Articole Divergent

(2014)

Divergent

Despre realizatori

NEIL BURGER (Regizor) a regizat cel mai recent filmul de succes lansat în 2011 Dincolo de limite, un thriller de acțiune care s-a clasat pe primul loc la box office, la premieră. Filmul, în care joacă Bradley Cooper și Robert De Niro, a încasat peste 160 de milioane de dolari în toată lumea.

Anterior, Burger a scris și a regizat filmul apreciat de critici Iluzionistul, cu Edward Norton, Paul Giamatti și Jessica Biel, bazat pe nuvela „Eisenheim the Illusionist”, scrisă de autorul Steven Millhuser, laureat al premiului Pulitzer. A debutat cu filmul Interview with the Assassin, în 2002, pe care l-a scris și l-a regizat. Filmul a fost premiat cu trofeul pentru cel mai bun film la festivalurile de film de la Woodstock și Avignon și a fost nominalizat la trei premii Independent Spirit, inclusiv pentru cel mai bun film la debut și cel mai bun scenariu la debut. Burger a scris și a regizat The Lucky Ones, cu Rachel McAdams și Tim Robbins.

Înainte să regizeze filme de lungmetraj, Burger a regizat spoturi publicitare pentru companii mari, precum Mastercard, IBM și ESPN. A realizat o serie de spoturi pentru campania Amnesty International „prizonierii conștiinței”. Burger a creat și a regizat campania publicitară premiată „Books: Feed Your Head”, pentru MTV, care promovează limbajul și literatura. Burger a absolvit secția de arte a universității Yale și în prezent locuiește cu familia sa în New York.

DOUGLAS WICK (Producător) este un producător premiat al căror filme au înregistrat încasări de peste două miliarde de dolari la box office și a primit 22 de nominalizări și șapte premii Oscar. Împreună cu partenera sa, Lucy Fisher, conduce compania Red Wagon Entertainment.
Cea mai recentă producție Red Wagon este Marele Gatsby, regizată de Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire și Joel Edgerton.

Wick a lucrat la filmele Șoricelul Familiei, cu primul personaj animat într-un rol principal, Lupul, regizat de Mike Nichols, cu Michelle Pfeiffer și Jack Nicholson, Clubul Vrăjitoarelor, Spioni de elită, cu Robert Redford și Brad Pitt, regizat de Tony Scott, și Omul Invizibil, regizat de Paul Verhoeven.

În 2001, Wick a atras-o în funcția de co-președinte pe Lucy Fisher în compania sa de producție Red Wagon Entertainment, ea fiind fostul vice-președinte al consiliului la Sony Columbia Tri-Star Motion Picture Group. Primul film care a rezultat din parteneriatul lor a fost Stuart Little 2, continuarea blockbusterului produs de Wick, Șoricelul Familiei. Apoi Wick și Fisher au produs un număr mare de filme variate, printre care Pușcași Marini, Peter Pan și Memoriile Unei Gheișe. În Afara Legii și Memoriile unei Gheișe, care a fost nominalizat la șase premii Oscar, din care a câștigat trei.

I-a fost decernat premiul pentru producătorul anului NATO ShoWest, premiul pentru carieră David O. Selznick, premiul pentru producătorului anului acordat în cadrul Festivalului de Film de la Hollywood, premiul pentru producătorul anului decernat la Festivalul Internațional de Film de la Santa Barbara și de către Motion Picture Club, premiul Saturn, premiul Los Angeles Father of the Year și premiul pentru realizări în decursul vieții acordat de Friends of Cancer Research.

LUCY FISHER (Producător) este fostul vice-președinte al consiliului la Sony Columbia Tri-Star Motion Picture Group și o producătoare premiată. Alături de partenerul și soțul ei, Douglas Wick, este co-președintele Red Wagon Entertainment.

Cea mai recentă producție Red Wagon este Marele Gatsby, regizată de Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire și Joel Edgerton.
Cât timp a ocupat funcția de vice-președinte al consiliului la Sony, studioul a doborât recordul de încasări naționale și internaționale cu filmele supervizate de ea, printre care Bărbați în Negru, Iubitul Meu Se Însoară, Air Force One, Jerry Maguire, Mai Bine Nu se poate și Șoricelul Familiei.

După ce a renunțat la funcția directorială, Fisher a făcut echipă cu producătorul laureat al premiului Oscar, Douglas Wick (Gladiatorul, O femeie face carieră). Împreună au produs un număr mare de filme îndrăgite de public și de critici, printre care Pușcași Marini, Peter Pan și Memoriile Unei Gheișe, care a fost nominalizat la șase premii Oscar, dintre care a câștigat trei.

După ce fiica lor cea mică a fost diagnosticată cu diabet, Fisher și Wick au înființat fundația CuresNow, o organizație care promovează medicina regenerativă și cercetarea celulelor stem. În plus, este membru al comitetului Prop 71, centrul de cercetare de celule stem din California, care în prezent acordă trei miliarde de dolari pentru cercetare în statul California.
Fisher a absolvit universitatea Harvard cu onoruri magna cum laude și vice-președintele comitetului Harvard și consilier al Biroului de Arte de la Harvard.

POUYA SHAHBAZIAN (Producător) a debutat în cinematografia de lungmetraj cu filmul Divergent. Anul trecut, Hollywood Reporter l-a inclus pe lista Next Gen, care prezintă 35 de oameni promițători din industria cinematografiei.
În ultimii cinci ani, a contribuit la lansarea unor opere literare bestseller și a reprezentat peste o sută de autori internaționali, scenariști și dramaturgi în calitate de director al departamentului de film și televiziune al New Leaf Literary & Media.

Shahbazian a intrat în industria de divertisment prin Warner Bros., apoi s-a angajat în departamentul de literatură pentru filme al companiei Broder-Webb-Chervin-Silbermann. A co-fondat ManDown Pictures & Management în 2007, unde a dezvoltat și a produs serialul Independent Film Channel Young, Broke and Beautiful.
Shahbazian a absolvit Universitatea Virginia și locuiește în Greenwich, Connecticut, cu soția sa și cei doi fii ai lor.

EVAN DAUGHERTY (Scenarist) a scris scenariul filmului de succes Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător, în care joacă Kristen Stewart, în timp ce era student la Universitatea New York. În 2010, scenariul său era râvnit de toate studiourile mari.

Daugherty s-a născut în New York și a crescut în Dallas, Texas. Dintotdeauna a avut înclinații creative. A studiat cinematografia la Școala de Arte Tisch, din cadrul Universității New York, apoi a descoperit scenaristica. În 2008, a câștigat competiția de scenaristică Pipeline cu scenariul Shrapnel, astfel câștigând aprecierea colegilor de breaslă. Shrapnel și Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător au ajuns pe Lista Neagră a celor mai bune scenarii neproduse, întocmită de Franklin Leonard.

VANESSA TAYLOR (Scenarist) a lansat primul filmul după propriul scenariu în 2012. În filmul care se numește Terapie de Cuplu joacă Meryl Streep și Tommy Lee Jones. Divergent este al doilea film al său. Taylor a scris scenariul a câteva episoade din serialul HBO Urzeala Tronurilor. De asemenea, a lucrat în calitate de co-producător executiv la sezoanele doi și trei ale serialului.
În televiziune a mai lucrat la Cupid; Gideon’s Crossing; Alias; Everwood; Jack & Bobby (pe care l-a creat); și Tell Me You Love Me.

Despre distribuție
jinglebells