Che: Part Two

(2008)

Che: Part Two

Poster Che: Part Two Postere Che: Part Two

Sinopsis Che: Part Two

Che: Part Two

Prima parte din povestea lui Soderbergh, la Cannes în 2008 cu numele Che, The Argentine, începe cu evenimentele în care, împreuna cu Fidel Castro răstoarnă, în Cuba, regimul lui Batista. Al doilea film - GUERRILLA - prezintă senzaționala lui sosire la New York în 1964 pentru a vorbi în fața Națiunilor Unite și continuă, conform descrierii, până la asasinarea sa în jungla boliviană.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Che: Guerrilla

Produs de

Laura Bickford Productions

Distribuitorul international

Optimum Releasing

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Spania, Franta, SUA

Box office Che: Part Two

Weekend premieră (05.10.2009)
  • Loc 20
  • Spectatori 123
  • Încasări (RON) 2.773,00
Total
  • Spectatori 640
  • Încasări (RON) 8.697,00
  • Încasări (USD) 3.016,86

Părerea criticului

Gloria pe 09 Octombrie 2009 13:08
Che: Guerilla, a doua parte dedicate lui Che Guevara, este la fel de tezistă ca prima si la fel de spectaculoasă prin amploare. Debutează imediat după Revoluţie cu discursurile lui Che către Naţiunile Unite şi denunţarea Statelor Unite şi Uniunii Sovietice. După care Che dispare şi întreaga lume porneşte în căutarea sa.

Spectaculosul vine şi de la tehnologia inovatoare folosită (RED), o cameră digitală din noua generaţie redând imagini similare peliculei de 35 mm. Imaginea, locaţiile luxuriante, secvenţele de luptă de la Santa Clara, când trupele lui Che înving, sunt captivante. Partea aceasta a filmului e spusă folosindu-se imaginile color, cu flashback-uri alb-negru de material documentar(discursul lui Guevara din decembrie 1965 în faţa reprezentanţilor Naţiunilor Unite).

Pe lângă acestea, mai este un element gândit să ne… citeşte

7 8

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
AnDuTzu pe 29 Iulie 2009 14:44
che tont esti tu mah ooo333 ...ai vazut la descriere ca e biografic si drama si singurul tau neuron e invatat numai cu filme de-astea cu roboti si prea mult sange...In schimb cand vine vorba de un film intr-adevar bun si premiat la cannes te trezesti sa zici tu ca e o mare prostie .:| nu pot sa ii sufar pe oamenii astia pff X( Pun pariu ca nici macar cartea nu ai citit-o...de fapt asta e de domeniul fantasticului
12 3
Nicu16 pe 9 august 2009 18:20
:)))))) super tare andutzu ...esti pesa ..bv tie ...iai zis bine ...lu ala ...si bineinteles el tia raspuns in stilul lui de ....roman incult lipsit de respect ....defapt daca stau bine sa ma gandesc la fiecare film se trezeste un idiot ca asta sa zica ca e "tampenie"....asa ca nush ce ma mai mira.....in schimb ..foarte bine iai spus ....ar trebui sa te faci judecator :P
nutzu13 pe 15 Iunie 2009 20:00
este foarte mare diferenta intre carte si film,recomand cartea
8 3
BallGr33zy pe 9 martie 2010 19:45
mereu cartile sunt mai frumoase :) decat filmele
ciubera andrei pe 08 Ianuarie 2009 15:51
Filmul se anunta a fi foarte tare, din ce am citit pana acum chiar va fi ceva ce merita vazut. Pacat insa ca tocmai in martie apare si la noi, dar decat deloc mai bine atunci.

P.S. Mi a luat ceva sa gasesc un articol despre filmul asta aici pe cinemagiaș chiar nu inteleg cine face traducerile astea ale filmelor total neinspirate, nu ar fi mai bine daca filmul s-ar numi la fel ca originalul (CHE)!?

5 4
Pitbull pe 16 Octombrie 2009 14:55
Subiectiv, unilateral, trenant
Un scelerat fermecător - "Che"
Subiectiv, unilateral, trenant

Despre Lenin, H.G. Wells, care-l vizitase la Kremlin, spunea: "E extraordinar de charismatic, iar când te ascultă, se uită la tine ca şi cum ceea ce spui în acel moment ar fi cel mai important lucru din lume pentru el." Firesc - nebunul n-ar fi răsturnat aproape jumătate din planetă, pentru jumătate de secol şi mai bine, dacă nu avea şi asemenea energii pozitive.
Nici cu Stalin nu ni-i ruşine. Soljeniţîn, în "Primul cerc", îl descrie ca emanând o energie letală irezistibilă, comparabilă poate numai cu a tigrului în hăţişurile jungleiă. Ori de câte ori îşi priva un subaltern, două gânduri îi dominau mintea: "Până unde e fidel acest om partidului şi mie?" şi "Oare n-a venit momentul să-l sacrificăm?"
Hitler, când nu era oratorul electric-halucinant cunoscut… citeşte

5 5
bovoro pe 4 decembrie 2009 23:49
Mi s-a parut si mie ca scenariul filmului se inspira exclusiv din scrierile apologetilor lui Che Guevara, ignorand informatiile parvenite de la criticii actiunilor acestuia. De altfel, filmul a fost proiectat in intreaga Cuba, iar Benicio del Toro a fost prezent la premiera de la Havana si aplaudat timp de 10 minute la scena deschisa de 5000 de persoane!!
shooter pe 25 Iunie 2009 20:21
deja vu
sunt foarte sensibil si ushor de impresionat la un astfel de gen de filme.Benicio Del Toro nota 10,Steven Soderbergh nota 10.foarte bun acest film.....CHE e personalitatea pe care o admir poate cel mai mult din intreaga istorie moderna...dar asta e un alt subiect si nu trebuie dezbatut aici
5 6
bovoro pe 4 decembrie 2009 23:34
Nu intentionez sa-ti schimb parerea despre Ernesto Guevara de la Serna Lynch, intrucat cunosc din proprie experienta puterea de seductie a acestui personaj. Trebuie sa ai in vedere, totusi, ca in scurta perioada de timp cat a fost seful inchisorii La Cabana, acolo au fost torturate si executate cateva sute de persoane (inclusiv copii), doar pentru ca i s-a parut ca se opun nou-instauratei puteri comuniste la Havana. In afara de faptul ca a fost un om pe care nu-l interesa in niciun fel aspectul material al puterii si a luptat si a murit pentru o idee, Che a fost pur si simplu un CRIMINAL.
diablo85 pe 27 aprilie 2014 21:21
bovoro, inseamna ca nu ai vazut Unthinkable. Iar un alt film care iti da de gandit e Watchmen. Ce nu intelegi e ca 'celulele canceroase' nu se mai transforma in 'celule sanatoase', trebuie extirpate.
alex_smurf2008 pe 29 Iulie 2009 10:56
stie careva cum se numeste melodia care este la inceputul trailerului?
4 4
luciivan pe 29 Noiembrie 2009 19:16
mi-a placut mult de tot. interesant e urmatorul lucru... va vine sa credeti ca regizour Steven Soderbergh a facut filmele "Ocean's" atat de commerciale filme... Oricum simt si acum mirosul de praf de pusca si de trabuc care il emana filmul. Ma asteptam la u film biografic.. este asa...numai ca de la inceput ne este prezentat personajul principal ca un adult gata de lupta.... singurul lucru care m-a dezamagit a fost nu in jocul lui Del Toro (care intra super in personaj, mai ales la discursul cui CHE de la ONU, nu la peisajele care sunt super in america de sud ci la scenariul narativ, la povestea din film...) Prima parte a filmului acopera revolutia din Cuba, cea de-aa doua parte tentativa de lovitura impotriva guvernuului Batista din Bolivia... Steven Soderbergh nu povesteste nimic destre o perioada importanta din viata lui CHE... atunci cand era la putere in Cuba, si cand tragea toate… citeşte
3 2
doggycristea pe 14 August 2009 15:49
Ernesto "CHE" Guevara
Am vazut filmul.Merita vazut,mai ales prima parte este foarte reusita.
3 3
ooo333 pe 28 Iulie 2009 11:00
che tampenie ......................................................
3 15
Wonka pe 15 august 2009 19:26
copil de 10 ani , dute tata la jucariile tale , filmul nu ii de tine.................................................
alin_06 pe 2 iunie 2010 14:17
@Wonka mai bine te duci tu la jucariile tale. Daca nui place filmul carei problema? Nici mie nu prea imi place.
Reggio pe 07 Octombrie 2009 16:47
Viorel
din cate vad, pare frumos si cred ca merita vazut. Sper sa nu ma insel si sa pierd 2 ore uitandu-ma la el
2 2
lili22 pe 12 Octombrie 2018 23:27
Monoton filmul dar nu cred ca viata lui Che Guevara in Bolivia a fost prea interesanta.Nu stiu cum ar fi fost scrisa istoria Boliviei daca Che nu ar fi fost asasinat.Probabil ramaneau in aceeasi saracie in care se gasesc si acum .E bine pentru amatorii de turism in zone salbatice.Bolivienii nu au nostalgii dupa Che.
0 0
carmen_angelus_romila pe 06 Octombrie 2018 08:25
Pvestea eroului revolutionar sud-american Che Guevara, continua cu un al doilea film, in care luam cunostinta cu revolutia cubaneza si interventiile sale internationale, pana la regretabila lui asasinare.
0 0
Rippa pe 04 Mai 2014 14:20
un film biografic despre Che doctorul si Che luptatorul de guerilla...:D
0 0
ciprian34 pe 13 Ianuarie 2013 23:30
Din nou apare si aici ca si in prima parte in prim plan Che Guevara eroul Cubei care vrea sa devina erou si in Bolivia dar sfarseste tragic.
0 0
psihologu pe 18 August 2010 10:56
Ma asteptam la u film biografic.. este asa...numai ca de la inceput ne este prezentat personajul principal ca un adult gata de lupta.... singurul lucru care m-a dezamagit a fost nu in jocul lui Del Toro (care intra super in personaj, mai ales la discursul cui CHE de la ONU, nu la peisajele care sunt super in america de sud ci la scenariul narativ, la povestea din film...) Prima parte a filmului acopera revolutia din Cuba, cea de-aa doua parte tentativa de lovitura impotriva guvernuului Batista din Bolivia... Steven Soderbergh nu povesteste nimic destre o perioada importanta din viata lui CHE... atunci cand era la putere in Cuba, si cand tragea toate sforile... asta mi se pare o perioada importanta... Acest film il transforma intr-un erou pe Che Guevara, un simbol de imprimat pe tricourile tinerilor nonconformisti... Si nu stiu daca este chiar asa...
0 3

Spune-ţi părerea despre Che: Part Two

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Che: Part Two
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells