Calvaire

(2004)

Calvarul

Poster Calvaire Postere Calvaire

Sinopsis Calvaire

Mai mult
Calvaire Titlul e un indiciu despre ce contine filmul. Principala dilema e cum trebuie luat calvarul. Chiar daca e o chestiune de interpretare, cel putin provizoriu putem recomanda filmul ca o comedie (foarte) neagra.

Marc Stevens este un cantaret in turneu. Isi incheie concertul la un ospiciu, dupa care porneste iar la drum. Numai ca face pana intr-un sat uitat de lume. Domnul Bartel, un hangiu cu un psihic fragil de cand sotia sa, Gloria, l-a parasit, il gazduieste.

Si aici incepe cosmarul lui Marc: Domnul Bartel vede in el…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.1
Laurent Lucas Laurent Lucas Marc Stevens Jackie Berroyer Jackie Berroyer Paul Bartel Philippe Nahon Philippe Nahon Robert Orton
Jo Prestia Jo Prestia Fermier Mylène Jean-Luc Couchard Jean-Luc Couchard Boris Philippe Grand'Henry Philippe Grand'Henry Tomas Orton
Brigitte Lahaie Brigitte Lahaie Mademoiselle Vicky Borhan Du Welz Borhan Du Welz Enfant Dans Le Bois Alfred David Alfred David Roland (as Alfred David-Pingouin)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Ordeal

Produs de

Studio Canal

Distribuitorul international

Mars Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Belgia

Site oficial

Calvaire

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 29 Decembrie 2011 15:21
Un film greu de digerat, probabil, de majoritatea spectatorilor, dar pentru cei care ştiu să guste o peliculă, în felul ei, noir, o peliculă a absurdului, este alegerea potrivită. ”Calvaire” este un film despre nebunie, despre rătăcirea minţii şi, după cum spuneam, despre absurd – în acelaşi timp şi o parabolă asupra condiţiei de sacrificiu a artistului, fiindcă atât Marc, cât şi răpitorul său au înclinaţii artistice. Realizat cu mijloace simple, rulând multă vreme doar câteva personaje, filmul te introduce într-o atmosferă mai rar întâlnită, aparte. După părerea mea, Fabrice du Welz nu împinge lucrurile la extrem pentru a-şi şoca spectatorii, ci pentru că are de făcut o demonstraţie: atunci când ura şi nebunia iau locul iubirii şi al raţiunii, sacrificiul cristic se repetă.
4 1
anonim pe 14 Aprilie 2006 23:17
Sincer,chiar as dori sa-l vad ca ma intereseaza afisul si titlul!
4 1
bogdan.minea pe 27 Mai 2009 15:25
super
superb! nu vezi deseori o asa experienta cinematografica. il recomand!
4 2
THRILLIANT pe 17 Februarie 2013 20:15
ZERO BARAT
CEL MAI PROST FILM. VA PIERDETI O ORA SI JUM DIN VIATA.
2 4
kakapiciu pe 12 Noiembrie 2011 18:22
Mie nu mi-a placut deloc filmul. Horror nu este drama poate.
1 6
paul2000 pe 15 August 2011 17:03
Filmul incepe bine, insa spre final povestea se schimba si devina fara sens! Poate ca unii apreciaza starea pe care o induce, destul de deranjanta la un moment dat! Actorii joaca bine, ideea este originala, insa scenariul are cateva lipsuri care ies in evidenta! Un film horror bunicel, de vazut in cazul in care nu aveti altul mai bun!
1 7
Horatiucrisan pe 25 Martie 2022 13:14
Am descoperit acest film la 18 ani de la lansare. Povestea e simpla, un cantaret a carui masina se defectase, decide sa petreaca noaptea la un motel parast insa proprietarul nu e ceea ce pare, e un nebun care il vede pe tanarul artist drept sotia sa decedata. Un film ciudat dar groaznic de plictisitor. L-am descris aici pentru ca alti cinefili sa nu faca greseala de a-si pierde timpul cu acest film care pe undeva se doreste psihologic dar e groaznic de plictisitor.
0 0
crisalisa pe 28 Noiembrie 2011 13:45
Huh! A durut sa ma uit pana la sfarsit. Initial am crezut ca este un horror asemanator filmelor Hostel sau The tortured, insa m-am inselat. Oricum, il recomand.Enjoy! (or not)
0 2

Spune-ţi părerea despre Calvaire

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Calvaire
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells