe 02 Aprilie 2002 00:00
Un film ce merita vazut.De la Asfalt tango nu am mai vazut nici un film romanesc care sa-mi placa atat de mult.Filmul acesta reprezinta diferenta dintre verosimil si veridic.Un film care arata realitatea pusa intr-o aura comica.
2 2
Ciprian B pe 29 Decembrie 2006 11:18
Distributia nu e completa.L-ati omis pe Cristian Gheorghe, nu mai stiu cum il chema in film, cel care era cautat pt datorii.E din Galati.
2 6
Popescu pe 19 Octombrie 2003 22:25
Filmul e bun numai ca apare o problema.Este difuzat si in alte tari si s-ar putea sa creada Europa ca situatia in Romania este total deteriorata.Secventa in care pe usa clasei apare scrisa o expresie pe care toata lumea o cunoaste, mi se pare ca nu face cinste imaginii noastre.
2 6
Suspect de bizar pe 29 aprilie 2009 17:59
Hai să băgăm undeva imaginea.Ce crezi?Dacă avem imagine mai bună o să ne meargă mai bine?Filmul este excepţional,asta ontează.
ChristianCage00 pe 6 august 2011 22:33
Imaginea noastra a fost distrusa de ceva vreme. Filantropica este cel mai bun film romanesc all-time. Nu cred ca a fost apreciat destul, "4 months, 3 weeks, 2 days" a fost mai apreciat afara, desi americanii au facut tot posibilul sa nu intre in drumul spre Oscar, excluzandu-l pentru simplul fapt ca tema filmului este avortul, insa filmele cu gay sunt cele mai apreciate la oscare.
Ungureanu Vlad pe 18 Aprilie 2006 12:38
Jalnic! Am crezut ca este un film bun,dar m-am inselat.Parerea mea este ca trei stele ii ajunge.Nota mea pt. "Filantropica" este 5 cu indulgenta!
2 18
alexail88 pe 20 august 2009 21:59
pai..probabil Nae Caranfil saracu` stie mai multe ca tine, dar cu siguranta ti`ar acorda aceiasi nota..5 pentru gramatica. Hai noroc !
absint pe 3 iulie 2010 15:23
"trei stele ii ajunge" iti suna corect,ozeki?Te bagi si tu in seama ca musca in diaree
skilzor pe 28 Octombrie 2020 20:15
filmul este o capodopera pentru romania
gheorghe dinica face toti banii,pacat ca diaconu nu a bagat replicile bine la cap si s-a manjit in politica fiind prezent la Latrina 3 a lui Voiculescu.Dar daca foamea e mare
1 0
cosmin742000 pe 25 Decembrie 2016 21:56
Un film care ilustreaza perfect gradul de degradare , pe plan social si moral, la care a ajuns societatea romaneasca de dupa involutie
1 0
DaniMar pe 17 Septembrie 2014 20:34
Dupa mine,exista doua feluri de filme bune;filme pe care le vezi odata,te dau pe spate dar,nu mai vrei sa le vezi a doua oara.Mai exista insa alt gen la care te intorci de o suta de ori ca sa-i prinzi toate detaliile si sa retraiesti senzatia de la prima vizionare fara sa te saturi.Filmele care-mi dau bucuria asta de atatea ori sunt preferatele mele.Filantropica se ridica la acest nivel alaturi de"Actorul si salbaticii","Operatiunea monstrul".Minunat!
1 0
puffulette pe 28 Februarie 2013 20:23
Fix la asteptarile mele
O comedie frumusica, cu actori buni care si-au intrat foarte bine in rol, povestea e originala si nu are exagerari ... Ideea in sine e buna, interesanta, tipic romaneasca. Inceputul e promitator si povestea e destul de captivanta dar pe parcurs, te cam plictisesti, filmul nu mai e ca la inceput si parca de abia astepti sa se termine. Eu consider ca este cel mai bun film romanesc, merita viziionat
1 0
Jigorugu pe 17 Ianuarie 2013 03:31
Cel mai bun film romanesc realizat vreodata . Plusuri : scenariu original si credibil , distributie buna de actori , final cu deznodamant neasteptat . Filmul are totusi o mare greseala , aceea ca , desi actiunea filmului e plasat undeva in anul 2000 , de cateva ori ai impresia ca esti dupa revolutie ; de ex : vestimentia eroului principal in momentul in care se imbogateste ( cat si a delicventului ) , seamana mai degraba cu a unui rocker american al anilor 80 ( vesta de piele cu tinte :))....) , si hai sa fim serios ( cei care au prins discotecile anului 2000 ) in niciun caz nu se asculta Frank Sinatra :)) sau sa se danseze cu portocala :))
1 0
gill331 pe 10 August 2012 10:40
filantropica
o foarte reusita capodopera romaneasca :) pune in valoare romania vazuta prin ochi oamenilor strazii
1 0
antraax pe 14 Martie 2012 00:28
Review
Acest film ar trebuii sa fie propus la Oscar dupa parerea mea.Nu stiu daca mai exista vriun film romanesc ca sa fie asa de bun ,asta este doar parerea mea.Imi place ca filmul are o idee bine conturata si mesajul este simplu:Trebuie doar sa stii sa te milogesti!
1 0
xerses pe 18 Februarie 2012 20:28
Un film care dezvaluie prea multe din lumea cersatoriei.De-atunci nu mai dau bani la cersetori pe strada...
1 0
Stamorello pe 17 septembrie 2012 19:12
Exact acesta e motivul pentru care am renunțat și eu să mai fac asta. :)
bakero pe 11 August 2010 20:33
De ce capodopera...
Pentru ca ne transpune in viata reala, cea pe care nu vrem ca s-o recunoastem. Pentru ca e plin de apropouri si de aluzii despre cei de langa noi. Pentru ca prezinta saracia pe care multi n-o recunosc in Romania anului 2002 si pana in 2010. Pentru ca ne prezinta naivitatea fiecaruia, visul catre un ideal marunt, automultumirea. Pentru ca ne arata ca viata subterana si banii negri exista. Si pentru multe altele. Merita vazut! Si nu numai o data...
1 0
Daniel pe 22 Mai 2002 00:00
Domnilor FILANTROPICA ... DA!
1 0
Florin pe 31 Martie 2002 00:00
Film ce TREBUIE vazut. Un film de nota 10.
1 0
Adrian pe 27 Martie 2002 00:00
O comedie adevarata. Ideea este chiar interesanta. S-ar putea sa aiba destul de mult de suferit din cauza filmului o gramada de cersetori de pe la noi.
Sunt o gramada de scene comice in film.
Merita vazut.

1 0
MrJuVe pe 31 Decembrie 2013 17:08
-Vă e milă? ... V-am luat banii!
1 2
ciprian34 pe 03 Ianuarie 2012 21:11
Este cu siguranta in primele zece filme realizate dupa revolutie,cat despre Gheorghe Dinica si Mircea Diaconu,jos palaria,nu se poate ,nu se poate,ba se poate sa vedem un film de exceptie romanesc
1 2
Nick_18 pe 30 Septembrie 2009 21:31
E foarte tare filmu.L-am urmarit de 2 orii.Cel mai reusit film romanesc.
1 2
George Dumitrescu pe 19 August 2002 00:00
EX-cep-ti-o-nal. Ma duc sa-l vad a ttreia oara!
1 2
gabriel pe 28 Iunie 2002 00:00
e loc de mai bine.multzam dom NAE!
1 2
user-63b02ad8a0ee8 pe 21 Aprilie 2023 20:21
Un film bun.....bun..... EXCELENT ☝️..... Ovidiu Niculescu în rol de ospătar, pufos și cu fața umflată , vorbește rârăit și seamănă prea puțin cu.....el / Altul care joacă rolul de ospătar e Dragoș de la din echipa de început de la " Mondenii"...
0 0
mihaicatinca pe 10 Noiembrie 2021 22:35
Film de Oscar fără discuție. Greșeală ca maestrul Dinica s a născut în tara fosta comunista România. Și Diaconu a făcut rol bun
0 0
xCatalin pe 30 Septembrie 2021 18:20
Recomand
N-am fost niciodată un fan al filmelor românești. Asta pentru că am crezut dintotdeauna, că actorii îți lasă impresia aceea de “a fi puși să joace un rol” și prin urmare acționează ca niște roboți. Insă, cu toate acestea , filmul prezentat sub regia lui Nae Carnefil , intitulat “Filantropica” m-a făcut să privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă atunci când vine vorba de expunerea unui subiect realizat cu ajutorul unor actori români. https://loveisaname.com/ro/manaintinsafilaantropica/
citeşte

0 0
Go1 2 3 4

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells