Buddenbrooks

(2008)

Casa Buddenbrook

Poster Buddenbrooks Poster Buddenbrooks

Sinopsis Buddenbrooks

Filmul este o adaptare dupa romanul "Casa Buddenbrook", de scriitorul german Thomas Mann si descrie evenimentele din familia cu acelasi nume, plasata intr-o pozitie de vaza in orasul Lubeck, incepand cu anul 1840. Autorul nu sondeaza atat de mult constiinta personajelor, ci descrie amanuntit comportamentul si situatiile in care se implica protagonistii, deciziile acestora avand la baza sacrificiul propriei fericiri pentru bunastarea si prestigiul familiei traditionale.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: jansic
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.9
Armin Mueller-Stahl Armin Mueller-Stahl Johann 'Jean' Buddenbrook Léa Bosco Léa Bosco Gerda Arnoldsen / Buddenbrook Jessica Schwarz Jessica Schwarz Antonie 'Tony' Buddenbrook
Iris Berben Iris Berben Elisabeth 'Betsy' Buddenbrook August Diehl August Diehl Christian Buddenbrook André Hennicke André Hennicke Sigismund Gosch
Alexander Fehling Alexander Fehling Morten Schwarzkopf Nina Proll Nina Proll Aline Puvogel Justus von Dohnányi Justus von Dohnányi Bendix Grünlich
Vezi toata distributia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 29 Octombrie 2012 21:59
O cronica de familie in Germania anilor 1830, incepand cu situarea lor pe una din cele mai inalte pozitii, din punct de vedere comercial si social, din oras si terminand cu declinul si disparitia ultimului mostenitor al familiei. Pentru cei care n-au citit cartea, mentionez ca filmul, oricat ar fi de lung (peste 2 ore) nu acopera toata actiunea din carte, ci sintetizeaza principalele evenimente din romanul lui Thomas Mann.
4 1
cezarika21 pe 24 Mai 2014 09:53
Una dintre familiile care au stat la baza puterii economice a Germaniei
Ecranizarea celebrului roman al lui Thomas Mann se concentrează pe ascensiunea şi declinul familiei ficţionale Buddenbrook, una dintre familiile de vază din Lübeck, implicată în cele mai importante evenimente prin care a trecut portul hanseatic şi unul dintre pilonii pe care s-a clădit forţa economică a oraşului. Deşi familia Buddenbrook este una ficţională, ea poate fi considerată o familie tipică de comercianţi germani care a contribuit la formarea puterii economice a Germaniei.

Filmul este o ecranizare fidelă, dar nu exhaustivă, a romanului lui Thoman Mann şi beneficiază de interpretări decente şi de o regie corectă, dar fără sclipire. Se aseamănă mult ca stil artistic cu serialele germane şi mai puţin cu filmele pentru cinematograf.

3 2
lili22 pe 31 Ianuarie 2016 08:44
cititi cartea
Oricate ecranizari s-ar face dupa un celebru roman nu reusesc decat sa-l faca pe Thomas Mann sa se rasuceasca in mormant.
1 1
liliana_pavalasc pe 23 Ianuarie 2016 21:23
poate i-mi spune cineva si cum pot vedea filmul multumesc frumos
astept raspuns

0 4

Spune-ţi părerea despre Buddenbrooks

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells