Păreri Brokeback Mountain

(2005)

Brokeback Mountain - O iubire secretă

Ordonează după
Emil pe 01 Ianuarie 2007 09:07
Filmul e ...dureros...Sunt gay si credeti-ma ca nu-mi face nici o placere ca sunt ..."asa".
Si de ani intregi ..nimeni nu stie ca sunt gay si nici nu vor afla vreodata...dar va spun ca este un chin continuu sa treiesti asa ...mai ales cand oamenii din societatea in care,chipurile, convietuim...ar fi in stare sa te spanzure pt ceea ce esti daca lor nu le ..."convine"...

82 24
ryso94 pe 18 ianuarie 2010 00:56
Te inteleg, sincer. Dar nu te gandi asa...Lupta pentru dragostea ta chiar daca nu te intelege....Vei gasi pe acel cineva la un moment dat. Incuiatii nu au daru tau. Crede-ma...si eu ma simt la fel....uneori imi pare bine k sunt bi alteori nu...alteori ma condamn ca in ultimu timp imi plac mai mult baietii alteori nu....Suntem sortiti sa ne luptam pentru dragostea noastra....Crede-ma...sunt indragostit....si mi-as da si sufletu pentru cea mai mica atingere din partea lui...am ajuns sa cred ca prefer sa ma urasca decat sa nu-si da seama ce simt eu pt el. Gaby are dreptate...simte-te mai bine in pielea ta.
lili22 pe 20 aprilie 2015 18:04
Din anii 1970 s-a stabilit definitiv ca nu e o boala, nu e anomalie, te nasti asa pur si simplu si nu ai de ce sa te rusinezi de iubirea ta.Acum vin unii mai destepti si zic , du-te si trateaza-te.Voi, care sunteti intoleranti si rai, needucati trebuie sa va tratati.
Vero pe 12 Aprilie 2008 01:49
"-As vrea sa stiu cum sa renunt la tine..
-Si de ce nu o faci?De ce nu ma lasi odata in pace?
..Sunt un nimeni.Am ajuns nicaieri..

..din cauza ta."


"-S-a intamplat doar o data.Nu va sti nimeni.
-Nu e treaba altora..e doar treaba noastra.
-Eu nu sunt homo..
-..nici eu.."

GENIAL.
Si foarte tare au jucat actorii.

46 14
inexistentus pe 6 martie 2013 13:23
[Comentariu şters de moderator]
eliancodrut pe 15 februarie 2019 01:51
Niste minciuni. Ai fost in mijlocul acestei comunitati? Cunosti cu ce se confrunta? Da, nu se bucura de viata din cauza homosexualitatii ca sunt cum sunt si nu pot sa fie homosexual fara sa fie stigmatizat, sa adopte copii, sa duca o viata normala, fara a fi aratat cu degetul.
Diana_tgv pe 05 Noiembrie 2009 21:53
Filmul acesta este exceptional. sunt hetero asa ca l-am vazut si inteles din perspectiva omului care nu se va confrunta niciodata cu o poveste ca aceasta. M-a miscat profund! Inainte de a fi un film cu si despre gay, este mai intai o frumoasa poveste de dragoste. Nici personajele nu o inteleg prea bine, incearca sa o renege dar sentimentul este mai presus de ratiune. Nimeni nu a mai facut pana acum un film care sa trateze aceasta problema cu o asa maiestrie, chiar daca mai sunt filme cu subiect asemanator. Nu il poate intelege oricine. Omul plin de prejudecati va spune ca este o porcarie. Va mai trece mult timp pana vom intelege ca faptul ca au o orientare sexuala diferita nu ii face neaparat si inumani sau altfel decat noi.
38 16
puffulette pe 18 aprilie 2012 23:46
foarte frumos spus :)
Robert pe 12 Martie 2006 23:40
E un film pe care l-am iubit! Pe de alta parte sunt gay :) M-am intrebat daca mi-ar fi placut filmul daca nu eram homosexual, asa ca am inceput sa imi intreb prietenii si apoi am intrat pe forumul asta.

Am ramas impresionat de faptul ca filmul a placut celor mai multi; cei carora nu le-a placut au adus argumente de genul 'e despre poponari' sau 'dumnezeu ne priveste'.:) Cativa dintre cei carora le-a placut au adus argumente care demonstreaza ca sunt 'mai destepti' :) Cateva dintre cele pe care le impartasesc:

e un film despre cum este sa nu iti indeplinesti visele si apoi sa regreti (daca ai inteles asta la sfarsitul filmului nu ai platit degeaba biletul); heath ledger joaca fantastic, reuseste sa faca durerea si dragostea palpabile; muzica si imaginile sunt superbe;

sigur ca fiind o poveste de dragoste dintre doi barbati ajuta la ratingul… citeşte

24 12
HeathWillLive4EVER pe 17 Noiembrie 2009 15:44
SUPERB
BBM este un film cum rar mai vezi in ziua de azi pe ecrane Oamenii din echipa de filmare (Mai ales regizorul, Ang Lee, si cei doi actori principali) trebuie sa fi fost foarte se baga intr-un asemenea proiect, tocmai pentru ca cei doi cowboy sunt gay. personal, eu nu am nimic impotriva Homosexualitatii(nici nu o incurajez).. Cred ca ar trebui sa fie lasati sa traiasca cum vor si sa pe cine vor...
Oricum, povestea lui Ennis si a lui Jack, e universala, deoarece in vremurile in care cei doi traiau, iubirea era intr-un fel interzisa si daca era intre un barbat negru si o femeie alba(sau viceversa) sau intre un musulman si o catolica sau intre un barbat de 40 de ani si o fata de 20 ani etc... De fapt, unii oameni inca mai sunt impotriva acestor iubiri.(ca toti cei care nu vor sa se uite la acest film)
De asemenea, mesajul este foarte patrunzator(LOVE IS A FORCE OF NATURE), si… citeşte

23 14
inexistentus pe 6 martie 2013 13:44
Se spune ca anturajul schimba pe om. Libertinajul omoara morala si intuneca caracterul nemai putand face diferenta dintre bine si rau. Multi gasesc o motivatie in rau si incep sa traiasca intr-o liniste aparenta. Prostiile astea le-am luat de la popoarele libertine care au crescut sub teoria darwino-maimutista, umflate tot mai mult de luceafarul cazut din umbra. Daca maimutele ar fi si ele ispitite de diavol ar ajunge si ele gay sau lesby asemenea oamenilor, insa in lumea animalelor nu vezi asa ceva. Dimpotriva se gaseste cate un nenorocit sub influienta demonica care le reguleaza in fund si pe ele la fel cum face cu normele morale strajuite de credinta. Da, anturajul strica pe om, Romania incepand sa copie modelul sionist al americanilor finantat de jidanii de la Sodoma.
loonycushion pe 6 iulie 2013 02:13
cred ca luceafarul cazut din umbra sub influenta caruia te afli este ignoranta crasa. incerc sa nu te judec, si pot sa spun ca nu simt decat o vag sentiment de tristete in ceea ce priveste. oamenii se agata de cele mai extreme idei si false idei pentru a da un sens propriei vietii, si cu cat realizeaza cat de departe e sensul asta cu atat se ataseaza mai disperat de ideile alea. norme morale, religie, bine si rau, tot ce ne face sa fim oameni, ne face in acelasi timp sa ne distrugem unii pe altii si sa fim in continua stare de conflict. s-ar putea zice ca este totul o gluma f proasta.
lestatika_29 pe 17 Februarie 2006 14:54
bah, fratilor, cui nu-i place nu se uita dar nu trebuie sa arunce cu noroi. Ce dreaq, suntem in secolul XXI!
Am vazut filmul (luat d p net, couldn't freaking wait ) bine, d fapt p bucati, dar nu conteaza. Cel mai tare film despre intelegere, acceptare, sacrificiu, si, nu in ultimul radn, DRAGOSTE. Nu sex, dragoste. asta era, nu k-i dadeau p aia hormonii afara kt timp stateau p munti. Ar fi folosit oi altfel, vorba unui coleg, k alea oricum nu risti sa spuna cuiva....
Ang Lee reuseste ceea ce nu stiu dak mai facuse alt regizor vreodata (bine, e si meritul scenaristilor), Ledger surprinde, Gyllenhaal e perfect...
Asa cum a mai zis cineva mai sus, probabil k fiecare a avut in viata sa la un moment dat un Munte Brokeback. Nu zic k toata lumea a fost candva gay, ci pur si simplu ca exista un loc unde iti traiesti o iubire ascunsa, interzisa... poate fi oriunde... chiar… citeşte

22 6
lestatika_29 pe 20 decembrie 2005 03:18
ooooooooooooof, mai taceti toti. parca sunteti niste copii de gradinita care se cearta pe cuburi si creioane colorate. fara suparare, cine nu recunoaste valoarea acestui film din punct de vedere cinematografic, n-a vazut altceva in afara de desene animate, iar cine foloseste cuv. precum homalai sau mai stiu eu cum inca traieste in Evul Mediu. btw, fiecare are dreptul la o parere, dar asta nu inseamna sa devenim jignitori sau sa dam in nesimtire.....
zgubi pe 19 februarie 2011 01:38
mi-au placut atat de mult review-urile tale incat le-am citit de doua ori :) un thumbs up mare din partea mea !
FreakDoll pe 25 Iulie 2010 03:57
Mi se face greaţă când citesc comentariile anumitor homofobi!! Atâta timp cât libertatea lor nu îngrădeşte libertatea voastră nu văd de ce vă oripilaţi în halul ăsta. Oricum relaţiile între bărbaţi/femei există de când lumea, doar că erau muşamalizate înainte.
Este un film excepţional, cu doi actori deosebit de talentaţi care fac nişte roluri de zile mari. Păcat că, la fel ca în cazul filmului "Boys Don't Cry", lumea nu înţelege esenţa filmului, ci îl ia ca pe un afront personal şi ca pe un îndemn pentru persoanele care se află în situaţii asemănătoare.

21 8
ellaa_1967 pe 28 februarie 2024 08:35
Sunt de acord cu cometariul dvs.!
Mark Razvan pe 22 Decembrie 2006 14:14
AM vazut filmul acum cateva luni, ieri l-am vazut din nou. Mi-a placut foarte mult este un fil care trezeste in imaginatia spectatorului conflicte puternice. Eu acum sunt insurat si am 2 copii. Dar cand eram in liceu aceeasi problema mi s-a intamplat si mie, ma indragostisem de colegul meu de banca si pot sa spun ca a durat cred ca mai bine de un an, dar din aroganta nu am facut absolut nimik cu el. Prima data cand am vazut filmul pot spune ca am intrat intr-o depresie profunda si amintirile mele sau indreptat catre acele momente din adolescenta mea. Apoi a urmat o perioada in care eu ma visam un personaj din film. Acum toate au trecut si ma uit la film cu drag, chiar daca acum eu nu am deloc atractie pentru un barbat.
Imagine 10, regie 10, sunet 10, reputatie 10, scenariu 10. In final un film de nota 10 ...

19 9
Florin pe 29 Aprilie 2006 01:06
Mi-a placut o reclama pe care am vazut-o odata la tv… Cred ca era in America… Sau la niste jocuri olimpice… Zicea “Someone close to you is gay”. Imi place si asta din metrou si statiile ratb “Daca cineva apropiat are SIDA, l-ai iubi mai putin? Incercati sa fiti mai intelegatori fratilor, ca nu se stie cand se intoarce roata. Desi unii probabil nu stiu ce e aia "sa iubesti pe cineva". Pt Popescu (cv) care a scris “oricum, daca nu ma pipaie vreunul”… Ce-ai face mai Popescule, daca un prieten vechi si drag te-ar lua de mana si ti-ar zice “Eu sint gay si sint indragostit de tine de nspe nii de ani…” Ia zi, sincer! N-ai mai vorbi niciodata cu el? PS. Si ca tot veni vorba de cei cu SIDA, ar trebui sa scapam si de ei, nu-i asa? Ca nu sint ca majoritatea! Majoritatea cea "normala"...
17 5
Iamsaved pe 29 august 2010 00:28
Cata dreptate ai prietene...ma bucur ca am mai gasit pe cineva care gandeste la fel ca mine:)
inexistentus pe 18 februarie 2016 16:40
SIDA vine de la poponari si nu invers. De aceea boala inca nu se poate trata, fiindca nu s-a remediat originea.
lilliam pe 24 Noiembrie 2009 22:18
peisajele din film sunt superbe..unele...doar atat.filmul este o mare porcarie
17 56
Alisska_c04 pe 14 ianuarie 2011 16:46
sunt 100 de procente de acord!!!!!
blitzkrieg. pe 02 August 2010 03:23
Excelent
Filmul este o adevarata capodopera, o poveste de dragoste minunata, finalul este pur si simplu genial. Actorii au jucat excelent. Apreciez faptul ca cineva a reusit sa fie atat de deschis cu un astfel de subiect, ca s'a realizat un film despre asta. Si unul atat de bun. M'a impresionat mai mult decat un film de dragoste obisnuit tocmai datorita faptului ca Enis si Jack se lupta atat de mult cu ei insisi, pe langa obisnuitele probleme cu care se infrunta un cuplu, la ei se adauga acest secret rusinos pentru acele vremuri. Se lupta intre ei, sunt confuzi si frustrati, dar sentimentele lor ii fac sa treaca peste orice. Filmul arata ca si un barbat poate fi vulnerabil, ca nu este mereu de fier, ca nu trece peste orice. Este ingrozitor de impresionant, mi'a placut la nebunie.
16 10
TheMakerMakes pe 09 Februarie 2006 21:24
Brokeback Mountain este un film sclipitor, tenace,sfasietor si care te bantuie.
Epic prin realizare, poveste, joc actoricesc si imagine, filmul nu este un film despre "cowboy gay", cum au simplificat intr-un mod vulgar multi "critici si jurnalisti".
Este un film: despre dragostea eterna, despre suferinta,despre neindeplinire,despre tot ceea ce... persoanele superficiale nu pot intelege. Despre societate (asupritoare si violentata de existenta alternativei la arhetipurile valorizate de ea), despre lasitate, despre regrete, despre tabuuri, despre puterea convingerilor, despre indoctrinare (si efectul ei), despre puterea exemplului... . Despre dezolare, despre dragoste (intensa, profunda, agonizanta si atemporala). Despre prejudecati, despre judecati de valoare, despre stigmatizare si umbra lasata de acestea in sufletul si mintea indivizilor, despre ura irationala, despre… citeşte

13 4
portofel pe 20 Februarie 2010 19:39
Mie personal mi-a placut foarte mult acest film.Nu spun ca relatiile dintre 2 parteneri de acelasi sex e ok,dar e o poveste cu totul speciala si deosebita.Fiecare isi traieste viata dupa propriile reguli,iar dragostea cand vine nu te intreaba.Poti fi indragostit(a) de o persoana pt fizic,pt suflet,minte sau oricare alta calitate,iar atractia dintre doua persoane e ceva normal,depinde doar de modul in care se manifesta.Iar daca persoanele sunt de acelasi sex,iata ca avem o problema,dar una pe care ar trebui sa fim destul de intelepti incat s-o acceptam.
13 13
michele pe 28 Februarie 2006 22:48
pentru mine este un film foarte frumos...o-spun fiindca am citit multe critice,dar cred serios ca nu se poate critica filmul doar pentru ca sunt niste homosexuali...ei nu sunt bolnavi,bolnavii adevarati sunteti cei ce i-critica pe ei..
iartati-ma pentru romana,sunt italian..

11 7
veronica210 pe 15 August 2009 15:12
Citeam acum mult timp pe diverse forumuri cum ca Brokeback Mountain este un film prost, desigur ca cei in cauza nu il vazusera, doar e cu gay, ce naiba.
Ang Lee a regizat inainte de Brokeback Mountain doua filme nominalizate la Oscar, Sense and Sensibility si Crouching Tiger, Hidden Dragon, ambele perfecte din punct de vedere vizual, asa ca sensibilitatea lui Lee nu avea cum sa nu se faca simtita si aici.
Ati putea crede ca taiwanezul este homosexual, dar nu, el este cat se poate de heterosexual, exact ca noi, iar acesta cred ca este un punct in plus pentru film.
Vorbiti aiurea si voi ! Nota 10 pentru acest film.

11 10
MNarcis pe 04 Ianuarie 2012 21:25
Un film foarte frumos despre puterea dragostei, despre faptul ca iubirea nu cunoaste granite, totusi mi-a luat mult pana am inteles de ce, cand se organizeaza un festival gay, ( in tara asta de ,,rahat''), oamenii se strang si huiduie, injura, arunca cu pietre, iar la tiganii aia nenorociti, (din tara asta), care sunt niste criminali analfabeti fara scrupule si fara rusine, (nu toti bineinteles, dar marea majoritate), de ce nu le zice nimeni, nimic? si am inteles de ce, (de puterea fricii), si anume daca la un tigan zice cineva ceva, ii rupe capul imediat, iar la un festival gay, au tupeu sa arunce cu pietre, pentru ca toti oamenii de la acel festival sunt oamenii pasnici, care vor doar sa arate ca si ei sunt tot oamenii normali ca si noi, vor sa arate ca a fi gay nu este o crima, au nevoie si vor sa mearga pe strada fara a fi huiduiti si injurati, (pentru ca la urma urmei, a iubi o… citeşte
4 1
Iamsaved pe 17 August 2010 21:53
Este pur si simplu superb,am plans,actorii sunt magnifici,povestea este dupa mine foarte realista,sunt sigura ca au existat multe cazuri de genul asta,muzica se imbina perfect si accentueaza emotiile iar imaginile te fac sa te pierzi si mai adanc in atmosfera filmului.Am fost dezamagita de oscarurile din anul ala,da asta e ce sa faci,i guess things will never change,cel putin nu complet.
4 3
gaby pe 12 Ianuarie 2007 23:00
Imi pare rau cand vad atatia indivizi care scuipa cuvintele fara sa gandeasca si care jignesc fara sa cunoasca. Sunt alte lucruri pe lumea asta mult mai condamnabile si oricine poate discerne ce e bine si ce nu pentru propria persoana...
Iar tu draga emil imi pare rau ca ai o astfel de parere despre tine...Ar trebiu sa te simti mai bine in pielea ta si sa capeti incredere altfel gresesti fata de tine insuti.

PS:Jake gyllenhaal a interpretat foarte bine rolul nota 10!

4 5
Kanedel pe 4 ianuarie 2010 11:42
Care lucruri,ca ma vad nevoit sa repet aceasta intrebare,nici macar n-ai fi putut sa-ti dai cu parerea,daca ar fi gandit toti asa cum ganditi voi,n-ai fi existat pt ca ma gandesc ca sti cum se fac oamenii,nu.Ai fi preferat sa nu existi?
gabi pe 10 Ianuarie 2007 18:10
UN FILM EXCELENT! ACTORII AU FOST ALESI BINE AVAND IN VEDERE CA IN GENERAL CEI CARE SUNT GAY SUNT FRUMOSI...CRED CA DE ACEEA MULTORA NU LE PLAC(MA REFER LA CEI CARE SUNT ATAT DE INCUIATI!)
NU AM NIMIC IMPOTRIVA LOR.SPER SA SE MAI FACA FILME IN ACEST GEN SI SA EXPRIME CAT MAI MULT ACEA LATURA EMOTIONALA ATAT DE BINE TRASATA SI IN BROKEBACK MOUNTAIN.

4 5
1Simplu pe 20 Februarie 2010 01:35
scarba de homo
.....................................................................................
4 11
Stephen2D pe 24 Ianuarie 2016 19:23
Stop horsin' around!
                        
3 1
A.C. pe 21 Iulie 2006 20:40
Filmul e foarte bun; printre cele mai bune filme facute cu buget mic. Ce-i drept nu-l are pe Superman si nici razboaie cosmice, dar pentru cei care sunt interesati de arta si de societatea moderna este excelent.
Mai are meritul ca zgandareste homofobia unora care traiesc in societati primitive si se cred culti. E destul insa sa vezi modul cum isi exprima parerile ca sa-ti dai seama cu cine ai de a face!

3 1
Florin G pe 29 Aprilie 2006 00:25
Julio Iglesias zice in "Gozar la vida" Camina pa'lante, no los tenga miedo, Que los que critican se critican ellos, in traducere "mergi inainte si nu-ti fie frica de ei, cei care judeca se judeca pe ei"... cred ca are dreptate... dar oricum cei care ne judeca presupun ca nu asculta Julio Iglesias, ca asta nu e pt "barbati adevarati ca ei" :D Asta am zis-o in special pt fetele care scriu pe site si care poate au inteles mult mai mult din filmul asta... Bine totusi ca nu toate fetele sint ca domnisoara care vinde bilete in Plazza... ca in mod sigur ar da Movieplex-ul faliment :))... Care domnisoara, ca tot veni vorba, era ea blonda (vopsita) dar cu un ten masliniu. Oare conteaza culoarea tenului? Si daca era alba (si la fel de frumoasa ca Nicole Kidman) tot m-ar fi stresat cu "avertismentul" ei. La fel de mult. Intr-un fel m-a bucurat... Mi-am dat seama ca n-am fata de gay (btw, asta e o… citeşte
3 2
Theodor2011 pe 03 Iulie 2015 00:13
Unora le-a placut acest film, altora nu le-a placut (fiecare are dreptul la o parere libera). Eu din punctul meu personal de vedere pot sa spun ca filmul este plictisitor si cu o poveste bolnava. Niciodata nu o sa fiu de acord cu o relatie amoroasa intre doi oameni de acelas sex. Pur si simplu ma inspaimanta ideea ca un barbat si-o trage cu altul (NU-I NORMAL) Eu nu consider asta cum o considera altii doar o alta orientala sexuala, eu o consider in primul rand o boala mintala. Nu stiu cum acest film a putut sa fie nominalizat la OSCAR in acel an, nu stiu cum Ang Lee a luat OSCAR'ul pt.regie dar l-a cum se acorda premiile OSCAR in ultimii 10 ani n-ar mai trebui sa ma mire (premiile OSCAR sunt de la an la an mai contestate) Singurele plusuri din acest film au fost dupa (REPET) parerea mea peisajele superbe din natura si prezenta in distributia filmului a actritei Anne Hathaway care da un… citeşte
3 3
lili22 pe 6 iulie 2015 23:17
Nu se spune la unii , se spune unora.Homosexualitatea nu este boala mintala decat in conceptia unora care refuza documentarea serioasa.
Theodor2011 pe 7 iulie 2015 13:35
Ai notat cu: 1 Titanic, 2 Rocky, 3 The Shawshank Redemption, 4 Gone with the Wind, 4 La Vita e bella, 4 Black Swan, 5 Jesus of Nazareth.:))) Cam asa iti bati joc lili22 de asemenea CAPODOPERE. Si vii si imi spui mie de homosexualitate
crisalex07 pe 05 Decembrie 2010 17:12
cinemanet.co.tv
la fel de emotional ca Boys Don't Cry.intradevar in fdilm nu e vorba ge gay ci de relatile intre noi oamenii si iubire un sentiment care putini il simt cu adevarat
3 3
kenya pe 20 Mai 2010 17:22
Am vazut acest film mai demult,cred ca atunci cand a aparut pe DVD.Mi-am amintit de el atunci cand am vazut trailler`ul la "Printul Persiei"care este foarte reclamat in perioada asta.Jake Gyllenhaal,de fapt mi-a amintit de Brokeback Mountain.Cred ca acesta este filmul care mi-a infrant o prejudecata si un tabuu bine infipt in mintea mea.Nu cred ca a fost vorba despre homosexualitate,ba chiar nici macar despre sexualitate,in general,ci doar despre dragoste,in forma pura,nemotivata nici macar de instinct.Apropierea perfecta intre doua fiinte izolate in singuratate,nevoia de comunicare,tendinta de apartenenta a omului,cred ca acestea au fost de fapt motivele acestei legaturi blamata si blamabila.Se poate ca,in multimea de vieti anonime care colcaie pe acest pamant sa existe si aceasta combinatie,si daca exista,in forma aceasta,eu,personal nu o pot condamna.Am observat cum au sarit in sus… citeşte
3 3
Ana Maria Minea pe 21 Februarie 2008 13:54
Am vazut filmul de abia in acest week-end...dupa mult timp. SENZATIONAL!! Vreau sa va spun ca sotul meu este absolen al Facultatii de Teologie, si cand a auzit despre ce este filmul, nici in ruptul capului nu a vrut sa se uite, pe motiv ca este impotriva a tot ceea ce el a invatat. Dar, uitandu-ne la DVD, am ajuns amandoi la concluzia ca este un film EXCEPTIONAL. Iti dai seama de trairile lor, de "torment"-ul lor. Este jucat nemaipomenit, mai ales de Heath Ledger. Pacat ca s-a stins!!
Lasati prejudecatile si uitati-va la film!! Nu aveti ce pierde!!!

3 3
lau pe 14 Martie 2006 22:15
Ma oripileaza ceea ce citesc aici, injuriile si insultele care se aduc. Fiecare este liber sa isi exprime parerile dar nu sa insulte felul in care cineva isi traieste viata. Domnilor Editoiu Liviu, qqq, Antipopon (desi nu stiu daca meritati sa va numeasca cineva domni) nu va este rusine? De ce nu va puteti exprima parerea asupra filmului intr-un mod decent asa cum au facut-o atatia? Nimeni nu va obliga sa va placa sau nu un film, dar rezumati-va sa va exprimati parerea la film si atat. Intelegem ca nu sunteti gay, nici eu nu sunt, si nu sunt gay multi din cei care au scris aici. Dar asta nu ne da dreptul sa insultam sau sa dispretuim pe nimeni.Fiecare e liber sa traiasca asa cum vrea si cum simte. Va mandriti ca nu sunteti gay, dar nu vi se face rusine cand cititi pareri ca a domnului Robert, care recunoaste ca este gay, si care isi spune parerea decent fara sa deranjeze sau sa raneasca… citeşte
3 3
Bogdan pe 01 Martie 2006 13:36
Filmul a fost exceptional.
Chiar imi pare rau de toti ingustii la minte si imbecilii care au scris inaintea mea. Eu unul m-am saturat de tzatze, femei goale, pistoale si mai stiu eu ce (in filme). Iar daca anumite persoane nu pot intelege faptul ca mai exista si altceva pe aceasta lume, atunci sa-i scuteasca cineva de chinul de a trai cu atata prostie pe cap si sa le traga un glont in cap.
Sunt sigur ca nimeni nu ar fi avut nimic de comentat daca erau 2 fete, sau un baiat si o fata. Hai sa nu denigram filmul doar pentru ca se refera la ceva pe care refuzam sa-l intelegem. Cat despre credinta si alte baliverne ... fiecare are dreptul sa creada in ceva, nu? Fie Dumnezeu, fie iubire (chiar si intre 2 barbati).
Va recomand calduros sa mergeti sa vedeti acest film.
Toate cele bune!

3 3
B pe 24 Februarie 2006 10:39
dar oare de ce trebuia sa folosim cuvintne ca: poponar? chiar nu va inteleg....
filmul nu trebuie sa placa tuturor....asta e clar si cei care crapa de heterosexualitate nu pot accepta ca exista si altfel de ralatzii....iar viatza plictisitaore care o avetzi, nu e vina nimanui e doar vina voastra, apropos: eu nu consider ca am o viatza plictisitoare, asa ca nu mai incercatzi sa datzi lectii aici pentru ca nu e cazul.....
eu care am crezut despre clujeni ca sunt mai deschisi la minte, se pare ca m-am inselat....

3 3
lau pe 21 Februarie 2006 22:29
Filmul este minunat! Daca sti sa vezi mai departe de prejudecati si tabuuri descoperi in acest film ca dragostea adevarata nu tine cont de loc, timp sau sex si se gaseste unde te astepti mai putin.Daca incerci sa vezi filmul cu inima si cu mintea deschise poti invata multe despre viata si mai ales despre dragoste.

Iubiti-va mult indiferent de orientarea sexuala pe care o aveti si nu lasati ca mintile incuiate sa stea in calea inimilor libere!

3 3
qwerty pe 26 Ianuarie 2006 15:15
Am reusit sa vad astazi filmul.E tare de tot,cu siguranta va castiga cateva premii Oscar dintre care si pentru cel mai bun film.Nu am vazut de mult un film asa de bun.Daca puteti utativa la film cat mai repede,merita vazut nu o sa va para rau.
3 3
Ariel6 pe 11 Iulie 2011 05:04
Cum sa dai nota 1 la filmul asta doar pt ca e cu " gay " ? Sunteti niste incuiati ! A fost superb filmul.
3 4
cestii pe 14 Martie 2006 07:02
filmu e o exceptionala ocazie sa dai cu ceva in marele ecran.cele mai multe pareri despre film sunt a celor gay sau homo nici de cum a unui om normal.actorii joaca penibil si e un film fara farmec si plitisitor ca iti vine sa mori cand te uiti.nu am citit nimicdespre acest film cea ce priveste partea creitica dar din experienta stiu cand un film e bun.film de doi bani am sai dau o stea tot restul vieti mele de cate ori am ocazia
3 7
sweetintoxication pe 29 decembrie 2010 01:07
pai...eu sunt "normala" asa cum zici tu si mi-a placut mult filmul asta ...e un film foarte bun...cu niste actori si mai buni iar tu esti doar un homofob frustrat...:D
Editoiu Liviu pe 11 Martie 2006 12:40
N-AM MAI VAZUT DECAND M-AM NASCUT ASA O VENERARE PENTRU UN FILM DE GAY,VAI CE IUBIRE FRUMOASA,DOI BARBATI SE SARUTA,ISI PUNE MANA LA......NU VA DATI SEAMA CA E SCARBOS!"POATE O SA FACA ISTORIE DACA NU A FACUT,LOVE IS A FORCE OF NATURE"BAI INCEPETI UN TRATAMENT CA SUNTETI BOLNAVI,CA SCUZA O BAGATI FRUMOS"OAMENI INCUIATI"VOI NU VA-TI DAT SEAMA CA SUNTETI BOLNAVI LA CAPUT!CUM PUTETI COMPARA IUBIREA FRUMOASA DINTRE O FEMEIE SI UN BARBAT CA IN "THE GHOST,DIRTY DANCING,TITANIC SI ALTELE",CU FILMUL ASTA JEGOS,SCARBOS.MAI BINE LUATIVA DE MANA CU elton john,nici numele nu merita scris cu litera mare!
3 9
sweetintoxication pe 29 decembrie 2010 01:08
pun pariu ca nu te-ar deranja sa vezi 2 fete ce se saruta si isi pun mana la....
iosif pe 15 Martie 2006 17:29
filmul e un jeg.ceva ce eu unu am crezut ca va fi trecut cu vederea.dar se pare ca mai sunt si gay printre noi dar ce sa face asta e nu avem ce face dacat sa traim alaturi de gay si sa ne ferim funduletul.filmul e penal ce ma bucur ca a fost "marele invins"
3 11
sweetintoxication pe 29 decembrie 2010 01:04
ma asteptam sa te numesti iosif...
Sapientia pe 21 Decembrie 2012 12:57
"Brokeback got us good, don't it?"
Brokeback Mountain este un film bun. Altceva n-am de spus. Bine, in afara de scenariul grozav, povestea buna, actorii care au intrat in rol si la propriu si la figurat, timpul si locul in care a fost realizat filmul, coloana sonora, si regizorul inspirat.
2 1
cristi andrei pe 20 Ianuarie 2006 00:42
"Love is a force of nature" Un film incredibil, extrem de bine regizat si jucat. Probabil va face istorie (daca nu a facut deja)...
2 1
Raluca pe 04 Ianuarie 2006 21:03
Un film extraordinar, probabil unul dintre cele mai emotionante pe care le-am vazut in viata mea. Dragostea celor doi e atat de puternica si de adevarata incat uiti de gen sau origine sociala. Iubirea e iubire, indiferent de cine e vorba. Ar trebui mai multi oameni (mai ales in Romania) sa isi dea seama de asta.
2 1
LIVIU pe 15 Martie 2006 10:38
EXCEPTIONAL,CATA IMPLICARE SENTIMENTALA,CE IUBIRE FRUMOASA :),FITI SERIOSI FILMU ASTA E DE CA..O,CUM A AJUNS LUMEA ASTA,MI-E SI FRICA SA MA GANDESC CUM VA FI IN VIITORUL APROPIAT(PROBABIL NU PREA BINE),O SA AJUNGEM SA NE OMARAM INTRE NOI GAY SI HETERO(ASTA O SA FIE AL TREILEA RAZBOI MONDIAL),POATE O SA SE SCOATA SI UN FILM "HETERO VS GAY",BAI POTOLITIVA CU FILMELE ASTE,VORBA LUI DAN,POATE O SA SE SCOATA SI UN FILM,IN CARE IUBIRE ESTE INTRE TATA FIU/FICA SI ALTELE!CINE STIE POATE UNU O SA "FACA ISTORIE".
2 2
danymury pe 08 Aprilie 2011 17:22
un film foarte bun...chiar daca este cum este....recomand!!! un film superb
2 3
DeeaD pe 25 Ianuarie 2011 17:45
Am revazut filmul de curand si am ramas tot cu acea senzatie placuta k si prima oara!Este o poveste de dragoste frumoasa intre doua persoane indiferent k sunt gay sau nu...un film emotionant!Si app pt cei care il critica pe forum....intrebarea mea este,v-a obligat cineva sa-l vizionati?a-ti vazut in trailer despre ce e vb....
2 3
pada pe 16 Noiembrie 2010 14:41
superb film,mia placut enorm de mult,nota 10 pentru un film asa bun.
2 3
cetateanu pe 27 Octombrie 2010 13:13
Filmul lui Ang Lee a beneficiat de multa atentie datorita faptului ca era primul western gay difuzat in cinematografele conventionale. De fapt, Andy Warhol abordase tema cu mai mult de trei decenii inainte in “Lonesome Cowboys” (1969), care a fost filmat la Studiourile Old Tucson din Arizona. Insa, in timp ce filmul lui Warhol a fost o parodie a genului, creatia lui Lee este extrem de serioasa si regizata cu un aer de precizie si metesug solid, care amintete de westernurile lui Budd Boetticher, John Ford i Howard Hawks — desi Hawks, in special, ar fi fost extrem de ofensat de subiectul din “Brokeback Mountain”.
Lucrat pe un scenariu de Larry McMurtry si Diana Ossana, filmul lui Lee spune povestea lui Ennus Del Mar (Heath Ledger) si Jack Twist (Jake Gyllenhaal), care — find paznici la oi intr-un tinut izolat din Wyoming, in vara anului 1963 — se intalnesc si se… citeşte

2 3
ingerashuldemonic pe 11 Aprilie 2010 16:08
un film interesant
o poveste interesanta de dragoste, una prohibita, dureroasa si totusi atat de...actuala. Inca sunt multi care judeca foarte aspru pe cei diferiti , fie ca e vorba de orientare sexuala, religie, gen muzical preferat, statut social etc. Sunt cat se poate de straight si totusi m-am "autoeducat" sa accept faptul ca toti sunt fiinte umane si au aceleasi drepturi ca si "oamenii normali" si sunt si crestina dar cred ca exista pacate cu adevarat grave fata de acela de a iubi o persoana de sex opus....
nu pot spune ca e un film de 10 dar e un film bine facut, imi plac actorii(Heath Ledger, Jake Gyllenhaal), peisaje minunate ca si muzica....
cred ca fiecare gay ar trebui sa accepte si sa recunoasca, sa incerce sa-si traiasca viata fara a face pe altii sa sufere (ca in cazut celor 2 sotii)...traiti-va viata si nu mai dati socoteala nimanui ca oricum cei ce au prejudecati nu se vor… citeşte

2 3
m4riuk pe 03 Februarie 2010 17:58
my number 1 movie ! rip heath...ai fost cel mai bun :)
2 3
Cristina pe 20 Noiembrie 2006 17:06
Super filmul!
Imaginea este tare,actorii sunt bestiali si subiectul este interesant.L-am vazut de mai multe ori si de fiecare data m-a atins la suflet.
Felicitari echipei!Este un film de Oscar!

2 3
B pe 10 Martie 2006 12:35
da D-le "ANTIP..." din cj,nici macar nickname-ul nu pot sa-l pronunt
multzumesc de sfaturi si nu cred ca e nevoie sa merg in Olanda, ma simt bine aici si ma simt bine in pielea mea, nu sunt mandru de ceea ce sunt, e viatza mea..., nu ai nici un drept dumneata sa-mi spui ce e corect in viatza si ce e rau in viatza mea, asa ca hai sa nu mai continuam cu asemeanea insulte....
si daca ai o viatza monotona asta e treaba dumnitale si daca pur si simplu nu izti place filmul sau HOMOSEXUALII asta e iarasi treaba dumnitale...
poate chiar ma bucur ca nu place tuturor filmul, nu ar fi avut sansa heterosexualii sa-si spuna parerea si insultele...

2 3
Mihai pe 24 Ianuarie 2006 01:11
Am vazut filmu`(luat de pe net... nerabdarea ce sa ii fac) si tre sa recunosc ca e un film excelent. Filmul merita vazut atat pentru felul in care acorii isi joaca rolurile, dar cat si pentru felul in care regizorul expune povestea.
2 3
margott pe 01 August 2010 15:10
Cred ca l-am vazut de 3 ori pana acum, si de fiecare data mi s-a parut la fel de bun, sensibil, romantic, cu o poveste frumoasa, emotionanta despre doi oameni care nu pot fi ceea ce vor sa fie, intr-o lume plina de prejudecati. Ledger si Gyllenhaall sunt frumosi si foarte convingatori in roluri.
2 4
Go1 2 3 4

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Film - Brokeback Mountain

Brokeback Mountain

(2005)
Brokeback Mountain - O iubire secretă
7.8 1581 voturi 163 păreri

jinglebells