Enid

(2009)

Enid

Poster Enid Poster Enid

Sinopsis Enid

Mai mult

Enid Blyton le spunea fraților ei povești inventate, ca o modalitate de a-i ține departe de certurile dintre părinții lor, înainte ca tatăl să se înstrăineze de familie. În anii de după primul Război Mondial, aceasta a decis să publice poveștile, iar Hugh Pollock este editorul care a fost de acord să o lanseze, pentru ca apoi să se căsătorească cu ea. Împreună cu Pollock, Enid are două fiice, însă nu se dovedește a fi o mamă prea bună, lăsând fetele mai mereu în grija unei…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: psihologu
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 01 Decembrie 2011 11:49
Helena Bonham Carter, față de care am o antipatie calmă, senină, dar nevindecabilă, joacă relativ mulțumitor în rolul unei ființe abjecte moral și retardate emoțional - autoarea de cărți pentru copii Enid Blyton. Cel puțin așa ne apare Blyton de sub pixul scenaristei Lindsay Shapero și prin lentila lui James Hawes, cel care a regizat pătratul, pardon, pelicula - un perfect produs de serie, marca BBC, și care nu m-ar fi deranjat deloc dacă ar fi fost teatru radiofonic, existînd astfel o mică șansă de a nu-l viziona.
3 4
xerses pe 13 Octombrie 2011 16:41
Interesanta povestea scriitoarei Enid....Trist insa ca exista astfel de personaje ca Enid.
2 3
marta.b pe 01 Decembrie 2011 01:18
Greu de imaginat ce repercursiuni a avut plecarea tatalui in sufletul lui Enid, dar e clar ca s-a produs o ruptura, o trauma peste care n-a putut trece. Modul in care s-a manifestat in propria ei familie demonstreaza ca e o mare diferenta intre teorie si practica. O personalitate puternica, ce-a stiut din frageda tinerete cu exactitate ce-si doreste si si-a atins obiectivele, uneori fara scrupule. Un destin interesant ilustrat intr-un film foarte bine facut.
1 3
lili22 pe 29 Decembrie 2012 17:06
Carter e o actrita buna
Filmul nu e cine stie ce, destul de anost scenariul, cel putin vedem ce plini de defecte sunt scriitorii.
0 0

Spune-ţi părerea despre Enid

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Enid
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells