Efter brylluppet

(2006)

După nuntă

Poster Efter brylluppet Postere Efter brylluppet

Sinopsis Efter brylluppet

Managerul unui orfelinat din India este trimis la Copenhaga, Danemarca, unde descopera tulburatoarele secrete ale unei familii.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
O nominalizare Oscar, 2 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Zentropa Entertainments

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

A-Film Distribution

Țara

Danemarca

Site oficial

Efter brylluppet

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
bitter_moon pe 02 Iunie 2013 01:10
Nu putem controla tot ce se întâmplă în lume
“Nu putem controla tot ce se întâmplă în lume” este replica ce mi-a atras atenţia în mod deosebit în acest film. Mergând mai departe pe firul acţiunii, devenim martorii unui eveniment care întăreşte această afirmaţie: moartea survenită în urma unei boli incurabile. Până nici conceperea unui copil nu este controlată întotdeauna. Între aceste două fenomene, respectiv naşterea şi moartea, stau existenţa şi asumarea responsabilităţii nu doar pentru propria viaţă, ci şi faţă de cei pe care ii iubim şi au nevoie de sprijinul şi prezenţa noastră lângă ei. În faţa acestei misiuni nobile idealurile personale trec în plan secund şi în cel mai fericit caz sunt alese alte căi pentru atingerea lor, chiar dacă acestea implică mari sacrificii.
Cel puţin aşa stau lucrurile din perspectiva pe care ne-o oferă această excepţională operă… citeşte

6 5
into_the_labyrinth pe 20 Mai 2013 00:21
O dramă prea bună pentru zilele pe care le trăim, dacă îmi este permisă formularea. Impresionantă, credibilă şi - mai ales - profundă, care ne prezintă un story mai complicat decât pare la prima vedere, în care sunt prezentate într-un mod foarte reuşit iubirea, devotamentul, gelozia, teama de moarte. Mads Mikkelsen este extraordinar în rolul Jacob, dar şi restul actorilor impresionează. Ca întotdeauna, totul are un preţ, şi atât Jacob, cât şi fiica sa, Anna, vor afla asta - ultima, poate mai devreme decât ar trebui. Nu comentez mai mult, ca să nu produc spoilere - dar vedeţi neapărat filmul, este o dramă excepţională.
3 5
a_anywhere pe 25 iunie 2013 18:03
Min 105: “(…)Fiecare prieten, cunostintã, persoanã care se aflã în sufletul tãu... Timpul petrecut alãturi de ei este ceea ce conteazã. si nimic altceva.(…)”
GabrielaSirbu pe 17 Mai 2011 19:37
Filmul de fata face parte din categoria filmelor care te fac sa intelegi de ce viata e frumoasa - chiar si cand intampini greutati - si de ce merita traita: pentru ca este spectaculoasa si pentru ca te pune in situatii absolut neasteptate.
Tot tvr cultural se face vinovat=bravos!!!

2 1
sabinalin pe 18 mai 2011 16:17
Bravo TVR Cultural,cu un singur amendament: ar fi bine ca astfel de filme sa inceapa in jur de ora 20.00-21.00. De ce oare filmele bune se difuzeaza la ore foarte tarzii? Le-o fi frica,ca se uita cineva la ele???
bitter_moon pe 3 iunie 2013 12:08
Mai sunt cinefili care asteapta sa vada un film bun pana cand se indura televiziunile sa il difuzeze ?!
elmedico pe 02 August 2010 13:01
Un film cu niste actori care-si joaca rolurile foarte bine. Este cam ciudata limba daneza, dar filmul este foarte bun.
2 3
wildinthecountry pe 26 Noiembrie 2013 01:28
x
Putine sunt filmele care te pot impresiona atat de mult incat dupa ce le-ai vizionat sa fii cu gandul tot la ele.
Asa mi s-a intamplat mie cu acest minunat film recomandat de bitter_moon.
Pelicula este tulburatoare si intensa in emotiile si starile pe care mi le transmite.
Mads Mikkelsen l-a jucat ireprosabil pe Jacob insa cel care fura totul...este Rolf Lassgard, in rolul lui Jorgen, un barbat aparent puternic,bogat, caruia ii place sa controleze totul si care are putere de convingere...pana la un moment dat...Insa in fata destinului nemilos suntem cu totii neputinciosi , indiferent de cat de puternici financiar suntem.
Unii oameni insa sunt atat de buni si altruisti incat se gandesc la bunastarea altora pe termen lung...
Desi filmul are un ton trist ,finalul este unul foarte interesant si mi-a placut cadrul de final cu zambetul subtil al lui Jacob,care are… citeşte

2 4
bitter_moon pe 26 noiembrie 2013 09:26
In acest film Susanne Bier ne prezinta un sistem de valori solid, sanatos, in fruntea caruia situeaza responsabilitatea fata de familie. Ti-o asumi pana la capat si orice alt deziderat personal, oricat de nobil, trece in plan secund. Si pe mine m-a cucerit aceasta regizoare. Sper sa vad curand si filmele pe care le amintesti tu in comentariu.
mihaelatb pe 27 Ianuarie 2020 10:52
Cu toate ca a avut ingredientele unei povesti indiene sau turcesti, adica o povestire oarecum lacrimogena, filmul nu este chiar o telenovela, desi unele elemente au fost introduse doar pentru a creea compasiune, vezi povestea cuplului de proaspeti casatoriti, fiindca acele elemente nu aduceau nimic in plus actiunii principale a filmului. . Mie mi s-a parut un film comun. Cel putin finalul mi s-a parut a fi facut cam din topor. Cat despre jocul lui Mads Mikkelsen, bun fara a stralucii. Nu m-a impresionat nici Rolf Lassgård in rolul lui Jorgen, mi s-a parut fortat. Un film mediocru spre bunisor.
1 0
lili22 pe 30 Ianuarie 2018 19:15
Asta e telenovela daneza buna pentru prosti.Nu exista asa ceva
Miliardari pe moarte poarta de grija fostului amant al nevestei.Amantul nu poate fara copiii din India asa ca bogatasul isi doneaza averea pentru odrasle.In consecinta vsduva nu ramane singura ci cu fostul care vede si de odraslele ei si de cele indiene
Am si eu niste probleme...caut un danez bogat sa mi le rezolve, se poate?

1 1
El_KaPpa pe 01 Iunie 2020 19:25
5,4/10
Singura diferenta dintre acest film si o oarecare telenovela sud-americana este doar limba vorbita. Nu m-a facut sa cred in nicio secunda ceea ce vedeam pe ecran si din acest motiv nici n-am putut sa ma atasez in vreun fel de el.
0 1
serban_ionescu pe 22 Noiembrie 2017 10:57
O drama familiala pe de o parte, dar si sociala a vietii copiilor orfani din India
O drama cu o incarcatura sentimental-psihologica ridicata in care toate personajele principale au un caracter pozitiv, chiar deosebit si "nobil", in special Jacob si Jorgen, dar nu numai ei.
Desi filmul ne prezinta aspecte ale unei drame familiale care uneori pot fi chiar inerente in cadrul destul de multor familii, modul de comportament tipic caracterial al tuturor celor angrenati in aceasta drama reprezinta cu siguranta un model pozitiv si chiar o adevarata lectie de viata.
Totusi ca si o parere si remarca strict personala, consider ca unele scene mi se par realizate intr-un mod mult prea exagerat de patetic (de exemplu scena din jurul minutului 110, avandu-i drept protagonisti pe Jorgen si Helene). Drept urmare, acord acestui film in ansamblul lui o nota generala de aproximativ 7,5-7,7 si 8 stele cu un mic minus, fiind totusi destul de aproape de calificativul "foarte bun".

0 1
pst35 pe 25 Iunie 2013 21:45
Actori adevarati, chiar daca pentru mine erau necunoscuti...un film al carui subiect te face sa mai stai cateva minute sa meditezi dupa ce se termina...
0 1
alex_il_fenomeno pe 11 Septembrie 2012 13:07
o drama impresionanta , care m-a surprins cu adevarat . daca inceputul este promitator , prezentand realitatile din India , ei bine , continuarea este si mai interesanta , filmul reusind sa intre atat de bine in emotiile si in dramele personajelor , problemele de familie , despartirile din trecut si posibilele relatii de rudenie , pentru ca spre final totul sa devina luminos si sa ramai surprins de cat sange rece a avut regizorul cu unele personaje ... merita urmarit , pentru ca te pune pe ganduri .
0 7

Spune-ţi părerea despre Efter brylluppet

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Efter brylluppet
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells