Die Falscher

(2007)

Falsificatorii de bani

Poster Die Falscher Postere Die Falscher

Sinopsis Die Falscher

Mai mult
The Counterfeiters

2007 Oscar pentru CEL MAI BUN FILM STRAIN

Inspirat din realitate, "Falsificatorii" prezinta cea mai complexa operatiune de falsificare din istorie, pusa la cale de nazisti in 1936. Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics) este regele falsificatorilor. Duce o viata boema, condimentata din plin cu jocuri de noroc, alcool si femei in Berlinul nazist. Cand este arestat de inspectorul Friedrich Herzog (Devid Striesow), barbatul primeste, datorita abilitatilor sale…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Un premiu Oscar, o nominalizare Berlin
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
AMC
Luni, 25 Mar 12:05
AMC HD
Luni, 25 Mar 12:05
August Diehl August Diehl Adolf Burger Devid Striesow Devid Striesow Friedrich Herzog Karl Markovics Karl Markovics Salomon Sorowitsch
Sebastian Urzendowsky Sebastian Urzendowsky Kolya Karloff August Zirner August Zirner Dr. Klinger Tilo Prückner Tilo Prückner Dr. Viktor Hahn
Marie Bäumer Marie Bäumer Aglaia Martin Brambach Martin Brambach Holst Andreas Schmidt Andreas Schmidt Zilinski
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Counterfeiters

Produs de

Babelsberg Film GmbH

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Țara

Austria

Site oficial

Die Falscher
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
iasivezi pe 09 Mai 2010 21:16
Foarte bun!
Mi-a placut enorm, nu ma asteptam sa fie un film bun, dar a meritat. Actorii au jucat impecabil totul parand atat de real...Un film despre perioada holocaustului si despre situatia evreilor din Germania.
Epic!

9 0
FlorinMovieFreak pe 31 martie 2011 02:01
+1
haiduta pe 21 Ianuarie 2009 15:15
este super. m-am uitat la film din intamplare si am ramas surprinsa in mod placut. jocul actorilor este magistral. nu stiam ca a castigat oscarul pt cel mai bun film strain, dar chiar il merita. noi europenii stim sa facem filme bune, de calitate si care sa transmita un anume mesaj.
3 4
farfui33 pe 12 martie 2012 18:45
adevarat graiesti
hannibal1948 pe 05 Martie 2013 02:51
Genial film
Un film foarte placut care aduce aminte, de povestea adevarata a celei mai mari operatiuni de falsificare din istorie, înființata de naziști în 1936.Merita pe deplin premiul oscar ce la obtinut in anul 2007, pentru cel mai bun film strain!
1 0
cosmin21buc pe 11 Noiembrie 2010 14:13
film bun
Ca de obicei, industria filmului german nu a dezamagit. Pentru cei care au vazut Inglorious Basterds, o sa-l recunosti aici pe "King Kong", nazistul care ia parte la jocul de carti din acel local. In fine, in acest film pare mult mai tanar si mai slab.
1 0
Baby_blues pe 28 aprilie 2011 22:39
Un film care inca odata atesta faptul ca cinematografia germana este una dintre cele mai serioase cinematografii, industrie care poate sa dea filme comerciale de- o calitate extraordinara. Dupa mine se incadreaza in acelasi top fruntas cu Das Leben der Anderen, Das Experiment, etc.
sebyelton pe 15 Februarie 2012 12:08
Filmul este intr-adevar o capodopera. Il vizionezi pe tot parcursul lui, cu sufletul la gura. Suspansul te tine captiv, iar mesajele pe care le transmite sunt intr-adevat cutremuratoare. De vizionat!
1 2
paradox_utopic pe 6 mai 2015 23:37
capodopera...? suspans ...? :) ai vazut mai mult de zece filme in viata ta !?
paradox_utopic pe 06 Mai 2015 23:49
un film anti-jidanesc
filmul incepe sovin:jinanul urat,nasos,falsificator,cartofor,afemeiat..arestat de un nazist,care de fapt era un opportunist tradator comunist ....cred ca cei mai multi,din putinii care au vizionat acest film,au inteles cu adevarat mesajul.. ...mesaj care e transpus ,pe scurt,de un subofiter nazist : voi,evreii ati face orice ca sa ramaneti in viata,nu aveti pic de onoare" . cam asta e si istoria holocaustului...niste vite supuse duse in abatoarele de la Birkenau si Auschwitz...poate ca,in loc sa-si aleaga profesii caldute,gen vanzarea de diamante,avocatura...ar trebuii sa invete putina istorie,,despre oamenii care au murit pt idealuri,dreptate si libertate...
1 4
blackmore pe 31 august 2018 22:29
esti doar o forma inferioara de viata
Smrs pe 24 Noiembrie 2019 20:13
Bun
Razboaiele mondiale au constituit o buna sursa de inspiratie pt zeci de povesti si regii ale multor filme de succes. Fiecare a prezentat cate un episod care mai de care mai interesant, iar filmul de fata nu face rabat. Chiar ma intrebam daca ma mai poate surprinde cu ceva un film care are la baza acelasi punct de plecare si da, a reusit, in ciuda faptului ca am mai vazut zeci de filme de razboi. Nu stiu daca povestea este una reala sau nu, dar filmul prezinta o inginerie fenomenala si niste decizii si practici care puteau schimba totalmente istoria. Filmul merita vazut macar odata.
0 0
Cretzulynne pe 13 Iulie 2019 09:06
A 31-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Austriei.
Câștigător.

0 0
Iulidesprefilme pe 03 Mai 2019 10:39
Un foarte bun film, deținătorul unui premiu Oscar la categoria Cel mai bun film străin al anului 2007...
0 0
carmen_angelus_romila pe 30 Septembrie 2018 12:27
Bazata pe adevaruri istorice acest film, aceasta drama de razboi, ne dezvaluie povestea ascunsa al falsificatorilor germani, inaintea celui de-al doilea razboi mondial, in tentativa acestora de-a eluda si controla piata bancara a tarilor europene.
0 0
radu3455 pe 23 Martie 2014 10:57
excelent film nu ma asteptam sa fie chiar asa reusit,scenariul e foarte bun la fel si prestatiile actoriilor,merita vazut
0 0
lili22 pe 12 August 2018 12:46
Destul de bun filmul dar nu unul de exceptie.Oscarul luat total nemeritat.
0 1
victor_homescu pe 23 Septembrie 2017 19:21
coproductie germano-austriaca de Oscar
Din ciclul filmelor cu şi despre evenimentele celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, anul 2007 a adus cu sine unul dintre cele mai bune filme strãine, care prezintã încercarea germanilor de a-şi adjudeca victoria rãzboiului şi de a prelungi agonia celor cu care erau în conflict.
Filmul are la bazã încercarea germanilor de a destabiliza economia Marii Britanii şi a SUA, unele dintre ţãrile cu care erau în conflict, prin falsificarea bancnotelor de 5£, 10£, 20£, 50£, respectiv a dolarilor americani şi introducerea acestora în circulaţie, cunoscutã sub numele de Operaţiunea Bernhard.
Cinematografia europeanã caracterizatã, de obicei, ca fiind una a înţelesurilor multiple şi a subtilitãţilor fine, nu ne-a dezamãgit nici de data aceasta, dându-ne ocazia delectãrii cu un film care porneşte de la premisa cã orice om are conştiinţã şi, sub semnul… citeşte

0 1

Spune-ţi părerea despre Die Falscher

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Die Falscher
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells