Caníbal

(2013)

Canibal

Poster Caníbal Poster Caníbal

Sinopsis Caníbal

Caníbal

Carlos e cel mai cunoscut croitor din Granada dar în același timp un criminal. Nu simte nicio remușcare, nicio vină, până când în viața lui apare Nina. Ea îl va face să conștientizeze adevărata natură a faptelor sale și să se îndragostească pentru prima oară.

Fără să știe, Carlos este întruchiparea răului. Nina este inocență pură. Cannibal este povestea de dragoste a unui demon.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.9

Caseta tehnică

AKA

  • Cannibal

Produs de

Promociones Urbanísticas La Loma Blanca

Distribuitorul international

Film Factory Entertainment

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Caníbal

Weekend premieră (07.07.2014)
  • Loc 17
  • Spectatori 1.385
  • Încasări (RON) 8.546,42
Total
  • Spectatori 2.779
  • Încasări (RON) 20.623,03
  • Încasări (USD) 6.312,15

Părerea criticului

Gloria pe 13 Iulie 2014 16:04
Pictural
Canibal, filmul spaniol cu actriţa româncă Olimpia Melinte în dublu rol (şi nominalizată la Premiile Goya pentru „Revelaţia anului”), rulează la cinema interzis spectatorilor sub 18 ani.

O scenă orchestrată de regizorul aflat relativ la debut, Manuel Martín Cuenca, şi de către directorul de imagine Pau Esteve Birba, este definitorie pentru mesajul filmului. Protagonistul, jucat de actorul Antonio de la Torre (Volver, Balada triste de trompeta), înaintează pe un hol întunecat spre o cameră inundată de lumină. Acesta este şi parcursul personajului principal, canibalul din titlu, cunoscut în Granada ca cel mai bun croitor, un om aparent paşnic, integrat social, dar cu un chip împietrit, de pe care nu poţi citi nimic. Acest demon cu chip de om „iese la lumină”, datorită dragostei Ninei (Olimpa Melinte). Filmul este adaptarea romanului Caribal,… citeşte

2 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 18 Februarie 2014 15:48
Da!!!
N-ai dezmierda, de n-ai şti să blestemi;
surâd numai acei care suspină
Azi n-ai zâmbi, de n-ar fi fost să gemi
de n-ai fi plâns, n-ai duce-n ochi lumină.

Şi dacă singur rana nu-ţi legai
cu mâna ta n-ai unge răni străine
N-ai jindui după un colţ de rai
de n-ai purta un strop de iad în tine.

Căci nu te-nalţi în slăvi până nu cazi
cu fruntea grea în pulberea amară.
Şi dacă-nvii cu cântecul de azi
e c-ai murit cu lacrima de-aseară.

La aceasta minunata poezie scrisa in conditii grele de marele poet care a fost Radu Gyr m-a dus memoria afectiva la finalul vizionarii unui film care te pune serios pe ganduri: oare pe langa cati monstri trecem in fiecare zi pe strada fara sa stim? Ce declanseaza Raul din om? De ce e raul mult mai atractiv decat binele? De ce e mult mai usor sa… citeşte

7 4
k-rissa pe 11 Februarie 2014 14:27
nu
un subiect interesant, care s-ar fi putut transforma intr-un film reusit, care s-a dovedit a fi foarte static si plictisitor.
4 6
savudragos pe 12 Iulie 2014 07:30
Merita vazut doar pentru imaginea superba si locatii.
Daca te iei dupa titlul provocator si vrei sa vezi o incercare de explicare a resorturilor acestei boli genetice care este canibalismul vei pleca din sala dezamagit ca ai pierdut timpul vizionand acest film. Dupa ce am vizionat acest film am ajuns la concluzia ca nu este nici un pic "thrilling", din contra este o simpla poveste despre un simplu barbat care se indragosteste de o simpla femeie. Naratiunea este plata ca un imens desert de sare si nu spune nimic interesant. Dar, daca putem ierta faptul ca titlul ne pacaleste sa intram in sala acest film are si parti pentru care merita vazut. Le enumar pe cele care mi.au placut mie: 1) Imagine foarte buna, cadre lungi si frumos filmate care fac filmul lung suportabil. Vedem astfel ca intr-un documentar o cabana la munte iarna, un oras frumos din Spania si cum isi face meseria un croitor clasic, o sarbatoare religioasa catolica dintr-o regiune… citeşte
3 0
catafan2k3 pe 13 Iulie 2014 20:27
Pierdere de timp
Am spus, sa vad si eu filmu asta in 2014 caci in 2013 l-am tot anulat. Mi-am pierdut 20 de minute din viata cu acest film. Nimic interesant, genul este ”thriller” dar nu e pentru genul asta. Parca e un film regizat de copii.
3 2
cris26 pe 09 Iulie 2014 13:24
it smels like
an artsy fartsy movie, cum numai europenii stiu a face.
3 2
Crynick pe 13 iulie 2014 18:04
europenii fac cele mai bune filme.
cosmin742000 pe 13 Aprilie 2014 09:56
Un thriller spaniol bun , cu tensiune si suspance , cum numai la europeni mai vezi in ziua de azi.
3 4
eduard_stratan pe 7 septembrie 2022 12:30
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
georgel1976 pe 24 Decembrie 2014 11:06
un film mai mult psihologic decat thriller. pe scurt, un canibal, in adevaratul sens al cuvantului, se indragosteste de o tanara, acest sentiment este atat de puternic pentru el incat il face sa isi destainuie "boala". frumoase peisaje montane. merita vazut.
2 0
Kul pe 12 Iulie 2014 18:30
Caníbal (2013)

- cadre lungi (si destul de plicticoase) de la t0
- si multe pah estetic vizual: fețe, usi, portrete, detalii
- ei 2 pe munte mai spre final urcand o panta cu urme-n zapada (b&w) e un cadru-fotografie de mare arta
- are ceva din imagistica si absurdul cinematografiei grecesti
- strict tehnic e bine facut
- .ro-ul prezentat nu este verosimil, sunt prejudecati despre imigranti
- preambulul de seductie? n’est pas, ca vine sor-sa peste
- slabisor, ieftinache motivatia

Daca s-ar fi terminat cu ei doi in brate pe munte, asa sec… era mai bine. Mi-au displacut explicatiile banale si culpa de final. Melinte fu destul de pe langa, nu-i actrita de teatru?

2 1
svetlana_albu_cara pe 19 Februarie 2014 20:06
foarte foarte plictisitor. imi pare nespus de rau ca am pierdut timpul cu acest film. nu recomand
2 5
AnalyticVision pe 1 august 2014 12:30
Filmul a fost foarte apreciat de critica si a primit premii, dar nu a fost inteles de catre spectatori inclusiv din cauza modului gresit in care a fost marketat si etichetat. Nu este deloc un thriller, nici nu va ganditi la asa ceva. Este un film bun (6/10), o drama cu oarece nuante psihologice, care nu se centreaza pe poveste (multe nu se intampla in film), ci pe personajul principal. Din acest punct de vedere, cine are rabdare sa inteleaga modul in care limbajul cinematografic contureaza psihicul personajului - mai ales prin scenografie si imagine, va iesi din sala multumit ca a vazut un film agreabil. Din nou, nu e un film de public, ci unul de arta. Nu e foarte bun, ci usor peste medie. Daca v-a placut "Tacerea mieilor", merita sa-l vedeti. Oricum e mai bun decat mediocritatea aia de "Prisoners" de anul trecut.
Silvia.R pe 14 Septembrie 2014 12:45
Cu parere de rau spun ca filmul nu mi-a placut. Cand am citit prima data despre el eram convinsa ca va fi un succes,spun asta pentru ca marea majoritate a filmelor spaniole de genul asta m-au surprins mai mult decat placut. Tema filmului este destul de comuna,dar se pare ca spaniolii nu prea au avut inspiratie in a schimba ceva care sa aiba efectul wow. Daca la americani filmele de genul asta au foarte mult sange la fiecare secventa ,la spanioli ma asteptam sa se joace efectiv cu mintea privitorului .Actiunea filmului este efectiv moarta, pur si simplu sunt foarte multe momente in care nu se intampla absolut nimic, iar pe alocuri cateva dialoguri stupide, coloana sonora lipseste cu desavarsire,iar pentru mine asta e un mare MINUS. Olimpia Melinte joaca un dublu rol de apreciat, si asta ma face sa-i dau filmului o nota de trecere.
1 0
AnalyticVision pe 30 Mai 2014 10:08
Mai multe filme romanesti valoroase ruleaza la Transilvania International Film Festival.
Unele dintre ele au participat la festivaluri internationale si/sau au starnit aclamarea criticilor, altele sunt prezentate in premiera mondiala. Unele dintre ele pot fi vazute doar la Cluj, altele vor rula si in cadrul caravanei TIFF in alte orase din tara (Bucuresti, Sibiu s.a). Am alcatuit o lista de 8 filme noi care consider ca s-ar putea sa va intereseze care merita urmarite saptamana aceasta si in viitorul apropiat.
Va recomand sa vedeti aceste filme si sa impartasiti impresiile voastre critice despre acestea prin comentarii:
http://discerne.wordpress.com/2014/05/30/filme-romanesti-din-2014-in-iunie-la-tiff-selectia-de-stefan-alexandrescu-selectia-de-stefan-alexandrescu-seria-film-romanesc-partea-a-4-a/

Acest articol face parte dintr-o serie ampla de articole… citeşte

1 0
Pantaleon pe 08 Septembrie 2014 23:09
Not so bad
De la primele cadre ale acestui film mi-am dat seama ca urmeaza ceva minimalist. Daca mai adaugi si contributia catorva romanasi, experti in asa ceva, tabloul e complet. Da, Canibal e un film minimalist, cu foarte putine personaje, lipsit de coloana sonora, cu cadre lungi si insistente, ma rog, tot tacamul fimlului minimalist. Si totusi nu e un film rau. Nu unul nedigerabil. Intre atatea americanisme, care de care mai tampite, acest film spaniol pare o gura de oxigen (fie nu din cel mai pur). In definitiv, intregul film este un sir de clisee, lipsa de originalitate e la tot pasul, parca nimic din ce ni se arata nu e nou ( vechea chestie cu criminalul introvertit, care pana la urma se indragosteste si isi incalca principiile, fata frumoasa si naiva, raceala si sadismul fata de celelalte victime etc.).
Buna prestatia Olimpiei Melinte, o actrita pe care chiar nu o cunosteam. Era de… citeşte

1 1
Krystyne pe 06 Aprilie 2015 20:20
Pierdere de timp...
Citind despre acest film am fost intrigata de sintagma : "Povestea de dragoste a unui demon". Si am zis sa il incerc, dar, din pacate, am fost dezamagita. Film extrem de plictisitor si ma asteptam sa fiu terifiata, fiind thriller... Subiectul filmului este foarte bun, dar ii lipsesc cu desarvarsire condimentele. Parca ii lipseste viata acestui thriller. Iar finalul din nou dezamagitor...
1 2
lili22 pe 16 Decembrie 2021 15:17
Ma gandeam ca un film cu Antonio de la Torre nu poate fi prost, dar lipsa de. experienta a regizorului se cunoaste.
0 0
angelo_boss pe 08 Aprilie 2016 03:07
Un film care nu e pentru oricine ,mie mi-a placut ...
Carlos cu felul lui de a fi te tine in suspans mereu pentru ca nu stii ce va face (nu banuiesti).

0 0

Spune-ţi părerea despre Caníbal

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi thriller
Liste cu Caníbal
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells